Descrierea soiului de pepene verde și hibrid F1, care sunt diferențele, bolile și dăunătorii plantelor

Pepenele verde este unul dintre cele mai strălucitoare și mai iubite boabe din sezonul estival. Soiul de pepene verde Ataman este popular printre grădinari, deoarece combină randamentul, rezistența la boli și gustul excelent.

Caracteristicile și descrierea pepenilor verzi Ataman și Ataman F1

Pepene verde Ataman din printre hibrizi moderni de maturare timpurie. Fructele se coacă prin însămânțarea directă a semințelor în sol la 55-65 de zile de la germinare și când sunt ridicate de răsaduri în 40-45 de zile. Planta este un tufiș puternic, caracterizat prin vigoare intensă și aparat de frunze dezvoltat.

Condițiile confortabile contribuie la formarea a 4-5 fructe, fiecare cântărind 12-16 kg. Boabele netede de formă ovală sunt de culoare verde închis cu dungi deschise. Sub coaja puternic primăvară se găsește o pulpă de culoare roșie, strălucitoare, cu gust dulce, excelent, consistență bună. Conținutul de zahăr din boabe este de aproximativ 7%.

descrierea pepenilor verzi

Soiul de pepene verde Ataman F1 este un hibrid olandez. Durează 55-65 de zile pentru a se coace. Planta formează un tufiș puternic care poate suporta până la cinci ovare. Fructele sunt sferice sau ușor aplatizate. Șorcul este moderat gros. Pulpa este caracterizată de suculență, iar boabele sunt mici.

Acumularea de zahăr depinde de condițiile meteorologice și este de aproximativ 6,5%.

Descrierea culturii presupune desemnarea pro și contra contra soiurilor de pepene verde Ataman și Ataman F1. Principalele avantaje, datorită cărora planta și-a câștigat locul în grădină, includ:

fructe de padure preferate

 • randament ridicat, care este de 215 de centi pe hectar în condiții favorabile;
 • gust excelent și caracteristici tehnologice;
 • rezistență la astfel de boli comune / cum ar fi fusarium, antracoză;
 • posibilitatea creșterii atât în ​​condiții de seră, cât și în câmp deschis;
 • transportabilitate bună datorită pielii groase și puternice a fructului;
 • siguranța culturii timp de o lună fără pierderea gustului.

Dezavantajele minore sunt dependența de condițiile meteorologice și de udarea obișnuită.

posibilitatea creșterii

Care sunt diferențele

Soiul Ataman păstrează toate calitățile plantei în următorii urmași. Puteți colecta semințe în grădina dvs. și le puteți planta în siguranță anul viitor. Ataman F1 se remarcă printr-o formare mai amiabilă de răsaduri, plante nivelate, calitate înaltă și uniformitate a fructelor și rezistență genetică la boli. Dar spre deosebire de Ataman cu Ataman F1 este imposibil să recoltezi semințe, deoarece există riscul de a rămâne fără recoltă.Prin urmare, semințele acestui soi vor trebui cumpărate în magazin în fiecare an.

Oferim condiții pentru un randament bun

Pepene verde Ataman preferă soarele luminos în timpul zilei, căldura noaptea și solul nisipos liber în zona rădăcinii și în zona gulerului rădăcinii.

calitatea plantelor

Compoziția solului

Pepene verde Ataman are nevoie de un sol nisipos și bine aerat. În prezența solului greu, este necesar să se efectueze o pregătire de înaltă calitate prin aratură profundă pentru a crește randamentele. Ar trebui evitate zonele inundate, argiloase și slab încălzite.

Umiditate și udare

La creștere, este necesar să se creeze condiții confortabile pentru pepene verde, printre care udarea are primul loc. Tufele care se confruntă cu un deficit de umiditate vor începe să se dezvolte mai rău, iar udarea excesivă va provoca putrezirea biciurilor, iar fructele de pădure vor pierde conținutul de zahăr. În consecință, este necesară organizarea unei udări corecte, care trebuie efectuată la rădăcină și folosind apă caldă. În cazul zilelor lungi ploioase, acoperiți plantările folosind film, deoarece cultura reacționează dureros la umiditate ridicată.

bile verzi

Cu 2 săptămâni înainte de recoltare, trebuie să opriți udarea, pentru ca fructele să poată ridica cantitatea potrivită de zaharuri, iar pulpa să nu devină udată.

Top dressing

Pepenele verde Ataman este sensibil la hrănire. Nutrienții trebuie adăugați la formarea primelor frunze adevărate, folosind îngrășăminte care conțin azot și fosfor. Atunci trebuie să te saturi cu minerale și organice. Programul de alimentare trebuie ajustat. Cel mai adesea, frecvența de aplicare cu soluții de îngrășăminte este de 14 zile.

refuza udarea

În momentul înfloririi în masă, planta are nevoie de compoziții pe bază de potasiu și fosfor. Se recomandă terminarea hrănirii la primele semne de maturare a fructelor de pădure.

Caracteristici agrotehnice ale creșterii

Semințele soiului de pepene verde sunt însămânțate în pământ sau răsadurile sunt cultivate din ele, urmate de plantarea cu mulcirea plantațiilor și acoperirea prin arcuri cu o peliculă sintetică.

se află în ascundere

În seră

Prima condiție pentru creșterea pepene verde într-o seră - o cameră bine pregătită. Într-o seră încălzită, plantele sau semințele pot fi plantate în ultimele zile ale lunii februarie până la jumătatea lunii martie.

Solul trebuie să fie hrănitor și bogat în minerale. Humusul cu superfosfat va servi drept îngrășământ. În prealabil, trebuie să aveți grijă de prezența unui film protector în caz de vreme rece rece.

Solul nutritiv

După ce ați pregătit tot ce aveți nevoie pentru a crește, puteți începe procesul în sine:

 1. Semănați semințele în recipiente separate cu un diametru de 10 cm, după ce le înmuiați în apă caldă cu un stimulator de creștere.
 2. În timpul creșterii, apă, acoperiți cu folie și mențineți o temperatură de 25 ° C.
 3. Aplicați îngrășământ în a zecea zi după însămânțare, folosind formulări minerale complexe.
 4. La sfârșitul lunii mai, transplantăm răsadurile într-un sol bine încălzit, menținând o distanță de 50-70 cm și menținem temperatura în seră de la 20 la 25 ° C, iar umiditatea nu este mai mare de 60%.

Îngrijirea suplimentară se reduce la aerisire și udare, precum și menținerea temperaturii în seră la 20-25 ° C și umiditatea la 60%.

taie ataman

În aer liber

Înainte de a planta un pepene verde Ataman, trebuie să alegeți zona potrivită, care ar trebui să fie spațioasă și bine luminată de soare. Plantarea într-un mod fără semințe în prima etapă include slăbirea și fertilizarea solului pe șantier. De asemenea, materialul de sămânță trebuie umezit în apă caldă, apoi semănat în caneluri adâncime de 4-7 cm.

Distanța dintre unitățile plantate ar trebui să fie de la 0,7 la 2 metri, iar între rânduri - 1,5 metri.

Metoda de creștere a răsadului necesită următoarele acțiuni:

alege un site

 1. Luați recipiente individuale de 10 cm în diametru și 12 cm înălțime și umpleți-le cu pământ care conține turbă și humus în proporții egale.
 2. Puneți două semințe în fiecare recipient la o adâncime de 3 cm. Când se formează răsadurile, trebuie îndepărtate cele slabe.
 3. Germinați planta la o temperatură de 20-25 C în timpul zilei și 18-20 C noaptea timp de 3 săptămâni. De asemenea, furnizați cantitatea necesară de lumină, ventilați-vă și protejați-vă în mod regulat împotriva curentului.
 4. Când vine vreme caldă, transplantați răsadurile în sol deschis, adăpostindu-le de vânt, udând și hrănindu-le.

După plantare, trebuie să înconjurați plantele cu grijă: apă, fertilizați, slăbiți solul, eliminați buruienile și, de asemenea, protejați-vă de boli și dăunători.

cantitatea de lumină

Boli și dăunători. Moduri de a le trata

Watermelon Ataman nu este imun de boli și dăunători. Cultura este predispusă la boli fungice și bacteriene. Mai ales această situație se agravează în perioada ploioasă, cu o scădere a indicatorilor de temperatură. Ciuperca afectează verdeața tufișurilor, rădăcinilor și fructelor. Antracoza, mucegaiul pudră, putregaiul rădăcinii, localizarea bacteriilor și ofilirea fusariumului sunt considerate periculoase pentru pepene verde.

Insectele, cum ar fi viermii sâmburi, acarienii de păianjen, afidele de pepene galben și thrips, reprezintă, de asemenea, o amenințare pentru recoltă. Ele distrug fără milă cultura, hrănindu-se cu rădăcini, frunziș și multe dintre ele nu sunt averse să se bucure de fructe.

O amenințare la recoltă

Pentru a proteja o cultură de boli și dăunători, principalul lucru nu este doar crearea și menținerea unui microclimat optim și a unui mediu infecțios minim. Este nevoie de:

 • distruge buruienile de pe șantier, elimină reziduurile plantelor;
 • culturi alternative;
 • inspectați regulat tufișurile pentru semne de boli și dăunători și, dacă este detectată o problemă, luați imediat măsurile corespunzătoare, tratând cu preparate special concepute, respectând doza recomandată de producător la pregătirea echipamentului de protecție.

microclimat optim

recoltat

Semnalul pentru recoltarea soiului de pepene verde Ataman va fi indicatori externi care indică maturitatea:

 • decolorarea sau formarea unei acoperiri ceroase pe piele;
 • pământ de culoare galbenă bogată;
 • rezonanță la atingere, deși acest lucru nu este întotdeauna considerat un indicator că pepene verde a atins aroma maximă;
 • tendrilă uscată la peduncul.

recoltat

Recoltarea trebuie făcută cu mare atenție pentru a evita bătăile și deteriorarea pielii. Este mai bine să tăiați fructul de pe tulpină, decât să îl sfâșiați și să îl răsuciți. În procesul de rupere, există riscul ca bacteriile să intre în pepene verde, ceea ce poate provoca putrezirea pulpei.

Pepene verde Ataman trebuie utilizat în 2-3 săptămâni de la îndepărtare, deoarece carnea își va pierde crispețea. Trebuie să îl depozitați într-o cameră cu o temperatură optimă de 10-15 ° C și o umiditate relativă de 85-90%.

afectarea pielii

Concluzie

Cheia pentru cultivarea cu succes a pepene verde Ataman este vremea caldă, însorită, când are loc activ polenizarea și dezvoltarea fructelor suculente cu zahăr. Pentru a obține produse de calitate, trebuie să depuneți eforturi, precum și unele dintre caracteristicile acestei culturi. Principalul lucru este să oferiți plantei condiții favorabile și să vă bucurați de gustul rafinat de fructe de pădure sănătoase și dulci.

skibbs pe masă

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac