Ce și cum să hrănești usturoiul în iulie pentru a crește mare?

Este util pentru fiecare grădinar să știe cum să hrănească usturoiul în iulie, când este deja în stadiul de formare a capului. Este o legumă sănătoasă care necesită puțină întreținere. Dar este important să ne amintim să fertilizăm primăvara și vara. Solul fertil va produce o recoltă mult mai bună. Capetele de legume vor fi mai mari și mai suculente. Cum să hrănești usturoiul pentru a justifica speranțele grădinarilor pentru o recoltă abundentă?

Despre creșterea acestei culturi

Usturoiul se plantează toamna târziu sau primăvara devreme. Totul depinde de soi și de condiții. Hrănirea usturoiului în primăvară este diferită de hrănirea vara. Grădinarii fac tot ce trebuie pentru a oferi acestei culturi îngrășăminte benefice pentru creștere. La urma urmei, depinde de ceea ce va gusta și aromă capul.

creșterea culturii

Este ușor să cultivați această legumă, trebuie doar să aflați cum să o hrăniți corect, ce îngrășăminte preferă. Soiurile și anotimpul în care sunt plantate legumele nu afectează calitatea culturii. Soiurile de primăvară și de iarnă diferă doar ca formă, prin puterea capetelor și în prezența unui miez. De asemenea usturoi de primăvară nu trage o săgeată de usturoi, nu dă semințe. Este important ca în lunile de vară, ambele specii să aibă nevoie de hrănire de înaltă calitate.

Ultima fertilizare se face până la jumătatea lunii iulie, când bulbul crește activ, astfel încât să fie turnat și mare.

Pe lângă fertilizare, există multe nuanțe în cultivarea acestor culturi. De exemplu, pentru usturoi, este important ca acestea să fie cultivate pe partea însorită, deoarece usturoiul este plantat în principal pe câmp deschis. Este necesar ca acestea să fie bine udate, săgețile tăiate în timp și pământul dezlănțuit.

usturoi în iulie

Minerale pentru usturoi

În perioada de creștere, usturoiul are mai multe etape de dezvoltare. Pentru creștere, leguma are nevoie periodic de îngrășăminte minerale și organice. În iulie, ultimul pansament se aplică pentru a forma bulbul, astfel încât usturoiul să crească mare. Uneori, această perioadă începe în august. Pentru această etapă, leguma are nevoie de anumite elemente minerale.

Trebuie să vă hrăniți cu cele mai bune îngrășăminte. Usturoiul are nevoie de minerale de potasiu și săruri o dată pe lună. Ele cresc randamentele, sunt responsabile pentru imunitate și rezistența la boli.

hrănește-te corect

Fosforul este de asemenea necesar. Suprafosfatul este responsabil pentru dezvoltarea corespunzătoare a plantelor. Pentru a alimenta corect usturoiul, trebuie să diluați cincizeci de grame de substanță într-o găleată de apă. Apa la rădăcină. Un metru pătrat durează aproximativ 3-4 litri. Este un stimulent foarte bun pentru creșterea fructelor.

Leguma adoră și atunci când se adaugă îngrășăminte cu azot în sol. Acestea sunt uree, săritor, sulfat de amoniu. Acestea promovează dezvoltarea verdeaței și cresc rezistența la infecții. Însă li se adaugă în principal pansamentul de dinainte de ultimul.Aceste substanțe sunt turnate sub rădăcină în formă uscată sau dizolvate în apă.

minerale pentru usturoi

Nitrofoska, diammofoska au un efect benefic. Datorită lor, planta devine mai puternică și mai rezistentă. Aceste complexe îngrășăminte minerale permite să asigure o nutriție adecvată culturii. Conțin fosfor, potasiu, azot.

Plantele hrănite corect produc întotdeauna o recoltă excelentă de legume gustoase și sănătoase.

posedă nitrofoska

Hrănirea organică

Cele mai bune îngrășăminte chimice sunt întotdeauna naturale. Materia organică conține fier, fosfor, calciu, magneziu și bacterii benefice. De aceea sunt atât de necesare usturoiului pe întreaga perioadă de creștere.

Utilizarea gunoiului de grajd este de mare ajutor. Dar trebuie să știți cât să adăugați. Principalul lucru este să nu exagerați în hrănire, să nu greșiți, altfel recolta va muri. Respectați toate proporțiile indicate pe ambalaj. Nu udati direct pe plante sau frunze, numai între rânduri sau la rădăcină.

hrănirea organică

Se adaugă și cenușă. Conține mult potasiu, magneziu și fosfor. Puteți uda răsadurile cu cenușă diluată în apă sau presărați cenușă uscată direct pe pământ. Diluează substanța în apă o sută de grame per găleată de apă. Îngrășământul nu trebuie să fie rece.

Mullein are același efect ca și cenușa. Dar ar trebui să fie infuzat aproximativ o săptămână, apoi turnat în rândurile de lângă usturoi.

adăugați cenușă

Gunoiul de grajd are un efect foarte benefic asupra creșterii acestei legume. Este crescut în apă. Apă la rădăcină folosind o găleată mică pe plantă. Fertilizarea se efectuează seara pe vreme uscată. Gunoiul poate fi hrănit în fiecare perioadă de creștere.

Compostul este materia organică mixtă care s-a descompus în timp. Se recoltează în avans. Promovează creșterea legumelor sănătoase.

afectează favorabil

Cu ce ​​plante sunt pulverizate?

Pentru o recoltă bună, este necesară și hrănirea foliară a usturoiului. Grădinarii cu experiență știu că nu se folosește doar pansamentul cu rădăcini. Acest lucru este foarte eficient, deoarece în timpul pulverizării toți nutrienții cad pe frunze și tulpini. Datorită acestui fapt, aceste elemente sunt absorbite rapid. Plusul acestei metode este că consumul de substanță este mult mai mic decât în ​​cazul altor metode. Concentratele se dizolvă în apă.

Puteți pulveriza planta de mai multe ori pe sezon. Această metodă trebuie combinată cu alte metode de fertilizare, întrucât nu va înlocui complet complet pansamentul rădăcinilor. Este necesar să pulverizați în timpul creșterii active a tulpinilor și a becurilor. Aceasta se încadrează la mijlocul verii.

pulverizați plantele

Se recomandă hrănirea usturoiului în acest fel atunci când frunzele și tulpinile se îngălbenesc. În astfel de cazuri, medicamentele cumpărate în magazine specializate sunt adăugate în apă și pulverizate pe frunze.

Pentru pulverizarea împotriva bolilor fungice și a putregaiului, un amestec de lapte fermentat, se folosește o soluție de sodă. Cu apă cu săpun, ei resping insectele care împiedică plantele să înflorească normal. Soluția salină ajută, de asemenea, la menținerea dăunătorilor la distanță.

tulpinile se îngălbenesc

Acidul boric este potrivit și pentru prelucrarea frunzelor și în ultima etapă a turnării bulbilor. O soluție a acestui produs farmaceutic vă permite să creșteți randamentul și să îmbunătățiți gustul usturoiului.

Caracteristici ale hrănirii usturoiului de primăvară

Usturoiul de primăvară, ca și usturoiul de iarnă, are nevoie de o fertilizare constantă. Fiecare grădinar ar trebui să știe să fertilizeze un astfel de usturoi, care este plantat primăvara, astfel încât să fie mare și sănătos.

usturoi de primăvară

Primul usturoi este fertilizat primăvara când se adaptează după plantare. Ultima hrănire se face cel mai bine în iulie, când se toarnă capetele. Apoi se cumpără îngrășământul de superfosfat. Îngrășăminți fosfat accelerează creșterea și dezvoltarea usturoiului. Aproximativ 60 de grame de materie uscată se diluează într-o găleată de apă. Se aplică 5-6 litri de pansament pe metru pătrat.

Nu este recomandat să exagerați cu îngrășăminte cu azot și gunoi de grajd, altfel poate dăuna culturii.Planta moare din cauza excesului de îngrășământ.

gunoiul de grajd nu este recomandat

Amoniacul va ajuta la alungarea insectelor neinvitate. Dacă udă solul cu o soluție de permanganat de potasiu, atunci acesta va fi saturat și va deveni mai fertil. De asemenea, cu ajutorul acesteia, apare dezinfectarea. Cenușa funcționează bine din îngrășăminte organice. Satura solul și protejează împotriva bolilor.

Îngrășământul pentru usturoi este important să alegeți cu atenție. Hrănirea este deosebit de importantă în mijlocul dezvoltării sale. Dacă este fertilizat corect, rezultatul va fi o recoltă bogată de legume sănătoase.

insecte neinvitate

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac