Cum să plantăm corect usturoiul, datele și tarifele de plantare, pregătirea și prelucrarea paturilor

Pentru a obține o recoltă bună, trebuie să știi să plantezi corect usturoiul. Este demn de luat în considerare că metodele de plantare pentru această plantă depind de varietatea sa. În orice caz, înainte de toate manipulările, va fi necesară pregătirea grădinii pentru usturoi. Patul de grădină trebuie pregătit în avans, deoarece pentru o creștere favorabilă a plantelor, nu este necesară doar temperatura, ci și fertilitatea solului, structura solului și rotația culturilor.

Datele de plantare pentru usturoi de iarnă și primăvară

Înainte de a începe să plantezi usturoi, trebuie să te decizi asupra soiului său. Fiecare dintre ei va avea propriii termeni, rate de plantare. Soiurile de primăvară sunt plantate primăvara și soiurile de iarnă toamna. Culturile de iarnă vor încolți mai devreme și, în consecință, vor produce mai rapid. Capetele de iarnă sunt mult mai mari decât cele de primăvară, dar sunt inferioare pentru păstrarea calității. Soiul de primăvară se menține bine, dar becurile sale sunt puțin mai mici. Mulți locuitori de vară recomandă cultivarea ambelor specii pentru a se asigura pe deplin cu această legumă sănătoasă pentru tot anul.

plantați corect

Varietățile de usturoi de iarnă trebuie plantate cu cel puțin 1–1,5 luni înainte de apariția vremii stabile stabile. Dacă această condiție nu a fost îndeplinită, planta va crește mai devreme, iar răsadurile vor îngheța sub influența temperaturilor negative. Soiurile de primăvară sunt plantate la jumătatea primăverii: în a doua jumătate a lunii martie, la începutul lunii aprilie. Creșterea activă a culturii va fi observată atunci când temperatura este setată la 18-20 de grade. Usturoiul trebuie să fie plantat cu cuișoare, după 3 săptămâni sămânța va lua rădăcină.

Alegerea unui loc pentru o grădină pentru usturoi

Pentru ca planta să dea o recoltă bună, este necesară nu numai pregătirea corespunzătoare a sămânței, ci și alegerea corectă a locului. Pentru această cultură, soarele și o cantitate moderată de umiditate sunt foarte importante. Plantarea culturilor la umbra copacilor și arbuștilor nu este recomandată, deoarece în acest caz usturoiul nu va avea suficient soare. Dacă patul este situat într-o zonă umedă, ar trebui să fie ridicat pentru a asigura o ieșire completă de exces de umiditate.

datele de aterizare

De asemenea, atunci când alegeți un loc, este necesar să se țină seama de principiile rotației culturilor. Timp de câțiva ani la rând, această cultură vegetală nu trebuie să fie plantată pe același teren. Cea mai bună opțiune este să plantezi planta în locul inițial după 5 ani, cel puțin această perioadă poate fi redusă la 3 ani.Cel mai bine este să plantezi usturoi în locul creșterii de castraveți, ardei, dovlecel, varză, fasole. Soiurile de primăvară se dezvoltă pe loam, iar soiurile de iarnă - pe loam nisipoase.

Este posibil să plantezi usturoi îmbătrânit decât perioada necesară și unde? Recoltarea este necesară la timp, dar dacă recolta este „supraîncălzită”, nu trebuie folosită ca sămânță. Nu contează unde este planificată aterizarea.

paturi pentru usturoi

Cum se prepară un pat de usturoi?

Pentru a obține o recoltă de bună calitate, trebuie să pregătiți corect paturile înainte de plantare. Când pregătiți un pat pentru usturoi, trebuie acordată o atenție deosebită dezinfectării solului. Această procedură ajută la protejarea plantei de majoritatea patologiilor. Cel mai adesea, tratarea solului se realizează folosind următoarele compoziții:

 • Acrobat antiseptic;
 • antiseptic Radomil Gold;
 • medicament antifungic Fitosporin;
 • compoziție antimicotică Topsin-M.

antiseptic

Poate fi de asemenea folosită o soluție de sulfat de cupru, o soluție saturată de permanganat de potasiu. În acest scop, mulți locuitori de vară folosesc un lichid preparat dintr-o găleată de apă și 100 de grame de amestec de Brod. O soluție preparată din 1 litru de apă, un gram de acid boric, o cantitate similară de permanganat de potasiu și sulfat de cupru arată, de asemenea, o eficiență ridicată.

Pregătirea solului pentru usturoi

Există cerințe generale pentru pregătirea solului pentru plantarea usturoiului pentru soiurile de primăvară și iarnă. Printre ele se numără:

soluție de utilizare

 • dacă solul este argilos, este necesar să se adauge 1 găleată de nisip sau turbă la o rată de 1 metru pătrat;
 • în situațiile în care pământul este nisipos, trebuie amestecat cu 2 găleți de sol argilos, 1 găleată de turbă la 1 metru pătrat;
 • dacă predomină solul cu turbă, trebuie să i se adauge 1 găleată de nisip și o cantitate similară de sol moale.

Pentru a crește rata de fertilitate, este necesară fertilizarea pământului cu substanțe organice. Cum să fertilizați solul înainte de a planta usturoi? Humusul și compostul sunt perfecte pentru acest lucru. Faina de cretă sau dolomită se adaugă la 1 găleată din materia organică selectată în cantitate de 1 cană, 1 cană de cenușă de lemn, 2 linguri de sulfat de potasiu. Trebuie să distribuiți îngrășământul pregătit pe solul netratat. Dacă mai devreme, la creșterea unei alte culturi, gunoiul de grajd a fost deja introdus, un astfel de tratament nu este necesar.

sol argilos

Formăm o grădină

Măsurile pentru pregătirea paturilor pentru plantarea usturoiului includ săparea solului. În acest caz, îngrășămintele necesare sunt distribuite uniform în conformitate cu proporțiile recomandate. Mai departe, pământul este săpat, în timp ce adâncimea egală cu baioneta lopată trebuie respectată. În timpul săpării, trebuie să formați imediat o creastă. Dimensiunile optime sunt considerate a fi o lățime de 1 metru și o înălțime de 20 de centimetri.

La ce distanță trebuie așezate rândurile pe patul de usturoi? Distanța optimă dintre rânduri este considerată a fi un decalaj de 30 de centimetri.

În timpul săpării, este necesară eliminarea imediată a buruienilor, astfel încât acestea să nu interfereze cu creșterea culturii plantate. Apoi, solul este dezlegat pentru a îmbogăți pământul cu oxigen.

săpând timpul

Oferim timp pentru contracția solului

După slăbire, este necesar să se lase solul să se așeze puțin. Acest lucru durează de obicei 14 zile. Sedimentarea solului va permite efectuarea aterizării la distanța planificată în timpul plantării: adică dinții nu vor fi îngropați peste normă.

Pentru ca solul să se așeze mai activ, acesta trebuie udat cu apă. Introducerea umidității necesare va accelera procesul de așezare de 1,5 ori. Pe vreme ploioasă, procedura de udare trebuie abandonată.

contracția solului

Cultivăm solul

Cum se cultivă solul în momentul în care sunt plantați dinții? Mulți locuitori de vară recomandă prelucrarea paturilor, ținând cont de următoarele recomandări. Pentru soiurile de iarnă, la sfârșitul verii, se aplică îngrășăminte minerale, care includ componente organice.Perioada optimă pentru aceasta este a doua jumătate a lunii august. De asemenea, în acest moment se recomandă cultivarea gunoiului verde pentru usturoi.

 1. Săparea solului, se efectuează udarea.
 2. După plantare, semințele de muștar sunt semănate în culoar.
 3. Până când trebuie să plantați sămânța, verzele vor încolți. Între rândurile sale, vor trebui plantați dinți.

componente organice

Cu câteva zile înainte de transplantarea în pământ, urea este distribuită de-a lungul crestelor: 0,5 linguri de produs se utilizează la 1 metru pătrat. Dacă vremea este uscată, este necesar să se organizeze udarea grădinii.

Pentru a pregăti un pat pentru un soi de primăvară, toate manipulările trebuie începute la sfârșitul lunii octombrie. În acest caz, nu este necesară aplicarea ureei, deoarece îngrășămintele azotate vor fi excesive toamna. Cel mai bine este să răspândiți acest preparat pe sol la începutul primăverii.

urea este distribuită

Cum se prepară usturoiul pentru plantare?

Mulți locuitori de vară spun: „Pregătesc semințe de usturoi pentru plantare toamna”. Această abordare a pregătirii semințelor este corectă, deoarece recolta recoltată proaspătă a soiului de primăvară va constitui o bază excelentă pentru formarea de culturi noi de plante puternice. Denticles usturoi de primăvară plantele puternice, deci pline de putere, cresc din ele, dând o recoltă bogată. De aceea, mulți locuitori de vară sunt angajați în cultivarea unui soi de primăvară pentru a obține nu numai o legumă sănătoasă, ci și sămânță pentru anul următor.

prepararea semințelor

Dezasamblăm capul în dinți

Pentru a obține o recoltă bună, trebuie să înțelegeți: ce material să lăsați pentru plantare. Primul pas este de a inspecta becul: nu trebuie să fie deteriorate. Mai departe, capul este dezasamblat în felii, în timp ce este necesar să se acorde atenție dimensiunii cuișoarei. Pentru plantare, este mai bine să luați dinți mari, densi, deoarece aceștia pot forma o plantă sănătoasă, cu drepturi depline. Dacă rezidentul de vară a decis să utilizeze un soi care nu eliberează săgeata pentru plantarea arpagicului, este necesar să acorde preferință cuișoarelor situate în exterior.

capul pe dinți

Dezinfectarea usturoiului

Materialul de plantare selectat este înmuiat timp de 24 de ore într-o soluție de 0,1% de permanganat de potasiu. De asemenea, pentru dezinfectare, puteți utiliza o soluție de 1% sulfat de cupru. La sfârșitul perioadei specificate, dinții devin complet pregătiți pentru plantare.

dezinfectăm usturoiul

Plantarea corectă a unui cățel de usturoi

Usturoiul trebuie plantat în paturile formate, păstrând distanța dintre cuișoare la 15 centimetri. Dacă locuitorul de vară are o suprafață mică, este permis să se utilizeze metoda de plantare a usturoiului pe două niveluri. Este următorul:

 1. Se ia un băț pe care sunt marcate înălțimi de 6 și 13 centimetri.
 2. Într-un pat pregătit în avans, cu ajutorul său, se face o adâncire de 13 centimetri.
 3. Un orificiu este introdus în gaură și apoi este acoperit cu pământ până când adâncimea este redusă la 6 centimetri.
 4. Apoi este pus un alt cuișor.

un cui de usturoi

Gaura este acoperită cu compost putrezit. Distanța dintre găuri trebuie să fie, de asemenea, de 15 centimetri.

1. Realizarea găurilor

Ne așezăm pe patul pregătit, conturăm distanța dintre găurile pentru plantarea usturoiului: ar trebui să fie de 15 centimetri. Adâncirea se poate face cu degetele. Puteți utiliza, de asemenea, un băț care are o adâncime marcată în intervalul de 3-15 centimetri. În acest caz, procesul de plantare va fi simplificat.

făcând găuri

2. Adâncim arpagicul

După ce usturoiul este complet pregătit pentru plantare, acesta este așezat în găurile măsurate anterior. Nu merită să apăsați materialul de plantare în sol, deoarece acest lucru va provoca compactarea pământului, adâncirea puternică a dinților, ceea ce va duce la formarea tardivă a sistemului radicular. Cea mai bună opțiune ar fi poziționarea ușoară a cuiului în interiorul orificiului.

adâncirea dinților

3. Cultivăm pământul

Dacă pregătirea solului, solul pentru plantarea usturoiului a fost complet, prelucrarea suplimentară a terenului după plantarea materialului de plantare nu este necesară.Dacă solul este uscat, trebuie tratat udându-l cu o soluție roz de permanganat de potasiu.

prelucrare suplimentară

4. umplem găurile

Usturoiul îngropat în sol trebuie presărat cu compost putrezit. Gunoiul proaspăt nu poate fi utilizat în aceste scopuri, deoarece va provoca dezvoltarea bolilor fungice.

Ce gunoi verde sunt semănate pentru usturoi? Cele mai bune siderate pentru usturoi sunt muștarul și farcelia. Cu toate acestea, ar trebui să fie semănate cu 2,5-3 luni înainte de plantarea usturoiului. Cu 3 săptămâni înainte de înflorirea ierburilor, acestea trebuie tăiate și săpate cu mult sol. Un astfel de tratament va permite nu numai dezinfectarea pământului, ci și protejarea plantei de nematod.

umpleți găurile

5. Mulci grădina

La creșterea usturoiului de iarnă, paturile trebuie acoperite cu un strat de mulci de 3-5 centimetri. Când vine primăvara, materialul de acoperire rămâne să putrezească, în timp ce rezidentul de vară trebuie să îndepărteze doar mulciul grosier necesar pentru a păstra zăpada pe creste. O astfel de prelucrare crește randamentul culturii datorită îmbogățirii solului cu nutrienți.

Mulcirea usturoiului de primăvară atunci când este plantat la începutul primăverii activează dezvoltarea și dezvoltarea plantelor în timpul sezonului de creștere. În acest caz, este necesar un lucru important: mulci ar trebui să fie ușor, de exemplu, paie. Acest material de acoperire va ajuta:

strat de mulci

 • încetinirea creșterii plantelor de buruieni;
 • retenție de umiditate;
 • protecție împotriva înghețului;
 • creșterea permeabilității aerului din sol;
 • o creștere a permeabilității umidității solului;
 • creșterea fertilității terenului.

Mulcirea trebuie abandonată numai în perioada ploioasă, deoarece mulci-ul contribuie la acumularea de umiditate. Din această cauză, se formează un mediu favorabil pentru dezvoltarea bolilor bacteriene, fungice. Dacă mulci a fost pus, dar vara devine ploioasă, trebuie să scapi de materialul de acoperire. În acest caz, o parte din mulci din usturoiul plantat este îndepărtată cu o lopată și trimisă în groapa de compost pentru obține humus.

protecție împotriva înghețului

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac