Când în 2020 este mai bine să recoltezi usturoi în Urale și în zile nefavorabile, păstrare

Ce legumă picantă nu este completă fără niciun fel de mâncare? Este usturoiul de vară. Multe gospodine plantează și o specie de iarnă în grădină. Ambele au nevoie de îngrijiri adecvate, de care depinde randamentul. De asemenea, este important să cunoaștem momentul în care se recoltează usturoiul.

Datele de maturare pentru usturoi în Urale

Grădinarii cu experiență, care desfășoară activități de grădină, țin cont nu numai de caracteristicile climatice ale regiunii, ci sunt ghidați și de calendarul lunar. Conform acestui fapt, culturile de iarnă continuă să se coacă până la sfârșitul lunii iulie. Recoltarea usturoiului de primăvară începe de la mijlocul lunii august până la începutul lunii septembrie.

Maturizarea culturii este influențată de perioada de vară. Dacă lunile sunt prea fierbinți, dinții vor fi mici. Într-o vară ploioasă, există șansa ca cultura să putrezească. De regulă, scoateți usturoiul din paturi, dacă este un soi de iarnă, este posibil în 3,5-4 luni de la germinare. Primăvara se recoltează 2-3 săptămâni mai târziu.

Perioada de colectare depinde și de tipul legumelor. Fiecare dintre ele diferă prin caracteristicile maturizării.

Semne generale ale maturității culturale

Pentru a înțelege dacă este posibil să eliminați o legumă din grădină, trebuie să utilizați următoarele sfaturi:

 1. Aspectul plantei poate indica maturitatea capului de usturoi. În acest caz, gâtul tulpinii false devine moale, iar frunzele se ofilesc și se îngălbenesc.
 2. Unele gospodine inspectează cojile. Pentru a face acest lucru, trebuie să curățați solul din jurul bulbului. Dacă coaja arată densă și intactă, este timpul să se recolteze.
 3. O legumă coaptă poate avea și alte caracteristici. Capul devine dur, coaja se desprinde ușor, crăpând în inflorescențe.

scoateți usturoiul

Înainte de a colecta usturoiul, trebuie să îl pregătiți pentru acest lucru. Cu 2 săptămâni înainte de recoltare, udarea paturilor este complet oprită. Leguma trebuie să scape de excesul de umiditate pentru a evita dezvoltarea ciupercii în timp ce economisește. Astfel, o persoană va putea evita putrezirea culturilor în pământ.

Dacă penele de usturoi încep să se îngălbenesc, acestea sunt legate într-un nod, iar săgețile sunt eliminate. O procedură simplă va ajuta direcționarea nutrienților către sistemul rădăcină. În momentul recoltării culturii, masa verde nu trebuie să crească.

cultura recoltelor

Curățarea capetelor de usturoi

Iarnă

Când trebuie să recoltezi usturoiul astfel încât să fie complet coapte și să poată fi păstrat cât mai mult timp? Timpul pentru recoltarea unei legume, de regulă, cade la sfârșitul lunii iulie și poate continua până la începutul lunii august. Primul lucru de făcut este să vă asigurați că leguma este coaptă și gata de recoltat. Gradul de maturitate poate fi determinat de frunzele inferioare, care încep să se aplece asupra solului.

Galbenirea masei verzi poate servi de asemenea ca un semnal pentru curățare. Elementele nutritive părăsesc frunzele și se duc la cap.În acest caz, nu este necesar să lăsați usturoiul în pământ. În această etapă, procesul de maturare se încheie.

capete de usturoi

Dacă semnele enumerate nu sunt suficiente pentru ca o persoană să determine maturitatea, faceți următoarele. După ce gazda a săpat mai multe becuri, acestea sunt examinate. Dintii din cap trebuie sa fie feriti de atingere si separati unul de celalalt fara prea mult efort. Usturoiul de iarnă din Urali, dacă este gata de recoltat, permite solziilor să se desprindă ușor de cap.

Recoltarea usturoiului de iarnă se face și după începerea deschiderii bolului. Este situat chiar la capătul săgeții. Nu este necesar să așteptați până când becurile din cutie sunt complet uscate. Astfel, puteți săriți momentul în care alegeți leguma.

leguma este coaptă

Primăvară

Când se recoltează usturoiul de vară și cum se poate determina maturitatea? Recoltarea usturoiului de vară în Urale începe după recolta de iarnă. Trebuie să treacă cel puțin 2 săptămâni între date. Conform calendarului lunar, usturoiul de primăvară ar trebui să fie săpat în august și continuat până la jumătatea lunii septembrie.

În Uralele de Sud, usturoiul de vară este plantat primăvara. Are un scurt sezon de creștere de 3 până la 3,5 luni. Recoltarea usturoiului de primăvară poate varia. Deoarece timpul de aterizare este un rol cheie în acest sens. Dacă au trecut câteva zile între recolte, este în regulă. Ora de colectare poate fi mutată în aceeași zi.

gradul de maturitate

Diversi factori afectează timpul de colectare:

 • vreme;
 • varietate de materiale de plantare;
 • cultivare și îngrijire - udarea și hrănirea unei legume.

vreme

Puteți stabili că usturoiul de primăvară este copt în același mod ca și usturoiul de iarnă. Dacă frunzele se îngălbenesc, iar cele inferioare sunt complet uscate, puteți săpa o legumă. Penele capului devin slabe și se scufundă la pământ. Dacă luați un cap de usturoi în mână și încercați să separați câțiva cuișoare, acestea ar trebui să iasă bine, în timp ce coaja se pretează și la curățare.

În 2020, calendarul lunar îi va ajuta pe grădinari să cultive o recoltă bună și să o recolteze după ce va fi complet copt. Dacă plantați, apă și buruieni o legumă în conformitate cu numerele indicate în calendar, rezultatul va încânta fiecare rezident de vară. Usturoiul de primăvară se păstrează mai bine decât usturoiul de iarnă. Principalul lucru este să nu ratăm momentul recoltării.

frunzele se îngălbenesc

Soiuri de usturoi

Crescătorii au dezvoltat soiuri speciale în special pentru Urali. Cresc bine în condiții meteorologice dificile și nu necesită întreținere atentă. Cele mai bune soiuri de usturoi:

 • "Scitic".
 • "Gradekovsky".
 • „Bashkir 85”.
 • "Sofievsky".
 • Dobrynya.
 • "Bogatyr".
 • "Lyubasha".

crescători erau

"Scitic"

Se referă la soiurile de la mijlocul sezonului. Se poate multiplica atât cu cuișoare, cât și cu capace de aer. Cantarul are o nuanță lila, care o distinge de alte soiuri. Ceapa mică conține multe cuișoare cu pulpă densă și picantă.

Soiul „Skif”, în perioada de creștere, este capabil să reziste la diverse boli. Rezistent la putregaiul cenușiu și bacterioză. Nu renunțați la dăunători paraziți. Plantăm Skif ca orice alt soi.

soiuri de mijlocul sezonului

"Gradekovsky"

Plantarea usturoiului de iarnă „Gradekovsky” se realizează la începutul primăverii. Leguma se coace foarte repede. Puteți recolta recolta la 2,5 luni după plantare. Usturoiul care este săpat are bulbi mici.

Culoarea cojii este albă și liliacă. Un cuișor curat are și o nuanță lila. Becurile de aer au o culoare lila închisă bogată. Forma lor diferă de alte soiuri, întrucât este ușor alungită.

se coace repede

"Bashkir 85"

Acest soi este considerat, de asemenea, la maturitate timpurie, deoarece se coace complet la 3 luni de la plantare în grădină. Capetele de usturoi în sine sunt mici, au de la 5 până la 6 cuișoare. Pulpa este fermă și ascuțită. Usturoiul recoltat poate fi păstrat mult timp.

Catelele de usturoi colectate sunt albe. În unele locuri, coaja este acoperită cu dungi purpurii liliac. Leguma rezistă bine la diferiți dăunători. Sistemul imunitar protejează împotriva multor boli.

Bashkir grad 85

"Sofievsky"

Se referă la soiurile de la mijlocul sezonului. „Sofievsky” are un cap rotund cu dinții oblongi. Fiecare ceapă are în medie 8-9 bucăți. Cultivarea unei legume picante ar trebui să aibă loc în lumina directă a soarelui. Usturoiul se recoltează după ce este complet copt.

Randamentul culturilor este mare, dintr-un pat de grădină puteți colecta de la 1 la 1,5 kg de usturoi. Cantitatea de usturoi recoltat este suficientă pentru restul toamnei, iernii și primăverii. Este apreciat de experții culinari pentru gustul său excelent. Carnea este densă cu note ascuțite.

Sofievsky la mijlocul sezonului

Ca majoritatea soiurilor de iarnă, este alb cu vene purpurii. Plantarea și recoltarea este foarte ușoară. Cultura este nepretențioasă în grija sa. Este rezistent la multe boli fungice.

Trebuie amintit că soiurile hibride au un sezon accelerat de creștere. Sistemele lor imunitare rezistă mai bine multor boli.

soiuri de iarnă

Recoltarea culturii

Acum, o persoană știe când să scoată usturoiul din grădină, rămâne doar să studieze tactica recoltării în sine. Usturoiul nu lasă solul la fel de ușor ca ceapa. Prin urmare, pentru a nu răni capetele, este mai bine să folosiți o lopată pentru săpat. Acest lucru se face foarte simplu:

 1. Se forjează capetele cu o plută sau cu o lopată și se scoate prin vârfuri.
 2. Scoateți solul blocat din becurile săpate și puneți-le pe patul de grădină.
 3. Nu aruncați fiecare legumă una peste alta, creând o grămadă comună. Baterea capetelor le poate deteriora. La locul de deteriorare, de regulă, în timpul depozitării, putrezirea se instalează.

fals cu un gunoi

Când să săpăm usturoiul care a fost plantat toamna? Există soiuri care se răstoarnă în sol și la începutul primăverii încep sezonul de creștere. Indiferent de momentul plantării, mulți locuitori de vară se întreabă când va recolta usturoiul în Urale în 2020. Recoltarea se realizează exclusiv pe vreme însorită.

Soarele direct distruge diverse bacterii care pot parazita becurile. La rândul său, aceasta crește durata de valabilitate a culturii. Imediat ce partea superioară este complet uscată, este tăiată, lăsând un gât mic lângă bec. Fructele colectate sunt așezate în cutii mici, care trebuie să aibă găuri.

razele de soare

Pregătirea depozitării

Recolta recoltată nu trebuie dusă în pivniță imediat după săpat. În primul rând, trebuie să răspândiți legumele sub un baldachin. Locul trebuie protejat de lumina soarelui direct. Mai bine să alegeți unul prin care trece vântul. În timp ce becurile sunt intemperii, între timp, persoana poate pregăti însăși spațiul de depozitare.

Dacă o persoană respectă condițiile pentru creșterea unei culturi și știe când să culeagă usturoi copt, recolta va încânta prin abundența și gustul ei neobișnuit. Acest lucru nu este deloc dificil. Este necesar să monitorizăm vremea, să alegem soiuri potrivite și să privim adesea calendarul lunar.

pregătire pentru păstrare

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac