Când trebuie să îndepărtați usturoiul de primăvară din grădină pentru depozitare?

Usturoiul plantat primăvara are avantaje față de plantarea toamnei, prin faptul că nu se usucă și are o durată lungă de valabilitate. Dar pentru ca acesta să se maturizeze, să aibă în final nutrienți, este necesar să se respecte momentul cultivării sale și, cel mai important, să se știe când se recoltează usturoiul de primăvară.

Semne de pregătire pentru curățare

Recoltarea unei culturi plantate în toamnă este diferită de cea a unei culturi de primăvară. Culturile de iarnă formează rădăcini după plantare toamna, și imediat ce pământul se va încălzi primăvara, începe imediat să crească. Usturoiul de primăvară are nevoie de timp pentru a se înrădăcina, astfel că usturoiul de primăvară este recoltat mult mai târziu. De obicei, timpul pentru recoltarea usturoiului de vară este mijlocul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Depinde mult de vremea de vară, iar grădinarii cu experiență acordă atenție și ploilor. Condiții favorabile pentru accelerarea creșterii usturoi de primăvară sunt considerate ploi dese. Când vara este uscată, capul de cultură se dezvoltă mai lent.

Dacă săpați usturoiul de vară din grădină înainte de timpul de recoltare stabilit, atunci nu va fi posibil să îl păstrați mult timp. Adevărat, mulți grădinari o sapă puțin mai devreme, astfel încât să se maturizeze în timpul uscării. Se crede că este mai bine să nu coacă decât cățelul lui începe să se sfărâme singuri și să înceapă să crească din nou. Va fi imposibil să salvați o astfel de recoltă. Deschis de unul singur, fără prezența cântarelor, se usucă foarte repede.

usturoi de primăvară

De unde știți despre maturizare?

Înainte de a săpa sau a scoate o recoltă din pământ, va trebui să o monitorizați în mod constant.

Există mai multe semne prin care știm când să săpăm usturoiul de primăvară:

paturi pentru depozitare

 1. Vârfurile condimentului de maturare ar trebui să se îngălbenească aproape complet și să se întindă ușor pe pământ.
 2. Înainte de a săpa, trebuie să luați în considerare gulerul rădăcinii: de obicei se usucă.
 3. Becurile săpate ar trebui să fie complet formate, iar cuișoarele trebuie să iasă în evidență strălucitor prin cântar și să se potrivească perfect unul împotriva celuilalt. Sunt foarte ușor de separat cu mâinile tale, fără niciun instrument.
 4. Bulbul este acoperit cu o piele densă de aproximativ 3 straturi. Este ușor să îl îndepărtați cu mâinile.
 5. Condimentul are o culoare caracteristică pentru soi: violet, alb.

Din păcate, condimentele din paturi nu se coacă în același timp. Timpul se schimbă în fiecare an, așa că trebuie să fii atent, încearcă să stabilești prin semne că este copt și este timpul să recoltezi usturoiul.

cultura terestră

Nu uitați că, în august, încep ploile lungi, care afectează calitatea produselor, astfel încât recoltarea usturoiului de primăvară trebuie făcută rapid și la timp.

Norme de recoltare

Alegeți o zi uscată și însorită pentru săpat. Este indicat ca solul să nu fie umed.

ceapa acoperita

Și pentru a colecta un condiment cu un randament bun, ar trebui să știți cum și când să săpați usturoiul de primăvară:

 1. Dacă în timpul recoltării, la inspecția vârfurilor, s-a observat că cea mai mare parte a devenit galbenă, se recomandă îndepărtarea parțială a solului din becuri, astfel încât să fie mai ușor să le recoltați mai târziu.
 2. Udarea trebuie oprită cu aproximativ o săptămână înainte de recoltare. Pământul ar trebui să se usuce bine.
 3. Curățarea este de dorit dimineața sau seara ore ale zilei, alegând o zi uscată.
 4. Puteți folosi un gunoi sau o lopată pentru a recolta usturoiul de primăvară. Este îngropat în câțiva centimetri de cap, pentru a nu-l deteriora.
 5. Dacă am plantat usturoiul aproape de suprafața pământului și este liber, atunci puteți săpa puțin în pământ, apoi trageți capetele, apucând blaturile. Dacă se desprinde accidental, ceea ce este nedorit, trageți cu atenție capul din sol cu ​​mâinile, pentru a nu-l deteriora accidental.

inspecția vârfurilor

Usturoiul colectat nu trebuie lovit unul împotriva celuilalt, cu atât mai puțin aruncat. Este așezat bine pe pământ uscat sau în coșuri. Pentru uscare rapidă, se recomandă să se întindă hârtie groasă sau burlap pe pat.

După uscare puțin, este indicat să curățați imediat becurile pământului și solzele superioare. În acest caz, ar trebui să inspectați recolta și să efectuați sortarea. Se recomandă depozitarea becurilor deteriorate, deoarece acestea nu pot fi depozitate. După ce au colectat cele mai mari exemplare, acestea sunt puse deoparte pentru însămânțare anul viitor.

pliați bine

Este indicat să nu separați imediat blaturile, astfel încât usturoiul să se coacă. Ar trebui depozitat în acest mod timp de aproximativ o săptămână. Pe vreme uscată și uscată, scoateți-l afară, așezându-se pe rând pe burlap. Dar, pentru a evita arsurile, usturoiul este ușor acoperit cu frunze uscate sau fân. Dacă vremea se schimbă, atunci este mai bine să îndepărtați usturoiul sub un baldachin, astfel încât să fie bine ventilat. După maturare, tulpina și frunzele sunt tăiate, lăsând o coadă de aproximativ 3-4 cm.Rădăcina este parțial scurtată cu foarfece sau cuțit, lăsând aproximativ 4 mm, nu este complet îndepărtată.

Pregătirea depozitării

Usturoiul bine uscat este gata pentru depozitare. În aceste scopuri, trebuie să alegeți un loc răcoros, a cărui umiditate nu trebuie să depășească 80%. Dacă este prea uscat, atunci usturoiul va începe să se strice și să se ofune, iar cu umiditate ridicată va germina, în cel mai rău caz, va putrezi.

usturoiul este copt

Curățarea și depozitarea este simplă: poate fi pusă într-o cutie nu cu un strat gros, păstrată la temperatura camerei, numai departe de calorifere.

Dacă nu a fost posibil să se usuce bine becurile, înainte de a le colecta pentru depozitare, se recomandă efectuarea prelucrărilor pentru a crește menținerea calității. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să scorbiți rădăcinile pe foc. Apoi pregătește o compoziție specială pentru care vei avea nevoie de ulei de floarea soarelui, iod și apă.

stocarea nu este complicată

Se recomandă fierberea uleiului într-o baie de apă pentru aproximativ 10 minute, apoi se răcește. Luați 0,5 litri de apă fiartă. Turnați uleiul fiert în el, picurați aproximativ 10 picături de iod, amestecați totul bine. Se recomandă să înmoați fiecare ceapă pe rând în această compoziție, apoi să le așezați pe hârtie groasă, să se usuce și să le puneți la depozitare.

Metode de stocare

Pentru a prelungi timpul de depozitare a plantării de primăvară, există multe modalități.

se recomandă fierberea

Cum era păstrat pe vremuri?

Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului de păstrare a usturoiului, pe baza experienței strămoșilor noștri:

 1. Pentru depozitare, s-a folosit ulei vegetal fiert. Dintii erau bine rupti sau capetele erau asezate in totalitate intr-un recipient. Le-au așezat într-un loc întunecat. Uleiul a dobândit un gust plăcut de condimente și aromă de usturoi și a fost folosit în salate.
 2. Capetele bine uscate au fost presărate cu făină. Pentru a face acest lucru, au luat o cutie, au întins capetele de usturoi în rânduri și au presărat fiecare cu făină, l-au acoperit cu un capac deasupra. Faina a absorbit bine excesul de umiditate, iar usturoiul nu s-a stricat până la primăvară.
 3. Pudra de cenușă a menținut becurile de usturoi și mai mult timp. Ar putea fi la temperatura camerei.
 4. Sarea de masă este, de asemenea, considerată un remediu excelent: dezinfectează perfect și absoarbe excesul de umiditate.
 5. Bunicile noastre au folosit saci de panza pentru depozitare. Mai întâi, o soluție concentrată de sare de masă a fost diluată, sacii s-au scufundat în ea, apoi s-au uscat și s-a pus usturoi în ele. Era bine protejat de excesul de umiditate și nu putredește.

depozitare folosită

Unora le-a plăcut să decoreze bucătăria cu împletituri de usturoi. Pentru a face acest lucru, frunzele sale uscate erau țesute în sfoară sau, dacă nu era timp pentru țesut, usturoiul era pus în ciorapi de nailon și spânzurat. Dar o astfel de recoltă trebuia deseori sortată, deoarece în bucătărie exista umiditate ridicată. Puteți pune condimentul în cutii sau coșuri, apoi va fi acces gratuit la aer. Cojile de ceapă pot fi folosite pentru păstrare, sunt presărate cu ceapă, dar se recomandă să aveți grijă de usturoi, ridicându-l mai sus.

Se păstrează bine în rumegușul uscat. Este așezat într-o cutie sau cutie, fiecare strat este presărat cu rumeguș.

Metode moderne de stocare

De-a lungul anilor, au apărut noi materiale și tehnologii cu privire la modul de depozitare a usturoiului de primăvară:

decora bucătăria

 1. Becurile învelite în folie de plastic sunt păstrate perfect. Prospețimea sa se păstrează, nu se usucă.
 2. Multe persoane le place utilizarea ceară de parafină. Dacă nu este disponibil, atunci puteți cumpăra lumânări și topiți. Înmuiați o ceapă în ele, aceasta va fi acoperită cu o peliculă protectoare cu parafină. Acest usturoi se menține bine.

Usturoiul este cel mai popular condiment, a cărui cultivare este relevantă aproape peste tot. Multe gospodine îl folosesc la prepararea mâncărurilor savuroase delicioase și a conservelor. Fiecare grădinar în 2018 este interesat de depozitarea sa pe termen lung, dar pentru aceasta nu este suficient doar să creezi condiții optime, principalul lucru este să alegi momentul potrivit când trebuie să recoltezi usturoi de vară.

film agățat

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac