Când este necesar să săpați usturoiul de iarnă în Regiunea Leningrad?

Usturoiul este un vizitator frecvent la căsuțele de vară și, mai des, cultura este plantată pentru iarnă. Recoltarea usturoiului depinde de momentul plantării culturii și regiunii de reședință. Usturoiul recoltat corect se păstrează mult timp și nu se deteriorează. Până la începutul primăverii, va fi la fel de gustos ca după recoltare.

Când să plantezi usturoi de iarnă?

Plantarea usturoiului toamna are mai multe beneficii decât plantarea vara. O recoltă bună crește și vara, dar becurile plantate iarna sunt cele mari și parfumate. În usturoiul de primăvară, cuișoarele sunt mici și dispuse într-o manieră haotică.

Înainte de a începe pregătirea paturilor și plantarea usturoiului pentru iarnă, ne hotărâm pe locul de plantare. Mai bine dacă patul de usturoi va fi amplasat în locul cartofilor, al leguminoaselor, al conopidei, al salatei, al dovleacului și al vinetelor. Nu este recomandat să plantezi usturoi după roșii și ceapă.

Pregătiți solul cu 2 luni înainte de plantarea usturoiului de iarnă. În sol se introduc humus, gunoi de grajd, mulleină lichidă și superfosfat. Nu este de dorit să folosiți sală pentru pansament. Este potrivit numai pentru plantațiile de primăvară.

usturoi de iarnă

Plantarea începe la sfârșitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie. Cel mai bine este să navigați după regiunea de reședință și condițiile climatice. Dacă vremea este caldă la sfârșitul lunii octombrie, atunci plantarea este amânată la o dată ulterioară. Determinarea timpului de plantare este ușoară de la temperatura solului. Ar trebui încălzit cu mai puțin de 12 grade.

Caracteristici de îngrijire și cultivare adecvate

Respectând regulile tehnologiei agricole, se va dovedi o creștere bogată. Înainte de iarnă, este mai bine să plantezi doar soiuri rezistente la iarnă. De exemplu, Alkor, Novosibirsk, Podmoskovny, Lyubasha sau Dobrynya. Paturile de iarnă trebuie acoperite astfel încât gerul să nu strice becurile.

pregătirea grădinii

Înainte de plantare, denticulele sunt împărțite în părți separate nu mai devreme de 1-2 zile. Anterior, nu este indicat să curățați ceapa. Cuișoarele trebuie să se usuce bine în 2-3 săptămâni. Dacă bulbul este uscat slab, atunci există un risc ridicat ca plantele să sufere de boli fungice.

Ciorii trebuie dezinfectați cu 1-2 zile înainte de plantare pe pământ deschis. Pentru a face acest lucru, ar trebui să pregătiți o soluție de permanganat de potasiu sau medicamente precum Tiram sau Maxim. Înmuiați usturoiul aproximativ 1 oră.

caracteristici de cultivare

Solul este pregătit în avans. Pământul este săpat, toate buruienile sunt îndepărtate și se aplică îngrășăminte. Dacă solul este prea sărac, atunci trebuie să faceți pansament cu câteva luni înainte de plantare. Solurile ușoare sau moale sunt cele mai potrivite pentru cultivare.

Turba și gunoiul de grajd proaspăt nu sunt potrivite ca pansamente de top. Dacă adăugați acestea îngrășământ apoi usturoi va crește activ masa de foioase, iar fructele vor fi mici.

se pregătește solul

Nu se recomandă cultivarea plantei pe soluri acide. Usturoiul va începe să se îngălbenesc rapid și se vor forma capete subdezvoltate și mici. Varul, făina de dolomit sau puful este folosit pentru a dezoxida solul. Acțiunea acestor substanțe nu începe imediat. Va trebui să așteptăm câțiva ani pentru ca solul să devină acid. Este important să nu uităm că varul promovează scurgerea de potasiu din sol, prin urmare se aplică în mod regulat îngrășăminte de potasiu.

Primăvara, când toată zăpada s-a topit, trebuie să începi să îngrijești usturoiul. În primul rând, îndepărtați adăpostul care a protejat varza de înghețurile de iarnă. Se recomandă să-l îndepărtați dimineața, astfel încât gerul să "înghețe" solul și să se formeze o crustă pe el. De câteva ori pe săptămână, paturile sunt desfăcute, udate și îndepărtate buruienile. Nu poți face fără să te îmbraci.

udând de sus

Slăbirea se efectuează după fiecare ploaie până la o adâncime de 2-4 cm. Este important să nu deteriorați becurile în acest moment. Fiecare slăbire ulterioară se realizează cu 1 cm mai adânc decât precedentul. Adâncimea de formare a bulbilor este de 10-14 cm.

Se udă paturile de usturoi rareori. Această plantă este rezistentă la secetă. Dar dacă usturoiul nu primește umiditate, atunci capetele vor fi mici și uscate. Udarea trebuie să fie moderată. Dacă primăvara este uscată, atunci numărul acestora este crescut. La căldură moderată, sunt necesare 2-3 udări pe săptămână. În căldură extremă, va trebui să udați paturile în fiecare zi.

udă paturile

Un moment favorabil este seara după apusul soarelui. Dacă îl udi când razele soarelui sunt foarte luminoase, atunci tulpinile se vor arde, iar plantele în sine, împreună cu fructele, vor muri. Nu este indicat să udăm dimineața devreme, mai ales vara.

Când să săpăm usturoi?

Există două tipuri de culturi, în funcție de momentul plantării. Acestea sunt primăvara (care este plantată vara) și iarna (plantarea are loc la sfârșitul toamnei).

De regulă, recoltarea usturoiului de iarnă în regiunea Leningrad se încadrează la sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie. Pentru a înțelege ce plante trebuie colectate, trebuie doar să te uiți la tufișuri.

Când este necesar să săpați usturoiul de iarnă în Regiunea Leningrad?

Semnele maturității usturoiului sunt:

  • Coaja la inflorescențe începe să se crape.
  • Frunzele se îngălbenesc.
  • Tulpinile devin foarte moi.
  • Coaja părții subterane a usturoiului a devenit uscată și se separă bine de fructe.

frunzele se îngălbenesc

Prezența tuturor acestor semne sugerează că a venit momentul recoltării usturoiului în regiunea Leningrad. După ce semnele de maturitate sunt clar vizibile, nu se recomandă întârzierea curățării. Desigur, puteți mânca fructele, dar acestea vor fi deja fără gust și nu vor putea păstra nutrienții. În capetele supraîncărcate, coaja se crăpă rapid, iar cuișoarele în sine nu aderă bine la peduncul.

Colectarea se efectuează numai pe vreme uscată, însorită. Este de dorit ca pământul să fie uscat în acest moment. Trebuie să recoltați usturoiul de iarnă înainte de debutul ploilor prelungite.

recoltarea usturoiului

Al doilea punct important este săpați usturoiul corect... Dacă planta crește pe soluri ușoare, atunci trebuie doar extrasă. Și dacă capetele sunt ferm în pământ, atunci este mai bine să folosiți o lopată.

După ce becurile au fost scoase din pământ, acestea trebuie scoase de pe pământ cu mâinile tale. Nu este recomandat să le bateți unul împotriva celuilalt, pentru a nu deteriora fructele.

sapa drept

Când să recoltezi usturoiul de primăvară?

Durata de recoltare a usturoiului de primăvară în regiunea Leningrad nu diferă practic de cea de iarnă. Pentru a înțelege că a venit timpul pentru colectare poate fi înțeles prin aceleași semne care au fost date anterior.

Cel mai bun moment pentru recoltare este sfârșitul lunii septembrie. Cu condiția ca vremea să fie caldă și uscată pe tot parcursul lunii septembrie. Diferența dintre recoltarea usturoiului de iarnă și primăvară este de 3-4 săptămâni. Trageți usturoiul cu mâinile. Dacă nu funcționează, trebuie să-l săpați.

recolta primăvara

Când se recoltează usturoiul și cum se păstrează corect?

Pentru a păstra toate calitățile benefice ale usturoiului, nu este suficient doar să îl colectați la timp și să împiedicați bulbii să supraîncărce.Condițiile de păstrare ale culturii după recoltare sunt, de asemenea, importante.

Usturoiul recoltat va dura iarna și primăvara dacă sunt îndeplinite condițiile. Perioada de valabilitate a usturoiului săpat depinde numai de calitatea condițiilor de păstrare.

colectați usturoiul

Tufele sunt scoase ușor din sol. Dacă este necesar, folosiți o lopată pentru a evita deteriorarea becurilor. După aceea, acestea sunt așezate în grădină, astfel încât cuișoarele să se usuce la soare. În fiecare zi trebuie să urmăriți prognoza meteo, iar dacă plouă în zilele următoare, plantele sunt transferate în interior.

Când fructele se usucă, tulpinile sunt tăiate și sortate în trei categorii - pentru depozitare, pentru mâncare și pentru plantare.

stocați corect

Cei mai mari și sănătoși bulbi sunt lăsați pentru plantare pentru iarnă. Nu există foarte multe astfel de becuri. Pentru păstrare, fructele bune rămase sunt selectate fără deteriorare. Iar pentru consum, se folosesc capete deteriorate și mici. Astfel de becuri nu vor mai putea fi păstrate mult timp și trebuie consumate în primul rând.

Becurile sunt depozitate în cutii cu deschideri pentru circulația aerului. Temperatura aerului din încăpere cu recolta nu trebuie să fie prea mare, dar nici apropiată de valorile minus.

becuri sănătoase

După recoltare și sortare a culturii, becurile sunt sortate de mai multe ori înainte de a se epuiza. Ideea este că în timpul depozitarea becurilor începe să putrezească sau să devină mucegai. Și de aici apare o ciupercă. Pentru a împiedica ciupercile să distrugă recolta recoltată, becurile deteriorate trebuie aruncate la timp.

sortarea culturilor

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac