Trebuie să scot solul din capetele de usturoi înainte de recoltare?

Adesea, întrebarea apare înainte de legumicultori, este necesar și posibil să smulgem pământul din capetele de usturoi? Judecând după recenzii, această tehnică agrotehnică dă rezultate bune. Numai acest lucru trebuie făcut corect și în timp util.

Trebuie să scot pământul din capetele de usturoi și de ce se face asta?

Se crede că neîntreruptarea are un efect benefic asupra maturarii unei recolte bune. Rake pământ cu instrumente speciale de grădină pentru a jumătate bec. Există mai multe motive pentru care ele smulg pământul din capetele unei legume condimentate:

smulgem usturoiul

 • Mărimea becului crește. Sistemul de rădăcini, în special al culturilor de iarnă, este puternic și intră adânc în pământ. Mai adânc, rădăcinile trag capul spre interior. Drept urmare, nu primește suficient aer, nutrienți și lumină.
 • Pe becul gol, puteți urmări cu ușurință starea culturii. Acest lucru este important atunci când vremea este rea, caldă sau ploioasă.
 • Planta nu are nevoie să cheltuiască energie împingând în afară solul, iar becurile obțin suficientă lumină solară și căldură.
 • Cantarul va fi mai puternic, iar leguma va dura mult mai mult.

Maturizarea culturii este evidențiată prin îngălbenirea, uscarea și depunerea frunzelor plantei. Cantarul de pe bec devine uscat și ușor de curățat. Săgețile se îndreaptă și casetele încep să se crape.

dimensiunea becului

Beneficiile și prejudiciile expunerii usturoiului în grădină

Avantajele dezbrăcării usturoiului, potrivit grădinarilor experimentați, este că becul capătă mai multă lumină solară, se usucă mai repede, se maturizează și obține suficiente substanțe nutritive. În plus, capul capătă culoarea caracteristică soiului.

Data viitoare când este necesar să raziți pământul în jurul capului de usturoi, fiecare decide pentru sine în mod independent pe baza propriilor observații. Pe lângă calitățile pozitive, această procedură are și dezavantaje:

maturarea culturii

 • Având în vedere că bulbul se află adânc în pământ, va trebui să se răstoarne mult pământ, se va forma o gaură. Umiditatea va începe să se acumuleze în ea după udare sau ploi. Ca urmare, putregaiul capului se poate dezvolta și randamentul poate fi pierdut.
 • În cazul în care se desfășoară desfășurarea în timp util a solului, becul nu va intra prea adânc. Prin urmare, puteți face fără o procedură inutilă pentru expunerea capului.

Usturoiul este o legumă iubitoare de lumină care nu tolerează zonele umede. Pentru a obține o recoltă bună, trebuie să alegeți locul potrivit pentru plantare, să pregătiți materialul de plantare, să lăsați o distanță mare între tufișuri în timpul plantării. Îngrijirea constă în udarea regulată, aplicarea îngrășămintelor complexe, slăbirea solului, desfacerea paturilor din buruieni.

stă adânc

Toate aceste caracteristici ale cultivării vor ajuta la evitarea greșelilor și la rezolvarea problemei necesității de a efectua anumite proceduri.

Când ar trebui să o săpați?

Când puteți clătina usturoiul în grădină depinde de varietate și de condițiile meteorologice. Cel mai adesea, procedura începe la începutul lunii iulie. Procedura se realizează cu câteva săptămâni înainte de recoltarea completă. Momentul potrivit pentru culturile de iarnă este sfârșitul lunii iunie soiuri de primăvară de usturoi ultimele zile ale lunii iulie sunt considerate cea mai bună perioadă.

Capetele de usturoi expuse în grădină vor primi mai multă lumină solară. Dar procedura trebuie efectuată corect și cu atenție, în timp ce slăbiți simultan solul pe culoar. Dacă integritatea becului este deteriorată în timpul procedurii, crește riscul de putregai și infecție cu o infecție fungică.

se formează o groapă

Dacă capetele de usturoi sunt adânci în pământ

Usturoiul de iarnă este plantat adânc (adâncimea este egală cu înălțimea a trei bulbi). Un astfel de usturoi nu va crește cu siguranță toamna, va supraviețui bine iernii și va începe să crească doar primăvara. Un sistem puternic de rădăcini atrage materialul de plantare în pământ în timpul toamnei. Dacă iarna este foarte rece, atunci usturoiul va merge adânc.

Pentru ca usturoiul să încolțească, trebuie să existe un sol liber. Pentru a face acest lucru, toamna după recoltare și primăvara, trebuie aplicate îngrășăminte organice și minerale. În acest caz, nu va fi înfricoșător atunci când usturoiul va intra prea adânc în sol.

capete de usturoi

La începutul lunii iunie, cu aproximativ 21 de zile înainte de a săpa capetele coapte, capetele de usturoi sunt eliberate din pământ. Dacă este necesar să faceți acest lucru, depinde de calitatea capetelor, de vreme și de compoziția solului. De exemplu, dacă vremea este ploioasă, această tehnică va ajuta la reducerea riscului de putregai.

Aproximativ în același timp, săgețile sunt tăiate și nu mai udă, dezleagă solul și aplică îngrășăminte. Nu vă faceți griji dacă blaturile sunt suculente și groase, deoarece acumulează foarte mulți nutrienți. Frunzele sunt pur și simplu legate pentru a direcționa urmele minerale către bulbi.

Tăierea săgeților și răsturnarea solului contribuie la creșterea capetelor, la acumularea de substanțe nutritive în ele și la maturarea rapidă a culturii de legume.

usturoi din pământ

Sfaturi pentru creșterea corectă a usturoiului

Cel mai bine este să cultivați usturoi de iarnă într-o căsuță de vară. Acesta diferă de soiurile de primăvară într-un cap mare și un număr mai mic de cuișoare, precum și o perioadă de maturare timpurie. Principalul avantaj al culturilor de primăvară este depozitarea pe termen lung. Capetele rămân ferme și suculente chiar prin vară. Cultivarea usturoiului presupune nu numai udarea în timp util, desfacerea, desfacerea solului și aplicarea îngrășămintelor.

îndepărtându-se de pământ

Pentru obtinerea usturoiului mare sparge săgețile formate. În timpul formării săgeților, planta își încetinește creșterea și toate forțele sunt direcționate către creșterea materialului semințial. Doar nu ștergeți toate săgețile simultan, este recomandat să lăsați câteva bucăți. Puteți determina gradul de maturitate al capetelor. De îndată ce săgeata se îndreaptă și căsuța de semințe începe să crape, puteți începe recoltarea.

Uneori, legumicultorii se întreabă de ce usturoiul intră adânc în pământ. Acest lucru se poate datora solului liber, un sistem puternic de rădăcină al unei legume și o plantare inițială adâncă de cuișoare. Se recomandă plantarea cuișoarelor de usturoi în brazde deja pregătite, cu adâncimea de 5-6 cm, în timpul ploilor abundente, solul va fi compactat, iar capetele de usturoi se vor așeza și mai adânc în pământ.

tehnici de cultivare

De ce sunt legate vârfurile?

O altă tehnică care vă permite să recoltați o recoltă bună de usturoi este să legați blaturile într-un nod. În usturoi, spre deosebire de ceapă, nutrienții sunt transportați mai încet de la frunze la rădăcini, iar penele mor mai repede.

După ce frunzele sunt legate în noduri, se fac modificări la fotosinteză, există o ieșire crescută de micronutrienți către partea subterană a plantei. Frunzele încep să se usuce, becul încetează să încolțească și acumulează toate componentele utile.

blaturi de cravată

Acestea încep să legeze vârfurile cu 5 zile înainte de săparea preconizată a culturii. Pentru soiurile de vârfuri de săgeată, îndepărtați vârful de săgeată. În mod ideal, această procedură este efectuată cu o săptămână mai devreme. Dar acest lucru se aplică numai culturilor de iarnă, deoarece usturoiul de primăvară nu dă săgeți. Frunzele sunt ușor răsucite într-un turniquet și legate sub forma unui nod obișnuit. Dacă blaturile sunt scurte, puteți țese o coadă de porc.

Boli și dăunători

Bolile și dăunătorii pot provoca daune mari culturii. Dăunătorii frecventi care atacă straturile de usturoi sunt acarienii rădăcini, nematode stem, urși, centipede, ceapă de ceapă... Larvele și adulții, făcând găuri în straturile superioare ale solului, contribuie la faptul că usturoiul intră adânc în pământ. Acest lucru poate afecta negativ dezvoltarea capului.

face față bolii

Puteți salva cultura pulverizând frunzele cu o infuzie de tutun, piper și cenușă de lemn. Uneori nu poți face fără ajutorul insecticidelor: Actellic, Clofentesin.

Boli precum putregaiul, mucegaiul verde, mozaicul duc la faptul că frunzele se usucă, se îngălbenesc, apar pe ele pete de diferite culori, creșterea plantelor se oprește, bulbii încetează să se maturizeze și încep să putrezească. De exemplu, fungicidele precum Quadris, Alirin, Gamair, Fitosporin vor ajuta să facă față bolilor.

Pentru a reduce riscul de boală, materialul de plantare trebuie selectat cu atenție. Doar cuișoare mari, dense, fără defecte, sunt potrivite pentru plantare. Acestea sunt plasate într-o soluție dezinfectantă de sulfat de cupru, permanganat de potasiu sau cenușă de lemn.

soiuri de tir

Sfaturi de la un rezident de vara experimentat

Timpul de plantare a usturoiului depinde de tipul și soiul selectat. Plantarea culturilor de iarnă începe de la mijlocul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie. Usturoiul de primăvară este plantat primăvara, când amenințarea înghețurilor severe se termină (în jurul valorii de la mijlocul lunii aprilie).

În recenziile multor legumicultori, puteți găsi următoarele sfaturi: „Am săpat anterior terenul pentru paturi și aplic îngrășăminte. Poate fi tratat cu turbă, nisip, cenușă de lemn. Cu o săptămână înainte de plantare, este util să dezinfectați solul, vărsându-l cu soluție Fitosporin.

rezident de vara condimentat

Adâncesc cuișoarele de usturoi cu 6–7 cm și stropesc cu humus. Vara, lăstarii dau lăstari mai bine desprinși, nu interferează decât cu obținerea unei recolte bune ".

„În fiecare an deschidem usturoiul, împingând solul de pe becuri. Datorită acestui fapt, acestea cresc mai mari, mai suculente și aromate ".

deschide usturoiul

opinii
 1. Tamara Kuzminichna Devyanina
  7.07.2018 17:02

  Vă mulțumesc foarte mult pentru articol. Dacha are deja 30 de ani, dar am găsit ceva important pentru mine în cultivarea usturoiului, de care nu știam. În general, un site foarte informativ. De multe ori mă uit aici.

  A raspunde
 2. Gregory
  7.07.2020 16:29

  Ca să fiu sincer, un fel de prostii în privința lopătării, pentru asta, cu o săptămână și jumătate înainte de recoltare, usturoiul este subminat, adică săpiți pământul cu o lopată în timp ce ridicați, dar fără să îl aruncați, primiți un cap în pământ liber. Da, iar bylka începe să se usuce, singurul dezavantaj este dacă plouă, curățarea devine dificilă, usturoiul este murdar, pământul se lipește mai puternic.

  A raspunde
  • admin
   7.07.2020 14:14

   O zi buna!
   Aparent, aveți singura autoritate din punct de vedere al clasificării „delir - nu delirant”. Și tu ești. Articolele noastre sunt scrise de experți în domeniul tehnologiei agricole, sunt moderate cu atenție, verificate pentru conformitate. Niciun site care nu se auto-respectă nu va publica informații delirante, după cum spuneți,Dacă aveți cunoștințe unice, împărtășiți-o cu alții. Ne vom familiariza cu ei cu mare plăcere.

   A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac