Care sunt avantajele și păcatele boabelor încolțite pentru organismul uman

Auzind că se mănâncă varză de fasole, mulți sunt surprinși. Puțini oameni știu că acest produs aduce beneficii neprețuite organismului.. Boabele încolțite sunt unul dintre ingredientele principale pentru alimentația crudă și pentru persoanele sănătoase. Luați în considerare de ce boabele încolțite sunt atât de utile și care sunt contraindicațiile pentru utilizarea acesteia.

Cum să încolțești fasolea

Înainte de a descrie metodele de germinare, este de remarcat faptul că nu toate soiurile de leguminoase sunt potrivite pentru acest lucru. Deci, de exemplu, fasolea roșie sau albă nu trebuie să fie încolțită categoric, deoarece acest lucru poate duce la intoxicații severe. Cele mai bune soiuri pentru consumul brut sunt cele unghiulare Fasole Azuki și indian fasole Mash... De fapt, acestea sunt singurele leguminoase care pot fi germinate. Varza acestor soiuri are gust picant și dulce.

încolțit fasole

Pentru a germina fasolea, luați orice recipient care este la fermă. Poate fi o farfurie, sticlă, bol. De asemenea, puteți cumpăra un germinat de semințe la magazinul de specialitate. Acesta este un echipament util, dar în niciun caz nu este obligatoriu.

Singurul lucru pe care specialiștii alimentari recomanda să-l achiziționeze pentru încolțirea boabelor la domiciliu este un sprouter - un sistem universal conceput nu numai pentru irigarea automată a varza, ci și pentru a menține condițiile de umiditate și temperatură optime. Cu un astfel de echipament, plantarea boabelor nu necesită aproape niciun efort. Este necesară schimbarea apei o dată pe zi.

orice capacitate

Dacă sprouter nu este disponibil, puteți încolțit fasole manual. Pentru ca varza să aibă un gust plăcut și aromă proaspătă, este necesar să se construiască structura corectă. Pentru asta aveți nevoie:

 1. Luați două recipiente - unul cu fundul adânc și celălalt cu găuri pentru a îndepărta excesul de apă.
 2. O sită este potrivită ca al doilea recipient. Fundul său este căptușit cu tifon, introdus într-un recipient adânc și umplut cu semințe de fasole indiană.
 3. Apoi, fasolea mung se toarnă cu apă și se lasă câteva ore într-un loc întunecos și cald.
 4. Se udă fasolea la fiecare 3 ore. După 10 ore, boabele se spală și se scurge apa în exces.
 5. Fasolea de mung spălată se lasă să germineze. Este important ca acest proces să nu fie însoțit de lumina soarelui. Germinați fasolea doar într-un loc întunecat.

Primele lăstari apar într-o zi. Pot fi consumate imediat, deși unii alimentari crudiți preferă să lase fasolea încă câteva zile înainte de a le consuma.

gust plăcut

Notă! Varza care germinează mai mult de o zi trebuie spălată și uscată. În caz contrar, vor pierde toate componentele utile.

Imediat înainte de a folosi varza, acestea sunt decojite și spălate din nou. Se mănâncă numai varza proaspătă. Acest produs nu este recomandat pentru refrigerare sau congelare.

cojit

Ce conțin fasolea - compoziție chimică, vitamine și oligoelemente

Boabele încolțite sunt sărace în calorii. Există doar 30 kcal la 100 de grame de produs. Boabele încolțite conțin:

 • grăsimi;
 • proteine;
 • hidrati de carbon.

100 de grame de produs conțin doza zilnică a acestor ingrediente.

De asemenea, boabele încolțite în cantități mari conțin vitamine B, vitamina C. Dintre componentele minerale, compoziția conține:

compoziție chimică

 • magneziu;
 • calciu;
 • fosfor;
 • fier;
 • zinc;
 • sodiu;
 • cupru;
 • mangan și multe alte urme sănătoase.

Compoziția produsului este atât de universală, încât organismul va primi toate substanțele necesare vieții, chiar dacă o persoană se hrănește cu doar un varză.

oligoelemente

Unde se folosește

Varza de fasole este folosită pe scară largă în gătit. Cel mai adesea se adaugă în salate de legume proaspete. Trebuie menționat că în zilele noastre a devenit la modă prepararea preparatelor care folosesc fasole încolțite. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că tot mai mulți oameni preferă un stil de viață sănătos.

Mulți vor fi surprinși, dar fasolea încolțită este folosită și în diverse produse coapte. Din ele se pregătesc sosuri delicioase și primele feluri de mâncare. Valoarea nutrițională a produsului vă permite să-l utilizați nu numai ca unul dintre ingrediente pentru un fel de mâncare, ci și ca o farfurie pentru carne sau pește.

folosiți în gătit

De asemenea, varza este populară în medicina tradițională. Sunt folosite cu entuziasm deosebit în țările asiatice. Varza mai mică de 3 cm este folosită în următoarele condiții:

 • obezitate;
 • hipertensiune;
 • scăderea imunității;
 • ateroscleroza;
 • boli de inimă;
 • Diabet.

Medicina traditionala

În plus, germenii sunt cunoscuți pentru efectele lor anti-îmbătrânire și anti-cancer. Consumul regulat de boabe încolțite va prelungi tinerețea și va reduce riscul de cancer.

Complexele întregi de nutriție medicală sunt foarte populare acum. Dietele speciale implică combinarea boabelor încolțite cu hrișcă, grâu, varză de ovăz, fructe de pădure și decocturi medicinale din plante.

Înainte de utilizare, varza este sortată cu atenție. Părțile putrede și vopsite trebuie aruncate. Pentru alimente se folosesc numai părți suculente și crocante ale plantelor.

efect anti-cancer

Caracteristici benefice

Boabele încolțite conțin mai mulți micronutrienți decât fasolea obișnuită. Sunt foarte hrănitoare și dietetice în același timp. Acesta este motivul pentru care acest produs este adesea denumit "mâncare vie". Pentru a înțelege clar proprietățile benefice ale răsadurilor, luați în considerare ce beneficii aduc organismului:

 • normaliza activitatea sistemului nervos (produce un efect calmant asupra organismului);
 • compensează lipsa de vitamine, ca urmare a procesului de îmbătrânire încetinește în organism;
 • curăța intestinele de toxine și toxine;
 • îmbunătățește funcția inimii;
 • au efect antimicrobian, ceea ce reduce semnificativ probabilitatea de răceală;
 • normalizați metabolismul.

proprietăți de răsad

De asemenea, avantajul germenilor de fasole este că acestea sunt sărace în calorii. Astfel, acestea sunt incluse în dieta pentru pierderea în greutate. Aceste fasole sunt cunoscute pentru efectele lor diuretice și antimicrobiene. Uneori poate înlocui medicamentele farmaceutice.

Boabele încolțite au capacitatea unică de a scădea nivelul glicemiei. De aceea, este recomandat să îl folosești pentru pacienții cu diabet zaharat.

preparate farmaceutice

Boabele încolțite - beneficii și prejudicii

Varza a fost considerată cea mai bogată mâncare din cele mai vechi timpuri.Aceste plante sunt bogate în enzime, utilizarea lor regulată îmbunătățește funcționarea aproape toate organele și sistemele. Dar utilitatea bobului de mung încolțit nu se termină nici acolo. Este utilizat pentru pierderea în greutate și întinerire. Femeile care se hrănesc cu varza de legume arată semnificativ mai tinere decât vârsta lor.

Îmbunătățește nu numai starea pielii, ci și părul, unghiile, dinții.

Dacă comparăm fasolea obișnuită cu varza, atunci aceasta din urmă conține de trei ori mai multă vitamina E și de cinci ori mai multe vitamine B și C. Aproximativ 50 de grame de varza înlocuiesc șase pahare de suc natural de portocale.

mancare bogata

Boabele încolțite pot fi combinate cu toate alimentele. În acest sens, nu are restricții. Este deosebit de utilă utilizarea paralelă a fructelor, legumelor, fructelor.

Este extrem de benefic să combinați fasolea încolțită cu grâu și varză de ovăz. În plus, varza de fasole este folosită extern pentru loțiuni și comprese. Acest lucru vă permite să îndepărtați umflătura și umflarea de pe locul leziunii. De asemenea, varza este folosită pentru reumatism, artrită, gută. Produsul este adăugat la produsele de îngrijire a pielii. Măștile pentru față anti-îmbătrânire sunt deosebit de populare. Astfel, fasolea încolțită are următoarele efecte:

toate produsele

 • antibacterian;
 • vindecarea ranilor;
 • anti-inflamator;
 • tonic;
 • anti îmbătrânire;
 • anti-cancer.

Dar, oricât de util ar fi produsul, merită respectat măsura. Utilizarea sa în cantități mari provoacă flatulență, scăderea tensiunii arteriale, diaree și colici.

respectă măsura

Contraindicații

Nu se recomandă utilizarea boabelor încolțite pentru persoanele cu intoleranță individuală la componentele compoziției lor. De asemenea, este necesară prudență pentru bolile cronice gastro-intestinale în stadiul acut.

Deoarece există posibilitatea intoleranței la germeni, trebuie să aveți grijă la prima mâncare. Inițial, se adaugă o cantitate mică de germeni în alimente, după care reacția organismului este monitorizată. Dacă apare o reacție alergică, trebuie întreruptă utilizarea. Dacă nu există reacții negative, atunci numărul de răsaduri este crescut atunci când este adăugat la alimente. Dar nu ar trebui să îl abuzați, de fapt, ca și alte produse.

intoleranță individuală

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac