Instrucțiuni pentru utilizarea fungicidului Mancozeb, compoziția și acțiunea medicamentului

Pentru combaterea infecțiilor fungice dăunătoare de legume și culturi și viță de vie, se folosește un medicament extrem de eficient Mancozeb, care aparține fungicidelor și este utilizat strict în conformitate cu instrucțiunile. Când utilizați acest instrument, trebuie să urmați precauțiile. În plus, informații complete despre medicamentul Mancozeb, compoziția sa, principiul funcționării și depozitarea.

Compoziția, forma de eliberare și scopul fungicidului Mancozeb

Fungicidul Mancozeb a fost dezvoltat la mijlocul secolului trecut pentru prevenirea și controlul microorganismelor fungice dăunătoare care infectează roșiile, cartofii, castraveții și strugurii. Prin urmare, de-a lungul istoriei sale lungi, au reușit să studieze bine și să identifice toate avantajele și dezavantajele.

Medicamentul este clasificat ca ditiocarbamat, unde principalul ingredient activ este bis-ditiocarbamatul de etilenă. De asemenea, preparatul conține zinc și mangan.

Produsul este produs sub formă de pulbere galben-cenușiu, din care se fabrică o soluție de lucru pentru instalațiile de prelucrare.

Important! Pentru prelucrarea legumelor și strugurilor, sunt necesare concentrații diferite de substanță activă și cantitatea de soluție.

Principiul de funcționare

Când pulverizați soluția, fungicida se așează pe plăcile frunzelor și lăstarii plantelor, formând o peliculă protectoare. Penetrând în celulele plantelor, agentul oprește dezvoltarea bolii și distruge complet microorganismele dăunătoare.

fungicid Mancozeb

Avantaje și dezavantaje

Pentru a utiliza corect fungicidul, trebuie să vă familiarizați cu toate avantajele și dezavantajele medicamentului.

Beneficii:

  1. Acțiunea medicamentului asupra microorganismelor dăunătoare începe imediat după tratament.
  2. Fungicidul nu pătrunde și nu se acumulează în fructele legumelor și strugurilor.
  3. După încheierea expunerii, medicamentul se descompune rapid fără a dăuna mediului.
  4. Promovează accelerarea creșterii și dezvoltării masei verzi a plantelor.

Medicamentul este inofensiv pentru insectele benefice și poate fi utilizat chiar și în timpul polenizării.

Dintre minusuri, se remarcă o clasă ridicată de toxicitate pentru om și mamifere. Dar sub rezerva standardelor de siguranță stabilite pentru utilizare, fungicida nu poate dăuna vieții umane.

punga cu fungicid

Rata de consum a fondurilor

Pentru controlul și prevenirea ciupercilor patogene ale culturilor de legume, soluția de lucru se realizează în proporție de 1 până la 1,3 kilograme la 400-600 litri de apă, care este folosită la 1 hectar de teren.

Pentru tratamentul viilor, cantitatea de fungicid pentru prepararea soluției este de 1,6 până la 2,5 kilograme de pulbere uscată la 800 de litri de apă.

Reguli de pregătire a soluțiilor de lucru

Pentru a pregăti soluția de lucru, veți avea nevoie de recipiente mari, de droguri în sine și de apă.

  1. Pentru prelucrarea culturilor de legume, este necesar un butoi sau rezervor cu o capacitate de 300 până la 600 litri.
  2. Butoiul este pe jumătate ondulat cu apă și se adaugă cantitatea necesară din preparat.
  3. Amestecul este bine amestecat și se adaugă cantitatea rămasă de lichid.

Aceeași procedură de preparare este realizată pentru prelucrarea strugurilor, doar recipientul pentru prepararea soluției de lucru trebuie să fie mai mare.

soluție de lucru

Instrucțiuni de utilizare a produsului

După pregătirea soluției de lucru, se efectuează pulverizarea plantelor vegetale sau a podgoriilor.

Primul tratament este recomandat la începutul sezonului de creștere. Pulverizarea ulterioară se efectuează la intervale de 1 până la 2 săptămâni, în funcție de condițiile meteorologice și climatice.

Important! Atunci când pulverizați viță de vie, trebuie amintit că medicamentul este eficient pentru a combate mucegaiul, dar nu este utilizat în tratamentul mucegaiului pudră.

aplicarea remediului

Inginerie de securitate

Plantele sunt prelucrate din pulverizatoare sau echipamente profesionale.

  1. Când lucrați cu medicamentul, asigurați-vă că purtați haine de protecție, încălțăminte, pălărie și respirator.
  2. Rezervoarele naturale și sursele de apă potabilă trebuie să fie situate la cel puțin 300 de metri de locul de lucru.
  3. Pe terenurile agricole tratate cu fungicid, prezența mamiferelor și a persoanelor fără protecție specială nu este permisă.

După terminarea lucrului, sculele și hainele sunt bine spălate sub apă curentă și fac un duș.

siguranță pentru oameni

fitotoxicitate

Sub rezerva tuturor normelor și instrucțiunilor de utilizare necesare, medicamentul nu are efecte fitotoxice asupra plantelor.

Compatibilitate

Fungicidul Mancozeb este compatibil cu majoritatea erbicidelor și pesticidelor. Pentru un efect eficient asupra buruienilor și bolilor, medicamentul este adesea adăugat într-un amestec cu alte pesticide.

prelucrarea strugurilor

Depozitare

Păstrați pesticidul într-un loc rece și întunecat, la îndemâna copiilor și animalelor. Perioada de valabilitate a pachetului este de 3 ani.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac