Descrierea și caracteristicile gâștelor africane, reguli de reproducere a raselor

Strămoșul gâcii africane, în ciuda numelui, este considerat a fi chinezii sălbatici. Această pasăre are un corp cărnos mare. În ceea ce privește dimensiunea, reprezentanții acestei rase ocupă locul trei în rândul gâștelor cu greutate mare. Mai mult, pasărea se caracterizează printr-o dispoziție calmă. Datorită caracteristicilor descrise, gâștele africane sunt utilizate pe scară largă la animalele domestice.

Aspectul și caracteristicile gâștelor africane

Printre caracteristicile care caracterizează gâștele africane se numără următoarele:

 • pene cenușii sau brune;
 • prezența unui „portofel” de pungă;
 • absența pliurilor grase pe abdomen, tipic pentru alte gâște;
 • corp larg și puternic;
 • cap compact pe un gât lung;
 • cioc negru.


O trăsătură importantă a reprezentanților rasei africane este o umflătură pe frunte, care crește pe măsură ce crește. Același lucru se întâmplă cu o dungă neagră care coboară din cap de-a lungul spatelui.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Masa unui gander ajunge la 11 kilograme, o gâscă - 9 kilograme. Mai mult, odată cu hrănirea activă, această cifră poate crește până la 13 kilograme.

Gâștele africane sunt considerate centenari. Ovipozitia apare de-a lungul mai multor ani. În ciuda faptului că gâștele acestei rase nu impun cerințe stricte pentru îngrijire, păsările din regiunile reci trebuie păstrate în păsări echipate. La temperaturi subzero, „portofelul” subbeak îngheață. Puii acestei rase se dezvoltă lent. Animalele tinere ajung la maturitatea sexuală cu doi sau trei ani. În medie, gâsca depune până la 20-40 de ouă mari pe parcursul anului.

Argumente pro şi contra

Argumente pro şi contra
greutate corporală mare;
penaj dens;
lipsa cerințelor specifice pentru îngrijire;
capacitatea de adaptare la diferite climaturi;
buna dispozitie.
incapacitatea de a tolera temperaturile negative;
scăzut, în comparație cu alte rase, ouă;
dezvoltarea lentă a urmașilor.

Gâștele africane sunt crescute în principal pentru carne. Peneul acestor păsări sunt folosite mai rar.

Subtilități de întreținere și îngrijire

După cum sa menționat, reprezentanții acestei rase nu impun cerințe speciale în ceea ce privește întreținerea și îngrijirea personală. Păsările au nevoie de acces la corpurile de apă. Dacă acest lucru nu poate fi organizat, atunci este recomandat să instalați o structură cu apă pe site, unde gâștile pot înota.

Aceste păsări trăiesc în turme, deși un individ poate fi păstrat.La proiectarea unui stilou, suprafața interioară este determinată în proporție de 1 metru pătrat pe bărbat adult. Casa de păsări de curte pentru rasa africană trebuie izolată prin sigilarea tuturor găurilor. Gâștele nu tolerează ciorile, din cauza cărora bolile se dezvoltă și urmașii mor.

gâște africane

În casele de păsări de curte, este necesar să instalați căni și cutii de băut cu furaje minerale. Pe podea trebuie aplicat un strat de rumeguș și nisip. Se recomandă amenajarea cuiburilor și o gaură de acces în interiorul casei.

Elaborarea unei diete

Baza dietei în sezonul cald este iarba proaspătă. Gâștele mănâncă:

 • papură;
 • stuf;
 • măcriș;
 • coada soricelului;
 • păpădie și alte ierburi.

În fiecare zi, adulților li se recomandă să hrănească până la doi kilograme de iarbă verde. În plus, roghage trebuie administrat seara:

 • cartofi;
 • sfecla;
 • porumb;
 • porumb.

De asemenea, în dietă trebuie adăugați aditivi precum sare de masă, pietriș fin sau cretă. Acest lucru stimulează digestia păsării. Gâștele trebuie să bea multă apă. Apa trebuie turnată astfel încât pasărea să-și poată cufunda complet ciocul și nările. Pentru a accelera creșterea în greutate, ovazul, grâul, porumbul și orzul sunt incluse în dietă.

Tinerilor ar trebui să li se administreze pâine înmuiată în apă. În a doua săptămână, în dietă se introduc iarbă verde și cartofi fierți. Până la lună, animalele tinere pot fi scoase la pășunat gratuit.

În timpul iernii, gâștele africane sunt trecute la hrană solidă, inclusiv mei tocat, porumb și grâu. Pasărea este recomandată să dea deșeuri alimentare, cartofi fierți cu sfeclă și morcovi. Ace de pin și molid sunt incluse în dietă ca supliment suplimentar de vitamine.

Caracteristicile reproducerii

Gâștele africane ating maturitatea sexuală până la vârsta de doi ani. Cu toate acestea, productivitatea bărbaților scade treptat după patru ani. Condițiile de detenție afectează și acestea. La temperaturi sub +23 grade, ganda devine inactivă.

La femei, maturitatea sexuală apare mai devreme. Cea mai productivă perioadă este considerată a fi de până la primii trei ani. Se recomandă să lăsați până la patru gâște pe gander. Aceasta nu exclude posibilitatea formării perechilor. Reprezentanții rasei africane, ca și alte persoane, își aleg adesea femela „preferată”. În astfel de cazuri, barele sunt aruncate. La fel ar trebui să se facă dacă bărbatul începe să manifeste agresivitate. Dar astfel de situații sunt mai puțin frecvente pentru rasa africană decât pentru altele.

gâște africane

În plus, la fiecare 3 ani, se recomandă introducerea unui nou gander în turmă pentru a reînnoi sângele.

Boli și tratament

Pentru gâștele africane, bolile infecțioase cauzate de nerespectarea condițiilor de detenție sunt mai caracteristice. Grupul de risc include în principal animale tinere. Patologiile care sunt diagnosticate mai des la păsări includ următoarele:

 1. Enterită virală. Afectează în principal ficatul, provocând moartea a până la 95% din urmași. Enterita nu este tratată. Dar ca prevenire a infecției, animalele tinere sunt vaccinate.
 2. Salmoneloza. O boală gravă care afectează întregul corp. Este tratat cu "Furazolidona".
 3. Colibaciloză. Cea mai frecventă boală care provoacă slăbiciune. Este tratat cu Baitril.
 4. Pasteureloza sau holera. De obicei se dezvoltă din cauza paraziților. Tratamentul se face cu antibiotice.

De asemenea, gâștele au adesea un blocaj al esofagului cauzat de alimentele uscate. Tratamentul se realizează cu ulei de floarea soarelui.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac