Descrierea și caracteristicile gâștelor rasei Bashkir, reguli pentru reproducerea lor

Creșterea gâștelor este o afacere simplă și profitabilă. Păsările cresc rapid, oferind proprietarilor lor carne delicioasă nutritivă, ouă mari și ficat. Jos și pene sunt folosite pentru confecționarea hainelor și a așternutului. Pentru reproducere, este mai bine să achiziționați animale tinere de înaltă calitate, care pot oferi descendenți productivi puternici. Gâștele Bashkir sunt populare în rândul fermierilor. O poveste mai detaliată despre calitățile distinctive ale acestor păsări.

Istoric de reproducere

Strămoșul gâștelor Bashkir este gâsca gri obișnuită. La dezvoltarea acestei rase, sarcina a fost de a obține păsări care se adaptează cu ușurință la un climat rece și o cantitate limitată de apă. În acest caz, gâștele au trebuit să crească rapid în greutate.

Crescătorii au făcut față tuturor sarcinilor: gâsca Bashkir este puțin mai ușoară decât soiurile grele ale acestor păsări, dar câștigă 3 kilograme la 2 luni de la naștere. Prin urmare, este potrivit pentru cultivarea industrială, gospodăriile rurale personale. Chiar și locuitorii de vară care pleacă în oraș doar pentru vară aleg această rasă pentru a obține carne proaspătă de înaltă calitate pentru masa familiei.

Descrierea și caracteristicile gâștelor Bashkir

Gâsca Bashkir aparține vânzării ușoare a gâștelor, dacă gandaua gri atinge o masă de 8-9 kilograme, atunci masa gâscii Bashkir este de 3-5 kilograme. Mai mult, masa este recrutată foarte repede cu costuri alimentare minime; la câteva luni după naștere, pasărea este potrivită pentru sacrificare, deoarece câștigă 3 kilograme. Aceste gâște sunt uneori numite Bashkir linda pentru similitudinea lor externă, dar adevărata linda are dimensiuni mai mari.

Gâște Bashkir

Gâștele Bashkir se disting prin producție ridicată de ouă, ouăle acestei rase nu sunt inferioare ouălor de pui, ci pot fi folosite nu numai la coacere.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Important: ouăle de gâscă au pori mari prin care bacteriile pot pătrunde, așa că trebuie să le fierbeți sau să le prăjiți mai mult de o jumătate de oră.

Gâștele acestei rase sunt mame responsabile, foarte rar își părăsesc cuiburile. Rata de supraviețuire a puiilor este de 95-98%, ceea ce reprezintă un indicator ridicat. Păsările nu se tem de îngheț, se adaptează condițiilor dificile. Sunt persoane frumoase compacte, cu penaj alb și o faldură de grăsime pe burtă, cu labe portocalii strălucitoare și un cioc de culoare portocaliu, cu marginea albă la bază. Au imunitate puternică și rezistență ridicată la boli.

Avantaje și dezavantaje

Argumente pro şi contra
creștere rapidă, caracteristicile gustului cărnii;
numărul de ouă primite;
imunitate puternică;
nepretenție în alimentație și întreținere.
pasarile sunt zgomotoase, ganditorii au o voce in plina expansiune;
tactil și răzbunător.

Păsările pot rezista iernilor dure, nu au nevoie de rezervor, un recipient mic este suficient pentru a le stropi. Deoarece puii cresc rapid, carcasele nu sunt prea grase. Când sunt sacrificate la 2 luni, acestea sunt îngrijite, deoarece mutarea în păsări începe 70-75 zile după eclozarea ouălor. Alegerea acestui tip de gâște asigură o rentabilitate ridicată pentru activitatea de pasăre.

Condiții de întreținere și îngrijire

Păsările nu se tem de îngheț, dar suferă de umiditate ridicată în cameră. Casa pentru ei trebuie să fie uscată, bine aerisită și să nu aibă praguri. Ferestrele sunt necesare în ea, iarna ar trebui să se aprindă iluminare suplimentară pentru a crește orele de zi la 14 ore.

Gâștele sunt sensibile la mirosuri. Litiera trebuie schimbată sistematic. Pentru ei folosesc bărbierit sau paie. Pardoseala din cameră este realizată din pământ din beton, din lemn. Cu opțiunea de beton, podelele sunt mai reci, grosimea așternutului ar trebui să crească. Lemnul este o opțiune mai puțin practică.

Casa trebuie să aibă o înălțime de cel puțin 2 metri, cu un acoperiș rezistent la ploaie și zăpadă. În ea sunt așezate hrănitoare și băutori pentru păsări, o soluție practică sunt rămășițele conductelor de plumb din plastic. Aceste alimentatoare sunt ușor de curățat, au laturile înalte și nu au colțuri ascuțite. Pe lângă hrănitori și băutori, gâștele au nevoie de recipiente cu un amestec de cenușă-nisip, lasă cretă și coji zdrobite pentru ei în casa de pasăre.

Gâște Bashkir

Pentru fiecare cap din casa de pasăre, pentru gâștele rasei Bashkir, ar trebui să existe o suprafață de 0,7-0,8 metri pătrați. Casa trebuie închisă cu o plasă pentru a separa păsările adulte de păsările tinere și gâștele în cuiburile lor.

Casele sunt construite pentru cuiburi, ele pot fi separate pentru fiecare gâscă sau comune, pentru 3-4 cuiburi. O casă mare necesită partiții dense, opace.

Pe lângă casa de pasăre, gâștele sunt îngrădite în apropiere, deoarece este o pasăre mobilă, energică. Păsările trebuie alungate zilnic pe vreme uscată. Merg chiar și iarna la temperaturi până la minus 15 ° C, timp de 1-2 ore. Vara, păsările sunt echipate cu o plimbare mai mare, cu un baldachin sub care păsările se ascund de soarele luminos, ploaia și vântul. Acestea pot fi în permanență în timpul ceasului. Dacă există suficientă iarbă pentru plimbare, păsările se hrănesc singure, dacă nu, proprietarii aduc iarba la ele.

Cura de slabire

Gâștele sunt fără pretenții în alimente. Deoarece cresc repede, mănâncă multă mâncare pe zi.

In iarna

Ei opresc pășunatul de gâște după debutul primului îngheț. Se hrănesc iarna de 3 ori pe zi. Dimineața, dau boabe zdrobite, adăugând acolo drojdia de furaje. Fiecare cap pe zi necesită 300 de grame de amestec de cereale, 1 kilogram de legume (cartofi, sfeclă, morcovi, dovleac). Se toacă legumele. În plus, fânul este plasat în alimentatoare.

Seara, păsările primesc siloz, ovăz zdrobit, porumb, grâu. De 2-3 ori pe săptămână, păsărilor li se administrează treptat carne și deșeuri osoase. Proteina este o necesitate în dieta păsărilor de curte. Deșeurile provenite din producția de pește pot fi administrate.

Vară

Pe vreme bună, păsările se plimbă în jurul ceasului. Mănâncă zilnic până la 2 kilograme de iarbă. Seara, li se administrează 100-120 grame amestec de cereale. Dieta trebuie să conțină drojdie pentru furaje, făină de oase și pește. Păsările au nevoie de acces la apă curată, pietre mici pentru o digestie bună, așezați containere cu cretă și cochilii mici.

Gâște Bashkir

Reproducere

Ar trebui să fie 3-4 gâște pentru fiecare gander. Ele eclozează puii din februarie până în aprilie. Ouăle pot fi plasate sub gâscă sau introduse într-un incubator. Dacă sunt puternic contaminate imediat, cât sunt încă calde, se spală cu o soluție caldă ușor roz de permanganat de potasiu. Dacă infecția intră în ou prin porii deschiși, puii nu vor ecloza.

Gâsca se așază pe ouă timp de 28-30 de zile. În acest timp, ea nu ar trebui să fie tulburată. În apropierea cuibului ar trebui să existe întotdeauna mâncare și apă.După apariția gâfâielor, acestea sunt luate de la mama lor și așezate sub o lampă. În primele zile, puii sunt obținuți un ou fiert tocat, după o săptămână, brânză de vaci trebuie adăugată în ouă. Apoi - urzici verzi tocate fin. Dacă afară este cald, pâlpâiele de 10-12 zile sunt trimise la pășune.

De unde să cumperi și să coste

Exemplarele genealogice sunt achiziționate în fermele de reproducție, la expoziții agricole, de la producători de încredere din regiunea lor. Puteți cumpăra gâște pentru adulți pentru trib sau mici păsări. SPC „OOO Bashkirskiy” gâscă are birourile sale reprezentative în diferite orașe din Rusia. Costul gâtuielilor zilnice este de aproximativ 150 de ruble, crescute - până la 400 de ruble.

Creșterea gâștelor vă permite să observați viața păsărilor. Pentru mulți, un hobby se transformă în cele din urmă într-o afacere serioasă. Creșterea rapidă, gustul cărnii, oportunitatea de a vă bucura de prăjituri gourmet, costul ridicat al produselor adaugă popularității ocupației.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac