Descrierea gâștelor rasei de luptă Tula, caracteristicile și reproducerea acestora

Printre varietatea raselor de gâscă, se remarcă rasa de gâște luptătoare. Gâștele rasei Tula au fost crescute cu intenția de a folosi gander pentru lupte de gâscă. Aceasta este caracteristica principală a soiului, dar are și alte caracteristici distinctive. Luați în considerare o descriere a caracteristicilor gâștelor, avantajelor și contra, Tula. Și, de asemenea, cum să crești în mod competent, să hrănești, să întreții și să crești o pasăre.

Descrierea rasei, avantajele și dezavantajele acesteia

Nu există date exacte despre cine și când au fost crescute gâștele Tula. Există însă o presupunere că rasa a fost dezvoltată în secolul al XVII-lea pentru oamenii bogați care erau pasionați de luptele cu gâscă. Cei mai buni reprezentanți au fost selectați pe mai multe motive, dintre care principalii au fost corpul mare și sărăcia.

Corpul gâștelor Tula este masiv, dar compact, constituția corpului este puternică. Spatele și pieptul sunt largi și musculare. Picioare scurte, foarte distanțate, aripi puternice. Gâtul scurt gros. Cap mare cu cioc gros gros. Pena este de culoare gri sau argilie, de asemenea albă. Păsările gri sunt de culoare asemănătoare cu rudele sălbatice.

În cadrul rasei, se disting 3 tipuri, care diferă în structura ciocului. La gâștele cu nasul drept, linia superioară a ciocului este dreaptă, la gâștele cu nas fals este concavă, în gâștele cu vârf abrupt este convexă.

Caracteristicile gâștelor Tula

Deoarece principalele caracteristici ale rasei sunt lupta, calitățile productive nu sunt la un nivel ridicat. Un bărbat adult cântărește 5-6,5 kg, greutatea maximă atingând 8 kg. Gâsca cântărește 5,2-5,5 kg, greutatea maximă este de 7 kg. Producția de ouă de gâște - 10-30 buc. Greutatea medie a ouălor este de 180 g. Gâștele Tula cu nas cu coarne se disting prin instinctul de incubație, astfel încât femelele pot fi încredințate de incubația muscătoarelor. Creșterea tânără deja la vârsta de 9 săptămâni atinge o greutate de 3,9 kg.

Argumente pro şi contra
corp mare;
vitalitate;
nepretenție față de condițiile de hrănire și păstrare.
tolera bine frigul;
anduranță;
imunitate puternică;
carne gustoasă, nu grasă.
maturizarea fizică completă se încheie numai cu 2 ani;
producție scăzută de ouă.

Datorită naturii lor proaspete, gâștele Tula nu se înțeleg nici cu gâștele altor rase, nici cu alte păsări de curte.

Cerințe pentru întreținere și îngrijire

Rasa este nepretențioasă, păsările nu trebuie să organizeze condiții speciale pentru păstrare. Ele pot locui într-o casă de pasăre obișnuită, dar trebuie să fie dintr-o astfel de zonă încât să existe suficient spațiu - cel puțin 0,5 metri pătrați ar trebui să cadă pe o pasăre adultă. m. Gusyatnik trebuie să fie echipat cu ventilație și iluminat. Durata orei de zi pe timpul iernii trebuie să fie de cel puțin 10-12 ore.

Asigurați-vă că aveți grijă de așternutul din patul de gâscă. Păsările ar trebui să trăiască pe așternuturi curate și uscate.Poate fi aranjat prin stropirea unui strat de rumeguș, șaibă de paie, turbă veche uscată pe podea. Grosimea trebuie să fie de cel puțin 10-15 cm. Iarna, gunoiul va încălzi labele gâștelor.

Gâștele nu pot trăi închise, așa că este imposibil să le păstrezi constant în păsări de curte, fără a merge. Pentru a organiza exercițiul pentru păsări, trebuie să amenajați o zonă de mers lângă gâscă. Trebuie să duceți gâștele în stilou în fiecare zi, chiar și iarna, dacă nu este foarte frig. Păsările pot petrece toată ziua plimbându-se. De asemenea, puteți pășuna pe un iaz dacă există unul în apropiere. Atunci vara nu va trebui să hrăniți gâștele deloc.

Gâscă Tula

Cura de slabire

Principala hrană a gâștelor este iarba proaspătă moale, prin urmare, dacă există posibilitatea de a pasca păsările, acestea pot fi păstrate în pășune. Dacă nu există niciun fel de a pășuna, trebuie să cosiți iarba și să dați gâștelor. Pe lângă verdeață, hrăniți cu mash de boabe mărunțite fin, iar cerealele trebuie să fie de diferite tipuri, astfel încât furajul să fie complet. I se adaugă legume rădăcinoase și legume rădăcinoase.

Pentru combaterea gâștelor pentru a primi vitamine și minerale, bezeaua este îmbogățită cu premixuri și preparate vitaminice, pește, carne și făină de oase.

Trebuie să hrănești pasărea de 2 sau 3 ori pe zi, pâlpâie până la o lună - de 4-5 ori, crescută - de 3 ori pe zi. O pasăre adultă trebuie să li se administreze cel puțin 200-300 g de cereale pe zi. Gâștele Tula nu diferă în ceea ce privește creșterea rapidă, acumularea de masă musculară, prin urmare, pentru cultivarea industrială a cărnii, trebuie să alegeți o altă rasă. Dar aceste gâște obișnuite de dimensiuni medii sunt potrivite pentru păstrarea în gospodărie.

Creșterea păsărilor

Tula care luptă cu gâștele ecloși singuri. Există puține ouă, dar dintr-o astfel de cantitate, puteți alege un material pentru reproducere. Ovipozitia începe în februarie, femelele tinere depunând câteva săptămâni mai târziu.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Cireada de reproducție ar trebui să fie formată din masculi și femele în proporție de la 1 la 5. Pentru a asigura transmiterea caracteristicilor rasei la urmași, trebuie selectați doar reprezentanții de rasă pură.

Până la 12 ouă pot fi plasate sub o gâscă. Femelele incubă cu bună credință pâlcurile și apoi le ridică cu atenție. Gulele Tula trăiesc cu mama lor până la vârsta de o lună. În acest moment, gâsca cu urmași trebuie să fie păstrată separată de restul, pentru a nu păcăli accidental. Când puii au vârsta de 1,5 luni, puteți elibera puietul într-o turmă comună.

Boli posibile

În ciuda imunității puternice și a rezistenței la frig, gâștele Tula se pot îmbolnăvi de boli infecțioase. Pasărea se îmbolnăvește atunci când este aglomerată sau dacă locuiește într-o cameră murdară, umedă, întunecată. Prevenirea infecțiilor - curățarea obișnuită a locuințelor, în special schimbarea așternutului și curățarea hrănitorilor și a băutorilor. Dezinfecția trebuie efectuată de cel puțin 2 ori pe an.

Gâscă Tula

Cu o hrănire necorespunzătoare, nu rațională, gâștele rasei Tula afectează boli ale tractului digestiv și ale metabolismului. Pentru a le preveni, trebuie să formulați o dietă corectă, echilibrată. Dă mușchi umed, nu uscat, apă curată multă. În caz de hipovitaminoză, adăugați preparate de vitamine, care pot fi achiziționate la magazinele veterinare, la hrana regulată.

Descrierea gâștelor de luptă

Aceasta este o rasă de luptă și, prin urmare, încă se țin lupte de gâscă. Conform regulilor, păsările nu luptă până când sângerează, deci nu sunt agresive și inofensive. Gâștele nu își pot folosi decât aripile, puteți apuca aripa cu ciocul. Nu atinge capul și labele. Cei care încalcă regulile sunt descalificați. Timpul de luptă este de 20-40 de minute, dar totul se termină mai devreme dacă inamicul fugă. În timpul luptei, ganda de luptă este susținută nu numai de proprietari, ci și de gâște. Cei mai puternici luptători sunt bărbații care au deja 4-6 ani.

Gâștele de luptă Tula sunt o rasă veche care a fost crescută pentru luptă.Dar acesta nu este singurul scop. Puteți păstra păsările de curte, ca și alte rase, pentru carne. Păsările sunt nepretențioase, cu grijă atentă, că nu se îmbolnăvesc, dar demonstrează, de asemenea, deficiențe - o natură prudentă și o producție nesatisfăcătoare de ouă. Cu toate acestea, pentru acei păsări de curte pentru care aceste dezavantaje nu sunt critice, rasa Tula va fi o opțiune bună atunci când va trebui să alegeți o rasă pentru a fi păstrată într-o fermă privată.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac