Descrierea și caracteristicile gâștilor Ural cenușii și albe, pentru reproducerea raselor

Gâștele gri Ural sunt considerate a fi o rasă tânără comparativă, care este rezultatul muncii oamenilor de știință ruși. A fost nevoie de aproximativ 7 ani de încercări și experimente pentru a crește aceste păsări. Reprezentanții acestei rase sunt caracterizați de parametri mari de fertilitate și rezistență. În plus, aceste gâște sunt considerate foarte nepretențioase. Păsările sunt în special în cerere în Urale și Siberia.

Caracteristici principale și descriere

Aceste păsări au fost crescute pe baza gâștelor sălbatice care cuibăreau în regiunea Ural - în vecinătatea orașului Shadrinsk. Există 2 tipuri principale de astfel de păsări - alb și gri.

Soi alb

Această rasă se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • cap compact;
 • picioare scurte;
 • cioc neted, fără cocoașă;
 • corpul mijlociu;
 • coadă scurtă cu vârful ascuțit;
 • un mic pliu pe abdomen - caracteristic tuturor gâștelor;
 • gâtul scurt - considerat caracteristica principală și este asociat cu prezența a 16 vertebre în compoziție;
 • pene rezistente, cu densitate mare în jos și ramificate pentru a vă ajuta să vă mențineți cald.

O caracteristică distinctivă a păsărilor este lipsa nevoii de apă, ceea ce este un avantaj în comparație cu alte rase de păsări de apă.

Soi gri

Aceste păsări se disting prin excelenți parametri, ceea ce le-a făcut foarte populare în rândul tuturor crescătorilor de păsări de curte. Gâștele gri se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • corp mare;
 • nu este nevoie de îngrijiri suplimentare;
 • creșterea rapidă a greutății corporale;
 • parametrii mari de productivitate.

Gâștele Ural gri au fost obținute pe baza păsărilor Toulouse și Romny. În timpul lucrărilor, a fost efectuată o selecție lungă și atentă. În acest caz, indivizii au fost selectați în funcție de parametrii lor individuali, productivitate, creștere în greutate și menținerea calității ridicate a scăderii. Caracteristicile caracteristice ale acestei specii de păsări includ următoarele:

 • corp bine hrănit;
 • piept rotunjit mare;
 • gât scurt;
 • spatele larg;
 • picioare scurte și puternice;
 • pene cenușii, sân alb și burtă.

Gâștele gri se caracterizează printr-o creștere rapidă a greutății corporale în primele luni. Datorită acestui fapt, păsările tinere ating o greutate de 5 kilograme deja la 5 luni. Masculii adulți cântăresc 7 kilograme, în timp ce femelele cântăresc 6-6,5. În plus, femelele produc 25-30 de ouă pe tot parcursul anului. Păsările sunt considerate părinți excelenți pentru păsări.

Care sunt pro și contra lor

Gâscă gri urală

Argumente pro şi contra
dezvoltare rapidă și creștere a greutății corporale;
îngrijire nedemne;
simplitatea conținutului;
parametrii mari ai producției de ouă;
sănătate bună și rezistență la patologii;
a dezvoltat instinctul parental.
gust specific de carne;
pene lungi și rigide care nu pot fi utilizate pentru perne de umplutură sau alte articole;
costuri alimentare ridicate în sezonul de iarnă.

Reguli pentru păstrarea și îngrijirea gâștelor Urale

Gâștele cenușii urale nu necesită condiții de păstrare. Se caracterizează printr-un strat gros de grăsime și penaj cald. Acest lucru împiedică păsările să înghețe chiar și în cele mai severe înghețuri. Prin urmare, este permis să se facă o casă de pasăre din materiale disponibile. Pentru a crește parametrii producției de ouă, este important să se prevadă încălzirea încăperii. Iluminatul este utilizat pentru a crește durata orelor de zi.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Fără importanță redusă este crearea de bibanuri, hrănitori și boluri. Este important ca femelele să facă cuiburi confortabile. În casa de păsări de curte, ar trebui să instalați cu siguranță containere cu nisip. În ele, gâștele își vor putea înota și curăța penele. Este considerat o excelentă prevenire a infestării cu paraziti.

Gâștele nu trebuie să se afle constant într-un spațiu limitat. Este important să duci păsările la plimbare o dată pe zi. Pentru aceasta, se recomandă realizarea unui corral la aer curat. Cu siguranță, ar trebui să oferiți un baldachin pe zona de mers. Oferă adăpost de ploaie și zăpadă.

Cum să formulezi corect o dietă

Gâștele urale nu au nevoie de mâncare. Vara, păsările se pot hrăni singure - rădăcini și iarbă. Ca supliment al dietei de iarnă, este permis să folosiți furaje gata sau să le faceți singur. În orice caz, dieta trebuie să fie variată. Prin urmare, următoarele componente trebuie amestecate cu amestecuri de cereale uscate pe bază de orz, porumb și grâu:

 • brânză de căsuță proaspătă;
 • minerale;
 • legume fierte - cartofii, sfecla, morcovii sunt cel mai bine folosiți.

Numărul de mese trebuie calculat ținând cont de frecvența mersului. Dacă gâștele se plimbă de 2 ori pe zi, acestea trebuie hrănite de două ori. Cu o ședere constantă la volan, veți avea nevoie de 3-4 mese.

Gâscă gri urală

Reguli de reproducere a păsărilor

Gâștele urale se caracterizează printr-un pronunțat instinct matern. Prin urmare, nevoia de a folosi un incubator apare numai la fermele mari. În fermele mici, nu sunt necesare dispozitive suplimentare. În acest caz, este mult mai ușor să puneți câteva ouă de înaltă calitate sub gâscă și să aveți răbdare.

În acest caz, este suficient ca fermierul să ofere femelei o nutriție adecvată și acces la apă.

Bolile și cauzele acestora

În ciuda imunității lor puternice, gâștele Ural întâlnesc uneori diverse patologii. Principala cauză a bolii este considerată a fi o încălcare a regulilor de îngrijire. Dezvoltarea patologiilor este asociată cu astfel de factori:

 1. Creșterea gâștelor în condiții nesanitare. Riscul de boli crește cu o curățare insuficientă a camerei, cu o schimbare rară de apă în vasele de băut sau în recipientele de baie.
 2. Condiții incomode. Cu o aviară necorespunzătoare echipată, păsările pot întâlni umiditate crescută, curenți sau temperaturi scăzute.
 3. Nutriție slabă. Gâștele se pot îmbolnăvi printr-o dietă monotonă și dezechilibrată. De asemenea, riscul de a dezvolta patologii crește dacă păsările beau apă fără apă.

Toate bolile aviare sunt împărțite în 2 categorii - infecțioase și non-infecțioase. Primul grup include infecții virale, bacteriene, fungice. Gâștele prezintă adesea aspergiloză. Printre simptomele acestei patologii se numără slăbiciunea generală, apetitul afectat și setea severă.

De obicei, hrana și apa de calitate slabă, contactul cu păsările noi care nu au trecut carantina sunt considerate motivele pentru infecția cu aspergiloza.Pentru a evita problemele, este important să păstrați casa curată, să schimbați hrana, apa și așternutul în timp util și să dezinfectați camera cu o soluție de sulfat de cupru.

Încălcările condițiilor de detenție și îngrijire sunt considerate cauzele unor patologii necomunicabile. Alimentația necorespunzătoare duce și la ele. Pentru a evita astfel de probleme, vitaminele și mineralele trebuie introduse în dietă. Astfel de fonduri ar trebui să fie selectate de un medic veterinar. Aceste suplimente ajută la întărirea sistemului imunitar, la menținerea unei stări normale de sănătate și la normalizarea tonusului organismului. Se recomandă să oferi păsărilor o mulțime de legume și ierburi în timpul sezonului.

Pentru prevenirea patologiilor, puii trebuie să li se administreze o soluție de permanganat de potasiu cu o concentrație de 0,1%, amestecând-o cu glucoză. Gâștele gri ural se disting prin productivitate ridicată și imunitate puternică. În condiții potrivite și o dietă echilibrată, păsările nu se îmbolnăvesc și câștigă bine.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac