Cum se usucă corect ghimbirul acasă

Din cele mai vechi timpuri, ghimbirul a fost folosit în rețetele de medicină tradițională ca produs de vindecare. În magazine, un produs proaspăt poate fi achiziționat aproape în orice moment al anului, dar din când în când costul acestuia devine inacceptabil de mare. O opțiune alternativă este să usucați ghimbirul acasă, dar să știți cum să faceți corect este important să vă păstrați proprietățile valoroase.

De ce se usucă deloc rădăcina de ghimbir

Există mai multe motive pentru a încerca singur rădăcina de ghimbir uscat. Planta este considerată a fi unică prin proprietățile sale naturale și medicinale. Este folosit în multe rețete populare pentru a menține și restabili tonul corpului, folosit pentru prepararea decocturilor și ceaiurilor, ca ingredient pentru măștile cosmetice, ca condiment pentru mâncărurile culinare.


Cele mai cunoscute măști sunt cele în care ghimbirul cu lămâie și ulei de măsline sunt prezente ca componente. Un astfel de remediu ameliorează rapid laxitatea pielii, reduce severitatea primelor riduri din jurul ochilor și buzelor, normalizează culoarea pielii și ameliorează inflamațiile.

Rădăcina este adesea adăugată la ceai sau cafea pentru a tonifica și a înviora.

Planta creează proprietatea de muștar „viguros”; semințele de rodie sunt adesea adăugate la băuturile pentru prepararea ceaiurilor medicinale.

ceai cu ghimbir

Nu există întotdeauna timpul și dorința de a merge la magazin pentru a cumpăra ghimbir. În unele perioade, un astfel de produs poate lipsi temporar de pe rafturile magazinelor sau costul acestuia poate fi destul de mare. A avea un astfel de produs pe mână face întotdeauna posibil, dacă este necesar, utilizarea unui produs valoros, dar, cel mai important, pentru a învăța cum să îl uscați și să îl depozitați corect. Rădăcina proaspătă se poate deteriora și, dacă este defectă, devine repede inutilizabilă. Rădăcina uscată poate fi folosită timp de 2 ani fără a-și pierde proprietățile de vindecare.

Câteva cuvinte despre beneficiile rădăcinii de ghimbir

Înainte de a utiliza leguma rădăcină și de a usca rădăcina de ghimbir, merită să aflați despre proprietățile sale benefice. Calitățile de vindecare ale produsului se datorează prezenței elementelor active.

radacina de ghimbir

Aplicarea rădăcinii are următoarele efecte:

 • reduce greața, de aceea este adesea utilizat în timpul sarcinii, în excursiile cu barca și în cursul chimioterapiei;
 • reduce nivelul de colesterol, ajută la curățarea vaselor de sânge;
 • îmbunătățește proprietățile de coagulare a sângelui;
 • ameliorează inflamația și umflarea;
 • elimină toxinele;
 • lupta eficient împotriva viermilor;
 • îmbunătățește imunitatea;
 • îmbunătățește structura osoasă.

Utilizarea ghimbirului ajută la ameliorarea rapidă a oboselii și la refacerea forței. Datorită calității curățării arterelor, este adesea prescris ca agent profilactic după un accident vascular cerebral.

Planta ajută în tratamentul tulburărilor psiho-emoționale asociate cu apariția unor temeri și anxietate nerezonabile.

Este important să fie moderat în a lua ghimbir, deoarece rădăcina poate provoca insomnie atunci când se consumă foarte mult.

radacina de ghimbir

Rădăcina de ghimbir - ce este

Există multe varietăți de ghimbir astăzi. Cea mai obișnuită specie albă, care are o culoare deschisă cu o ușoară tentă gălbuie, în timp, rădăcina se poate rumeni. În cele mai multe cazuri, acest soi este ales pentru a usca produsul.

La vânzare puteți găsi ghimbir negru, rădăcini cu culori incredibile de verde și galben strălucitor și chiar vene albastre.

Legumele rădăcinoase pot avea diferite forme și gusturi și mirosuri diferite care se pot asemăna cu o portocală. Practic, ghimbirul alb-negru reprezintă o varietate de plante și diferă doar în modul în care sunt recoltate și prelucrate. Indiferent de soi, toate rădăcinile de ghimbir au o singură caracteristică - atunci când sunt coapte, dobândesc proprietatea înțepăturii.

radacina de ghimbir

Cum se usucă corect rădăcina de ghimbir

Uscarea produselor alimentare presupune pregătirea preliminară a materiilor prime. Pentru cumpărare, alegeți doar o rădăcină solidă, fără semne evidente de deteriorare. Structura rădăcinii trebuie să fie fermă, iar suprafața nu trebuie să fie puternic ridată.

Puteți usca rădăcina folosind următoarele metode de tăiere:

 • farfurii subțiri;
 • cuburi mici;
 • folosind o răzătoare grosieră;
 • într-un blender.

radacina de ghimbir

Această din urmă metodă este utilizată atunci când este necesară obținerea unui amestec uscat sub formă de pulbere. Cultură de rădăcini este uscată nefoliată, deoarece se pierde o cantitate mare de nutrienți la tăierea pielii. Pentru a reduce ruperea, se recomandă să lucrați cu rădăcina sub apă curgătoare rece.

Căldură naturală

Cel mai simplu mod în care plăcile uscate pot fi obținute cu costuri minime de timp, iar acest lucru nu necesită dispozitive speciale. Gătitul necesită o zonă deschisă, cu soare direct.

ghimbir tocat

Ghimbirul, tăiat în felii subțiri, este așezat într-un strat subțire pe hârtie și lăsat la soare. Pentru a exclude de mai sus pătrunderea insectelor și a produselor din activitatea lor vitală, se recomandă acoperirea cu tifon.

Se recomandă să întoarceți feliile de cel puțin 2 ori în timpul zilei pentru a obține un efect uniform de uscare.

Noaptea, cultura rădăcinii uscate este adusă în cameră și, dacă este necesar, procesul se repetă a doua zi.

Uscător

Într-un uscător electric, ghimbirul este uscat astfel încât să existe un mic decalaj între plăcile adiacente. Stratul nu trebuie să fie prea gros și neuniform, altfel nu va fi posibilă realizarea unei uscări uniforme. Pentru a obține efectul dorit, tăvile sunt schimbate periodic. Puteți usca ghimbirul uscat în acest fel timp de 6 până la 9 ore, se recomandă regimul de temperatură la 60 C.

uscarea ghimbirului

Cuptor

Ghimbirul se va usca la cuptor dacă este menținut 2,5 ore la 50 C. Anterior, foaia a fost acoperită cu hârtie de copt, pe care sunt așezate plăci de ghimbir într-un strat subțire. După acest timp, temperatura este adusă la 70 C și stai până este gata. Dacă cuptorul are o funcție de convecție, se recomandă pornirea acestuia. Timpul mediu pentru obținerea produsului uscat final este de 5 ore.

radacina de ghimbir

Cuptor cu convectie

Uscarea într-un cuptor cu microunde face posibilă obținerea unui rezultat rapid, deoarece procesul durează în medie de 1,5 până la 3 ore. Pentru aceasta, tehnica este setată la un regim de temperatură de 70 C și să reziste la timpul necesar.Durata depinde direct de metoda de tăiere folosită, cu cât dimensiunea pieselor este mai mică, cu atât mai rapid puteți obține un produs uscat.

uscarea ghimbirului

Camere mansardă

Această metodă este ideală pentru proprietarii de case private. Cum se usucă ghimbirul în mod corespunzător:

 • spălați bine, îndepărtați zonele deteriorate, uscați;
 • se taie în felii subțiri;
 • întins pe o suprafață plană într-un strat subțire;
 • întoarceți periodic pentru a preveni mucegaiul.

Este important ca circulația naturală a aerului să aibă loc în pod și să nu se observe umiditate ridicată, temperatura nu trebuie să fie scăzută. Nerespectarea acestor cerințe nu va atinge efectul dorit și ghimbirul va începe să se modeleze.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac