Instrucțiuni de utilizare și compoziție de Biotlin, condiții de depozitare și analogi

„Biotlinul” este un medicament insecticid sistemic care se distinge prin acțiunea sa de contact intestinal. Datorită utilizării acestei substanțe, este posibil să faceți față celor mai periculoase insecte. Pentru a obține rezultate bune, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile de utilizare a "Biotlin". Respectarea regulilor de precauție nu are o importanță redusă.

Compoziția și principiul acțiunii

Biotlinul este disponibil sub forma unui produs concentrat care se dizolvă în apă. Se vinde în fiole de 1,5 și 3 mililitri și sticle de 9 și 500 mililitri. Imidacloprid este considerat componenta activă a produsului. Aparține categoriei cloronicotinilelor sau nitroguanidinelor.

Medicamentul este considerat un insecticid sistemic care are efect enteric. Când este expusă la insecte, substanța provoacă paralizia țesuturilor musculare ale sistemului digestiv și ale organelor respiratorii, provocând moartea acestora la câteva ore după utilizare.

Biotlinul are efect nu numai asupra paraziților adulți, ci și asupra larvelor lor. Remediul provoacă suprimarea sistemului nervos, interferează cu alimentația și mișcarea activă. Insectele tinere și adulte mor în 2-3 ore de la procesare.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
După moarte, paraziții rămân pe tufișuri și pot fi ușor agitați. Paraziții pot fi zdrobiți de rafale de vânt. Este posibil, de asemenea, cu udare sau ploaie. Biotlinul creează protecție timp de câteva săptămâni.

Ingredientul activ nu provoacă dependență la dăunători. Pentru prevenirea rezistenței, „Biotlin” alternează cu alte insecticide care conțin alte substanțe active.

Programare

Biotlinul este unul dintre cele mai noi remedii pentru afide și alți paraziți care sug. Acestea includ:

 • Thrips;
 • whitefly;
 • leafhoppers;
 • gândacul de floare de mere.

Avantaje și dezavantaje

Medicamentul are următoarele avantaje:

 • efect sistemic - ajută la evitarea apariției unei noi generații de paraziți;
 • rate mari de acțiune - efectul se obține la câteva ore după utilizare;
 • lipsa de dependență.

Dezavantajul instrumentului este considerat o amenințare pentru oameni și animale. Prin urmare, trebuie aplicat foarte atent, respectând cu strictețe măsurile de siguranță.

medicament biotlin

Compatibilitate cu alte produse

Este interzisă combinarea Biotlinului cu alte substanțe.

Instructiuni de folosire

Se recomandă pregătirea fluidului de lucru chiar înainte de pulverizare. Pentru început, recipientul trebuie umplut cu apă cu o treime, apoi se adaugă cantitatea necesară de "Biotlin". Apoi adăugați apă pentru a obține 10 litri de lichid. Amestecul rezultat trebuie utilizat imediat. Este interzis să îl depozitați. Pulverizarea se efectuează pe frunze și tulpini. Este de dorit să nu existe vânt afară. Cel mai bine este să pulverizați dimineața sau seara. Acest lucru va ajuta la prevenirea arsurilor pe culturi.

După pulverizare, trebuie să așteptați o anumită perioadă înainte de recoltare - această dată se numește perioadă de așteptare.

Normele de utilizare a substanței pentru diferite plante sunt indicate în tabel:

CulturăObiect dăunătorRata de consum, mililitri la 10 litri de apăCantitatea de fluid de lucru
Castraveți și roșii protejateGreenfly whitefly, afidă530 litri la 100 de metri pătrați
Flori în sereAfide, fleacuri, fluturele albă, frunze de frunze510 litri la 100 de metri pătrați
stafidăafide30,5-1,5 litri per bucșă
mărAfid, gândac cu floare de măr32-5 litri pe arbore

medicament biotlin

Precauții

Pentru a evita consecințele nedorite, este important să respectați aceste reguli:

 1. Procesați culturile departe de copii. Același lucru este valabil și pentru animale.
 2. Folosiți haine de protecție speciale. După procedură, este important să îndepărtați aceste dispozitive și să faceți un duș.
 3. Păstrați substanța departe de medicamente. De asemenea, nu trebuie depozitat în apropierea hranei sau a hranei pentru animale. Se recomandă depozitarea produsului într-un loc uscat și răcoros, la îndemâna copiilor și animalelor.

Când utilizați Biotlin, este interzis să faceți următoarele:

 • mâncați, beți, fumați în timp ce pregătiți soluția de lucru sau pulverizați;
 • folosiți foc deschis când folosiți produsul;
 • folosiți mâncăruri pentru mâncare sau apă pentru a face fluid de lucru;

Prim ajutor pentru otrăvire

Când apar simptome de intoxicație a corpului persoanei afectate, acestea trebuie îndepărtate de la locul de muncă și scoase din zona de acțiune a substanței. Îndepărtați imediat hainele și echipamentele de protecție. Apoi consultați un medic.

Primul ajutor constă în efectuarea următoarelor acțiuni:

 1. În caz de contact cu corpul, îndepărtați produsul cu un tampon de bumbac sau o cârpă, apoi spălați-le cu apă și săpun.
 2. Dacă compoziția intră în contact cu îmbrăcămintea, îndepărtați-o. Apoi clătiți zonele cu potențiale contaminări ale corpului cu apă.
 3. În caz de contact cu ochii, clătiți cu apă curată.
 4. Dacă înghițiți produsul în mod nepăsător, clătiți gura cu apă. Apoi, oferiți-i victimei o soluție de carbon activat și provocați vărsături.

Termeni și condiții de depozitare

Se recomandă păstrarea produsului separat de medicamente. Nu trebuie așezat lângă hrană sau hrană pentru animale. Substanța trebuie păstrată într-un loc uscat și răcoros. Este important ca insecticidul să fie localizat la îndemâna copiilor și animalelor.

medicament biotlin

Analogii

Analogii instrumentului includ:

 • "Confidor";
 • "Gaucho";
 • "Admir";
 • Nuprid.

opinii

Există multe recenzii care atestă eficacitatea acestui insecticid:

 1. Alena, 36 de ani: „Medicamentul este considerat destul de simplu, dar foarte eficient. L-am folosit pentru a lupta cu afidele. Chiar a doua zi după pulverizare, am reușit să elimin aproape complet insectele. "
 2. Mikhail, 45 de ani: „Consider Biotlin un insecticid universal. De multe ori le pulverizez cu roșii și castraveți, meri, tufișuri de boabe. Instrumentul are un preț accesibil și eficiență ridicată. "

Biotlinul este un remediu eficient care ajută să facă față multor insecte. Pentru ca utilizarea substanței să dea rezultate, este necesar să se respecte strict instrucțiunile de utilizare a acesteia. Luarea măsurilor de precauție este, de asemenea, importantă.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac