Schema modului de formare și prindere a dovlecelului în câmp deschis

Pentru a crește randamentul și a obține fructe gustoase, trebuie să cunoașteți regulile cu privire la modul cel mai bun de a forma dovlecel în câmp deschis. niste soiuri de dovlecel nu aveți nevoie deloc de această procedură. În plus față de formarea tufișului, există și alte linii directoare de îngrijire care ar trebui luate în considerare în timpul creșterii. Dacă planta este ciupită, atunci apare o altă întrebare: dacă este necesar să repetați procedura data viitoare.

Ce fel de plantă să plantezi?

Toate soiurile și hibrizii pot fi împărțiți în două grupe mari: dovlecel și dovlecel cu fructe albe. Zucchini se remarcă prin randament ridicat și maturitate timpurie. Fructul are o piele subțire și pulpă suculentă, în care practic nu există semințe. Mai târziu, dovleceii cu fructe albe încep să se coacă. Planta are o rezistență mai bună la îngheț, iar fructele se coacă mai repede.

plantele de plantat

Cele mai bune semințe de dovlecel pot fi selectate atât din speciile de tufiș, cât și din soiurile cățătoare.

Soiurile de măduvă (Aeronaut, Bely, Dinar, Ronde, Yakor, Cavili) necesită o suprafață mică pentru creștere. Semințele pot fi plantate la o distanță de 60–70 cm. Este ușor să aveți grijă de cultură, fără a fi nevoie să efectuați formațiuni.

formă și ciupit

Soiurile de dovlecel care urcă formează genele lungi (până la câțiva metri). În ciuda faptului că soiurile de tufișuri sunt mai ușor de îngrijit, mulți locuitori de vară plantează un tip de dovlecel în cățărare din cauza fructelor suculente și gustoase. Soiurile populare includ: Fructe îndelungate, Cascadă, Aral, Gribovsky, Nemchinovsky, Karam. Pentru a preveni răspândirea genelor, trebuie să știi să modelezi corect tulpina. Este indicat să plantați semințe de dovlecel la o distanță de cel puțin 130 cm.

Cultivarea în aer liber

Pentru cultivarea și formarea dovlecelului în câmp deschis, este potrivit un sol liber, ușor, chernozem, cu o cantitate suficientă de microelemente. Dacă solul este acid, acoperit cu apă, atunci nu va fi o recoltă bună. În cazul în care solul este nisipos, se aplică îngrășăminte de magneziu.

dovlecei în pământ

Pregătirea solului începe toamna. Este săpat cu grijă până la o adâncime de 25 cm, îngroșat și fertilizat. Un ideal de sulfat de potasiu și superfosfat este ideal.

începe toamna

Primăvara, solul de pe șantier trebuie din nou săpat la o adâncime de 15 cm și se adaugă azotat de amoniu. Stratul superior al solului trebuie desfacut cu o greblă. Distanța dintre brazde este de aproximativ 100 cm.

Cei mai buni predecesori pentru dovlecel sunt varza, cartofii, roșiile, ceapa. După culturile de dovleac, cum ar fi dovlecelul, dovleacul sau castravetele, dovleacul nu trebuie cultivat.

solul de pe șantier

Zucchini se dezvoltă bine la o temperatură a aerului de aproximativ 22 de grade. Merită să monitorizați îndeaproape regimul de irigații. Umiditatea excesivă duce la putregai. Este mai bine să uscați solul în paturile în care crește dovlecelul decât să turnați.

Cresc dovlecei este posibil prin semănarea semințelor în sol deschis sau într-o seră sau prin transplantarea lăstarilor încolțiți. Cel mai bine cultivat prin răsaduri. În acest caz, dovlecelul se va coace mult mai devreme.

semănatul semințelor

Plantarea răsadurilor

Pentru plantarea răsadurilor de dovlecel, utilizați un sol de nisip și turbă. Puteți amesteca rumeguș, gazon, turbă și adăugați compost. Semănatul semințelor pentru o recoltă timpurie începe de la sfârșitul lunii aprilie până la începutul lunii mai. Dacă doriți să recoltați o recoltă târzie, atunci semănatul este cel mai bine la mijlocul lunii iulie.

Semințele trebuie prelucrate înainte de semănat. Mai întâi, se toarnă cu apă fierbinte timp de 5-6 ore, apoi se pun în apă rece timp de 5 minute. Kalanchoe sau suc de aloe, precum și o soluție slabă de permanganat de potasiu sunt potrivite pentru dezinfectarea suprafeței semințelor. Pentru a crește probabilitatea de germinare, mulți rezidenți de vară germinează semințe.

amesteca rumegus

Pentru răsadurile de măduvă în creștere, este mai bine să alegeți recipiente separate, opțiunea ideală este un ghiveci de turbă, deoarece planta nu tolerează transplantul bine. Semința germinată este așezată la o adâncime de 2-3 cm și acoperită cu pământ.

Prima hrănire se efectuează la o săptămână după însămânțare. Puteți adăuga superfosfat cu uree. După alte 10-12 zile, se face reîncărcare. Puteți adăuga nitrofosfat și cenușă de lemn. Se udă răsadurile de măduvă la fiecare 5-6 zile cu apă caldă.

răsaduri de dovlecei

Transplantarea răsadurilor pe pământ deschis începe din momentul în care apar trei frunze pe lăstari. Pântecile sunt pregătite în avans pe site, care sunt udate cu apă caldă. Apoi cupe de turbă cu varză sunt adânci în ele până la primele frunze.

Atunci când plantați dovlecel, trebuie să urmați o anumită schemă, astfel încât, în viitor, este convenabil să aveți grijă de legumă și să efectuați formarea tulpinii. Dacă se plantează semințe de dovlecel cu genele răspândite, atunci distanța trebuie să fie de cel puțin un metru. În cazul plantelor de soiuri de tufis, distanța poate fi redusă la 70 cm.

timpul de aterizare

Pentru a nu confunda răsadurile de dovlecei cu răsadurile de dovleac sau castraveți, trebuie să cunoașteți caracteristicile distinctive. Semnele modalității de recunoaștere a răsadurilor de dovlecei sunt următoarele: frunze cotiledonate lungi, primele frunze sunt subțiri cu margini sculptate, culoarea este de un verde pal, tulpinile sunt alungite.

Reguli de bază de îngrijire

Pentru a obține o recoltă bogată și de înaltă calitate în perioada cultivării dovlecelului, este important să respectați câteva reguli de îngrijire. Legumele trebuie udate în mod corect, udate și slăbit paturile la timp, formate bici, aplicate îngrășăminte și împiedicați dezvoltarea bolilor și dăunătorilor.

unele reguli

Pentru a obține o recoltă bună și pentru a reduce probabilitatea de infecție cu boli fungice, este important să se formeze corect un tufiș de dovlecei. Un tufiș format se dezvoltă mai bine, deoarece lumina soarelui pătrunde liber în toate părțile plantei, iar insectele polenizatoare au acces la flori.

Udarea

Udarea dovleceilor nu ar trebui să fie prea frecvente. Este necesară udarea din abundență, cu apă caldă, decontată, nu mai puțin de +20 grade. În acest caz, pământul ar trebui să fie saturat cu 40-45 cm.

apa asezata

  • Lăstarii tineri se udă la fiecare 3-4 zile.
  • În timpul înfloririi, se recomandă udarea solului de două ori pe săptămână; după procedură, trebuie să slăbiți solul, prevenind formarea unei cruste. Pentru 1 mp m se consuma aproximativ 10 litri de apa.
  • În perioada de formare și maturare a legumelor, se recomandă irigarea paturilor o dată la 6-7 zile. Cantitatea de apă la 1 mp. m crește la 20 de litri.
  • Udarea este oprită cu 10 zile înainte de recoltare.

Excesul de umiditate duce la dezvoltarea bolilor, fructele își pierd proprietatea pentru păstrarea pe termen lung și gustul scade. Dacă nu există suficientă apă, atunci gustul pulpei de dovlecel devine amar.

germeni tineri

Îngrijirea în aer liber nu este completă fără fertilizare.Squash are nevoie de ele pe tot parcursul sezonului de creștere (în special în timpul înfloririi). O soluție caldă de componente organice sau minerale trebuie udată la rădăcină dimineața sau seara.

Top dressing

Hrănind dovlecel crește productivitatea cu 70–80%! Top dressing-ul se efectuează de cel puțin trei ori pe sezon:

exces de umiditate

  • Prima hrănire se face după ce se desface fruntea a șaptea. Un amestec de azotat de amoniu, sulfat de potasiu și superfosfat este potrivit.
  • În perioada de înflorire activă, este util să se facă o soluție din mulleină și nitrofoska.
  • În perioada de formare a ovarelor, este util să se aplice îngrășăminte organice. De exemplu, o soluție de mullein sau excremente de păsări.
  • La începutul fructificării, este util să se facă o soluție pe bază de cenușă de lemn.

Pentru dovlecei, atât lipsa de oligoelemente, cât și excesul lor sunt dăunătoare. Prin urmare, este important să se respecte proporțiile în timpul reproducerii și suplimente minerale alternative cu componente organice.

mesele sunt furnizate

creștet

Indiferent dacă este necesar să ciupeți dovlecelul în câmp deschis depinde de soi. Zucchini și dovlecei și soiuri autopolenizate nu trebuie să fie ciupite. Fructele lor sunt formate pe tulpina centrală. Principalul lucru este să colectați dovlecelul copt la timp. Trebuie să aibă o lungime de aproximativ 15 cm. Recoltarea se face de două ori pe săptămână. Culesul frecvent al fructelor stimulează formarea de noi ovare.

pansament mineral

Dacă tufișurile de dovlecel sunt exagerate, atunci puteți elimina câteva frunze, astfel încât lumina și căldura să poată pătrunde până la tulpină fără obstacole. Este mai bine să faceți acest lucru în perioada de fructificare în locurile de formare a fructelor.

Pentru a efectua procedura, trebuie să determinați corect momentul în care să formați dovlecelul. Fiecare tufă de soiuri de catarare ciupește partea de sus deasupra 5-6 frunze. Unii cultivatori elimină, de asemenea, o parte din tulpina principală în perioada de înmugurire. Până în acest moment, există deja mai multe șuturi laterale.

ciupi legume

Controlul mucegaiului pudră

Bolile de dovlecel în câmp deschis includ: bacterioză de vârf, antracnoză, putregai, fusarium, mozaic de castraveți. Dar mucegaiul praf este cel mai frecvent. Principalul simptom al unei boli fungice este apariția unei înfloriri albe pe frunze. Treptat, se ondulează, se îngălbenesc și se usucă.

bacterioză apicală

Lupta împotriva mucegaiului pudră constă în udarea corespunzătoare, aplicarea echilibrată a îngrășămintelor cu azot. Frunzele afectate sunt îndepărtate și toate paturile sunt tratate cu fungicide (Quadris, Topaz, Fundazol).

Dăunătorii pot fi găsiți pe răsaduri de dovlecei și o plantă adultă. Poate fi un acarian de păianjen, afid de pepene galben, mușchi de varză, fluture albă. Principala măsură preventivă este săparea toamnei a pământului, tratarea semințelor și distrugerea reziduurilor de plante din paturi.

plantă pentru adulți

Plantarea dovleceilor

Zucchini este adesea considerat o dovlecei, dar această legumă este un tip de dovleac. Are o serie de avantaje: tufele sunt compacte, nu există genuri mari, răspândite, frunzele sunt netede, fără spini. Nu are sens să formezi dovlecei în câmp deschis. Restul cultivării și îngrijirii nu diferă de dovlecel.

plantarea dovleceilor

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac