Este posibil să plantați dovlecei în teren deschis în august și iulie?

Anterior, dovlecelul a fost cultivat cel mai adesea în Mexic, deoarece au înrădăcinat bine în condiții climatice. Cu toate acestea, astăzi această legumă este cultivată de aproape toți cultivatorii de legume din orice parte a planetei. Mulți sunt interesați dacă este posibil să plantezi dovlecei în iulie și să adune o recoltă de înaltă calitate. Unii susțin că acest lucru se poate face, deoarece în iulie există condiții excelente pentru plantare, iar temperatura este peste 15 grade Celsius. Alții cred că, prin plantarea unei legume vara, nu va fi posibilă obținerea unei culturi de înaltă calitate din dovlecel.

Zucchini în câmp deschis: când să plantezi?

Pentru a vă da seama când este cel mai bun moment pentru a procesa și planta dovlecel, ar trebui să vă familiarizați cu calendarul lunar. În același timp, este necesar să verificați datele din calendar în fiecare an, deoarece acestea sunt schimbate anual.

În primul rând, perioada cea mai potrivită pentru plantarea semințelor este determinată pentru a obține răsaduri. Calitatea viitoarei recolte va depinde de timpul ales corect pentru plantarea semințelor. Semințele de dovleac sunt plantate din a doua jumătate a lunii februarie până la sfârșitul primăverii. Atunci când alegeți o perioadă mai precisă, se iau în considerare particularitățile climatului în care planta va fi cultivată. De exemplu, dacă plantați dovlecei în luna mai, atunci în iulie vor crește și pot fi transplantate în pământ.

În februarie, semințele sunt plantate numai dacă leguma este cultivată în condiții de seră. Deși această plantă este nepretențioasă, nu trebuie plantată afară la începutul primăverii. Puieții tineri nu vor face față scăderii temperaturii nopții și vor muri.

După ce ați determinat perioada de plantare a dovleceilor pentru răsaduri, ar trebui să alegeți un moment potrivit pentru transplantarea plantei în pământ deschis. Acest lucru ține cont de faptul că planta este plantată într-un pământ bine încălzit, cu o temperatură de aproximativ 10-15 grade. Prin urmare, nu ar trebui să plantezi răsaduri la începutul primăverii. Este mai bine să aștepți până la sfârșitul gerului de primăvară și abia apoi să plantezi legumele.

dovlecei de diferite culori

Puteți planta dovlecei în iulie? Categoric posibil, deoarece la mijlocul verii, pământul se încălzește bine, iar planta va prelua imediat după transplant. Zilele favorabile pentru debarcare sunt 3, 5, 7 și 31. Nu este recomandat să plantezi dovlecei în august, deoarece este prea târziu. Plantele plantate la sfârșitul verii nu au întotdeauna timp să se maturizeze pe deplin până la începutul primului îngheț.

Soiuri de dovlecei care pot fi plantate târziu

Înainte de a începe să plantezi, ar trebui să stabilești ce dovlecel poate fi plantat în a doua jumătate a verii. Există mai multe soiuri care sunt adesea plantate în pământ vara.

Cavili F1

În iulie, un astfel de soi poate fi plantat în pământ deschis dovlecei ca Cavili F1... Această legumă se coace rapid și, prin urmare, poate fi plantată târziu. Avantajele soiului includ randamentul și durata fructificării sale, care nu depășește două luni. Aceasta permite recoltarea fructelor coapte înainte de îngheț. De pe tufiș se adună aproximativ zece kilograme de dovlecel.

Iskander F1

Acest soi este considerat de unii ca fiind unic, deoarece are o protecție excelentă împotriva multor boli vegetale și a randamentelor mari. Primele fructe se coacă la 40 de zile după transplantarea răsadurilor în pământ deschis. Greutatea fiecărui dovlecel copt este de 500-600 de grame. Datorită acestui lucru, dintr-un tufiș se obțin 15 kilograme de recoltă.

Tsukesha

Soiurile universale de dovlecel includ un soi numit Tsukesha. Este potrivit pentru plantări timpurii și târzii, deoarece este rezistent la temperaturile extreme de noapte. Unii stau aici soi de dovlecel semințe în iulie, pentru a recolta o cultură proaspătă până în a doua jumătate a toamnei. Fructele coapte cântăresc mai mult de un kilogram și au o lungime de 35-40 cm.

Karisma

Pentru a planta dovleceii în iulie, Karisma este adesea aleasă. Fructele sale se coacă complet într-o lună, făcând posibilă recoltarea la începutul toamnei. Planta crește bine pe câmp deschis, deoarece este rezistentă la boli și dăunători. De asemenea, tufele Karisma fac față bine temperaturilor scăzute.

dovlecel verde

Cum să plantezi dovlecei cu semințe și răsaduri?

Există două modalități de a planta legume - răsaduri sau semințe. Atunci când se stabilește metoda adecvată, se iau în considerare caracteristicile climatice ale zonei și cât de rapid ar trebui să fie colectate fructele. De exemplu, dacă trebuie să recoltați rapid, va trebui să plantați imediat sămânța în sol.

răsaduri

Zucchini este adesea cultivat prin metoda de răsad, deoarece este cel mai eficient. Când se plantează în acest fel, sămânța este semănată mai întâi în ghivece mici. Este mai bine să folosiți recipiente de turbă pentru a facilita transplantarea răsadurilor în grădină.

Înainte de plantare, la fiecare recipient de plantare se adaugă un amestec de sol, format din două părți de compost cu cenușă și o parte din rumeguș. Unii adaugă superfosfat sau sulfat de potasiu la răsaduri pentru a ajuta leguma să crească mai repede.

dovlecel în câmp deschis

În timpul plantării, în containere se fac mici depresiuni de aproximativ 4-6 cm, în care se vor planta semințe. Când toate semințele sunt plantate, ghivecele plantate sunt transferate într-o cameră luminată.

După 2-3 săptămâni, răsadurile sunt transplantate în pământ deschis. Unii sunt interesați dacă este posibil să îngropați și să îngropați răsaduri de dovlecei?

Se recomandă să așezați numai sistemul de rădăcină al plantei în sol și să lăsați tulpina deasupra suprafeței solului.

seminte

Este recomandat să vă familiarizați în prealabil cu privire la modul de a planta semințe de măduvă în pământ deschis. În primul rând, pregătiți solul la locul pentru plantarea unei plante. Înainte de plantare, pământul este săpat și fertilizat cu pansamente minerale. Se recomandă hrănirea locului cu îngrășăminte încălzite la 35-50 de grade.

Mulți oameni recomandă plantarea semințelor de 2-3 ori la intervale săptămânale Acest lucru vă va permite să colectați fructe coapte pentru mai mult timp în viitor. Când plantați, asigurați-vă că respectați schema de plantare a dovleceilor. Semința este plantată în găuri la o distanță de 40–50 cm. După plantarea tuturor măduvelor, găurile sunt umplute cu sol și udate cu apă încălzită.

Cum să aibă grijă de squash iulie?

Pentru a culege o recoltă bună, ar trebui să aveți grijă corespunzătoare de tufișurile de dovlecei plantate.

dovlecel în câmp deschis

Udarea

La creșterea dovlecelului în pământ deschis, tufele trebuie udate.Pentru a face acest lucru, utilizați numai apă caldă, deoarece ea este cea care va păstra sistemul de rădăcină de la descompunerea prematură. Fiecare tufiș consumă aproximativ 5-7 litri de apă. Vara, udarea se face zilnic, astfel încât pământul să fie umezit constant. Pe vreme tulbure, numărul de udări se reduce la 2-3 ori pe săptămână. Plantele sunt, de asemenea, mai puțin udate dacă sunt cultivate în sere.

Prin această metodă de creștere, umiditatea frecventă a solului duce la putregaiul rădăcinilor.

Top dressing

Varza crescută trebuie hrănită periodic cu îngrășăminte organice sau minerale. Se recomandă aplicarea săptămânii superioare pentru a obține cantitatea maximă de fructe coapte. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci tufișurile sunt fertilizate cel puțin de două ori. Prima hrănire se efectuează în timpul înfloririi tufișurilor. În sol se adaugă 60 de grame de superfosfat, 10 litri de apă purificată și 40 de grame de azotat de potasiu.

Data viitoare, îngrășămintele sunt adăugate în sol după prima recoltă de fructe coapte. În acest caz, se folosește același amestec ca și pentru prima fertilizare. De asemenea, puteți adăuga îngrășăminte pentru gunoi de grajd și compost pe site, astfel încât în ​​viitor să nu mai fie nevoie să utilizați îngrășăminte suplimentare.

Când se recoltează dovleceii în iulie?

Orice legumicultor ar trebui să știe când și cum să recolteze dovlecelul crescut, astfel încât să nu sufere de înghețurile din prima noapte. Recoltarea fructelor se face la două săptămâni de la finalizarea tufișurilor cu flori. Unii prelungesc timpul de recoltare la trei săptămâni pentru a recolta cu exactitate fructele coapte.

Când recoltezi dovlecelul, acordă atenție nivelului lor de maturare. Pentru a determina maturitatea fructelor, dimensiunile acestora sunt studiate cu atenție. Dovlecelul copt are 7–8 cm grosime și aproximativ 10–15 cm lungime, iar maturitatea este determinată și prin atingere. Dacă se aude un sunet plictisitor la atingere, iar suprafața legumelor este tare, atunci fructul este complet copt.

Unii oameni doresc să se recolteze devreme și, prin urmare, sunt interesați dacă este posibil să recolteze dovlecel plantat la sfârșitul lunii iulie, în prima jumătate a lunii septembrie. Este mai bine să nu faceți acest lucru atât de devreme, deoarece fructele nu vor avea timp să se coacă.

tufiș de dovlecei

Concluzie

Mulți legumicultori plantează dovlecei în iulie pentru a recolta culturi proaspete toamna. Înainte de a planta o legumă, vă recomandăm să vă familiarizați cu caracteristicile plantării sale și să aveți grijă de tufișurile plantate.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac