Descrierea celor mai productive soiuri de dovlecel pentru teren deschis

Zucchini sunt printre primii care au copt pe site. Măduva Aral F1 este o varietate excelentă care este potrivită pentru creșterea în teren deschis și închis. Alegerea soiurilor de dovlecel pentru plantare poate fi dificilă. Pentru a găsi cel mai bun dintre varietatea hibrizilor, va trebui să încercați mai multe varietăți.

Clasificarea soiurilor

În prezent, crescătorii au crescut un număr mare de soiuri de dovlecel de diferite forme de fructe și diferite tipuri. Dacă locuitorii de vară devreme ar trebui să aleagă cele mai mari și mai frumoase fructe, atunci colectați semințe din ele și plantați anul următor pentru a păstra caracteristicile recoltelor anterioare. Acest lucru nu este necesar acum. Există destule semințe pe piață, din care orice rezident de vară va găsi cel mai potrivit pentru el însuși.

Soiurile de diferite tipuri de dovlecel cu descrierea și caracteristicile fructului sunt clasificate în funcție de o serie de caracteristici:

  • În funcție de perioada de maturare a legumelor, se deosebesc soiurile de maturare timpurie, de coacere mijlocie și târzie.
  • În funcție de tipul de tufișuri, plantele sunt tufă și urcarea.
  • În funcție de tipul de polenizare a inflorescențelor, se disting partenocarpici sau insecte polenizate.
  • În aparență și nuanță de fructe.
  • În funcție de randament.

Un studiu al acestor caracteristici al fiecărei varietăți de semințe înainte de plantare vă va permite să alegeți cele mai potrivite pentru creșterea într-o anumită regiune de reședință și cu anumite condiții climatice. De asemenea, vă va permite să obțineți randamentul maxim din creștere.

Metode de debarcare

Creșterea dovlecelului verde pentru câmp deschis desfășurate în două perioade. Prima perioadă de plantare începe pe 20 aprilie și se încheie pe 16 mai.

plantarea dovleceilor

După plantarea semințelor în această perioadă, se obține o recoltă timpurie. A doua etapă de plantare a semințelor începe între 15 și 30 iulie. În același timp, recolta se înmulțește toamna și este potrivită pentru pregătirea semifabricatelor și depozitarea pe termen lung. Soiurile de dovleac sunt plantate în funcție de tipul de maturare.

Se recomandă cultivarea răsadurilor de cultură numai în cupe de turbă de unică folosință. Această regulă se datorează faptului că răsadurile nu le place să transplanteze într-un loc nou și poate începe să moară.

Dacă răsadurile sunt amplasate pe ferestrele nordice, atunci au nevoie de iluminare suplimentară pentru câteva ore pe zi. Când crești pe ferestrele sudice, nu este nevoie de iluminare suplimentară.

Pentru plantarea semințelor, utilizați sol fertil, care trebuie achiziționat de la un magazin specializat. Drenajul se toarnă în partea de jos a cănilor, iar apoi materialul de plantare este semănat.

dovlecel într-o cutie

La o săptămână de la apariția germenilor, acestea sunt udate cu o soluție de superfosfat și uree, diluată în 1 litru de apă. Adesea folosiți un pansament pregătit pentru a activa creșterea mugurilor. A doua furajare este introdusă la 10 zile după prima.50 g de cenușă de lemn și nitrofoska se dizolvă în 1 litru de apă.

Este necesar să plantați răsaduri după ce vremea caldă s-a instalat pe stradă și nu există ger pe timp de noapte. Semințele sunt semănate direct în pământ deschis. Ei fac asta la începutul verii. Paturile sunt dezgropate, se îndepărtează buruienile și se plantează semințele la o distanță de 20 cm unul de celălalt.

Chaklun

Unul dintre soiurile populare de dovlecel este Chaklun. Perioada de fructificare este lungă, randamentul este mare. Primele fructe apar la 40–45 de zile de la însămânțarea semințelor în sol. Trebuie să alegeți legume până când greutatea lor este de 500 g. Apoi pielea legumelor devine tare, iar pulpa este lipsită de gust. Legumele supraaglomerate devin coaste și sub formă de pere.

dovlecel pe pământ

Descrierea soiului de dovlecel și avantajul său este apărarea imună relativă împotriva majorității bolilor culturilor agricole. Folosiți fructele pentru gătit, conservare și preparate pentru iarnă.

F1 Aral

Acest hibrid are multe proprietăți benefice. Fructele se coacă repede, la 45 de zile de la germinare. Planta nu suferă de putregai și mucegai. Tufele tolerează normal vremea ploioasă și înghețul. Forma legumelor este în formă de pere, tonul pielii și pulpa sunt de culoare verde deschis. Când dovlecelul este exagerat, pielea devine verde închis. Recenziile despre cea mai delicioasă varietate de dovlecei sunt doar pozitive. Cultura are nevoie de sol fertil.

dovlecel aral

Karisma F1

Caracteristica și descrierea soiului de dovlecel Karisma F1 este că planta aparține hibrizilor din prima generație. Soiul de dovlecei are un randament ridicat. Hibridul se maturizează timpuriu. Forma fructului este alungită, pielea este alb-verde deschis. Pulpa este fragedă, suculentă. Masa de legume este de la 600 la 700 g.

Skvorshuk

Descrierea soiului de dovlecei Skvorushka se caracterizează prin faptul că inflorescențele tufișurilor sunt în principal feminine. Se caracterizează prin un set ridicat de fructe. Hibridul aparține celor timpurii. Fructul are forma unui cilindru. Pielea este verde, cu nervuri puternice lângă tulpină. Lungimea maximă a unei legume este de 25 cm. Greutatea fructelor coapte variază de la 500 g la 1 kg 200 g. Utilizarea în gătit este universală.

dovlecel în ghivece

faraon

Printre soiurile de maturare timpurie de dovlecel, se numără soiul Faraon. Se referă la soiurile de dovlecel. Tufele sunt compacte, cu frunze medii. Fructele sunt piele cilindrică, smarald. Pe măsură ce se maturizează, aceasta ia o culoare negru-verde. Printre trăsăturile cultivării, se distinge nevoia de pansament. Legumele cresc până la 65 cm lungime. Greutatea maximă a unei legume este de 850 g.

Alb de fructe

Soi ultra timpuriu legat de dovlecelul alb. Puteți recolta recolta la 30–40 de zile după însămânțarea semințelor în sol. Pielea și pulpa sunt albe, forma fructului este ovală. Gust bun. Pulpa este fermă la atingere. Potrivit pentru depozitare pe termen lung. Datele de plantare pentru dovlecel încep la sfârșitul lunii mai.

dovlecel iskander

Rata de maturare și îngrijire

Soiurile de dovlecei încep să se coacă la jumătatea lunii iulie. Soiurile de arbuști și soiuri de alpinism au nevoie de multă lumină solară. Prin urmare, este recomandabil să plantați răsaduri în zone însorite deschise, și nu la umbră.

Datorită sistemului puternic de rădăcini, plantele au nevoie de puțină apă. Udarea poate fi rare, chiar dacă vremea este uscată. Totuși, lipsa de umiditate afectează negativ creșterea și dezvoltarea fructelor. O udare abundentă în 10 zile va fi suficientă.

role de dovlecei

Pentru teren deschis, cele mai productive soiuri sunt plantate în sol dovlecel... Dar va fi posibil să se obțină randamente mari numai cu grijă constantă a paturilor. Solul la începutul sezonului la dovlecel este dezlegat în fiecare săptămână. În această perioadă, este important să se facă pansament. Cea mai bună opțiune ca îngrășământ este o soluție de mulleină. Mulleinul este introdus de două ori - în timpul înfloririi și fructificării. În acest moment, plantele au nevoie cel mai mult de îngrășăminte.

Pentru a îmbunătăți polenizarea inflorescențelor de către albine, dovleceia este udată cu miere, diluată cu apă. 30 g de miere se diluează în 1 pahar cu apă și inflorescențele sunt pulverizate dimineața devreme. Această metodă simplă va putea dubla numărul inflorescențelor polenizate.

Iskander

Încep să crească dovleceii când se încălzește afară. Randamentul este stabil pe tot parcursul sezonului de fructificare. Lungimea legumelor este de 17 cm, cultura trebuie să fie recoltată atunci când lungimea dovlecelului este exact aceea. Fructele supraîncărcate nu sunt potrivite pentru consumul uman.

Cavili F1

În timpul cultivării, frunzele inferioare și lăstarii slabi trebuie îndepărtați. Pentru creșterea rapidă a plantelor, pe paturi se aplică îngrășăminte minerale. Pulpa fără amărăciune. Pielea nu se îngroașă. Pentru polenizare nu sunt necesare insecte. Tufele sunt cultivate în pământ deschis și închis.

Kuand

După însămânțare, răsadurile apar în 45-50 de zile. Culoarea fructului este camuflarea. Arbustii au nevoie de fertilizare regulată a solului. Se diferențiază în imunitate ridicată la boli. Ele tolerează seceta, veri ploioase și vreme rece normal. Dovleceii exagerati au o piele groasa si un gust neplacut.

recolta de dovlecei

Ce soiuri sunt mai bune

Printre soiurile de dovlecel, este adesea dificil să îl alegi pe cel mai bun. Uneori, după ce încerci un număr mare de soiuri, îți găsești hibridul ideal de dovlecei.

Cele mai bune soiuri de dovlecel pentru plantarea în aer liber:

  • Aeronaut este un soi cu randament ridicat, cu 1 mp. m recoltat în condiții de creștere potrivite până la 7,5 kg de dovlecel. Coaja fructului este verde, lungimea unui dovlecel copt este de 14-17 cm. Gustul este plăcut, scopul gătitului vegetal este universal. Potrivit pentru depozitare și transport pe termen lung.
  • Odessa este o varietate de maturare timpurie care aparține tipului de tufis. Rezistența la boli ale culturilor agricole este considerată avantajul Odessei. Forma fructului este alungită, cilindrică. Umbra pielii este verde pal sau galben. Este folosit mai des la conserve pentru iarnă.
  • Meduză - se referă la hibrizi ultra-timpurii. Perioada de maturare a fructelor este de 35-40 de zile. Potrivit pentru cultivare în sere. Capabil să tolereze schimbările bruște ale temperaturii. Zucchini de culoare verde deschis, cu pielea delicată. Pulpa este densă, camera de semințe are dimensiuni mici. Lungimea dovleceii este de 25 cm, greutatea medie ajunge la 800 g.
  • Partenonul este un hibrid crescut de crescătorii olandezi. Tufele sunt compacte, randamentul este mare. Circa 15 kg din recoltă se recoltează din 3-4 tufișuri. Nu sunt necesare insecte pentru polenizare, astfel încât hibridul este potrivit pentru cultivarea în seră. Forma fructului este alungită, cilindrică. Pielea este de culoare verde închis. Pulpa este de culoare verde deschis. Zucchini hibrid Partenonul este utilizat pentru gătit, conservare. De asemenea, se mănâncă crud.

Înainte de a alege o anumită varietate de dovlecei, trebuie să studiați cu atenție descrierea și caracteristicile fructului.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac