Unde este proteina și cum se administrează în mod corespunzător puii

Oamenii se întreabă adesea unde este proteina de pui. Această componentă se găsește în multe produse. Acestea includ ouă de pui, carne, pește. Cerealele încolțite, ovăz, semințe și nuci sunt considerate surse de proteine ​​vegetale. Pentru a obține o dezvoltare normală a puii și a asigura o productivitate ridicată, merită să alegeți o dietă echilibrată corectă și să utilizați suplimentele necesare.

Puii au nevoie de proteine?

Proteina este considerată un element esențial în celulele păsărilor. Puii au o cerere mare pentru acest element în timpul ouării. Acestea sunt substanțele necesare pentru formarea proteinei de ou..

Cu o cantitate insuficientă de componente proteice din alimente sau o încălcare a echilibrului de aminoacizi din meniu, păsările nu mai dezvoltă și încetinesc creșterea lor. Adesea există probleme cu formarea cojii de ouă, penele devin dure și fragile, spermatogeneza scade.

Ce alimente conțin proteine?

Proteina se găsește în multe alimente care pot fi utilizate într-o dietă de pui.

ouă

Este unul dintre cele mai complete alimente care conține proteine, vitamine și minerale. Ouăle sunt utilizate în mod activ pentru hrănirea puiilor. Puii adulți au nevoie de acest produs în timpul depunerii și mulării.

Fiecare fermier are propria rețetă pentru prepararea hranei cu ouă. Cu toate acestea, cel mai adesea îl macină cu un cuțit sau răzătoare, adaugă morcovi și 1 lingură mare de biscuiti, semolă sau tărâțe în compoziție. Compoziția este bine amestecată și dată păsărilor.

ciuguli un ou

păsări de curte

Puiul este bogat în proteine. Același lucru este valabil și pentru curcan. Păsărilor li se oferă acest produs fiert. În acest caz, păsărilor li se poate da o carcasă întreagă. De asemenea, este permis să se dea organe pentru pui.

Carne

Puii pot mânca carne de vită, carne de porc. Mănâncă des. De asemenea, este permis ca păsările să dea oase cu carne sau organe. Carnea se lasă folosită crudă sau fiartă.

Păsările au nevoie de carne și făină de oase. Este fabricat din deșeurile instalațiilor de prelucrare a cărnii. Compoziția conține o mulțime de proteine, care conține o cantitate mare de lizină. De asemenea, produsul conține componente de 11% grăsime, 30% cenușă. În plus, făina conține vitamine A și E.

uită-te la farfurie

Puii li se administrează acest produs nu mai devreme de 30 de zile. Mai mult, volumul acestei componente nu trebuie să depășească 3%. Păsărilor adulte li se administrează 5-7% din făină de carne și oase în furaj.

Puii li se mai oferă și făină de carne. Este un produs care este obținut din organe interne sau resturi de carne.Are un conținut mai mare de proteine. Cantitatea acestei substanțe este de 56-64%. În acest caz, ponderea componentelor de cenușă reprezintă 12-14%. Cantitatea de grăsime din astfel de făină este de 18%.

Cantitatea de carne și carne și oase din meniul păsărilor este aceeași.

Datorită respectării stricte a proporțiilor, este posibilă realizarea deplină a dezvoltării straturilor.

carne de pasăre care mănâncă carne

Un pește

Pestele poate fi folosit sub orice formă - fiert, crud, sub formă de conserve. Acest produs este o sursă valoroasă de proteine ​​de care păsările au nevoie în timpul mutării. Este permis ca păsările să dea un pește întreg. Se folosește cu capul, oasele și intestinele. Păsările adoră acest produs.

În meniul de pui, uneori este permisă introducerea făinii de pește. Este considerat unul dintre cele mai hrănitoare alimente proteice. Această făină este obținută din pește și deșeuri necomerciale. Conține o mulțime de proteine ​​ușor digerabile, care include cantitatea optimă de aminoacizi valoroși. Acestea includ, în primul rând, lizina și metionina.

un om cu un pește

moluşte

Straturile necesită surse de calciu cu eliberare lentă. Acest lucru se datorează faptului că producția de coji de ouă are loc noaptea când păsările nu mănâncă. Cea mai valoroasă și mai fiabilă sursă de eliberare a calciului este considerată a fi scoicile scoicilor, de exemplu, stridiile.

mealworms

Viermii de masă sunt înțeleși ca larvele gândacului mare. Se disting printr-o formă cilindrică și o nuanță galben-maro. Viermii ating 25-30 de milimetri lungime.

Puteți reproduce singuri viermi de masă. Pentru a face acest lucru, luați o cutie și turnați tărâțe, făină, biscuiti sau făină de ovăz în ea. Deasupra merită așezat o cârpă de bumbac, care trebuie umezită uneori. Viermii de masă se introduc în cutie. Ele trebuie hrănite cu cartofi, varză, sfeclă. Păsările sunt hrănite cu viermi de bumbac. Ei intră în ea pentru pupatie.

mealworms

Nuci si seminte

Semințele sunt considerate o sursă valoroasă de componente proteice. Semințele de floarea-soarelui sau de dovleac sunt o opțiune excelentă. Nuci tocate pot fi folosite ca o delicioasă. Migdalele, alunele sunt potrivite pentru acest lucru. Este permis să se dea păsări și nuci. Trebuie avut în vedere faptul că este strict interzis să se dea alimente sărate puii - nuci sau semințe.

De asemenea, este util ca puii să dea tort de cânepă. Semințele netratate conțin 33% proteine, în timp ce semințele prelucrate conțin 35-38%. Mesele conțin proteine ​​de mai multe ori.

La fabricarea uleiului vegetal din floarea soarelui sau semințelor se obțin substanțe speciale - fosfatide. Conțin numeroși nutrienți. Utilizarea fosfatidelor din meniu crește producția de ouă și rezistența la boli.

nuci într-o farfurie

Ovăz

Acest produs este administrat păsărilor de curte crude sau fierte. Ovăzul este un supliment proteic natural. Puii adoră acest produs. Atât ovăzul întreg, cât și cerealele sunt benefice.

Germeni

Puii ca boabele încolțite și leguminoasele. Aceste produse conțin o cantitate mare de componente proteice valoroase. Mazărea, lintea, fasolea sunt considerate o opțiune excelentă pentru păsări. Varza de creștere este considerată un mod ușor și de încredere de a oferi păsărilor proteine.

Furaje de pui

Puii cu vârsta mai mică de 8 săptămâni au mai multe proteine ​​în hrană decât pentru găini. Furajul compus pentru animale tinere conține 17-21% proteine. Mai mult, hrana pentru puii adulți conține 16-17% din această componentă. Prin urmare, mulți fermieri de păsări de curte adăugă puțină compoziție pentru pui la furaj în timpul mulării și ouăi. Acest lucru ajută la îmbunătățirea valorii sale nutritive.

faceți furaje

Unii fermieri recomandă să ofere mâncare pentru pisici puii în timpul mutării, deoarece conține o cantitate mare de componente proteice. Totuși, acest lucru nu este încă recomandat. Mâncarea pentru pisici nu este potrivită pentru păsări. Mai bine să obțineți câteva sardine sau alți conserve.

În ce proporții și când este mai bine să dai alimente proteice?

Găinile ouătoare pentru adulți au nevoie de o dietă echilibrată.Ei trebuie să primească 10-15 grame de hrană pentru animale și 3-5 grame de proteine ​​vegetale. În timpul modificării sau depunerii active a ouălor, cantitatea de produse proteice poate crește.

hrănește puiul

În plus, puii au nevoie de cereale, ierburi și legume. Ei trebuie să primească 100-120 de grame de cereale și 40-80 de grame de verdeață și furaj suculent pe zi. Introducerea suplimentelor minerale în dietă nu are o importanță redusă. Acestea includ cochilii, cretă și alte elemente.

Alimentele proteice sunt foarte importante pentru dezvoltarea deplină a păsărilor. Carnea de pasăre este cea mai necesară pentru proteine ​​în timpul depunerii ouălor. Cu o deficiență de astfel de elemente, dezvoltarea puiilor este perturbată, penele lor dobândesc o consistență fragilă și dură.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac