Descrierea soiului de ceapă Bamberger, caracteristicile și cultivarea acestuia

Bamberger ne-a fost adus din Olanda. A atras atenția pentru cultivarea fără pretenții și gustul excelent, similar cu soiurile de salată. Randamentele mari adaugă beneficii suplimentare. Seturi de ceapă din acest soi pot fi achiziționate de la magazine specializate de semințe. Poate fi cultivat în orice regiune.

Descrierea soiului

Becurile soiului Bamberger ies în evidență printre concurenți în forma lor alungită, cu o greutate de 80 de grame. Lungimea unui cap atinge 10 centimetri. Forma convenabilă alungită pentru tăiere și manipulare ușoară. Carnea este de obicei albă, iar coaja este galben-maronie. Soiul Bamberger nu este predispus la fotografieri. Poate fi cultivat în orice condiții climatice. Calitatea de păstrare a becurilor este excelentă, până la sfârșitul depozitării gustul nu se deteriorează, suculența nu se pierde. Descrierea soiului promite siguranța recoltelor până la noul anotimp.

arc de bârlog

Bamberger are un gust de urlete. Pungența este, de asemenea, simțită, dar este mai mult în aromă decât în ​​gust. Cei care au crescut acest soi pe site-ul lor susțin că este semnificativ superior celor soiurilor cu solzi roșii și albe, considerată tradițional salată. Bamberger este foarte moale, suculent, dar crocant, spre deosebire de concurenții săi. Cantarul de acoperire este îndepărtat foarte ușor.

O altă caracteristică pozitivă a Bamberger este rezistența sa excelentă la tragere, precum și la dăunători și boli fungice. Nu se teme de astfel de probleme:

predispus la fotografiere

 • făinarea;
 • putrezi;
 • Thrips;
 • ceapa zboara.

Trebuie menționat că doar seturile de ceapă fabricate de olandezi au rezistență crescută. Chuvash-ul este mult mai ieftin ca preț, dar o recoltă bogată în climatul sibian nu poate fi obținută din aceasta.

solzi albi

Pregătirea pentru aterizare

Bamberger are anumite caracteristici de cultivare care vă permit să colectați cultura de maximă calitate. Setul trebuie uscat bine imediat după cumpărare. Pentru a face acest lucru, este împrăștiat într-un strat subțire pe un ziar și așezat într-o cameră caldă.

Cu 2 săptămâni înainte de viitoarea plantare, ceapa este pregătită în prealabil:

caracteristici de cultivare

 • adus într-o cameră cu temperatura aerului de + 15-18 ° C;
 • cu o zi înainte de plantare pe patul de grădină, răsadurile sunt ținute la o temperatură de +35 ° C;
 • înainte de plantare, răsadurile sunt dezinfectate într-o soluție de mangan sau sulfat de cupru.

Nu trebuie depășite temperaturile recomandate. În caz contrar, creșterea plantelor va fi încetinită. Pre-întărirea și încălzirea ajută la evitarea formării în continuare a săgeților.

pre-pregătit

Caracteristici de aterizare

Ceapa Bamberger se cultivă cel mai bine pe soluri cu nisip.Se alege un loc bine luminat pentru plantare, fără ciorne. Patul de grădină este săpat în avans, se aplică îngrășăminte organice. Acest soi poate fi plantat înainte de iarnă, cu 20 de zile înainte de debutul înghețului sau la începutul primăverii. Pentru plantare înainte de iarnă, trebuie să selectați cei mai mici bulbi.

La creșterea Bamberger, regulile de rotație a culturilor trebuie respectate cu strictețe. În locul unde a crescut anterior ceapa, această plantă nu poate fi plantată timp de 3 ani. Cel mai bine este să alegeți locuri în care au fost cultivate leguminoase, roșii sau varză în sezonul trecut. Un vecin excelent pentru Bamberger va fi morcovii.

soluri de lut nisipos

Pe patul pregătit, canelurile sunt realizate cu o adâncime de 3 centimetri. Ceapa se pune în ele la o distanță de 10 cm unul de celălalt. 30 cm se întind între rânduri. Plantarea este udată moderat cu apă caldă.

Caracteristici de îngrijire

Bamberger aparține soiurilor nepretențioase de ceapă. Grija pentru el necesită un standard, nu sunt prezentate cerințe inutile. După plantare, o dată pe lună, se desfășoară obligatoriu slăbirea solului și îndepărtarea buruienilor. Inițial, paturile cu ceapă se udă o dată la 3 zile. Dacă plouă regulat, atunci intensitatea de irigare poate fi redusă. În iulie, frecvența de udare este redusă la 1 dată în 10 zile, iar cu 3 săptămâni înainte de recolta preconizată, plantările sunt complet oprite la apă.

mare vecin

La 2 săptămâni de la plantare pe paturile Bamberger, se recomandă hrănirea cu o soluție de gunoi de grajd. Se prepară 10 litri de soluție la 1 metru pătrat. După 3 săptămâni, pe șantier se aplică îngrășăminte cu azot, iar după alte 3 săptămâni, îngrășăminte cu potasiu. Aceasta completează alimentarea cu Bamberger.

Pentru a proteja ceapa de efectele negative ale dăunătorilor, plantările sunt tratate cu o soluție de sulfat de cupru. Prelucrarea se realizează în perioada în care mărimea penei atinge 20 cm.

Caracteristici de stocare

Ceapa Bamberger dă randamente excelente, care trebuie păstrate corect. Imediat ce curățarea este finalizată, capetele sunt trimise la uscat într-o cameră caldă, bine ventilată. Temperatura recomandată pentru uscare este de 30 ° C. Pe vreme bună și însorită, puteți turna becurile pe o tavă pregătită afară.

îngrășăminte cu azot

Când săpați recolta, se recomandă să nu tăiați pene. În viitor, cu ajutorul său, Bamberger poate fi legat în ciorchine sau împletituri. Această metodă este foarte convenabilă pentru depozitare ulterioară. Dar după uscare, rădăcinile trebuie tăiate. Fiecare bec este inspectat cu atenție înainte de a fi trimis la depozitare. Până la urmă, chiar și câteva exemplare cu putregai pot strica jumătate din recoltă.

Doar becurile mari și mijlocii sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung. Toate culturile necoapte, mici sau în exces sunt aruncate.

Dacă nu a fost crescut Bamberger pe site, dar și alte soiuri de ceapă, atunci în niciun caz nu trebuie trimise pentru depozitare împreună. Fiecare soi trebuie păstrat separat. La subsol, unde se recomandă trimiterea recoltelor, temperatura recomandată este menținută la + 3–10 ° С, iar umiditatea aerului este de 70%. Dacă nu există subsol, atunci puteți salva Bamberger pe un balcon izolat și vitrat.

temperatura recomandata

Atât cutii din lemn, fie din plastic, cu găuri și coșuri de răchită, sunt bune pentru depozitarea cepei. Sacii de plasă sunt o opțiune excelentă. Se folosesc și cutii de carton, dar în ele se realizează perforație. Recipientul trebuie așezat pe rafturi sau palete, niciodată depozitat pe podea sau lângă pereți.

Recenziile grădinarilor cu experiență despre ceapa Bamberger mită mulți începători să încerce acest soi special pe site-ul lor. De regulă, experimentele lor au succes. Sub rezerva unei tehnologii simple, recolta va fi asigurată.

cutii de plastic

opinii
 1. Dragoste
  6.06.2018 07:05

  O varietate excelentă, am testat-o ​​deja în grădina mea, o cresc pentru al doilea an. Bioactivatorul organic a ajutat foarte mult la randament BioGrow, ceapa practic nu s-a durut, plantele erau puternice, iar becurile în sine erau mari și gustoase.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac