Ce să faci dacă morcovii nu au răsărit, cum să accelerezi rapid germinarea

Morcovii sunt una dintre cele mai frecvente legume cultivate în grădinile de legume. Unii legumicultori se întreabă de ce morcovii nu încolțesc după plantare. Dacă vă confruntați cu faptul că răsadurile nu au apărut, atunci va trebui să replantați semințele. Cu toate acestea, înainte de asta, este mai bine să vă familiarizați cu modul de plantare a morcovilor, astfel încât acestea să încolțească rapid.

Când apar primele lăstari

Înainte de a planta semințe, trebuie să vă familiarizați cu momentul în care apar morcovii după plantare. Până la urmă, nu toată lumea știe cât de mulți morcovi au încolțit. Există diverse motive pentru care durata de germinare poate varia. Timpul de germinare depinde de solul în care este cultivată planta. Tufele încolțesc mult mai repede atunci când sunt cultivate în sol nisipos și sol liber. De asemenea, rata de germinare a morcovilor depinde dacă semințele au fost preparate pentru plantare. Unii legumicultori prelucrează semințele de morcov pentru a accelera germinarea.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor motive, este posibil să se stabilească câte zile după plantare apar morcovii. La plantarea semințelor tratate și decojite, primele lăstari de morcovi apar într-o săptămână. În camerele reci, germinarea lor este întârziată cu trei săptămâni.

De asemenea, puteți determina câte zile apar morcovii după plantare folosind vremea. Pe vreme tulbure, primele lăstari vor apărea la numai 20-25 de zile de la plantare. Cu toate acestea, dacă știi să germinezi rapid semințele de morcov, atunci această perioadă poate fi redusă de mai multe ori.

Motivele unei germinări precare

Dacă morcovii nu au încolțit, ar trebui să vă familiarizați cu principalele motive pentru care se poate întâmpla acest lucru.

Semințe de proastă calitate

Înainte de a semăna morcovi, trebuie să selectați semințele. Există momente în care oamenii achiziționează semințe de calitate scăzută sau defecte, care nu încep să crească. Pentru a evita o astfel de problemă, este necesar să calibrați materialul de plantare înainte de semănat. Pentru a face acest lucru, toate semințele sunt plasate într-o soluție salină timp de 5-10 minute. Semințele de calitate scăzută vor pluti la suprafață în acest timp.

semințe de morcov

Sol impropriu

Uneori morcovii din granule nu cresc bine din cauza solului slab asortat. Răsadurile nu apar în zonele cu o cantitate mare de gunoi de grajd proaspăt. Este mai bine să plantați o plantă în 2-3 ani după utilizarea unui astfel de îngrășământ.

Semănare profundă

Dacă morcovii nu au crescut la timp, atunci merită să verificați adâncimea de plantare. Planta nu va crește bine dacă este plantată prea adânc. Se recomandă plantarea semințelor la o adâncime de maximum 10 cm. În același timp, acestea nu sunt acoperite cu un strat gros de sol.Dacă legumele nu apar din cauza adâncimii de însămânțare, atunci va trebui să săpați semințele și să le plantați din nou la o adâncime mai mică.

Cu toate acestea, nu ar trebui să le plantezi chiar pe suprafața solului, deoarece din această cauză pot îngheța ușor, ceea ce va afecta și rata de germinare.

Umiditate mică

Îngrijirea morcovilor plantați trebuie să includă udări periodice. Dacă solul este uscat constant, germinarea semințelor va încetini de mai multe ori. În timpul udării, se recomandă utilizarea unui material special de acoperire, cu ajutorul căruia umiditatea va rămâne în pământ mai mult timp.

Tratamentul semințelor

Pentru a nu vă gândi la câte zile apar morcovii după însămânțare, trebuie să încercați să controlați timpul apariției primelor lăstari. Pentru aceasta, germinarea lor ar trebui accelerată. Pentru a înțelege modul de accelerare a germinării semințelor de morcov, ar trebui să vă familiarizați cu metodele de bază de procesare a semințelor.

Înmuierea în apă

Înainte de a accelera germinarea semințelor de morcov, trebuie să înțelegeți caracteristicile acestei metode.

Toate semințele trebuie înmuiate în apă caldă. Pentru aceasta, semințele sunt învelite în pânză de tifon și introduse într-un recipient cu lichid încălzit la 25 de grade. Un astfel de tratament al semințelor de morcov înainte de plantare nu trebuie să dureze mai mult de trei ore. În acest timp, semințele ar trebui să se umfle bine.

Tratând semințele în acest fel, puteți vedea cum arată primele lăstari în două săptămâni.

călire

După ce ne-am gândit cum să înmoaie semințele de morcov înainte de plantare, puteți începe să le întăriți. Uneori, o legumă încolțește o perioadă lungă de timp, din cauza faptului că semințele nu au fost întărite în avans.

Pentru întărire, semințele sunt introduse la frigider timp de două săptămâni, în care temperatura trebuie menținută la aproximativ trei grade Celsius. Această procedură va ajuta la creșterea vitezei de germinare a semințelor. De asemenea, varza întărită va fi mai viabilă și mai puternică.

întărirea semințelor de morcov

Folosind vodka

Cultivatorii experimentați care știu să pregătească semințe de morcov pentru plantare folosesc destul de des vodka pentru asta. Prezervarea înmuierii semințelor de morcov în vodcă se realizează pentru a elimina uleiurile esențiale, care poate fi motivul pentru care morcovii nu cresc bine. Înmuierea materialului de plantare în vodcă este destul de simplu.

Pentru a face acest lucru, toate semințele sunt introduse într-o pungă de pânză mică și scufundate într-un recipient cu vodcă timp de 25 de minute. În acest timp, alcoolul trebuie să îndepărteze stratul de ulei din semințe, ceea ce va crește viteza de germinare a acestora. Când se termină prepararea semințelor de morcov pentru însămânțare, toate semințele se spală cu apă încălzită. Dacă prima procedură de înmuiere a semințelor de morcov înainte de semănat nu a ajutat, atunci semințele pot fi din nou înmuiate în vodcă.

Selectarea site-ului

Înainte de a semăna morcovi, ar trebui să alegeți un loc unde să le cultivați. Plantarea trebuie făcută numai în zonele cele mai potrivite pentru acest lucru. O zonă selectată în mod necorespunzător crește probabilitatea ca germenii să nu încolțească.

Semințele ar trebui să fie plantate într-o zonă bine luminată pe tot parcursul zilei. Dacă le germinați cu iluminare insuficientă, atunci din această cauză, răsadurile apar mult mai târziu. Zonele cu sol moale și poros sunt perfecte pentru materialul de plantare. Plantarea unei plante în solul greu poate afecta negativ culturile de rădăcini. În astfel de sol, ele pot forma ramificate sau pot avea o formă neregulată.

Pregătirea solului

Când pregătirea semințelor de morcov pentru plantare este finalizată, ar trebui să începeți să pregătiți solul. La urma urmei, depinde și de ce zi vor apărea primele lăstari. Prin urmare, merită să vă familiarizați cu modul de pregătire corespunzătoare a solului pentru plantare.

Trebuie să aveți grijă ca morcovii să nu fie plantați în aer liber, cu puțini nutrienți. Se recomandă plantarea acestuia în sol pregătit. De aceea, în sol trebuie adăugată în prealabil puțină uree granulară cu excremente de pui. Cu toate acestea, nu adăugați prea mult pansament la pământ deschis, deoarece acest lucru poate afecta gustul culturii de rădăcini.

De asemenea, înainte de plantare, solul trebuie slăbit. Pentru a face acest lucru, i se adaugă pulbere specială de copt, care include nisip sau turbă. Dacă semințele sunt plantate într-un astfel de sol, va fi mai ușor să le germinezi.

morcovi în grădină

Aterizare

După ce ați terminat cu alegerea unui loc adecvat și a pregătirii solului, puteți începe să plantați semințe. Există două modalități principale de a le planta în grădina ta. Prima metodă este potrivită pentru persoanele care intenționează să o planteze la începutul primăverii. În acest caz, pe amplasament este creată o gaură mare de aproximativ 30 cm adâncime.Un mic sac plin cu semințe este plasat în el. Se presară cu sol și se toarnă cu trei litri de apă încălzită. Când semințele plantate germinează, pot fi săpate și plantate în găuri separate.

A doua metodă este mai simplă și de aceea este folosită mult mai des. În primul rând, trebuie să marcați rândurile pe care va fi plantată planta. După aceea, sunt create mici găuri, a căror adâncime ar trebui să fie de aproximativ 5-7 cm. Dacă afară nu există ger, atunci puteți planta semințe la o adâncime de 3-4 cm.

recolta de morcovi

Găurile create sunt presărate cu turbă și udate cu apă caldă. După aceea, se toarnă 2-3 semințe în fiecare dintre ele. Apoi, toate sunt acoperite cu pământ și re-udate. Pe vreme bună, răsadurile germinează în două săptămâni.

Accelerarea aspectului primelor lăstari se realizează folosind un material de acoperire. Rândurile pot fi acoperite cu lucruri vechi sau film de polietilenă. Toate acestea vor ajuta umiditatea să se păstreze mai mult timp în sol. Când apar primele lăstari, paturile ar trebui să fie complet deschise.

Concluzie

Mulți legumicultori începători nu știu ce să facă dacă nu au răsărit morcovii. Pentru a nu face față acestei probleme, ar trebui să știți dinainte cum să plantați morcovi corect. De asemenea, vă puteți familiariza cu alte recomandări cu fotografii și videoclipuri, care vă vor spune ce să faceți dacă morcovii nu încolțesc și cum puteți accelera creșterea morcovilor.

opinii
  1. Anya
    12.12.2017 15:26

    Cel mai bine este să folosiți produsul BioGrow, stimulează doar creșterea legumelor. Acest pansament este potrivit pentru orice răsad, nu afectează utilitatea. Îl folosesc de câțiva ani acum.

    A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac