Cauzele, simptomele și tratamentul antracnozei la castraveți

Deseori, petele de marmură apar pe frunzișul, tulpinile și fructele castraveților, distrugând celulele plantelor. Boala care provoacă această reacție se numește antracnoză de castravete sau cap de cupru. Luați în considerare cauzele, simptomele și tratamentul bolii.

Motivele

Boala este cauzată de ciuperca patogenă Colletotrichum. Se trece prin resturi de plante infectate pe sol, adesea transferate de la un tufiș la altul prin vânt sau ploaie. De asemenea, sursa de infecție este semințele colectate din fructele bolnave. Culturile situate atât în ​​zona deschisă, cât și în seră sunt sensibile la infecții.

Aceasta este o infecție periculoasă, pentru că nu numai castraveții sunt bolnavi de ea, ci și alte legume din grădină - struguri, mazăre, pepene, dovleac, dovlecei, fasole și tufe de zmeură, coacăze și coacăze.

Serele cu un conținut ridicat de umiditate asigură condiții confortabile pentru creșterea ciupercii. Purtători de spori fungici.

antracnoză în castraveți

 • vânt;
 • vreme umedă prelungită;
 • insecte;
 • instrument folosit pe zona afectată.

vreme umeda

Condiții pentru dezvoltarea bolii

Vremea umedă și caldă este un mediu confortabil pentru dezvoltarea infecțiilor fungice. Se răspândește cu rouă și ploi abundente. Creșterea ciupercii este activată atunci când umiditatea aerului este peste 60 de grade.

Serele cu un conținut ridicat de umiditate asigură condiții confortabile pentru creșterea ciupercii.

Perioada de incubație pentru creșterea sporilor atinge 6-7 zile, la temperaturi ridicate ale aerului, scade la jumătate.

toată lumea este în seră

Afidele și acarienii păianjen sunt purtători de spori, de la tufele bolnave la cele sănătoase, așa că ar trebui să lupți cu aceste insecte.

Densitatea plantării este și motivul transferului sporilor de la o plantă bolnavă la una sănătoasă.

În condiții adecvate, ciuperca se înmulțește rapid, ceea ce duce la îmbolnăvirea tuturor plantelor care cresc în grădină. Dar când umiditatea aerului scade brusc, creșterea infecției încetinește și se oprește.

pe zonele afectate

Simptome

Boala fungică în condiții umede afectează tulpinile lăstarilor, petele brune atacă gâtul rădăcinilor. Ciuperca se dezvoltă rapid - tulpina se rupe, răsadul moare. La castraveții adulți, ciuperca este capabilă să infecteze toate părțile - rădăcina, tulpina, frunzele și fructele. Odată cu dezvoltarea bolii pe lăstarii tineri, mor.

De asemenea, motivul acestui fenomen este nerespectarea regimului de temperatură și apă. În culturile adulte, simptomele sunt următoarele.

boala fungica

 1. Mai multe pete maronii apar pe partea inferioară a tufișului.
 2. Petele cresc și se contopesc, frunza se usucă, tulpina devine neagră.
 3. După înfrângerea frunzelor, ciuperca trece la fructe.
 4. Pe timp uscat, locul infecției se usucă.
 5. Când este umed începe să putrezească.

În stadiul inițial de dezvoltare, frunzele și tulpinile sunt acoperite cu pete brune de cupru cu un diametru de la câțiva milimetri până la 4 centimetri. Petele sunt concentrate la marginile frunzelor și între vene. Mai întâi, o frunză de dedesubt este infectată, apoi infecția se răspândește la întreaga plantă. Prin urmare, este dificil să recunoști boala în stadiul inițial de dezvoltare.

boala rădăcinilor

În a doua etapă, frunzele se îngălbenesc, diametrul petelor crește și se îmbină între ele. Ca urmare, frunzele își pierd funcția fotosintetică, iar tulpinile afectate se rup frecvent. Este necesară tratarea culturilor de legume atunci când sunt depistate primele simptome ale infecției.

Petele se întunecă și se usucă în timp. Pe tulpini, focurile sunt presate spre interior cu câțiva milimetri. Infecția care s-a transmis fructului formează și zone depresive, leguma tânără începe să putrezească.

întunecat și uscat

La umiditate ridicată, petele devin acoperite cu o floare roz fungică. Acestea sunt sporii care se înmulțesc pe tufiș în condiții umede.

Fructele infectate devin amare și inutilizabile.

floare roz

Tratamentul cu castraveți

În cazul unei boli de castraveți, tratamentul începe imediat. Pentru combaterea următoarelor medicamente sunt utilizate: soluții care conțin sulf, amestec Bordeaux, medicament Quadris. Aceste medicamente ucid sporii ciupercii prin oprirea răspândirii infecției. Ei încep să folosească aceste fonduri la primele simptome ale bolii, cu o distribuție extinsă, care nu sunt foarte eficiente.

Fungicidele utilizate pentru tratarea antracnozei.

Amestec de Bordeaux

 • Topaz.
 • Fitosporin.
 • Previkur.
 • Vârful Abiga.
 • Quadris.
 • Poliram.
 • Cumulus.
 • Oxiclorură de cupru.
 • Jetul Tiovit.

Tratamentul se realizează în haine de protecție și o mască, după procedură, mâinile sunt spălate complet în apă cu săpun.

prelucrarea se efectuează

Forma de rădăcină a bolii este tratată după cum urmează: 1% amestec de Bordeaux sau 5% Vârful Abigo. Vărsat în principal sub rădăcină după udarea abundentă a plantelor cu apă caldă. Doar o mică parte a amestecului trebuie să ajungă pe tulpinile de castraveți. Consum - până la 1 litru per plantă. Tratamentul poate fi repetat de 2-3 ori pe săptămână. Remedii populare, această boală este rar tratată.

Prevenirea joacă un rol important în prevenirea infecției plantelor.

formă de rădăcină

profilaxie

Înainte de plantare, semințele cumpărate sunt înmuiate într-o soluție de permanganat de potasiu. De asemenea, s-au obținut rezultate pozitive prin înmuierea semințelor în Pseudomonas mycophaga, un lichid de cultură bacteriană izolat din rizosfera culturilor de dovleac.

Pansarea semințelor se efectuează folosind următoarele substanțe chimice.

înmuiat în permanganat de potasiu

 1. Immunocytophyte.
 2. Tiram.
 3. Treater TMTD.

Pe lângă tratamentul semințelor, solul este dezinfectat înainte de plantare. Îngrășămintele aplicate au un efect negativ asupra răspândirii ciupercii. După plantare, răsadurile sunt examinate zilnic pentru simptomele ciupercii. Când se găsește o plantă infectată, aceasta este îndepărtată.

dezinfectarea este în curs

Când cresc plante în sere, monitorizează acumularea de umiditate pe film. Cu o cantitate mare, se agită, sera ventilată. Plantele subtiri si plantate la o distanta suficienta una de alta vor inhiba raspandirea bacteriilor. Îndepărtarea plantelor vechi de la suprafața grădinii va reduce, de asemenea, șansa de infecție.

Antracnoza apare nu numai pe castraveți, ci afectează și alte culturi de legume cultivate pe site. În același timp, randamentul plantelor este redus cu 50%. Prin urmare, este important să preveniți toate bolile și, dacă este detectată o boală, începeți imediat tratarea acesteia. Sub rezerva condițiilor de creștere, castraveții își vor încânta proprietarii cu o recoltă abundentă și sănătoasă.

înainte de îmbarcare

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac