Prevenirea și tratarea fluturasului fusarium și a verticilelor castraveților

Uneori puteți observa fluturarea fusariumului de castraveți crescuți în condiții de seră și în paturi deschise. O astfel de problemă poate fi cauzată de diferite motive, dar cel mai adesea apare din cauza leziunilor unei infecții fungice ale sistemului vascular al plantelor (verticuloase sau fusarium).

Cauzele apariției

În unele cazuri, castraveții încep să se ofileze din cauza subdezvoltării sistemului radicular. Acest lucru se poate întâmpla când plantăm castraveți într-o seră într-un sol prea dens. În același timp, sistemul rădăcină nu poate oferi plantelor cultivate nutrienți și umiditate. Dacă examinați o astfel de plantă, atunci nu va arăta semne de deteriorare din partea microorganismelor, dar numai subdezvoltarea rădăcinilor lor este stabilită.

tratamentul fusariumului

Notă! Dacă semințele de castraveți sunt plantate în pământul afectat, umplut cu apă fierbinte, fără dezinfectare, plantele vor fi afectate de ciuperci și agenți patogeni termofili care pot provoca toxicoza temporară.

Studiile asupra plantelor ofilite arată că rădăcinile mici dispar pe măsură ce cresc în sol. Perioada de la începutul germinării până la ofilirea întregii plante este uneori mai mare de o lună. Când castraveții se usucă, capacitatea de a rezista bolilor cauzate de diverse bacterii și infecții se pierde.

ofilire verticilară

Dacă solul este îmbogățit cu o cultură de bacterii vii și ciuperci, atunci procesul de detoxifiere a acestuia este accelerat. În acest scop, sunt utilizate următoarele medicamente: Baktofit, Trichodermin, Fitosporin-M, Integral, Pseudobacterin-2. Compusul aplicat pe sol poate avea același efect. Ajută la refacerea fungistaticității solului.

În cazul unei lucrări pregătitoare insuficiente de pre-însămânțare a solului cu o capacitate redusă de umiditate, castraveții pot fi afectați de infecția fungică Verticillium albo-atrum. Acest lucru se întâmplă atunci când intră în sistemul vascular.

îmbogățiți-vă cu cultura

Nu trebuie să creați paturi înguste și înalte. La udarea lor, apa nu are timp să pătrundă adânc, iar plantele nu primesc cantitatea necesară de umiditate. Dacă solul are o temperatură peste 28 de grade, atunci sistemul radicular al castraveților slăbește, iar ciuperca din pământ începe să infecteze planta.

Dacă frunzele nivelului inferior sunt afectate, se poate observa o depistare marginală. Placa de frunze localizată între astfel de vene începe să moară. Frunzișul nivelului superior își pierde turgorul și devine clorotic.Dacă faceți o tăietură dintr-o astfel de foaie, atunci la microscop puteți vedea miceliul cu ea.

pătrunde adânc

Fusarium (traheomicoza și verticiloza) castravetei

Pericolul acestui lucru boli de castraveți este de a face o mulțime de daune pentru a da randament. Boala se poate răspândi rapid în zone mari. Când partea de deasupra plantelor este infectată, până la 50% din toate legumele cultivate pot fi acoperite.

traheomicoza și verticiloza

Simptomele tipice ale bolii

Când acest tip de boală este afectată, nu numai frunzișul piere, ci și sistemul tulpin și rădăcină. Temperatura relativ ridicată a aerului contribuie la apariția sa. Castravetele Fusarium se teme de scăderea temperaturii.

Simptomele bolii fusarium încep să apară cu deteriorarea sistemului radicular (putregaiul rădăcinii). Această problemă apare mai des în sere și sere. În sol, infecția se acumulează și se răspândește în toate zonele noi.

simptomele bolii

Primele semne după debutul infecției apar după câteva săptămâni. Înfundarea vaselor de sânge cu traheomicoză, cu puțin timp înainte de fructificare, duce la faptul că în cea mai caldă perioadă a zilei are loc ofilirea frunzișului, ceea ce duce la moartea plantei.

În timpul formării zelenților, simptomele fusariumului în zilele toride se pot schimba. Vasele de sânge ale plantelor blocate de traheomicoză nu afectează dezvoltarea sistemului radicular. Boala este lentă, dar plantele nu mai cresc din timp. Examinarea microscopică a tulpinilor relevă miceliu de ciuperci, precum și neoplasme în vase sub forma unei substanțe brune granulare.

apar infecții

În același timp, la baza plantelor mature apare un miceliu alb-argintiu. Miceliul care apare pe tulpini duce la moartea rapidă a plantei.

Caracteristică biologică a fusariumului și verticilozei

Pentru agentul cauzal al verticilozei, o temperatură ridicată a solului (mai mult de +26 grade) este favorabilă, precum și o lipsă de umiditate. În același timp, pentru Fusarium, condițiile de temperatură joasă și acoperirea solului sunt favorabile.

plante adulte

Ambele boli preferă solul care este acid. Plantele afectate de această boală prezintă următoarele tipuri de tulburări: ocluzie vasculară, toxicoză, ofilire, necroză tisulară.

Ciupercile pot invada plantele atât imediat după însămânțare, cât și după ce semințele au germinat. Când sistemul rădăcină este rănit, se formează un fel de poartă pentru ca infecția să pătrundă prin ele.

aciditate crescută

Ciupercile formează colonii în sistemul vascular, apoi ajung treptat la parenchim. Dacă solul, în care se află chiar și o mică colonie de conidii, nu este dezinfectat, atunci va fi practic nepotrivit pentru cultivarea castraveților.

Dar prezența unui agent patogen nu duce întotdeauna la uscarea și moartea plantei. Cu o îngrijire corect organizată, numărul de tufe infectate este redus de aproximativ 3 ori. În schimb, măsurile agrotehnice efectuate în mod necorespunzător cresc semnificativ acest indicator.

moartea plantelor

Surse de infecții cauzatoare de boli

Principala sursă de răspândire a infecției cauzatoare de boli sunt semințele utilizate pentru plantare. Nerespectarea tehnologiilor de producție, sursa de infecție poate fi reziduurile de sol și plante.

plantarea semințelor

Măsuri de protecție împotriva fuzariumului și ofilirii

Microorganismele patogene sunt foarte rezistente și măsurile de protecție împotriva lor nu sunt întotdeauna reușite. Semănatul semințelor sănătoase este considerat cea mai bună măsură preventivă. Dacă, după îndepărtarea plantei moarte, se plantează alta, atunci trebuie asigurată dezinfectarea solului din gaură, altfel planta nou plantată va muri și ea.

semințe sănătoase

Cum să rezolvi problema fusariumului

La cultivarea castraveților, legumicultorii folosesc tehnici agricole speciale pentru a face față cu fusarium de castraveți și pentru a preveni răspândirea bolii:

 1. Utilizarea de măsuri preventive pentru dezinfectarea solului în paturi cu ajutorul substanțelor chimice sau al tratamentului termic.
 2. Achiziționarea sau pregătirea substraturilor pentru plantarea semințelor, ținând cont de condițiile lor de utilizare.
 3. Pentru a asigura durata sezonului de creștere a castraveților, în momentul fructificării lor active, se toarnă sol suplimentar pentru a asigura formarea unui sistem radicular suplimentar. Compusul este folosit în acest scop și uneori este laminat pentru aerarea optimă.
 4. Irigarea prin picurare necesită drenaj, astfel încât umiditatea să nu stagneze.

Formarea plantelor și recoltarea regulată reduce stresul asupra plantelor, ca urmare a procesului de îmbătrânire a sistemului radicular al plantei încetinește.

tehnici agrotehnice

Agenți biologici utilizați

Tratamentul fluturarii fusariumului de castraveți se efectuează cu ajutorul unor tulpini de Trichoderma. Astfel de medicamente sunt create în laboratoare. Puteți trata produsul finit introducându-l în solul umezit cu 2-3 zile înainte de plantarea legumelor. În viitor, această suspensie este pulverizată pe tulpini, frunziș și solul din paturi.

tulpini de tricoderm

chimicale

Adesea, fungicidele nu au un efect semnificativ asupra ofilirii castravetelor. Acest rezultat se datorează rezistenței crescute a agenților patogeni.

Cercetarea mijloacelor de eliminare a infecției cu semințe, sa constatat că Fundazol este cel mai eficient. Alți agenți similari au fost mai slabi.

înseamnă a elimina

Rezultate bune în distrugerea infecției cu fusarium a semințelor se obțin prin încălzirea treptată a semințelor înainte de plantare (prima zi - 35 de grade, trei zile - 55 de grade, a patra zi - 72 de grade).

Măsurile pentru prevenirea luptei împotriva manifestării de fusarium și ofilirea castraveților constau în dezinfectarea solului din sere, precum și a composturilor și a altor substraturi utilizate pentru plantarea răsadurilor cu abur, cu introducerea în continuare a preparatelor biologice.

prevenirea controlului

Soluția de fungicid preparat este turnată sub rădăcina plantelor infectate. Dacă infecția s-a răspândit prin paturi sub formă de focalizare, atunci tratamentul lor trebuie efectuat pe întreaga parte afectată. Pentru a face față răspândirii bolii, este necesar să se efectueze 1-2 tratamente.

În acest caz, medicamentele din grupul benzimidazolului au un efect pozitiv.

În unele cazuri, Fusarium, fiind în plante, se dezvoltă lent, fără a provoca daune semnificative. Acest lucru se datorează tratamentului semințelor cu fungicide (așa cum se face prin fermele de semințe).

tratamente fungicide

De asemenea, sub rezerva normelor tehnologiilor agricole pentru cultivarea castraveților, plantele dezvoltă o imunitate suficientă, ceea ce împiedică dezvoltarea formei stem a bolii pe tot parcursul sezonului de creștere. Pregătirea fungicidă poate proteja planta timp de numai 2-3 săptămâni, iar curentul, modificările nivelului de temperatură al solului și aerului și îngrijirea agro-tehnologică insuficientă a plantelor sunt considerate principala problemă a dezvoltării fusariumului.

proteja planta

opinii
 1. Anya
  7.07.2018 13:40

  Cea mai bună prevenire este fertilizarea la timp a solului. Este necesar să folosiți nu numai produse organice, ci și produse minerale. Îmi place foarte mult bioactivatorul "BioGrow”, El va rezolva rapid astfel de probleme.

  A raspunde
 2. Alice
  5.05.2019 05:55

  Din anumite motive, castraveții au început să se îmbolnăvească în serele noastre, nu prea aveau timp să crească când au început să se îmbolnăvească. În primul an au folosit o seră, când au plantat fără seră nu au existat astfel de probleme. Poate că această boală se datorează umidității ridicate, ar fi demn de menționat despre ea!

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac