Cum se transplantează corect castraveții într-un alt loc și este posibil

Printre locuitorii de vară, există părerea că transplantul de castraveți este o pierdere de timp, deoarece plantele vor muri sau castraveții se vor adapta mult timp într-un loc nou. Este o amăgire. Luați în considerare cum să transplantați castraveții într-un alt loc pentru ca procedura să aibă succes.

Condiții de transplantare a castraveților și a solului

Acești doi parametri - perioada de transplantare a castraveților și gradul de pregătire a solului - sunt interrelaționate, iar succesul la schimbarea locului depinde în mare măsură de ei. Este necesar să se țină seama de vârsta răsadurilor de castraveți. În momentul în care castraveții sunt plantați pe pământ deschis, ar fi trebuit să treacă cel puțin 20 de zile de la apariția răsadurilor, iar vârsta de 25 de zile este considerată optimă pentru răsaduri.

Adăugând cinci zile pentru cojirea semințelor, obținem timpul înainte de transbordarea răsadurilor de castraveți într-un loc nou:

 • spre seră;
 • în teren deschis;
 • sub un adăpost temporar.

Solul de pe creasta viitoare pentru castraveți în câmp deschis ar trebui să se coacă - să se încălzească până la o temperatură de 15 ° C. Trebuie să măsurați temperatura dimineața, și nu pe suprafața solului, ci la o adâncime de 15 - 20 cm - unde se vor afla rădăcinile unei plante tinere. Termometre speciale pentru sol sunt disponibile pentru vânzare.

Rădăcinile castraveților, plantați în pământ rece, nu absorb nutrienții în volumul necesar, planta încetează să crească, rămâne în urmă în dezvoltare. Imunitatea este slăbită, probabilitatea de boală la răsadurile de castraveți crește.

Posibile boli ale castraveților în câmp deschis:

 • ascochitis;
 • bacteriosis;
 • cladosporiosis;
 • putregai radicular;
 • mozaic;
 • făinarea;
 • fusarium ofilind.

Pe lângă temperatura solului, compoziția chimică, structura și aciditatea pământului sunt importante. Transplantul de castraveți într-un sol dens și dens are rareori succes.

Pregătirea solului pentru transplant

Deja la 20 aprilie, puteți planta răsaduri într-o seră, după 20 mai - în pământ sub arcuri, în iunie - în teren deschis. Pentru orice opțiune de plantare, pregătiți creasta în avans.

pregătirea solului

Este necesar să introduceți materie organică (compost, humus) în sol pentru săpături. Materia organică nu numai că îmbogățește solul cu nutrienți, ci va îmbunătăți și structura acestuia. Turba crește slăbiciunea solului, nisipul de râu este introdus în solul moale. Aciditatea este controlată prin adăugarea de făină de cenușă, cretă sau dolomită.

Conform normelor indicate pe ambalaj, la săparea solului pentru castraveți, împrăștiați îngrășăminte pe zona coamei:

 • uree;
 • superfosfat;
 • azotat de potasiu.

Este bine să udăm creasta. Puteți utiliza orice produs biologic, cum ar fi Baikal Em1. Utilizarea produselor biologice accelerează reproducerea microorganismelor necesare plantei, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra răsadurilor de castraveți.

Scurgeți pământul cu o soluție de fitosporină.Folosiți un fungicid dacă în sezonul precedent au existat plante infectate cu ciupercă. Nu vor fi probleme cu prepararea medicamentului. Pachetul conține instrucțiuni detaliate pentru utilizarea medicamentului.

Cultivăm răsaduri de castraveți corect

Reproducerea prin răsaduri accelerează fructificarea castraveților în câmp deschis și în seră. Pentru sere, trebuie să cumpărați soiuri (hibrizi) care nu necesită polenizare - partenocarpici, orice este potrivit pentru stradă:

răsaduri de castraveți

 • Bee-polenizate;
 • Polenizate;
 • nefiind necesară polenizarea.

Sortați semințele de castravete care nu au fost prelucrate de producător înainte de plantare, aruncați cele deteriorate, întregi, fără defecte vizibile, înmuiați în apă. Respingeți semințele care au ieșit la suprafață, puneți restul într-o soluție roz de permanganat de potasiu timp de 15 minute. Pansamentul semințelor ucide ciupercile și alte infecții.

Semințele pot fi învelite într-o cârpă umedă, introduse într-un recipient de plastic, așezate lângă baterie. Plantează semințele eclozate în ghivece de turbă umplute cu pământ liber, fertil, apă. Pentru a accelera germinarea recipientului, acoperiți-l cu folie de PVC și așezați-l într-un loc cald. Varza de castraveți va apărea în 5 - 7 zile la o temperatură a aerului de 25 - 28 ° C.

Sfaturi pentru transplant

Un bun cultivator are întotdeauna un model de plantare recomandat pe un sac de semințe de castravete. Schema trebuie respectată la formarea găurilor de aterizare. În general, așezați-le la cel mult 35 cm unul de celălalt. Mențineți o distanță între 50 și 70 cm. Potrivit rezidenților de vară, dacă castraveții sunt plantați mai rar, randamentul este mai mare de la o plantă.

Când transferați plantele din recipient în gaura de plantare, nu deteriorați mingea de pământ și nu o adânciți prea mult. Cotiledoanele cu castraveți ar trebui să fie de 1 până la 2 cm deasupra nivelului solului.

Se toarnă godeurile cu apă caldă și se presară cu humus - un strat de 2 până la 3 cm va fi suficient. Când devine rece, mulci protejează rădăcinile de castraveți de frig, la căldură va încetini evaporarea umidității din sol.

Dacă castraveții au crescut gros

Germinarea semințelor nu este niciodată 100%. Când semănăm castraveți cu semințe uscate sau încolțite, se introduc în gaură 3 - 5 semințe de castraveți. Numărul de semințe depinde de mărimea găurilor. Dacă semințele au succes, cu o bună germinare, va trebui să decideți cum să subțiați răsadurile.

Răsturnarea castraveților este necesară în 20-25 de zile. Castraveții dens plantați, în creștere, se vor umbri reciproc. Acest lucru va afecta în viitor volumul recoltei de castraveți și sănătatea genelor de castraveți.

Poți să te subțiezi prin ciupirea plantelor mai slabe sau prin transferul tufelor în exces pe altă creastă. Nu amânați transplantul, deoarece în timpul înfloririi, tufișurile sunt mai greu de transferat într-un loc nou. Lucrările la transplantarea în teren deschis ar trebui să fie efectuate seara.

castraveți în seră

Găsiți o scutură convenabilă pentru transplantarea castraveților, de preferință una mare. Săpați o gaură de 25 * 25 cm. Încercați să săpați planta împreună cu un cheag mare de pământ, transferați cu atenție castravetele într-un loc nou. Presărați cu pământ, nu apăsați tare în zona rădăcinilor, udați solul. Sub influența apei, pământul liber în sine va adera strâns la rădăcinile castravetelui.

Îngrijirea post-transplant

Când au trecut 10 - 12 zile după transplantarea castraveților, prima fertilizare este efectuată în sol. Pentru udarea a 1 m² de sol cu ​​plante într-o găleată de 10 litri, vom dizolva 1 lingură. l. uree și 2 lingurițe. Suprafosfat, timpul pentru a doua fertilizare va veni când castraveții vor începe să înflorească.

Îngrășămintele sunt luate pentru același volum de apă:

 • 40 g superfosfat;
 • 30 g azotat de amoniu;
 • 20 g de azotat de potasiu.

Formarea activă a ovarelor și fructelor a început la castraveți. Aceasta înseamnă că este timpul să te hrănești a treia oară. Se dizolvă 2 lingurițe într-o găleată cu apă. l. azotat de potasiu și apă fiecare plantă.

Mulți hibrizi moderni au nevoie de tăiere pentru a menține fructificarea normală. Schema de tăiere a castraveților depinde de soi.În soiurile polenizate de albine, ciupiti coroana conductorului central al castravetei, provocând creșterea lăstarilor laterali în castravete.

În castraveții partenocarpici cu un tip de fructare buche, conductorul central nu este atins. Scoateți florile din castraveți și ovare din axilele inferioare cu 4 - 5 frunze. Lămpile următoare sunt lăsate, dar sunt ciupite peste primele ovare de castraveți.

Ai nevoie de un spalier dacă plantezi castraveți într-o seră. Sprijinul nu va strica pentru castraveți în câmp deschis. Pe măsură ce genele de castraveți cresc din nou, trebuie să le atașați de sârmă (plasă) folosind tricoturi moi sau sfoară.

udare castraveți

Principalul punct al îngrijirii castraveților este udarea. Se efectuează în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână la începutul creșterii castraveților și de 1 dată în 3 zile - în timpul apariției florilor și fructelor în castraveți. Frecvența de udare a castraveților poate fi redusă doar în timpul unei răcoritoare.

În pământ rece, absorbția de nutrienți și umiditate este încetinită. Nu uitați că apa rece este interzisă, numai caldă și decontată. Udarea castraveților trebuie efectuată numai dimineața, cheltuind cel puțin 10 litri de apă pe 1 m² de sol.

Fără buruieni este rar. De obicei toată vara pe paturi, în ciuda eforturilor locuitorilor de vară, buruienile urcă, care nu numai că scoate nutrienții din castraveți, dar contribuie și la răspândirea bolilor. Menținerea curatelor creste este o datorie importantă a rezidentului de vară.

Dăunătorii au atacat castraveții

Întrebarea ce trebuie să facem dacă dăunătorii (afide, ghemuite, ghemuite, acarieni) au atacat biciile de castraveți îi îngrijorează adesea pe grădinari.

Puteți face cu remedii populare dacă observați problema încă de la început și insectele încă nu au început să se înmulțească exponențial. Până când genele au ajuns la o lungime mare, ele pot fi spălate prin tragerea apei într-un bazin și trecerea unui burete moale peste plante.

Puteți speria afidele și alți dăunători de la castraveți cu apă cu săpun. Săpunul lichid (antibacterian) este potrivit pentru prepararea soluției. Pentru 1 litru, 2 linguri este suficient. l. Lichidul rezultat trebuie pulverizat pe toate plantele.

Insectele dăunătoare nu le place mirosul de tutun, piper amar și usturoi. Pentru a obține o infuzie de 3 litri, aveți nevoie de 0,5 kg de usturoi pur. Procesul de preparare a unei infuzii amare durează puțin mai puțin de o săptămână (5 zile).

Următoarea rețetă populară pentru dăunători poate fi la îndemână: 5 părți de Coca-Cola, 1 parte de apă. Aceasta nu este o glumă: Coca-Cola ajută împotriva insectelor. Pulverizați părțile inferioare ale frunzelor de castravete cu o soluție apoasă de "Coca-Cola".

Tratamentul plantelor cu orice mijloace va trebui repetat de mai multe ori. Cel puțin, prelucrarea castraveților se efectuează o dată pe săptămână, în caz de infecție severă a plantelor - de 2 ori pe săptămână.

Semne de boală pe frunzele de castraveți

La mijloc și la sfârșitul verii, se găsește adesea o imagine - pe frunzele castravetei există pete albe care se întunecă în timp sau frunzele uscate și fructele amare. Acestea sunt simptome ale unei boli comune - mucegaiul pudră.

Fără lupta unui rezident de vară cu o infecție fungică, castravetele se va descompune treptat și va înceta să mai fructeze. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să prelucrați frunzele și tulpinile plantelor atunci când simptomele enumerate apar cu o soluție de sodă (4%). Puteți utiliza medicamentul "Baktofit". Recenziile medicamentului sunt pozitive.

O ofilire Fusarium este un pericol pentru castraveți. Până la 50% din recoltă poate muri. Mai ales de multe ori această boală afectează plantațiile de dacha cu castraveți în regiunile sudice ale țării și printre locuitorii de vară care cultivă castraveți în sere. Plantele bolnave li se recomandă să fie tratate cu preparatul „Privikur” sau să fie scoase și arse fără milă.

boala de castraveți

Puteți pregăti o rețetă populară la modă pentru toate bolile de castraveți. Pentru a-l pregăti, ai nevoie de 1 litru de lapte (se poate folosi lapte acru), 35 de picături de iod și o lingură de săpun ras. Plantele sunt pulverizate cu acest preparat dimineața, până când soarele a răsărit.

Locuitorii de vară despre transplantarea castraveților

Recenziile procedurii de transplant de castraveți sunt ambigue.

Alina, 59 de ani, Moscova:

„Prefer să semăn cu semințe uscate direct în grădină. În experiența mea de mulți ani, replantarea castraveților este o afacere supărătoare. După transplant, castraveții se îmbolnăvesc mult mai des, se rădăcină mult timp. Este mai ușor dacă răsadurile sunt mici, cu 2 - 3 frunze. Este mai rău dacă castraveții sunt întinși și capătă culoare. După transplantarea castraveților, florile și ovarele vor trebui totuși tăiate. Adevărat, ei înșiși se pot prăbuși de stres ”.

Andrey, 44 de ani, Kostroma:

„Nu am nicio întrebare dacă este posibil să transplantăm castraveții dacă au încolțit prea des. O fac întotdeauna cu succes. În cazuri rare, plantele nu prind rădăcini. Nu sunt înțelept cu tehnologia. O fac pe vreme tulbure: desfac castraveți cu un cheag mare de pământ și le plantez imediat în alt loc din grădină. Acopăr castraveții din grădină cu cutii de carton timp de 3 zile. Plantele se adaptează rapid. "

Alexey, 67 de ani, Voronez:

„Lăstarii de castraveți s-au dovedit a fi inegali. Într-o jumătate din grădină era complet goală, iar pe cealaltă jumătate au ieșit toți castraveții. Până în acest an nu am transplantat castraveți în câmp deschis, așa că m-am îndoit, dar am plantat castraveți uniform pe întreaga creastă. Plantele transplantate la început au rămas în mod vizibil în dezvoltare, dar apoi castraveții s-au nivelat și au dat o recoltă bună de castraveți. Am procesat plantarea unui castravete o dată cu „Epin”, apoi o săptămână mai târziu am presărat castraveții cu lapte și iod ”.

Concluzie

Despre transplantarea răsadurilor de castraveți - câți rezidenți de vară, atâtea opinii. Dacă recolta va justifica cheltuirea timpului și a efortului pentru creșterea răsadurilor de castraveți poate fi găsită doar toamna. Dar merită încercat, deoarece castraveții timpurii sunt gustoși și sănătoși.

opinii
 1. Nina
  11.11.2017 12:36

  Desigur, puteți transplanta castraveți, nu este nimic special în acest sens, practic nu necesită mult timp și efort. Solul trebuie fertilizat înainte de replantare, cumpăr mereu BioGrow. L-am cumpărat acest magazin.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac