Este posibil să pulverizați castraveții cu peroxid de hidrogen ca îngrășământ

Astăzi există un număr mare de medicamente care sunt utilizate pentru îmbunătățirea creșterii plantelor, printre care peroxidul de hidrogen pentru castraveți este cel mai popular.

Orice parcelă personală presupune plantarea de tot felul de culturi de grădină, printre care castravetele ocupă un loc special. Datorită gustului său, castraveții sunt foarte populari printre grădinari. În plus, din ele se prepară multe salate diferite, se recoltează pentru iarnă. Dar pentru ca recolta acestei legume să fie bună, trebuie să cunoașteți caracteristicile cultivării.

Principalele caracteristici

Peroxidul de hidrogen este un lichid incolor cu gust metalic și proprietăți oxidante. Este utilizat în principal în medicină, dar utilizarea sa este foarte importantă în alte domenii, de exemplu, în grădinărit și horticultură.

Datorită abilităților sale, acest instrument face posibilă scăparea de diferite tipuri de boli. În plus, vă permite să abordați foarte eficient cu mulți dăunători din culturile de grădină. Destul de des, este folosit ca îngrășământ, udând rădăcinile cu o soluție. Dacă planta a fost inundată cu apă, atunci o mică soluție poate fi turnată sub rădăcină folosind H22.

Datorită proprietăților sale, acest lucru va ajuta la evitarea putregaiului rădăcinilor, deoarece are capacitatea de a dezinfecta solul de toate tipurile de boli fungice.

cerere

Deoarece plantele au nevoie de ploaie sau topiți apă pentru creșterea naturală, peroxidul din compoziția sa oferă o oportunitate de înlocuire a acestora. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să diluați o cantitate mică de substanță în apă obișnuită. Unul dintre elementele acestui medicament este oxigenul atomic, care permite saturarea solului cu această componentă vitală.

Prin urmare, poate fi utilizat:

 1. Udați răsadurile sau pur și simplu pulverizați frunzele cu ea. Datorită acestui fapt, acestea primesc nu numai oxigen, dar peroxidul de hidrogen funcționează și ca îngrășământ, ceea ce permite culturilor să crească bine.
 2. În virtutea proprietăților sale, acest medicament este un dezinfectant, prin urmare, astfel de tratamente sunt utilizate pentru a combate diverse boli și dăunători.
 3. Grădinarii și grădinarii experimentați folosesc peroxid pentru semințele germinate. Acest lucru ajută la creșterea germinării lor și la obținerea unei recolte bune.

Este posibil să pulverizați castraveții cu peroxid de hidrogen ca îngrășământ

Multă vreme, peroxidul de hidrogen a fost folosit ca îngrășământ pentru irigarea oricăror răsaduri, ca și pentru castraveți. Acest lucru se datorează faptului că plantele sunt destul de des expuse la diverse boli, ceea ce le afectează negativ creșterea și productivitatea. Datorită acestui tip de îngrășământ, puteți reînnoi planta, adăugându-i forță pentru o creștere ulterioară.

O altă proprietate a peroxidului de hidrogen este controlul eficient al dăunătorilor care adesea infectează frunzișul. În acest caz, se poate efectua pulverizarea, care va scăpa de dăunători, cum ar fi afidele și mucegaiul pudră. Această metodă poate fi folosită pentru castraveți atât în ​​grădină, cât și în sere.

Peroxid de hidrogen pentru răsaduri

Este posibil să hrăniți răsadurile cu peroxid de hidrogen? Acest instrument ajută la creșterea mai rapidă și, în special, se aplică răsadurilor proaspăt scufundate.

In afara de asta:

 1. Compoziția le dă putere și le permite să se aclimateze rapid într-un nou loc de creștere.
 2. Datorită unei astfel de hrăniri, răsadurile primesc o cantitate mai mare de substanțe necesare, ceea ce are un efect benefic asupra creșterii cantității viitoarei recolte.
 3. Prelucrarea se efectuează pe frunze ca agent profilactic împotriva tot felul de dăunători. În plus, un astfel de frunziș va dobândi în curând o culoare verde bogată, ceea ce contribuie la dezvoltarea procesului de fotosinteză. Procesul natural va permite ca castraveții să prospere și păpușii de castraveți vor începe să se ramifice bine. Acest lucru se aplică în principal la cultivarea castraveților în seră.

Udarea

Orice vegetație iubește apa, deci trebuie udată după cum este necesar. Castraveții sunt foarte iubitori de umiditate și preferă irigarea cu apa de ploaie, însă, deoarece ploaia nu intră în seră și nu există nicio modalitate de a o colecta, puteți folosi peroxidul de hidrogen ca analog. Această metodă vă va permite să hrăniți plantele și, în același timp, să faceți posibilă întărirea sistemului lor rădăcină.

Este posibil să pulverizați castraveții cu peroxid de hidrogen ca îngrășământ

Practic, castraveții trebuie hrăniți de mai multe ori. Adesea sunt efectuate în perioada de creștere principală, adică atunci când sunt încă sub formă de răsaduri.

Udarea cu H2O2 este deosebit de bună pentru plantele care cresc mult timp fără a face transplant. Datorită prezenței oxigenului atomic, solul primește aerul necesar sistemului radicular, ceea ce contribuie la creșterea lor mai bună.

Practic, udat cu această soluție de mai multe ori pe săptămână. Dacă se efectuează mai rar, atunci concentrația poate fi ușor crescută cu câteva linguri. Dar cum udati plantele? Aproape fiecare grădinar pune această întrebare, deoarece castraveții sunt destul de capricioși. Udarea este recomandată seara sau dimineața și, de preferință, la rădăcină, astfel încât apa să nu cadă pe frunziș.

Pulverizare

Destul de des, bolile apar pe multe culturi de grădină, astfel încât plantele încep să dispară treptat. Pentru a evita acest lucru, este necesară utilizarea unei soluții de H2O2 (peroxid de hidrogen). Pentru a scăpa de afide sau mucegai pudră pe castraveți, de exemplu, este necesar să diluați acest medicament în apă și să-l pulverizați pe frunze cu o sticlă pulverizată. Este foarte important să procesați fiecare frunză pe ambele părți. Această metodă de dezinfectare face posibilă nu numai să scăpați de dăunători, dar devine și o hrănire suplimentară pentru plante.

Este foarte important să pulverizați corect. Acest lucru se datorează faptului că picăturile de pe coli funcționează ca lentilele. Acest lucru poate provoca arsuri. Prin urmare, pulverizarea se face cel mai bine la sfârșitul după-amiezii sau foarte devreme dimineața.

În plus, pentru o acțiune mai eficientă împotriva dăunătorilor, este necesar să adăugați câteva picături de alcool și detergent în soluția de H2O2. Prin efectuarea unui astfel de tratament, capacitatea acestuia de a rămâne pe frunze crește mai mult și, în consecință, este necesar să se efectueze mai rar o astfel de procedură.

Cum se diluează

Ca soluție se folosește peroxidul de hidrogen pentru răsaduri, precum și pentru alte plante. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați 1,5-2 linguri. l. din acest medicament și se diluează în 1 litru de apă. O astfel de concentrare va face posibilă saturarea lor cu componentele necesare, precum și eliberarea lor de dăunători și boli. Udând cu această soluție, au fost alimentate chiar și răsaduri fragile, ceea ce a făcut posibilă găsirea unei noi vieți.

Beneficiu

În ciuda faptului că H2O2 pare o apă simplă, beneficiile sale sunt foarte mari. Proprietățile sale medicinale îi permit să ajute în diferite boli.

Este posibil să pulverizați castraveții cu peroxid de hidrogen ca îngrășământ

În plus, este importantă și pentru producția de culturi. Cu ajutorul său puteți:

 1. Scapă de tot felul de microorganisme dăunătoare.
 2. Frunzele pulverizate primesc mai mult oxigen, care este vital pentru creșterea lor normală.
 3. În ceea ce privește semințele, tratându-le cu peroxid de hidrogen, acest lucru poate crește semnificativ germinarea lor.
 4. Dacă s-a format vreun prejudiciu pe culturile de grădină, atunci folosind H2O2 le puteți dezinfecta.
 5. Udarea este, de asemenea, un îngrășământ suplimentar, care afectează favorabil dezvoltarea sistemului radicular și, în consecință, crește probabilitatea obținerii unui randament mai mare. În plus, dacă planta este hrănită cu o astfel de soluție, frunzele devin mai verzi, ceea ce contribuie la dezvoltarea lor ulterioară.

Având în vedere toate recomandările și sfaturile, puteți utiliza acest medicament pentru a cultiva culturi de grădină pe parcela personală, fără teamă de bolile lor, precum și pentru a scăpa de dăunători. Toate acestea pot crește în mod semnificativ randamentul, ceea ce va fi o recompensă foarte plăcută după îngrijirea răsadurilor preferate.

opinii
 1. Larissa
  6.06.2018 04:36

  Rosii salvate intr-o sera de la ofilire. Și, în general, lucrul mișto H2O2!

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac