Cum să hrănești, să fertilizați și să adăugați castraveți pe câmp deschis cu remedii populare

În zilele noastre, tot mai multe persoane încearcă să cultive fructe și legume ecologice în paturile lor. Prin urmare, adesea se gândesc la modul în care castraveții sunt hrăniți pe câmp deschis cu remedii populare. Trebuie menționat că acest proces nu este dificil, prin urmare, vom vorbi despre cele mai populare, eficiente și fiabile metode de hrănire a castraveților acum cât mai detaliat.

Aspecte cheie

Pentru ca hrănirea castraveților cu remedii populare să poată fi efectuată corect, în primul rând, trebuie să aveți informații despre ce condiții sunt potrivite pentru castraveți și care nu.

Această cultură adoră:

 • sol care conține humus în cantități mari, cu reacție neutră sau ușor acidă;
 • temperatura solului peste 15 grade;
 • temperatura ambiantă de la 20 la 30 de grade;
 • cât mai multă umiditate;
 • fertilizare cu infuzie preparată din gunoi de grajd proaspăt.

Acestea afectează negativ creșterea și dezvoltarea plantei:

 • solul care nu este îmbogățit cu îngrășăminte organice, cu un nivel ridicat de aciditate;
 • utilizare pentru irigarea apei, a cărei temperatură nu atinge 20 de grade;
 • fluctuații puternice ale indicatorilor de temperatură;
 • transferul dintr-un loc în altul;
 • temperatura mediului este sub 16 grade sau vremea este prea caldă, în care indicatorii de temperatură depășesc 30 de grade;
 • proiect.

Castraveții adoră solurile bogate în îngrășăminte. Sezonul de creștere este cuprins între 90 și 105 zile, dacă recolta este asigurată în condiții confortabile, se poate aștepta un randament ridicat.

Nevoia de hrănire este că castraveții trebuie să furnizeze nutrienți pentru lăstari și frunze lungi, iar sistemul lor rădăcină este situat în orizontul arabil, care nu are suficient îngrășământ.

nevoia de hrănire

Vă rugăm să rețineți că castraveții necesită substanțe nutritive diferite în diferite etape ale dezvoltării lor:

 1. În stadiile inițiale ale plantării, ar trebui să existe cât mai mult azot în sol.
 2. După plantare în pământ în timpul formării și creșterii lăstarilor laterali - fosfor și potasiu.
 3. În timpul fructificării, în sol trebuie să predomine azotul și potasiul.

Important: pentru o fructificare cât mai bună a castraveților, solul trebuie îmbogățit cu microelemente, în special cu cea grea - magneziu.

Alimentarea castraveților folosind rețete populare

Nu este un secret faptul că alimentarea castraveților cu îngrășăminte organice este mai bună decât utilizarea chimiei. Mai mult, castraveții vor fi ecologici.

Există multe moduri de a hrăni castraveții cu ajutorul substanțelor naturale în rândul oamenilor. Acum vom lua în considerare câteva metode și ți se cuvine să decizi care este cea mai bună.

furajarea cenușii

Vă rugăm să rețineți că atunci când aplicați chiar și îngrășăminte naturale pentru castraveți, trebuie să fiți foarte atenți și să evitați supraalimentarea plantei.

Folosirea cenușei

Cenușa aparține grupului de îngrășăminte unice, deoarece conține o cantitate mare de potasiu, fosfor și oligoelemente. Singurul dezavantaj, ca să spunem așa, este că cenușa este săracă în azot.

Trebuie amintit că, fără îngrășăminte cu potasiu, nu trebuie să se aștepte o recoltă bună, dacă pământul este sărac în fosfor, atunci sistemul de rădăcină al plantei nu va putea furniza nutrienți și apă frunzelor și fructelor. Este important deja în timpul însămânțării să aduceți o jumătate de pahar de cenușă în gaură, amestecând cu pământul și turnând apă.

În viitor, planta poate fi fertilizată în următoarele moduri:

 1. Se toarnă sub tufișul plantei (la rădăcină) 2 lingurițe. l. cenușă și stropiți cu apă.
 2. Se dizolvă un pahar de pulbere în 1 litru de apă și se toarnă castraveții cu soluția pregătită la viteza de 2 litri de îngrășământ pentru castraveți în câmp deschis pe tulpina plantei.

Cu această metodă, puteți hrănește castraveții la fiecare doua saptamani.

Vă rugăm să rețineți că, dacă plantele sunt presărate cu cenușă înainte de udare, aceasta nu numai că le va întări, dar le va proteja și de boli și dăunători.

Gunoi de grajd și compost

Toate culturile de dovleac iubesc gunoiul de grajd, dar este strict interzis să-l aduci în stare proaspătă - gunoiul de grajd trebuie să fie în formă lichidă. Îngrășământul verde, adică infuzia de buruieni și compostul, are un efect pozitiv asupra creșterii și dezvoltării castraveților.

Proprietățile pozitive ale îngrășământului se explică prin faptul că, chiar și atunci când amestecul este adăugat mai mult decât este necesar, riscul de azotare în fructe este redus la minimum.

Un îngrășământ bun este mulleina și excremente de păsări, deoarece conțin toate substanțele necesare hrănirii. Pentru a pregăti perfuzia, trebuie să amestecați o găleată de gunoi de grajd sau excremente cu 4 găleți de apă și să insistați câteva zile, amestecând din când în când. În ceea ce privește buruienile, acestea se infuzează punându-le în butoaie și umplându-le cu apă.

hrănirea cu gunoi de grajd

După aceea, mulleina este diluată cu apă în proporție de 1:10, excremente - 1:10, îngrășământ verde - 1: 5. Fertilizarea cu îngrășământ sau alt astfel de îngrășământ este recomandată de două ori în șapte zile, 2 litri pe plantă.

Notă! Dacă frunzișul plantelor este tratat cu o infuzie încordată, atunci devine rezistent la mucegaiul pulberii.

Rezultate bune de randament sunt observate la fertilizarea solului cu humus.

Folosind drojdia de brutărie și bere

Cu acest produs, fertilizarea se poate efectua de 2-3 ori pe sezon. Pentru a pregăti îngrășământul aveți nevoie:

 • un pachet de drojdie;
 • 2/3 cana zahar;
 • 3 litri de apă.

Toate ingredientele sunt amestecate și lăsate la loc cald timp de trei zile, din când în când amestecul trebuie agitat. După aceea, perfuzia este diluată într-un raport de 250 ml: 10 l de apă și plantele sunt alimentate. O tulpină are nevoie de 500 ml de îngrășământ. Dacă soluția este filtrată, atunci frunzele plantei pot fi procesate și cu ea.

îngrășământ cu drojdie

Castraveții pentru o recoltă bună pot fi hrăniți cu bere, dar trebuie folosiți doar vii sau nealcoolici. Vă rugăm să rețineți că este permisă hrănirea răsadurilor nu mai mult de 100 ml per plantă cu bere vie.

Coaja de ceapă ca îngrășământ

O infuzie obținută din coaja de ceapă obișnuită nu este doar un îngrășământ, ci și un imunostimulant excelent și protecția plantei împotriva dăunătorilor și a bolilor.

În acest scop, se folosesc și decocturi, cu care se recomandă udarea sau pulverizarea plantelor.Pentru a pregăti bulionul, turnați o mână de coji de ceapă cu 1,5 litri de apă clocotită și fierbeți 7 minute, apoi lăsați-l până se răcește și adăugați 3,5 litri de apă în bulion.

Infuzii și decocturi din plante

Cele mai simple și mai accesibile îngrășăminte pentru castraveți sunt decocturile pe bază de plante. Puteți uda paturile cu infuzie din plante. Pentru prepararea îngrășământului se folosesc o varietate de plante.

Cele mai bune opțiuni sunt:

 • mama și mama vitregă;
 • Loboda;
 • brusture;
 • planta de agave.

Pentru a pregăti infuzia din plante, este necesar să umpleți butoiul 2/3 cu materii prime vegetale și să îl umpleți cu apă. Recipientul este lăsat într-un loc cald și a insistat timp de 10 zile. Înainte de utilizare, 1 litru de infuzie din plante se dizolvă în 10 litri de apă. După aceea, udă planta de la rădăcină pentru a crește mai multe culturi.

Folosind coji de ouă

Nu toată lumea are informația că utilizarea ouălor este posibilă nu numai în gătit, ci și în agricultură. Cojile de ouă pot crește fertilitatea solului, deoarece reduce semnificativ nivelul de aciditate. În paralel cu aceasta, cochilia poate acționa ca un agent de dezlegare a solului.

îngrășământ de coajă

Pentru a utiliza cojile de ouă pentru a da cele mai bune rezultate, trebuie să știți cum să pregătiți corect compoziția. Deci, în primul rând, coaja trebuie să fie spălată și tocată cu o mașină de tocat cafea sau mașină de tocat carne.

Important! Nu încercați să macinați cojile de ouă cu mâinile dvs., deoarece aceasta nu este o sarcină ușoară, în plus, puteți răni pielea. Dacă bucățile de coajă de ou sunt mari, atunci eficiența sa ca îngrășământ este redusă semnificativ.

Pentru a utiliza coaja de ouă ca îngrășământ pentru castraveți, trebuie să pulberi coajele de 5 ouă și să toarne un litru de apă clocotită. Amestecul rezultat se lasă la infuzat timp de 5 zile, amestecând din când în când. După aceea, infuzia de coajă de ou este diluată cu apă și plantele sunt udate.

Îngrășământ produs din deșeuri alimentare

Un cocktail realizat din deșeuri vegetale a primit recenzii excelente:

 • coaja de ceapa;
 • piei de banane;
 • coaja de portocala;
 • piei de morcov.

Amestecul pregătit de ingrediente este turnat cu apă fierbinte și infuzat timp de câteva zile. Înainte de a utiliza 250 ml de perfuzie rezultată, compoziția este diluată cu 5 litri de apă. Acest aliment de castraveți nu numai că hrănește plantele, dar le protejează de boli.

îngrășământ într-un butoi

Puteți folosi coji de cartof ca îngrășământ.

Următorul remediu a fost deja elaborat: miceliu consumat de ciuperci ca îngrășământ pentru castraveți în câmp deschis. După ce a colectat miceliul, se toarnă 1: 1 cu apă clocotită și se lasă 24 de ore, apoi se filtrează. Înainte de udarea plantelor, perfuzia trebuie diluată cu apă în proporție de 1:10.

Coaja de banană ca îngrășământ

Coaja uscată de banane este folosită pentru mulcirea plantelor. Infuzia de coji de banană ca îngrășământ este eficientă în special pentru udarea germenilor tineri.

Pentru a face un îngrășământ de coajă de banană, se recomandă:

 1. Se toarnă 3 piei proaspete de banane cu 3 litri de apă și se lasă trei zile. După aceea, diluați-o în mod egal cu apă și apă planta la rădăcină.
 2. Se toarnă piei uscate de 4 banane cu un litru de apă, insistă și udă plantele.

Vă rugăm să rețineți că, înainte de a pregăti îngrășământul cu coaja de banane, trebuie să îl spălați sub apă curentă.

Biostimulant natural de creștere

Pentru ca plantele, inclusiv castraveții, să crească rapid, le puteți fertiliza cu suc de aloe. Pentru a pregăti produsul, trebuie să luați câteva frunze de plantă, să le spălați și să le așezați într-o cratiță. După aceea, frunzele de aloe sunt zdrobite pentru a obține o consistență uniformă. 1 lingură l. aloe gruel se pune în 250 ml de apă și se pune într-un loc întunecos și răcoros timp de o săptămână, adăugând din când în când apă pentru a obține 5 litri de lichid.

Înainte de utilizare, infuzia de aloe trebuie fiartă și răcită.

Vă rugăm să rețineți: specialiștii spun că trebuie să folosiți atât frunze de aloe vechi, cât și tinere.

Utilizarea acidului acetilsalicilic

Acidul acetilsalicilic (Aspirina) este utilizat pe scară largă nu numai în medicină, ci și în viața de zi cu zi. Aspirina poate vindeca solul fungic și cu acid scăzut. Aspirina are un efect pozitiv asupra creșterii și dezvoltării plantelor.

pulverizarea castraveților

Putem spune în siguranță că acesta este răspunsul la întrebarea cum să hrănești castraveții pentru creștere. Tot ceea ce este necesar este să plasați Aspirina (1 comprimat) într-un litru de apă și să adăugați plantele. Puteți îngropa Aspirina direct în sol - 1 file. la fiecare zece centimetri.

Fertilizarea plantelor care sunt în condiții de seră

În sere, castraveții trebuie hrăniți mult mai des în comparație cu acele plante care cresc în aer liber. Acest lucru se explică prin faptul că este posibil să se obțină de 15 ori mai mulți zelenți din pământul închis, de aceea trebuie aplicate mult mai multe îngrășăminte.

Iată răspunsul la întrebarea cum să fertilizați castraveții. Sunt prezentate aproape toate cele mai populare remedii populare pentru hrănirea castraveților. Fii mai atent la legume și poți declara cu mândrie: „Hrănesc castraveții și ei îmi mulțumesc pentru o recoltă bună”.

opinii
 1. Natalia
  10.10.2017 06:20

  De la an la an experimentez cu diferite stimulente de creștere, chiar țin un jurnal. Anul acesta am încercat un remediu la sfatul unui vecin, BioGrow, un bioactivator pentru creșterea plantelor. A desfășurat un experiment pe două paturi. Pe unul am folosit deșeuri alimentare, așa cum este descris în articol, pe celălalt bioactivator. Acesta din urmă a câștigat. L-am cumpărat acest magazin.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac