Secretele cultivării, tehnologiei agricole și îngrijirii castraveților în câmp deschis

Pentru a nu rămâne fără recoltă, trebuie să organizați în mod corespunzător îngrijirea castraveților în câmp deschis. Există subtilități în tehnologia agricolă a acestei culturi, neglijând pe care le puteți pierde timp și energie vara. Tehnologia agricolă a castraveților în câmp deschis se datorează originii culturii. Întrucât această plantă este originară din sud-estul Indiei, din zonele cu climă tropicală, cerințele de umiditate și temperatură sunt ridicate.

Cum să crești castraveți în aer liber

Secretele cultivării castraveților în câmp deschis sunt diferite pentru fiecare grădinar. Unii îi cresc pe un pat obișnuit, alții preferă metoda patului cald. Trebuie menționat că principalul avantaj al celei de-a doua metode este concentrația mare de dioxid de carbon în straturile de aer adiacente pământului.

Cu cât este mai mult, cu atât plantele cresc mai repede. Se folosesc două tipuri de metode de cultivare a castraveților: răsaduri, semințe în pământ. Prima metodă vă permite să apropiați culegerea castraveților, a doua simplifică cultivarea și îngrijirea castraveților măcinati.

Plantarea semințelor în pământ

Tehnologia cultivării castraveților în câmp deschis cu semințe este legată de vreme. Trebuie amintit că plantarea de castraveți în pământ rece va da un rezultat negativ. Semințele de castravete încolțesc când pământul se încălzește până la 14 ° C.

Gheața ucide răsadurile tinere de castraveți, scăderea prelungită a temperaturii la 8 ° C reduce germinarea semințelor de cuibărit.

Răsaduri puternice de castraveți - formula succesului

Răsadurile puternice de castraveți cultivate acasă sunt cheia unui randament ridicat. Înainte de plantare în pământ, este cultivat timp de 25 de zile. Nu toți grădinarii începători știu să crească corect castraveții prin răsaduri. Semănatul castraveților pentru răsaduri începe cu pregătirea solului. Cea mai ușoară cale este să cumpărați sol gata. Un mod mai dificil este să pregătești singur solul.

paturi de castraveți

Pentru semințele de castraveți care germinează, un amestec este potrivit:

 • humus (partea 1);
 • turba slabă (1 parte);
 • 1 lingură l. îngrășământ mineral („Aquarin”);
 • 0,5 l de cenușă pentru fiecare găleată de amestec.

Castraveții nu tolerează culegerea bine, așa că plantează semințele în recipiente separate (pahare) cu diametrul de 7 cm. Înainte de aceasta, materialul de plantare trebuie dezinfectat. Opțiunea obișnuită este 1 g de permanganat de potasiu și 100 ml de apă. Înainte de semănat, utilizați „Epin-extra” pentru a stimula germinarea semințelor.Luați 100 ml de apă fierbinte caldă, picurați produsul (2 picături). După aceea, timp de 2 până la 4 zile, semințele sunt păstrate într-o cârpă umedă la o temperatură de 25 - 28 ° C. Semințele sunt plantate în cupe când rădăcina are o lungime de 5 mm.

îngrijirea castraveților

Solul din cupe este vărsat cu apă caldă, după 30 de minute semințele sunt așezate în ele și acoperite cu un strat de sol, adâncimea de însămânțare este de 2 cm. Paharele sunt acoperite cu o peliculă, îndepărtată după apariția unor varză de castraveți. Îngrijirea răsadului de castraveți este standard:

 • udă răsadurile în fiecare zi;
 • aprinde castraveții pe vreme noroasă;
 • hrăniți răsadurile de două ori;
 • întărește răsadurile timp de o săptămână înainte de transplantarea în pământ, scăzând temperatura de noapte la 12 ° C.

Paturi calde - un paradis pentru castraveți

Cultivarea castraveților în aer liber folosind paturi calde este foarte populară. Locul pentru construcția crestei ar trebui îngrădit din vântul de nord cu legume înalte sau o structură. Acest lucru facilitează crearea microclimatului necesar pentru castraveți.

Pentru umplerea unui pat cald, puteți folosi gunoi de grajd sau plante (buruieni, blaturi). Pentru dezinfectare, masa plantelor poate fi încălzită: turnați-l într-un butoi de fier, umpleți-l cu apă, încălziți-l pe un foc. Turnați masa fierbinte într-un șanț săpat în avans: adâncimea șanțului este de 35 cm, lățimea de 1 m.

Ramuri mici și hârtie pot fi așezate în șanț. Presărați straturile cu var pufos, turnați solul îndepărtat deasupra. Primăvara, efectuați cultivarea finală a solului: săpați, adăugați humus, cenușă, nitroammophos.

Începând cu primăvara, rămășițele, putrezesc, eliberează căldură și creează un microclimat în stratul de suprafață necesar castraveților. Concentrația mare de dioxid de carbon stimulează apariția florilor feminine, ceea ce are un efect pozitiv asupra volumului culturii.

Transplantarea răsadurilor de castraveți în pământ

Trebuie să știți câteva subtilități despre cum să cultivați castraveții într-un mod răsad. La începutul lunii iunie (sfârșitul lunii mai), răsadurile pot fi transplantate în grădină. Înainte de asta, peste zece zile, începeți să încălziți solul: turnați apă fierbinte, acoperiți cu folie.

transplantarea castraveților

Plantează răsaduri în rânduri. Lăsați distanța dintre rânduri cu 50 cm, în rândurile dintre găuri - 30 - 40 cm. Protejați rădăcinile de deteriorarea în timpul plantării. Se toarnă godeurile cu apă de trandafir cu permanganat de potasiu. Instalați arcade de plastic deasupra crestei, întindeți filmul.

În timpul zilei, la o temperatură a aerului de 25 ° C, deschideți filmul puțin pe o parte până la o înălțime de 25 cm. Creșterea mai mare a castraveților și întreținerea plantelor se reduce la udare, fertilizare, menținerea creștelor curate și prevenirea bolilor.

Cu privire la caracteristicile de îngrijire în aer liber

Având grijă de plantele cultivate, nu trebuie doar să le adăpați. La fel de important este să recoltați fructe care au crescut la dimensiunea normală în timp util. Trebuie să colectați verdeturi dimineața, își păstrează elasticitatea mai mult timp.

caracteristici de îngrijire

Pentru a nu deteriora genele, nu rupeți fructele, ci tăiați-le cu foarfece sau cuțit de grădină. Nu întoarceți din nou biciul, frunzele ar trebui să privească în sus. Colectați fructe la fiecare 2 zile.

Secretele udării corespunzătoare a castraveților măcinati

Când se cultivă castraveți pe câmp deschis din țară, pot apărea dificultăți de udare din cauza vizitelor rare. Speranța pentru ploaie nu merită, nu întotdeauna ajută. Trebuie să ne amintim despre avantajele apei de ploaie - este mai bine decât apa de la robinet sau de la robinet, conține mai mult oxigen și nutrienți.

Castraveții au nevoie de udare frecventă, dar există caracteristici de cultivare asociate cu condițiile meteorologice. În zilele răcoroase cu exces de umiditate a solului, plantele dezvoltă putregaiul rădăcinii. Îngrijirea corectă a castraveților constă în evitarea udării la temperaturi în timpul zilei sub 15 ° C. În astfel de vreme, irigația uscată se efectuează pe terenul deschis la dacha - ei slăbesc pământul în culoar.

Apa pentru udarea castraveților măcinati ar trebui să fie cald (22 - 25 ° C). Locuitorii neexperimentați de vară, care udă paturile cu apă rece, se pot confrunta cu probleme:

 • plantele cresc încet;
 • pe castraveți există puține ovare;
 • ovarele de castraveți se sfărâmă.

Grădinarul trebuie să prescrie încă două condiții pentru o recoltă bună asociată cu udarea în regulile sale de creștere. Prima condiție este udarea în canelurile situate pe culoar. Merită să abandonezi udarea la rădăcină. Rădăcinile castravetelui sunt superficiale și pot fi expuse. A doua condiție este să nu udăm după ora 19:00.

Îngrășăminte sau modul de îngrijire a castraveților în aer liber

Hrănirea regulată ajută la creșterea corect a castraveților măcinati. Vara, trebuie să hrăniți plantele de cel puțin 3-4 ori. Cu o abordare competentă, pansamentele radiculare alternează cu foliarul. În timpul fructificării maxime a castraveților, imunitatea acestora este crescută cu cenușă. Pentru pulbere 1 mp. m de creasta de castraveți, ia un pahar de cenușă.

recoltat

Pentru un castravete într-un câmp deschis, fertilitatea solului este importantă, îl îmbunătățesc cu ajutorul îngrășămintelor (organice, minerale). Pentru prima dată, grădinarii preferă să hrănească castraveții cu infuzie de mulleină. Se prepară ușor soluția: se toarnă 1 găleată de gunoi de grajd în 2 găleți de apă, se amestecă, se lasă 5 zile pentru fermentare. Adăugați 0,5 l de îngrășământ lichid la castraveții sănătoși într-o găleată.

Pentru plantele bolnave și slăbite, creșteți concentrația soluției la 1 litru per găleată. Puteți adăuga 1 lingură la soluția de lucru. l. uree sau azotat de amoniu.

Când mugurii și primele flori apar pe genele de castraveți, repetați hrănirea plantelor. În această perioadă, adăugați în soluție îngrășăminte care conțin fosfor și potasiu. Planta are nevoie în special de fertilizare în perioada fructificării. În această perioadă, hrăniți castraveții la fiecare 10 zile, adăugați nitroammofosku (10 litri 1 linguriță) la infuzia de mulleină.

Pentru a evita verdele stângace, țineți cont de proporțiile la fertilizare:% azot este mai mult decât fosfor,% potasiu este mai mult decât azot.

cultivarea castraveților

Grădinarii obțin rezultate bune cu foliar îmbrăcarea castraveților pe câmp deschis... Pentru creșterea activă a masei verzi la începutul sezonului de creștere, tufele sunt pulverizate cu o soluție de uree. Pentru a prelucra o creastă de 1 m lățime și 10 m lungime, diluați 1 lingură în 10 litri de apă. îngrășăminte. Efectuați procesarea castraveților înainte de apariția florilor. În iunie, presărați tufe de castraveți cu o soluție de sodă (10 litri 1 linguriță), frunzele nu se îngălbenesc.

Formarea tufelor de castraveți

Formare tufe de castraveți ușurează rezidentului de vară îngrijirea lor. Din ce în ce mai mulți grădinari folosesc spălături în grădinile lor. Tufele de castraveți legați sunt mai puțin bolnavi. Soiuri și hibrizi în câmp deschis sunt formate în moduri diferite.

Castraveții măcinati de înaltă calitate sunt ciupiti pe 4-5 frunze, astfel încât să crească mai multe genuri laterale. Hibrizii trebuie păstrați într-o tulpină, scoțând toate lăstarii inferiori până la o înălțime de 0,5 m. La intervalul tulpinii de castravete de la 0,5 la 1 m, lăsați o frunză în axile, deasupra - 2 frunze, chiar mai mari - 3 - 4.

Boli de castraveți măcinate

Nu este atât de ușor să cultivi castraveți în țară pe câmp deschis. Bolile sunt în așteptarea plantei pe câmp deschis pe tot parcursul sezonului: imediat după plantare, în perioada de fructificare.

Infecția în aer liber poate fi transmisă prin aer. Cel mai comun boli de castraveți măcinate:

 • făinarea;
 • putregai radicular;
 • antracnoza.

Primele semne de mucegai pudră apar adesea pe castraveți măcinati pe vreme răcoroasă (20 ° C) cu umiditate ridicată. În primele etape, este o acoperire albă pe frunze, similară cu făina. În etapele ulterioare, frunzele de la castraveți încep să se îngălbenesc și să se usuce.

recolta de castraveți

Tufele de castraveți fructiferi pot fi pulverizate din mucegai pudră cu o infuzie obținută din apă (10 părți) și mullein (1 parte). Frunzele de castravete puternic afectate trebuie pulverizate cu o soluție de sulfat feros (5%).

Putregaiul rădăcinii nu poate lăsa nicio recoltă. Primele semne pot fi văzute imediat după plantarea răsadurilor pe creastă. Când temperatura crește în timpul zilei, frunzele plantelor se ofilesc, iar odată cu apariția amurgului, frunzele sunt restabilite. În partea de jos a tulpinii unor astfel de plante, culoarea devine maro. Plecând în acest moment:

 • adăugați în sol un produs biologic („Bactofit”) sau un fungicid („Hom”);
 • tulpinile de spud pentru a stimula creșterea rădăcinilor noi;
 • pentru a îmbunătăți imunitatea, tratați cu medicamentul "Effekton".

pulverizarea castraveților

Antracnoza afectează nu numai biciile și frunzele plantelor din sol, fructele sunt afectate. Petele galbene cresc pe frunze, ulcerele roz se formează pe verzi, tulpinile se usucă, fructele devin inutilizabile. Durata de viață a tufei de castraveți depinde de cât de repede este ajutată planta. Pentru prelucrarea frunzelor de castraveți, luați lichidul Bordeaux 1%.

Dăunători în grădina de castraveți

Adesea, odată cu debutul zilelor călduroase de iulie, îngrijirea în aer liber complică afidele. O insectă mică poate provoca daune mari plantelor din pământ deschis. Este ușor de recunoscut castraveții măcinati:

 • frunze lente;
 • muguri si ovare rasfatate;
 • pete galbene pe suprafața frunzelor.

boli de castraveți

Insecta se înmulțește rapid, coloniile de afide pot distruge o întreagă creastă în 10 zile. Dacă se găsește o insectă, pregătiți o soluție de cenușă de săpun. Luați un litru de apă, adăugați 72% săpun de rufe (2 linguri. L.) și cenușă (2 lingurițe l.) Diluate în apă caldă.

Spălați frunzele și tulpinile de castraveți cu apa săpun-cenușă rezultată. Tratează plantele deschise dimineața. Pentru a evita arderea frunzelor, acoperiți plantele cu material de acoperire la prânz. Repetați tratamentul în câmp deschis după 5 zile. Pământul sub tufe de castraveți ar trebui să fie pudrat cu cenușă pentru a respinge dăunătorii și a hrăni plantele slăbite.

Protecție simplă a castraveților măcinati de urs

Medvedka produce pagube mari castraveților tânguți. O sticlă simplă de plastic va proteja castraveții măcinati de dăunători. Pentru o sticlă cu un volum de 1,5 litri, trebuie să tăiați părțile inferioare și superioare, obțineți un cilindru. Tăiați cilindrul în 3 bucăți egale.

Apăsați inelele rezultate în pat, lăsați o margine proeminentă deasupra suprafeței - 0,5 cm înălțime. Plantează 3 semințe de castraveți în fiecare inel, presară-le cu sol.

Acoperiți creasta de castraveți cu celofan până când apar lăstari. Inelele vor proteja răsadurile de urs, nu vor interfera cu dezvoltarea plantei și vor facilita cultivarea acesteia.

Alegerea soiurilor pentru cultivare în câmp deschis

Pentru teren deschis, este necesar să se aleagă soiuri polenizate pentru albine... Principalele avantaje soiuri pentru teren deschis: rezistență la frig, rezistență la fluctuații de temperatură. O imagine de ansamblu a trei hibrizi topici în aer liber vă va ajuta să alegeți semințe de castraveți pentru sezonul viitor.

Castravete Crunch F1

Hibrid polenizat de albine, caracterizat prin fructificare pe termen lung în câmp deschis. Castraveții se recoltează la 48 de zile de la germinare. Înflorire tip feminin. Fructele sunt colectate în buchete de 2 - 3 bucăți. Zelentsy practic nu depășește, nu sunt predispuse la îngălbenire.

modelarea castraveților

Carnea de castraveți este densă, nu există goluri. Fructele sunt uniforme, greutatea medie a verdețurilor este de 90-100 g. Este dificil să stricați salata cu un castraveți gustos, verdeturile sunt bune în formă ușor sărată și murate. Calități valoroase ale unui hibrid pentru sol deschis: rezistența la putregaiul rădăcinilor, boala cladosporiului, mucegaiul praf (fals, real).

Castraveți apetisant F1

Un hibrid timpuriu pentru teren deschis (maturarea are loc în 45 de zile), polenizat de albine, roditor (14 kg / m²). Fructificarea este uniformă și de lungă durată. Hibridul este rezistent la un complex de boli, se adaptează perfect oricărei condiții de creștere. Tipul de înflorire este feminin. Forme 2 - 3 ovare în noduri. Castraveții cresc frumos, nu lung, aliniat. Forma zelenților este cilindrică, greutatea de la 80 la 100 g. Fructele pot fi utilizate în semifabricate, proaspete.

soiuri de castraveți

Castravete Baby F1

Hibridul timpuriu, polenizat de albine, poate fi plantat pe pământ deschis. Zelentsy începe să cânte în zilele 47-50. Fructificarea unui hibrid de sol durează mult timp, verdele se formează pe tulpina centrală și pe lăstarii laterali. Lungimea zelenților este de 7-10 cm, forma este frumoasă. Castraveții sunt tuberculi mari, cu pubescență albă.Carnea castraveților este densă, suculentă, crocantă. Zelentsy sunt utilizate pentru sărarea butoiului, murăturile nu își pierd elasticitatea.

Cum să crești cu ușurință randamentul castraveților în câmp deschis

Uneori, sfaturile grădinarilor cu experiență ajută la creșterea multor castraveți pe câmp deschis. Iată unul dintre aceste sfaturi: udarea specială a castraveților măcinate cu oțet de cidru de mere. Turnați apa de ploaie sau atingeți apa în butoi. Când apa se încălzește, adăugați oțet de cidru de mere. Pentru 200 de litri, sunt suficiente 1,5 pahare. Apă castraveți măcinate cu această apă acră toată vara. Va fi posibil să colectați cu 15% mai mulți castraveți macinați decât atunci când udați cu apă obișnuită.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac