De ce se usucă frunzele de castraveți de la balcon și se ocupă de pete galbene, ce să faci

Imediat ce soarele începe să se încălzească, corpul uman are nevoie de o mulțime de vitamine. Castraveții sunt printre primele legume utilizate în salate.

Și dacă nu este posibil să cultivați legume într-o căsuță de vară, le puteți obține de la plante pe fereastră sau pe balcon.

Soiuri pentru cultivarea balconului

Soiurile populare de castraveți pentru cultivare pe pervazul includ cele care nu formează genele lungi, dau randamente mari și sunt rezistente la boli:

 • Castraveții din soiul Boy-s-finger coacă patruzeci de zile după plantarea semințelor. Hibridul are bici lungi, dar nu diferă în ramificare. Fructele legumelor ajung la o lungime de zece centimetri, au tuberculi cu spini mici pe piele. Verdele crocante se disting prin gust excelent.
 • Soiul Mazai aparține maturității timpurii. Castraveții se pun repede și produc mici fructe abundente în iunie. Răsadurile se pregătesc din martie.
 • Natasha hibrid crește bine pe balcon, dar planta are nevoie de polenizare. Castraveții cilindrici sunt potriviți pentru consumul proaspăt și decaparea.

castraveți pe balcon

 • Tulpinile puternice ale soiului Masha sunt capabile să împletească pereții loggiei și fiecare nod va lega până la șapte fructe, delicioase, crocante.
 • Randament castraveți primăvară este de până la șapte kilograme pe metru pătrat.
 • Castravetele urban a fost creat pentru creșterea într-un apartament. Tulpinile puternic ramificate sunt compacte. Planta dă roade bine până la frig.

 • Miracolul balconului este o varietate specială pentru cultivare într-un mod neconvențional. Este lipsit de condiții de creștere. Planta se simte grozav într-o plantă. Ovarele nu se usucă de lipsa de umiditate și de sol. Leguma dă roade masive la cincizeci de zile de la însămânțare.

Pentru cultivarea castraveților de pe pervaz, este mai bine să alegeți specii partenocarpe care conțin flori feminine. Din ovare fructele se dezvoltă cu succes, deoarece nu au nevoie de polenizare. Aceste soiuri de legume care au nevoie de polenizarea insectelor nu cresc.

Creștem răsaduri de calitate

Pe lângă alegerea unei varietăți de castraveți, pregătirea răsadurilor joacă un rol important. Înainte de plantarea în pământ, semințele de castraveți se supun unei proceduri de dezinfectare, se scufundă timp de treizeci de minute într-o soluție de un procent de permanganat de potasiu. Vârsta semințelor este importantă în obținerea unei recolte de verzi. Luați semințele veacului de cinci ani, deoarece acestea vor produce cele mai multe flori feminine.

răsaduri de castraveți în ghiveci

Cupe sau tablete de turbă sunt potrivite pentru plantarea semințelor de castraveți. Semințele sunt cufundate în sol cu ​​un centimetru și jumătate până la doi centimetri. Pentru ca răsadurile să ecloze mai repede, plantațiile sunt udate din abundență. Recipientele sunt plasate într-o cameră caldă, cu o temperatură a aerului de 25 de grade peste zero.Temperatura este scăzută la 18 grade după eclozarea primelor lăstari. Lăstarii tineri de castraveți necesită:

 • udare abundentă;
 • pulverizare zilnică;
 • organizarea iluminării cu lămpi fluorescente;
 • fertilizare.

În condiții bine organizate, răsadurile se vor dezvolta rapid.

Vegetație de castraveți pe o fereastră sau balcon

Legumele cultivate pe un balcon sau o fereastră trec prin aceleași etape de dezvoltare ca în sere, teren deschis. Este important să alegeți un recipient pentru castraveți pe balcon.

Rădăcinile plantei nu diferă adânc, prin urmare, sunt utile recipientele pentru răsaduri de legume cu un diametru mai mare decât înălțimea.

Continuând să crească castraveți pe pervaz, nu sunt mulțumiți de stresul transplantului. Castravetele de interior se simte grozav. Se creează un climat umed prin pulverizare și udare zilnică. Plantele au nevoie de hrănire la fiecare zece zile. Sunt adecvate complexe speciale de îngrășăminte pentru castraveți.

După apariția celei de-a cincea frunze, se organizează un suport pentru tulpinile plantei. O plasă este trasă de-a lungul ferestrei și genele de castraveți sunt legate de ea.

castraveți înfloriți pe balcon

Dacă răsadurile au primit nutriția de care au nevoie, lumină, căldură și umiditate în cantități suficiente, atunci nu vor mai exista flori sterile și fructele vor fi legate. Puteți crește numărul de castraveți pe lăstari prin prinderea vârfului după fruntea a șaptea până la a opta. Florile feminine se formează pe genele laterale formate. Fructele stabilite cresc repede. Colecția zilnică de zelentz stimulează formarea de noi ovare cu castraveți.

Plantele vegetale cu balcoane trec prin stadii de dezvoltare la fel ca în câmp deschis. Se coacă la timp dacă condițiile pentru cultivarea și îngrijirea lor sunt realizate în conformitate cu tehnologia de cultivare a castraveților.

Pentru susținerea genelor, se trage o frânghie pe balcon, de care se leagă lăstarii.

Tufele de castraveți se formează prin prinderea vârfului după ce apare a unsprezecea frunză. Pe lăstarii laterali în creștere, ciupirea se face peste a doua frunză, pe următoarele următoare, se lasă cinci-șase frunze.

De ce ovarele castraveți se îngălbenesc, ce să faci

Grădinăritul nu este întotdeauna satisfăcător. Trebuie să înveți tehnologia cultivării castraveților înainte de a obține verdeață crocantă într-o mini grădină, organizată într-un apartament sau balcon. Una dintre cele mai frecvente probleme este atunci când fructele nu se instalează sau ovarele cad după îngălbenire. Există mai multe motive pentru această stare a plantei:

 • Lipsa elementelor minerale din sol duce la îngălbenirea ovarelor de castraveți. Lipsa de azot se manifestă prin luminarea frunzelor. Puteți îmbunătăți solul cu amestecuri speciale, care sunt așezate într-un strat de cincisprezece centimetri.
 • O scădere a temperaturii noaptea duce la hipotermia plantelor. Castravetele crește și se dezvoltă slab. Nu te poți aștepta de la el fructe.

castraveți pe balcon în ghivece

 • Atât răsadurile cât și plantele adulte sunt udate cu apă caldă. Acoperirea solului amenință că castraveții nu vor da roade. Și uscăciunea aerului și a pământului nu va permite ovarelor să se dezvolte în castraveți.
 • Lipsa de lumină pentru plantele de pe fereastră va duce la creșterea florilor sterile pe tulpini.
 • Dacă nu există suficient spațiu pe pervaz, nu ar trebui să încercați să plantați toate soiurile preferate de castraveți. Pentru ca legumele să crească confortabil, au nevoie de o suprafață de jumătate de metru pătrat. Apoi va fi suficientă lumină și nutriție și nu va apărea îngălbenirea ovarelor.

Dacă se stabilesc un număr mare de fructe, acest lucru va duce la castraveți zdrobiți, la uscarea lor. Pentru o recoltă normală, douăzeci și cinci de ovare vor fi suficiente. Nu este necesar să lăsați flori în axilele inferioare ale frunzelor, acestea vor extrage cea mai mare parte a substanțelor nutritive.

Petele galbene de pe frunze pot apărea ca urmare a bolilor de castraveți. Când sunt infectate cu o ciupercă, castraveții cresc slab.Chiar dacă leguma a înflorit și fructele au fost legate, planta nu va produce castraveți. Bolile comune ale plantelor includ:

 • Fusarium;
 • făinarea;
 • putregai alb;
 • pata maro.

Se știe de ce castraveții de la balcon au frunze pătate. Ciupercile depun spori pe frunze. Și dăunătorii de castraveți afectează și această parte a plantei. Dezvoltarea bolilor se încheie în moartea plantei. Prin urmare, este atât de necesară organizarea prevenirii infecțiilor infecțioase. Și dacă pe castraveți se găsesc semne de dezvoltare patologică, tratamentul acestora. Bolile castraveților se vindecă după tratarea plantelor cu preparate fungicide.

ascohită la castraveți

Semne de boli de castraveți

Castraveții sunt mai susceptibili decât alte culturi de grădină să sufere de boli:

 1. Toate părțile plantei sunt afectate de putregaiul alb. O infecție apare cu umiditate ridicată în cameră și udare viguroasă. Sporurile ciupercii sunt vizibile în interiorul tulpinii de castraveți. Ele sunt transmise prin mâinile omului, prin aer. Sporii fungici pot zbura în fereastra deschisă și se pot așeza pe frunze de castravete. Va ajuta să scăpați de boală eliminând părțile afectate, stropindu-le cu var sau cărbune zdrobit.
 2. Înfloririle albe pe frunze sunt un semn de mucegai pudră. Când apar primele semne ale bolii, frunzele de castraveți sunt polenizate cu pulbere de sulf sau plantele sunt tratate cu Fitoverm.
 3. Pata brună pe frunze apare când temperatura aerului scade brusc. În timp, petele se transformă în ulcerații. Boala poate fi prevenită prin creșterea temperaturii aerului la 20 de grade Celsius, reducând umiditatea. Elimină semnele de boală procesarea castraveților cu lichid Bordeaux.

Dezvoltarea condițiilor patologice la castraveți apare din cauza nerespectării regulilor de îngrijire. Plantele au nevoie de aerisire, astfel încât castraveții care sunt plantați dens adesea se îmbolnăvesc.

De ce castraveții nu înfloresc

Dacă răsadurile de castraveți s-au dezvoltat corect, atunci după treizeci și patruzeci de zile de la plantarea semințelor, vor apărea flori. Atunci când înflorirea nu are loc, există un motiv pentru care castraveții nu înfloresc.

Pentru a exclude apariția unei astfel de situații, trebuie să:

 • apă castraveți cu apă caldă dimineața sau seara;
 • plantarea plantelor unei legume la o distanță de douăzeci și cinci de centimetri una de cealaltă;

 mucegai pe castraveți

 • îndepărtați lăstarii și mugurii din axilele frunzelor inferioare;
 • cumpărare semințe de legume de la producători de încredere;
 • hrăniți cu complexe care conțin potasiu și fosfor, cu excepția azotului înainte de înflorire;
 • dezinfectați solul înainte de a planta semințe;
 • adăugați cretă sau var tăiat în sol.

Pentru ca problema absenței înfloririi sau a apariției florilor sterile să nu apară, sunt achiziționate semințele soiurilor partenocarpice sau hibrizii autopolenizați. Și apoi întrebarea: „de ce ovarele cad și se îngălbenesc” nu vă va deranja.

opinii
 1. Speranţă
  7.07.2018 03:35

  Este necesar să alimentați planta cu un bioactivator de creștere BioGrow... Frunzele de castraveți s-au îngălbenit și, după ce am udat cu acest produs, planta a început să crească rapid, au apărut multe flori și ovare.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac