Soiuri de forfecare pentru oaie și cum să aleagă un dispozitiv, cât costă

Utilizarea foarfecelor de oaie ajută la obținerea de rezultate excelente. Acest dispozitiv ar trebui să se afle în arsenalul fermierului dacă crește animale pentru lână. Pentru prima dată, astfel de produse au apărut în urmă cu mai bine de 4000 de ani. Cu toate acestea, au suferit multe schimbări de atunci. Dispozitivele moderne ajută la tăierea rapidă și eficientă a lânii fără a răni animalele.

Tipuri de foarfece pentru o tunsoare

Foarfecele manuale au fost inventate cu mult timp în urmă. Cu toate acestea, acest instrument rămâne popular astăzi. Dispozitivul este potrivit pentru fermierii care păstrează un minim de animale. Crescătorii de animale cu efective mari ar trebui să aleagă modele electrice.

Mecanic

Acest instrument este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Dispozitivele antice s-au distins prin designul cel mai simplu. De atunci, au suferit modificări semnificative. Corpurile moderne sunt simple și duble. Prima opțiune este considerată cea mai accesibilă. Aceasta este o soluție potrivită pentru fermieri cu maximum 20 de animale.

Mai mult, astfel de produse nu sunt potrivite pentru toți crescătorii de animale. Sunt considerate foarte dure și, prin urmare, va trebui să se depună mult efort pentru a tăia o tunsoare. În plus, o serie de abilități sunt necesare pentru a funcționa. Orice mișcare neglijentă poate deteriora animalul. Prin urmare, astfel de dispozitive sunt potrivite numai pentru fermieri cu experiență.

Începătorii ar trebui să acorde preferință foarfecelor duble, care sunt similare cu cele obișnuite. Acestea includ 2 lame care sunt bolțate la bază. Produsul are un mâner în formă de inimă. Acest lucru reduce stresul pe degete și ușor decupajul.

foarfece

Foarfecele duble prezintă lame special curbate, care taie stratul mai uniform și previne rănirea animalelor.

Electric

Pentru proprietarii de animale mari, foarfecele electrice sunt potrivite. Seamănă cu tunsori obișnuiți de păr. Cu toate acestea, dispozitivul pentru oi are un design special de cuțite, care vă permite să scăpați chiar și de lână rulată.

Principalul dezavantaj al mașinilor electrice este costul ridicat. În plus, dacă dispozitivul se defectează, proprietarul său va trebui să cheltuiască o mulțime de bani pentru reparații. Mai mult, astfel de dispozitive prezintă multe avantaje:

  1. De mare putere. Datorită acestui fapt, mai mult de 100 de oi pot fi tăiate cu ajutorul unui dispozitiv de tuns electric pe zi.
  2. Greutate mica. Acest lucru ajută la evitarea suprasolicitării.
  3. Ușor de îngrijit. Cuțitele pot fi îndepărtate ușor din corp pentru tăiere și ascuțire. Dacă dispozitivul este echipat cu o siguranță, nu vă temeți că se va rupe.

Foarfece electrice

În plus, kitul conține de obicei piese și cuțite suplimentare. Prin urmare, dacă este necesar, lucrările de reparație pot fi efectuate cu propriile mâini.

Ce să caute la cumpărare

Atunci când alegeți foarfecele de oaie, se recomandă să luați în considerare următorii factori:

  1. Puterea trebuie să fie de cel puțin 500 wați. Acest lucru vă va permite să tăiați mai multe oi fără întrerupere. Un dispozitiv mai puțin puternic va eșua din cauza supraîncălzirii. De asemenea, forțatorul va trebui să facă pauze constante pentru a răci aparatul.
  2. Atenție la durata perioadei de garanție. Având în vedere că lamele sunt întunecate în mod constant, este important să înțelegem cât timp va dura dispozitivul.
  3. Este mai bine să acordați preferință produselor unor mărci cunoscute. Acest lucru mărturisește nu numai calitatea ridicată, dar face posibilă și achiziționarea de piese de schimb pentru instrument.
  4. Merită luat în considerare greutatea produsului. Un dispozitiv greu nu poate fi folosit mult timp. Prin urmare, merită să acordăm preferință celui mai ușor model.

Cat costa?

Prețurile foarfecelor de tăiere variază. Modelele bugetare pot fi cumpărate pentru 5.000 de ruble. Aceste mașini au o putere de 300-350 wați și cântăresc 1-1,5 kilograme. Costul produselor mai fiabile este cu 2000-4000 de ruble. De exemplu, o mașină cu o putere de 520 wați, care cântărește 1,4 kilograme și face posibilă reglarea presiunii, va costa 7000-8000 ruble.

Opinia expertului
Zarechny Maxim Valerievich
Agronom cu 12 ani de experiență. Cel mai bun expert în cabană.
Astfel de dispozitive se caracterizează prin prezența unui sistem de răcire. Acest lucru ajută să funcționeze mult timp fără întrerupere. În acest caz, ascuțirea cuțitelor este de obicei suficientă pentru procesarea a 100 de capete.

Foarfecele manuale vor costa 700-2000 de ruble. Produsele de calitate superioară costă 3000 de ruble. Cel mai convenabil mod este să comanzi un produs prin internet și să îl plătești cu numerar la livrare.

Instrucțiuni de utilizare și îngrijire

Se recomandă ascuțirea foarfecelor de mână înainte de utilizare. În cazul utilizării utilajului, merită să îi puneți cuțite noi. Este mai bine să pregătiți 2 seturi de accesorii. Acest lucru vă va ajuta să continuați să tăiați dacă unul dintre haine se rupe.

tuns

După aceea, se recomandă pregătirea camerei pentru lucru. Este important să-l păstrați ușor și curat. Ștergeți cuțitele cu alcool. Acest lucru va ajuta la dezinfectarea produsului. Procedura este recomandată înainte de începerea lucrului și înainte de tăierea fiecărui miel nou. În procesul de lucru, este important să respectați regulile de siguranță. După fiecare tunsoare, merită să vă ascuți foarfecele. Aceasta nu va dura mai mult de 1 minut.

Se recomandă curățarea mașinii de tuns după terminarea tunsorii. În același timp, merită să îndepărtați părul rămas și puful din cuțite. Acest lucru se poate face cu o perie. Se recomandă ștergerea restului mecanismului cu o cârpă moale.

Pentru a prelungi viața mașinii, nu utilizați produse sau solvenți agresivi. Unitățile dispozitivului trebuie tratate cu ulei de mașină. Acest lucru este recomandat după fiecare tunsoare.

Dacă în timpul funcționării devine necesară aplicarea multă forță sau mașina lasă treceri inegale, este necesară înlocuirea sau ascuțirea suprafețelor de tăiere. Respectarea următoarelor recomandări pentru depozitarea și utilizarea produsului nu are o importanță redusă:

  • dispozitivul nu poate fi păstrat în condiții de umiditate ridicată;
  • nu folosiți dispozitivul pentru tăierea altor animale;
  • Este recomandat să păstrați cuțitele în huse speciale.

Astăzi, există multe modele de foarfece și tunsori care pot fi folosite pentru tăierea oilor. Pentru a alege opțiunea potrivită, se recomandă studierea caracteristicilor fiecăruia dintre ele.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac