Tratamentul corect al bolilor de piper în seră, măsuri de control

Bolile de ardei gras pot fi recunoscute prin aspectul plantei. Prin urmare, cunoscând semnele inițiale, puteți alege măsurile de control potrivite pentru a salva întreaga recoltă.

Boli bacteriene

În condiții de seră, clima este favorabilă dezvoltării multor agenți patogeni. Infecția se răspândește într-un ritm mai rapid decât în ​​paturile deschise. Prin urmare, trebuie să urmați recomandările pentru a preveni această sau acea boală. Dacă este devreme să se recunoască boala ardeilor în seră, atunci tratamentul lor va fi efectuat corect.

Fitoplasmoza (stolbur) de ardei gras este provocată de micoplasme. Infecția apare din cauza afidelor, căpușelor și a altor dăunători.

Planta nu crește până la dimensiunea declarată, tufișul este mic. Frunzele superioare încep să sufere. Marginile lor se ondulează în sus, se ondulează și se usucă treptat. Dacă nu începeți o luptă, atunci frunzele uscate se îngălbenesc, cad și planta moare. Fructele cu o coloană de piper se formează mici, deformate, se înroșesc devreme. Ardeiul are un gust amar și nu suculent.

Principalele măsuri preventive care vor ajuta împotriva bolilor includ:

boala frunzelor

 • tratament preventiv împotriva dăunătorilor;
 • cel mai bine este să alegeți hibrizi, sunt mai rezistenți la toate bolile;
 • dacă apar tufișuri bolnave, trebuie să fie dezrădăcinate și duse departe de paturi;
 • este imperativ să dezinfectăm structurile de susținere a serii, uneltelor de grădină și a solului în sine;
 • blaturile după recoltare nu trebuie lăsate pe șantier;
 • buruieni pentru a preveni supraîncărcarea buruienilor.

Bacteriile provoacă ofilirea verticilară a ardeiului. Frunzele cu o astfel de boală devin palide, devin dure și dure. Fructele sunt formate mici, forma este deformată și în interior sunt foarte puține semințe.

Dacă boala a lovit o varietate rezistentă la această boală, atunci răspândirea este lentă, iar fructele au timp să se coacă.

boala cu piper

Verticiloza nu este tratabilă. Poți fi salvat doar dacă te ocupi cu atenție de materialul de plantare și de sol.

De ce frunzele de piper devin negre? Bolile obișnuite ale puieților de ardei sunt completate de boli precum bacteriile negre. Cauza bolii este bacteriile care persistă pe semințe. Prin urmare, este atât de important să efectuați procedura de dezinfectare înainte de plantarea răsadurilor. Vremea caldă și umiditatea ridicată contribuie la răspândirea masivă a bacteriilor.

Pe frunze apar pete maro închis. Pe măsură ce boala se răspândește, petele de pe frunzele ardeiului se înnegresc și cresc ca mărime, dar nu se contopește. Din cauza malnutriției, frunzele încep să se usuce, iar fructele nu se coacă.

Pentru a proteja împotriva bolii, trebuie selectate soiurile rezistente la boală.Cum să procesăm culturile de legume? Lupta împotriva microorganismelor poate fi însoțită de medicamente precum fosfat de Trisodiu, Fitosporină, Planriz.

Natura virală

Bronzarea ardeiului (ofilirea petei) este cauzată de virusuri. Un simptom distinctiv al bolii este culoarea gri-violet sau bronz a frunzelor. Pe măsură ce infecția se răspândește, pe frunze se formează pete sau dungi brune, mai întâi la bază și apoi se deplasează spre vârfuri.

boli virale

Fructele sunt, de asemenea, afectate de ofilirea observată. Pe ardei apar inele maronii, gălbui sau verzi, iar la bază se formează dungi întunecate.

Ce să faci pentru a împiedica ardeii să se bronzeze? Trebuie luate o serie de măsuri preventive:

 • înainte de plantare, asigurați-vă că dezinfectați semințele;
 • nu puteți planta ardei lângă un pat de flori;
 • scapă de buruieni în timp;
 • trebuie să scapi de frunzele bolnave care apar, acestea sunt tăiate și arse;
 • sfaturi de grădinari cu experiență: „Combateți boala cu Fundazol”.

ardei brun

Boala gravă a mozaicului de tutun poate distruge întreaga cultură sau poate reduce semnificativ cantitatea acesteia. Agentul cauzal este un virus. Frunzele cu un model marmorat pot fi văzute pe plantă. Petele galbene, închise la culoare și verde deschis alternează. Frunzele se ondulează, dezvoltarea se oprește, fructele sunt mici și nu se coacă. Pe ardei se pot observa pete maronii.

Cum să faci față virusului? Pentru a preveni un mozaic de ardei, trebuie să prelucrați semințele înainte de plantare, nu plantați în aceeași zonă câțiva ani la rând. Din remediile populare, o soluție de zer și iod este eficientă.

O altă boală care afectează ardeiul este putregaiul de la ardei. Se dezvoltă atunci când planta nu poate furniza fructele cu calciu.

Un factor în dezvoltarea bolii este nu numai deficiența de calciu, ci și habitatul virușilor, bacteriilor sau ciupercilor de pe suprafața fructelor.

În primul rând, la baza fructului apar pete verzi închise, care capătă în cele din urmă o nuanță maronie. Zona deteriorată se micșorează și devine uscată.

Ca măsură preventivă, sunt astfel: menținerea umidității în seră, slăbirea și desfacerea solului, ajutor regulat la udare. Se recomandă mulcirea. Este util să efectuați pansamentul rădăcinilor de cel puțin trei ori pe întregul sezon de creștere, de exemplu, cu azotat de calciu.

Atac fungic

O boală fungică, cum ar fi întârzierea, poate aduce daune semnificative culturii. Sporii pot fi transportați prin aer și rămân în sol mult timp.

boli fungice

În primul rând, frunzele sunt bolnave. Pete maro apar la început, cu dimensiuni mici. Cresc cu viteză mare și se răspândesc în întreaga plantă, inclusiv fructele. Pe suprafața petelor se poate observa un strat gri deschis.

Pe vreme uscată, frunzele se ondulează și se usucă. Dacă vremea este ploioasă, atunci pe frunze se dezvoltă pete negre și putrezirea nu poate fi evitată.

Preparatele care pot opri răspândirea ciupercii la ardei și pot preveni infecția tuturor răsadurilor: Alirin B, Gamair, Oksikhom, Ordan, Fitosporin M, Quadris.

Dacă partea inferioară a tulpinii ardeiului s-a întunecat, cauza poate fi o boală fungică, cum ar fi piciorul negru. Infecția afectează cel mai adesea răsadurile, dar și o plantă adultă se poate îmbolnăvi. Agentul patogen intră în plantă prin sol sau împreună cu semințele infectate. Factorii de distribuție sunt plantarea prea frecventă a răsadurilor sau a serii slab ventilate. Locul începe să se usuce, să putrezească, după care moare întreaga răsad.

îngrijirea ardeiului

Lupta împotriva agentului patogen poate fi realizată în următoarele moduri:

 • plantele trebuie inspectate zilnic;
 • la prima detectare a bolii, se recomandă să se facă o soluție de permanganat de potasiu și să se toarnă peste sol;
 • solul trebuie dezinfectat înainte de plantare pentru răsaduri; preparate precum Baikal, Radiance sunt adecvate;
 • se recomandă tratamentul semințelor cu medicamente care cresc imunitatea: Epin, Agate;
 • este obligatoriu respectarea regimului de udare;
 • încăperea trebuie să fie ventilată, evitând tirajele.

hilling piper

Apariția fluturării fusarium a ardeilor aparține și ciupercilor. Sporii înfundă vasele din interiorul tulpinii, iar planta nu mai primește nutriție și umiditate. Frunzele răsadurilor devin galbene, ondulate. Nu se poate trata usturoiul cu piperul Fusarium. Dacă se găsește o încolțire bolnavă, aceasta trebuie distrusă imediat.

Prevenirea constă în următoarele acțiuni:

 • alege soiuri de ardei care prezintă rezistență la fusarium;
 • semințele trebuie tratate cu preparate speciale, de exemplu, fondol;
 • după recoltare, îndepărtați blaturile vechi.

În seră, ardeii clopot suferă adesea de cladosporia, poate fi suspectat atunci când frunzele s-au întunecat.

Ciuperca este activă în special acolo unde există umiditate ridicată. Petele brune se dezvoltă la exteriorul frunzelor de ardei. În interior, puteți observa o floare cenușie.

Cum se tratează cladosporia și principalele măsuri preventive:

 • toamna, după recoltare, este imperativ să se dezinfecteze cu sulfat de cupru;
 • alegeți un loc diferit pentru plantarea ardeilor în fiecare an;
 • când apare o boală, se recomandă reducerea udării și a umidității aerului în seră;
 • puteți vindeca planta cu medicamente precum Zaslon, Barrier.

îngrijire și cultivare

Putregaiul gri este cauzat de ciuperci. Poate apărea din cauza umidității ridicate. Mai întâi, pe fundul tulpinii apar puncte maronii. Atunci pot apărea pete negre pe toate părțile plantei. Pe măsură ce infecția progresează, întreaga plantă devine mucegăită.

Măsuri de control pentru prevenirea bolilor fungice de ardei și tratamentul acestora:

 • păstrarea distanței în timpul aterizării;
 • menținerea temperaturii și umidității normale;
 • în recenzii se găsește adesea: „Tratamentul cu Fitosporin, Fundazol sau Previkur ajută la a scăpa de boală. Procesăm paturile chiar și în scopuri de prevenire. "

Din cauza ploilor frecvente, a umidității ridicate, ardeii dulci sunt afectați de streptoria. Pe frunzele ardeiului apar pete albe, care pot fi de diferite dimensiuni. E

Dacă nu începeți o luptă, frunzele devin albe, se încrețesc, se usucă și cad. Primele semne sunt observate mai întâi pe frunzele inferioare, iar partea superioară începe treptat să se lumineze.

Ciuperca afectează adesea o plantă slăbită, de aceea trebuie să monitorizați fertilizarea, iluminarea și umiditatea solului. O plantă bolnavă trebuie îndepărtată imediat din grădină. Restul răsadurilor se recomandă a fi tratate cu preparate care conțin cupru.

Serele pot fi terenuri de reproducere pentru ciuperca ruginii. Pe frunze se formează un înveliș ruginit. În caz de infecție severă, planta moare.

Când crești răsaduri de ardei acasă, te poți confrunta și cu bolile enumerate mai sus. Foarte des, agenții patogeni afectează precis vegetația fragilă și tânără. Prin urmare, este atât de important să începi să faci prevenire în acest stadiu.

opinii
 1. Liza
  12.12.2017 01:03

  Pentru ca ardeii să crească bine și să nu fie afectați de diverse boli, folosesc remediul BioGrow, servește ca o reîncărcare destul de bună, costă mult mai puțin decât analogii.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac