Ce trebuie să faceți dacă un ardei are frunze purpurii într-o seră sau un câmp deschis

Mulți legumicultori sunt angajați în cultivarea ardeiului, deoarece această legumă este foarte des folosită pentru prepararea diverselor feluri de mâncare și salate. În timpul cultivării acestei plante, pot apărea diverse probleme. Destul de des, frunzele sale încep să-și schimbe culoarea și să devină violet. Pentru a scăpa de această problemă, trebuie să vă dați seama de ce își schimbă culoarea.

Motivele

Mulți grădinari sunt surprinși serios când văd răsaduri care au o nuanță liliacă. Ardeii normali nu pot avea această culoare. Există mai multe motive pentru care frunzele se pot transforma în violet sau violet.

Schimbări de temperatură

Unul dintre motivele principale ale acestei probleme sunt schimbările puternice de temperatură. Datorită apariției bruște a frigului, frunzele încep să se curbeze într-un tub și să se întunece. De-a lungul timpului, ei iau o culoare liliac și devin violet.

Cel mai adesea, frunzele cu această umbră apar atunci când ardeiul este plantat devreme pe câmp deschis. Cand creșterea ardeilor într-o seră frunzele se întunecă mult mai rar. Cu toate acestea, acest lucru se poate întâmpla într-o seră dacă nu este suficient de izolat. Pentru a păstra tufișurile, trebuie să restabiliți imediat temperatura optimă.

Anthocyanosis

Antocianoza apare dacă ardeiul nu are fosfor. Din această cauză, răsadurile tinere încep să se degradeze treptat și să moară. Fosforul este o substanță de neînlocuit necesară creșterii și dezvoltării normale a tufelor. Nu este numai principala sursă de energie a plantei, ci și controlează toate procesele metabolice ale acesteia. Fosforul este foarte important pentru ardei, deoarece stimulează setul de fructe, înflorirea și zona rădăcinilor. În plus, este responsabil pentru acumularea de zahăr în fructele coapte.

Frunzele inferioare ale tufișului pot semnala o lipsă de nutrienți, deoarece sunt primele care încep să își schimbe culoarea. De asemenea, culoarea se poate schimba și tulpina tufei.

frunze violet de ardei în grădină

Alte semne includ ondularea frunzelor spre tulpină sau în sus. Dacă nu scapi de antocianosis în timp util, tulpina va deveni mai păroasă și mai fragilă. De asemenea, sistemul rădăcină poate fi afectat. În timp, devine din ce în ce mai slab și absorbind nutrienții din sol.

Întreținerea temperaturii în seră

Mulți oameni sunt confuzați despre ce trebuie să facă dacă ardeiul are frunze purpurii. Pentru a preveni decolorarea ardeilor, trebuie să monitorizați în mod constant temperatura.

Norma de temperatură

Temperatura optimă în timpul zilei ar trebui să fie în jur de 20-25 grade.Seara, acest indicator poate fi mai mic cu 3-5 grade. Mulți cultivatori în devenire încearcă să crească temperatura din seră pentru a îmbunătăți creșterea tufișurilor. Cu toate acestea, acest lucru nu poate decât să dăuneze plantei și să ducă la moartea acesteia.

De asemenea, ar trebui să monitorizați temperatura solului. Este necesar să nu scadă sub 14 grade și să nu depășească 25 de grade. Cu o scădere serioasă a acestor indicatori, poate începe înfometarea cu fosfor a plantelor.

Metode de control al temperaturii

Destul de des, tulburile de frunze purpurii apar din cauza temperaturilor scăzute. Există mai multe modalități de a ridica rapid câteva grade:

  • Aplicarea straturilor suplimentare de film noaptea. Acestea sunt așezate la o distanță de aproximativ 5 cm de stratul principal. Este mai bine să folosiți agrafe de înveliș din plastic pentru a le asigura. Cu această protecție suplimentară, se formează o pernă de aer, care protejează sera de aerul rece exterior.
  • Limitați cantitatea de aer deasupra tufișurilor cu ardei gras cu o seră suplimentară mică. Rama sa poate fi realizată din tije mici din lemn sau sârmă cu diametrul de 3-4 mm. Ca strat de acoperire, puteți utiliza o peliculă solidă cu o grosime de cel puțin 0,5 mm. Pentru a evita crearea unei temperaturi prea ridicate sub seră suplimentară, aceasta trebuie ventilată periodic.
  • Pentru a crește temperatura solului cu câteva grade, este necesar să-l mulți. Acest lucru se poate face folosind filetă sau film. Astfel, temperatura va crește cu 1-2 grade, iar ardeiul nu va deveni albastru.

frunze mov pe răsaduri de ardei

Măriți temperatura în seră foarte atent. Mai ales în zilele călduroase, deoarece acest lucru poate deteriora tufișurile de ardei și poate provoca arsuri.

Pansament de top cu ardei

Destul de des, frunzele devin albastre din cauza lipsei de fosfor și a altor nutrienți, de aceea este necesar să alimentăm ardeiul în mod corespunzător. Înainte de a hrăni planta, trebuie să vă familiarizați cu cum să o faceți corect.

Prima hrănire

Trebuie să începeți să fertilizați solul înainte de a planta răsadurile. Pentru aceasta, se introduc 200 de grame de cenușă, o găleată de compost, o linguriță de sulfat de potasiu și o lingură de superfosfat pe metru pătrat al locului.

Următorul pansament se efectuează la numai 20 de zile de la plantarea răsadului în pământ. Din acest moment, se recomandă utilizarea îngrășămintelor cu o cantitate crescută de fosfor, pentru ca în viitor să nu apară pete purpurii pe frunze. O soluție preparată din 15 g de carbonit, 10 litri de apă și 3 g de superfosfat este turnată în solul pre-umezit sub fiecare tufiș de ardei.

Dacă frunzele tinere nu numai că și-au schimbat culoarea, dar au început să cadă, atunci trebuie folosită o soluție de acid boric.

acid boric pentru ardei

Top dressing în timpul dezvoltării și înfloririi

În timpul creșterii, îngrășămintele trebuie aplicate lunar de 2-3 ori pe sol. Arbustii de ardei în creștere au nevoie de calciu, azot și fosfor. Înainte de înmugurire, adăugați o solutie preparată din 10 g din aceste îngrășăminte minerale și 5-8 litri de apă în sol. Pentru fiecare tufiș de ardei nu se consumă mai mult de 100 g amestec.

Pentru deficiență severă de fosfor, se utilizează o soluție puternică de superfosfat. Pentru a-l pregăti, un pahar de superfosfat este umplut cu apă fierbinte. Amestecul trebuie infuzat timp de aproximativ 12 ore, după care trebuie turnat într-o găleată cu apă. O bucșă este tratată cu un litru de soluție pregătită.

Puteți efectua, de asemenea, hrănirea foliară. Pentru aceasta, frunzișul este tratat cu o soluție de 0,5% fosfor.

Concluzie

Destul de des, frunzele de ardei încep să-și schimbe culoarea și să devină de culoare violet. Dacă frunzele devin purpurii, atunci trebuie să monitorizați temperatura mediului în care crește piperul de seră și să fertilizați solul în mod regulat.Puteți vorbi, de asemenea, cu oameni care cultivă piper de mult timp și știu să scape de această problemă.

opinii
  1. Anya
    7.07.2018 07:46

    Dacă hrăniți răsadurile, atunci astfel de probleme nu vor apărea. Recomand utilizarea unui bioactivator "BioGrow”, Nu doar că activează creșterea, dar întărește și ardeiul. Răsadurile nu reacționează atât de puternic la schimbările de temperatură.

    A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac