Rețete pentru castraveți cu mușchi verzi pentru iarnă

Castraveții cu mazăre verde pentru iarnă au devenit o rețetă populară. Albul este adesea folosit pentru a adăuga la salate și vinete, dar poate fi folosit și ca fel de mâncare independent. Toate rețetele au o descriere detaliată. Dacă respectați regulile conservelor, atunci legumele sunt obținute cu un gust plăcut, neobișnuit.

Opțiune tradițională

Aproape toate rețetele includ frunze de coacăz și cireș, deoarece acestea oferă legumelor aroma lor deosebită. Dacă doriți să obțineți un gust picant, atunci în borcane pregătite, împreună cu mirodenii și ierburi, puneți câteva bucăți de ardei iute.

O rețetă simplă pentru recoltarea castraveților împreună cu mazărea verde.

 1. Castravetii medii, chiar, aproximativ 1,5 kg, se spala in apa rece si se taie capetele. Mazărele se recoltează aproximativ 400 g din păstăi, se aleg doar cele bune.
 2. Mazarea trebuie mai întâi fiartă timp de aproximativ 17 minute, apoi clătită în apă rece și aruncată într-un colizor pentru a scurge excesul de lichid.
 3. Nu puteți face fără verdeață, crenguțe și semințe de mărar, câteva frunze de coacăz și hrean sunt potrivite (verzele trebuie spălate).
 4. Frunzele verzi, câteva căței de hrean, jumătățile de cuișoare de usturoi sunt răspândite în partea de jos a borcanelor pregătite.
 5. Apoi castraveții încep să se împacheteze bine. Fiecare strat de castraveți ar trebui să fie întrerupt cu mazăre.
 6. Se toarnă apă clocotită peste castraveți de două ori timp de 15 minute. Pentru a treia oară, se adaugă în apa scursă din conserve 35 g de sare și zahăr și 70 ml de oțet. Aduceți saramura la fiert.
 7. Marinada rezultată este turnată în conținutul recipientelor de sticlă și turnată.

Sarea închisă în borcane este întoarsă cu susul în jos, învelită într-o pătură caldă mare până când conținutul s-a răcit.

castraveți cu mazăre verde într-un borcan

Castraveții conserve cu mazăre verde se vor dovedi crocante dacă urmați sfaturile următoarei rețete fără a steriliza.

 • Clătiți castraveții în cantitate de 2 kg și tăiați marginile, colectați mazărea din păstăi (aveți nevoie de aproximativ 500 g, separați de cele viermi și spargeti) și gătiți în apă clocotită timp de 17 minute.
 • Se macină hreanul decojit și usturoiul cu un blender pentru a face suc.
 • În partea de jos a borcanelor sterilizate, acestea încep să pună frunzele de cireș, coacăz, hrean, câteva pui de pătrunjel, semințe de marar și 4 mazăre.
 • Castraveții cu mazăre se pun, alternând fiecare strat.
 • Se toarnă apă clocotită timp de 10 minute și se scurge. O procedură similară este efectuată de două ori.
 • Pentru a treia oară, se prepară o marinată din apa scursă cu adăugare de zahăr și sare. De îndată ce apa fierbe, turnați în oțet 90 ml.
 • Marinada finală se toarnă în borcane, se adaugă suc de usturoi cu hrean și încep să se rostogolească.

Se recomandă depozitarea borcanelor cu susul în jos, sub haine calde, până la răcirea finală a depozitului de iarnă.

Rețetele care păstrează fermitatea și fermitatea legumelor trebuie să includă frunze de hrean sau de stejar. Aceste verzi conțin substanțe care le păstrează crocante precum legumele proaspete.

Combinație neobișnuită

Există rețete dovedite care includ ingrediente suplimentare. Castraveții murați vor obține un gust acru neobișnuit de plăcut dacă adăugați un mere la preparat. Mazarea va rămâne fermă și crocantă.

 • Pentru recoltarea pe timp de iarnă, veți avea nevoie de mere acre mici (un măr se ia pe litru de recipient). Fructele sunt spălate, decojite și tăiate în felii mici.
 • Castraveții sunt spălați și înmuiați în apă cu gheață pentru a-și menține forma și fermitatea.
 • Mazarea colectată din păstăi se spală și se fierbe timp de 15 minute (este mai bine să alegeți mazărea tânără, astfel încât va găti mai repede).
 • Frunze de coacăz și cireșe, semințe de mărar, cuișoare, frunză de lavrushka, 3 mazăre de vară sunt trimise în borcanele pregătite.
 • Merele se pun în primul strat, apoi vin castraveții și se adaugă mazărea ultima.
 • Se presara cu catei de usturoi tocat deasupra.
 • Conținutul se toarnă cu apă clocotită de două ori timp de 10 minute.
 • După a treia oară, se adaugă sare și zahăr în apa scursă, iar după fierbere, 30 ml de oțet.

Borcanele închise sunt gata, întoarsă și lăsate să se răcească, acoperite cu o pătură caldă.

castraveți cu mazăre verde în borcane

Gust rafinat

Conservele de castraveți se pot efectua și cu păstăi de mazăre. În loc de oțet obișnuit, rețeta implică adăugarea de oțet de vin. Gustul este de neuitat!

 • Castraveții mici în cantitate de 1 kg sunt sortați, spălați, capetele sunt tăiate și înmuiate în apă rece. Apoi, trebuie să fie tăiate în cercuri sau benzi.
 • Capetele păstăilor spălate sunt tăiate.
 • Cojiți două cepe și tăiați-le în jumătate de inele.
 • Saramura este preparată cu adăugarea a 40 g de zahăr și sare, oțet și frunze de dafin.
 • Ciuperca, castraveții, păstăi de mazăre și ceapa tocată se pun în borcane pregătite.
 • Se toarnă saramură fierbinte și se închide cu capacele.

Ca de obicei, păstrați cu susul în jos sub o pătură caldă până se răcește complet.

păstăi de mazăre

Răspunsul gospodinelor cu experiență

Există numeroase recenzii despre recoltarea castraveților cu mazăre verde și doar cele pozitive. Toată lumea observă că castraveții sunt crocanti, sărați și cu o amabilitate plăcută.

„Recoltăm mazăre cu castraveți de câțiva ani la rând. Aperitivul pleacă imediat în primele zile reci de iarnă. Adaug in salata "Olivier", azu, murat. Puteți să îl serviți pur și simplu cu cartofi sau terci.

Conserve conform următoarei rețete:

 1. Colectez mazărea verde într-un recipient mare, toarnă apă doar pentru a acoperi un strat mic deasupra. După fierbere, gătiți încă 2 minute.
 2. Am pus frunze de stejar, visine și coacăze în borcane de sticlă, tăiate în cuișoare de usturoi și le trimit la ierburi.
 3. Clătesc bine castraveții din murdărie și încep să le pun strâns în borcane, împreună cu crengile de mărar.
 4. Toarna mazarea deasupra. Nu este necesar să-l tamponăm puternic, altfel se va destrăma și își va pierde forma. Lasă-l să plutească liber între rândurile de castraveți.
 5. Am turnat conținutul borcanelor cu apă fiartă timp de 10 minute, închizând capacul.
 6. Scurg apa într-un recipient separat, adăugăm sare, mazăre allspice, cuișoare. Aduc la fierbere și toarnă în oțet.
 7. Turnam marinata in borcane si le inchid cu capace metalice.

castraveți cu mazăre verde într-un borcan de litru

Conservarea trebuie păstrată pentru primele zile sub o pătură caldă până se răcește. Apoi puteți muta conservele într-un loc întunecos și rece.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac