O rețetă simplă pentru prepararea gemului de piersici pentru iarnă

Albii pentru iarnă sunt o problemă personală pentru fiecare gospodină, dar aproape toată lumea face gem. Această delicatesă este de neînlocuit pe masa de iarnă. Ca o bucată de vară luată cu tine în serile reci de iarnă. Nu este dificil să prepari gemul de piersici, procesul nu are particularități.

Există o mulțime de rețete, deoarece apar deseori noi experimente ale locuitorilor și grădinarilor de vară. Dar, totuși, au fost identificate cele populare, care până în prezent sunt populare cu gazdele.

Dulceata de piersici: subtilitatile gatitului

Ținând cont de toate nuanțele atunci când faceți gem, obțin un desert excelent, care este tratat tuturor rudelor și prietenilor:

 • Nu este nevoie să scapi de piele. Este cel care conține mai mulți nutrienți. Și împiedică piersicile să nu își piardă forma.
 • Spuma afectează gustul final al desertului, se recomandă eliminarea acestuia. Dar nu atunci când este fiert un tratament cu piersici, gospodinele recomandă să se lase.

fructe de piersici

 • Precizia gemurilor va fi dată de prezența nucleolilor în ea.
 • Se adaugă acid citric sau suc înainte de gătirea finală, deoarece fructele nu au aciditate. Și fără ea, nu durează mult.
 • Când s-a răcit complet, gemul se îngroașă.

Odată cu gătitul anual, fiecare gospodină își deduce propriile reguli și subtilități de preparare a unei delicioase.

Pregătirea piersicilor

Pentru orice rețetă, alegerea ingredientelor are o importanță deosebită. În primul rând, acest lucru se aplică produsului principal care face parte din acesta.

Cum se prepară corect piersicile pentru desert:

 • Este mai bine să cumpărați fructe ferme, dar coapte.
 • Dacă gemul este făcut din piersici întregi, atunci este mai bine să le cumpărați pe cele mici.
 • Este mai bine să albiți fructele tari înainte de utilizare. Pentru a face acest lucru, le timp de 5 minute. scufundat în apă clocotită, apoi sub un curent de apă rece. În primul rând, trebuie să străpungeți mai multe găuri, astfel încât acestea să nu crape.

piersici de pe copac

 • Îndepărtați pielea ușor pufoasă imediat înainte de utilizare.
 • Va trebui să lucrați din greu cu piatra, deoarece particularitatea tuturor piersicilor este că este foarte dificil să o îndepărtați de ele. Pentru a facilita procesul, luați un cuțit sau o lingură.
 • Fructele acestei culturi sunt foarte dulci, așa că zahărul trebuie calculat foarte precis.

Gustul desertului finit depinde direct de prepararea corectă a ingredientelor.

Metoda de gătit

Efectuarea gemului nu este dificilă, este important să urmați cu strictețe pașii rețetelor. Principalul mod de a face desertul acasă este gătitul.

Dulceata de piersici in felii pentru iarna: o reteta simpla

Gospodinele caută rețete simple pentru prepararea desertului.Uneori pur și simplu nu există suficient timp pentru a efectua manipulări complexe.

Cum se face acest gem

Nu este nimic complicat, ci doar câteva zile, de când desertul este infuzat pentru o lungă perioadă de timp. Veți avea nevoie de o cantitate egală de piersici și zahăr, acid citric.

dulceata de piersici intr-un borcan

Fructele se spală, se taie în felii. Feliile se pun în etape și se presară cu zahăr. Apoi piesa de prelucrat este infuzată timp de câteva ore la temperatura camerei. Apoi se pune la foc mic și se încălzește treptat, permițând dizolvarea zahărului. Scoateți din foc și lăsați să se răcească complet. Se pune din nou pe foc, după amestecare, se gătește timp de 5 minute, se lasă la infuzat 10-12 ore. Și așa de 4 ori.

Nu închideți recipientul cu gem cu un capac strâns în timp ce infuzați.

În abordarea finală, gemul este fiert timp de 8 minute. și se adaugă acid citric la vârful unui cuțit. Sunt așezate în borcane sterilizate și acoperite cu capace. Până când se răcește complet, sunt ținute sub pături cu susul în jos.

aspectul gemului de piersici

Piersici groase

Se recomandă utilizarea fructelor verzuie sau a celor foarte mici. Dar carnea lor ar trebui să fie fermă, fermă și densă. Dulceața este gătită mult timp, în mai multe abordări.

Gătirea unui desert gros

Veți avea nevoie de 3 kg de piersici, 4 kg de zahăr granulat și 0,5 linguri de acid citric. Fructele se taie în felii, se introduc într-un bol în straturi și se presară cu zahăr. Mai mult, piesa de prelucrat este perfuzată de la 6 la 8 ore.

Înainte de a da foc, amestecați totul cu atenție și dați la fiert. Se adaugă acid citric. Se amestecă întreaga piesă de lucru și se fierbe timp de 5 minute. Apoi, deoparte pentru a infuza la temperatura camerei pentru o zi. Recipientul este acoperit cu material sau tifon, acest lucru este necesar pentru ca condensul să nu se acumuleze.

proces de gătit cu gem de piersici

În această rețetă, se adaugă acid citric nu numai pentru conservare, ci și pentru a conferi delicatesei finite un aspect de chihlimbar.

După ce a insistat, puneți din nou foc. Se aduce la fierbere, se lasă gemul să fiarbă timp de 7 minute. Scoate din nou și lasă desertul să se răcească. În timpul gătirii ulterioare, fierberea trebuie să fie abia observabilă, lăsați-o pe foc timp de 20-25 de minute.

Amestecați foarte ușor pentru a păstra feliile de fructe intacte.

După ce a trecut timpul, puneți borcane pasteurizate și rotiți. Această rețetă este potrivită pentru păstrarea pe termen lung.

gem gata de piersic gata

Reteta de cinci minute

Gătirea rapidă nu garantează depozitarea pe termen lung. Prin urmare, este mai bine să gătiți gem pentru utilizare imediată. Se păstrează la frigider câteva săptămâni. Trebuie să cumpărați 2 kg de piersici și 1 lămâie. Zahărul granulat în această rețetă necesită 1,5 kg.

Tăiați fructele spălate în felii frumoase, presărați cu zahăr, lăsați să stea 3-4 ore. Se adaugă sucul de lămâie și, fără a se agita, se pune pe foc, se încălzește încet. Folosind o spatulă de lemn, ajutați piersicile să se amestece în sirop. După fierbere, dați 5 minute până când zahărul granulat este dizolvat complet. Se pun în borcane, se lasă să se răcească. Acest gem ar trebui să fie pus la frigider doar după ce a trecut o zi și nici nu trebuie să încercați imediat. Ar trebui să fie bine infuzat și înmuiat în sirop de zahăr.

gem de piersic într-un bol

Într-un multicooker

Gătirea desertului într-un multicooker face procesul mai ușor, cu greu trebuie să ai grijă. Dulceata este putin curgatoare, dar poate fi folosita ca sirop pentru prepararea bauturilor. Veți avea nevoie de 2 kg de fructe, 1,6 kg de zahăr granulat, 2 lămâi și apă.

După ce completați rețeta pas cu pas, veți obține un tratament excelent pentru ceai.

fierbeți piersicile

 • Pasul 1 Tăiați piersicile în pană mare, îndepărtați sâmburii.
 • Pasul 2. Amestecați sucul de 2 lămâi și 5 lingurițe. linguri de apă.
 • Etapa 3. Piesa de prelucrat este plasată într-un recipient multicooker, acoperit cu zahăr. Se adaugă acolo un amestec de apă și suc de lămâie.

aspect de piersic

 • Pasul 4. Piersicile sunt infuzate la temperatura camerei timp de câteva ore.
 • Pasul 5. Totul este amestecat și este setat modul „Înmuiere”. Deci gemul se lasă 20 de minute.

gem cu piersici

 • Pasul 6. Deschideți capacul multicookerului și agitați conținutul.Setați modul „Gătirea cu aburi”, lăsați timp de 15 minute. Apoi lăsați să stea o zi, fără să uitați să deschideți capacul.
 • Pasul 7. Apoi setați din nou același mod și lăsați blocajul timp de 15 minute. După semnal, opriți mașina, puneți blocajul în recipiente pregătite, rostogoliți.

 gem de piersic într-un bol

Cu lămâie

Toți dinții dulci vor adora dulceața de citrice, se pare foarte gustoasă. Acest lucru va diversifica gustul și va adăuga valoare desertului. Pentru prepararea sa, veți avea nevoie de 2 kg de piersici și zahăr granulat, 2 lămâi.

Tăiați fructele în felii, presărați cu zahăr. Se lasă să se prepară câteva ore la temperatura camerei. Scoateți semințele din lămâie, tăiați-le în felii împreună cu coaja.

piersicile dintr-un bol fierb

Când se eliberează o cantitate suficientă de suc pentru gătit, piesa de prelucrat este pusă pe foc. Se încălzește încet, amestecând ușor, pentru a nu distruge structura feliilor de piersic.

Utilizarea unei spatule din lemn sau plastic nu va distruge integritatea structurală a fructelor.

Când gemul fierbe, țineți focul timp de 5-7 minute. Adăugați lămâie feliată. Opriți și lăsați să stea o oră. Apoi puneți-l pe foc din nou și fierbeți 5-6 minute, îndepărtați lamaia din gem, pentru ca mai târziu să nu aibă gust amar. Se lasă să se răcească, se gătește a treia oară timp de 10 minute. Se toarnă delicatesele finite în borcane, se rostogolesc și se lasă la temperatura camerei până se răcește complet.

dulceata de piersici in borcane

Cu portocaliu

Gătit dulceață gustoasă și sănătoasă. Ei folosesc nu numai lămâi pentru desert, dar și portocale. Gustul este excelent, fiecare gazdă îl va aprecia. Luați 3 kg de piersici, 1 kg de portocale, 3 kg de zahăr granulat și suc de lămâie.

Fructele se taie în felii mici, se toarnă zahăr în ele și se lasă să stea la temperatura camerei câteva ore, până când apare cantitatea necesară de lichid. Portocalele se taie în felii împreună cu coaja.

 gem de piersic într-un pahar

Înainte de a pune recipientul pe foc, adăugați 3 lingurițe. linguri de suc de lamaie. Se aduce la fierbere, se ține focul timp de 3-4 minute. Îndepărtați și lăsați să se răcească. În timp ce gemul este cald, adăugați portocale. Se aduce din nou la fierbere și se gătește 5-7 minute. Pentru răcire o oră. Scoateți cercurile de portocale din blocaj. Apoi puneți din nou la foc cel mai lent, fierbeți 10 minute.

Desertul este gata, la discreția gazdei, acesta este turnat în borcane sau lăsat pentru mâncare.

 gem de piersic într-un bol

fara zahar

Pentru persoanele care nu consumă zahăr, există o astfel de rețetă. Veți avea nevoie de piersici conserve 0,85 kg, dovleac 0,4 kg, caise uscate 5 buc.

Dovleacul și piersicile se taie cubulețe, caisele uscate se toacă. Conservele de piersici se pun pe foc, dovleacul se fierbe în el până se formează piureul. Adăugați piersici și caise uscate, dați la fiert. Turnat în borcane pregătite.

piersici tăiate

Scorţişoară

Pregătirea unei rețete nu este dificilă, gospodinele sfătuiesc să nu facă concluzii pripite despre incongruență. În primul rând, trebuie să-l gătiți și să-l gustați, apoi să luați o decizie. Ai nevoie de 2 kg de piersici, 2 bețișoare de scorțișoară, 1,8 kg de zahăr, apă și acid citric.

În primul rând, se prepară siropul, pentru că iau 1 lingură. apă și 2 lingurițe. Sahara. În paralel, piersicile sunt tăiate și presărate cu zahăr granulat. Insistați până când sucul apare 5-6 ore. Se amestecă, se pune la foc mic. În momentul în care gemul începe să fiarbă, se toarnă în siropul încălzit. Adăugați scorțișoara acolo, gătiți 10 minute. Opriți și lăsați să se răcească și înmuiați timp de 2 ore. Fierbeți din nou, scoateți scorțișoara, adăugați un vârf de acid citric, gătiți 10 minute. Aranjați-vă în bănci, lăsați-le depozitate.

piersici într-un borcan de litru

Seedless

Gătitul piersicilor tăiate vor prelungi perioada de valabilitate a gemului. Prin urmare, majoritatea gospodinelor preferă aceste rețete. Diversitatea lor este dezvăluită pe larg în acest articol.

 dulceata de piersici in borcane

Cu măr

Pentru a pregăti desertul, veți avea nevoie de 0,55 kg de piersici și mere, 1,3 kg de zahăr și 110 g de apă. Componentele principale sunt tăiate în felii, în timp ce se prepară sirop din întregul volum de zahăr și jumătate de pahar de apă. Apoi, se toarnă fructe în ea, piesa de prelucrat este înfășurată timp de 4-5 ore.

Se gătește la foc mediu timp de 15 minute, apoi se întinde în borcane și se sterilizează 10 minute. Tratamentul este gata.

piersici și mere

Cu zmeura

Pentru a prepara acest gem, veți avea nevoie de zahăr din sfeclă care cântărește 0,95 kg, 0,8 kg pulpă de piersică, 30 g semințe de lămâie, 0,3 kg de zmeură, 70 ml de apă și 130 ml de lămâie.

Semințele de lămâie pre-spălate și uscate sunt introduse într-o pungă cu bandaj improvizat.

Zmeură, piersici tăiate cuburi și apă sunt introduse într-un vas de gătit separat. Puneți un foc lent. Se aduce la fierbere și se continuă să se gătească timp de 15 minute. Apoi adăugați zahărul și sucul de lămâie. Husa cu oase este legată astfel încât să fie în gem, dar nu se înecă. Aduceți la fierbere și determinați temperatura acestuia cu un termometru special. Trebuie să fie de 105-110,,, la atingerea ei, îndepărtați semințele de lămâie și aranjați desertul în borcane.

piersică și zmeură pe masă

Cu zhelfix

Pentru gem, achiziționează 1 pachet de zhelfix, 1 kg de piersici și 0,35 kg de zahăr.

Piersicile tocate fin sunt acoperite cu 150 g de zahăr și lăsate la temperatura camerei timp de 30 de minute, cât mai mult.

Restul de zahăr și gelatină se amestecă bine. După ce piesa de prelucrat a lăsat sucul să i se adauge un amestec de zahăr cu gelatină. Se aduce la fierbere la foc mic.

Gatiti doar 3 minute, puneti delicatetea finita in borcane si rulati.

ambalaj zhelfix

Caracteristici de stocare

Perioada de valabilitate a gemurilor bine pregătite este de un an. Cu condiția ca borcanele să fie sterilizate și capacele să nu fie deteriorate mecanic. Depozitați produsul într-un mediu rece, ferit de lumina directă a soarelui.

Nu este dificil să pregătești un tratament sănătos și delicios cu piersici. Trebuie doar să urmați cu strictețe tehnologia și să nu ignorați niciun pas în rețetă.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac