O rețetă simplă pentru prepararea gemului de chokeberry pentru iarnă

Fructele de chokeberry negru au un gust specific de tartă și un conținut ridicat de elemente utile. Mulți oameni astăzi consideră greșit că produsul nu este potrivit ca materie primă pentru prepararea deserturilor. Dulceața de chokeberry are un gust neobișnuit, dar pentru o pregătire adecvată, trebuie să cunoașteți o serie de subtilități importante.

Reguli pentru prepararea gemului de chokeberry

Pentru a obține o delicioasă gustoasă din fructe de pădure negre, este important să urmați tehnologia pregătirii sale. Pentru rețete, sunt selectate numai fructele coapte, cele necoapte și stricate. Fructele Rowan au o piele groasă destul de puternică, așa că nu puteți obține un delicios delicios fără prelucrări preliminare.

Pentru a oferi proprietatea corectă de moale, se folosesc următoarele metode:

 • tratarea apei la fierbere;
 • îmbătrânirea în apă clocotită;
 • albire.

După înmuierea pielii, fructele de pădure vor dobândi capacitatea de a se înmuia în sirop, iar gemul se va dovedi a fi de consistență moale. Mulți oameni observă gustul amar al chokeberry-ului. O cantitate mare de zahăr vă permite să scăpați de această deficiență. În medie, cantitatea de nisip atunci când faceți gem trebuie să fie de 2 ori mai mare decât greutatea boabelor.

Preparat Rowan

După ce alegi boabele de chokeberry, primul pas este să le selectezi. Pentru a face acest lucru, alegeți fructe coapte, fără semne de putregai și deteriorare. Se elimină resturile și frunzele în exces. În continuare, este important să clătiți bine boabele, care se pot face sub un flux de apă caldă obișnuită, deoarece fructele de padure sunt rezistente la influențele externe.

Preparat Rowan

În continuare, este selectată o metodă de prelucrare a fructelor pentru a înmuia coaja. Cu o cantitate mică de fructe, puteți turna apă clocotită peste ele de mai multe ori. Cu o cantitate mare, acestea sunt introduse într-un recipient mare, turnate cu apă clocotită și ținute la foc timp de 5 minute. În continuare, fructele de pădure trebuie transferate într-un colizor și așteptați ca apa să se scurgă complet.

Metode de preparare a gemului de mure

Boabele de Rowan merg bine cu alte fructe și fructe. Merele și portocalele sunt considerate cele mai bune însoțitoare.

felii de portocale

Reteta simpla

Pentru a găti gem, veți avea nevoie de 250 ml de apă, fructe de pădure în cantitate de 1 kg, zahăr 1,5 kg.

Procesul de confecționare a blocajelor:

 • fierbeți un pahar cu apă și, adăugând zahăr, obțineți consistența unui sirop gros;
 • adăugați cenușă de munte în recipient cu sirop și, amestecând constant, gătiți amestecul timp de 12 minute;
 • scoate tigaia și lasă 3 ore;
 • aduceți gemul la fiert și lăsați din nou timp de 3 ore.

gem de mure

Apoi, gemul este încălzit cu agitare constantă timp de 15 minute.Fără a permite o răcire puternică, este așezat în borcane sterilizate și rulat cu capace. Randamentul mediu de gem cu această cantitate de ingrediente va fi de 2,5 litri.

Cu mere

Pentru dulceață luați:

 • 1 kg de cenușă de munte;
 • 0,4 kg de mere;
 • 0,5 l apă obișnuită;
 • 1,5 kg zahar granulat;
 • 5 g acid citric;
 • 5 g scortisoara macinata.

mure cu mere

Siropul se prepară din jumătate de litru de apă și zahăr granulat, fructele de fructe se pun în el și se țin pe foc 5 minute. După fierbere, recipientul este îndepărtat de la căldură și scos la infuzat timp de 6 ore. După aceea, adăugați restul de zahăr granulat și fierbeți amestecul timp de 30 de minute.

Merele, decojite de pe piele și miez, sunt tăiate în felii mici și introduse în apă clocotită, fierte până se obține o structură moale.

Fructele sunt plasate într-un colizor pentru a scurge apa. După aceea, merele fierte se amestecă cu chokeberry înmuiat în sirop și se fierbe 5 minute. Se adaugă condimente și acid citric, se amestecă și se așază în borcane. Randamentul mediu de gem cu această cantitate de ingrediente va fi de 3 litri.

Cu portocale

Ingrediente principale:

 • 1 kg de cenușă de munte;
 • 0,5 kg de portocale;
 • 0,3 kg lămâi;
 • 2 kg zahar granulat;
 • 200 g de nuci.

gem de rowan

Boabele sunt defilate folosind o mașină de tocat carne. Fructele sunt scufundate în apă, aduse la fierbere și fierte timp de 10 minute. Scoate lămâi și portocale, le taie pe jumătate și îndepărtează semințele, după care trec printr-o mașină de tocat carne împreună cu nucile. Ingredientele răsucite sunt combinate, amestecate, acoperite cu zahăr și puse la foc mic. După fierbere, se menține pe aragaz timp de 7 minute, după care este așezat în borcane și acoperit cu capace. În continuare, trebuie să faceți un adăpost pentru conserve dintr-o pătură caldă.

borcane de gem

Reteta "Cinci minute"

Pentru gătit, veți avea nevoie de 2 kg de boabe de rowan și 2 kg de zahăr granulat. Fructele sunt fierte în apă timp de 5 minute, scoase și, după uscare pe o suprafață plană, se macină în orice mod convenabil. În aceste scopuri, puteți utiliza o mașină de tocat carne sau un blender.

Amestecul de fructe de pădure este introdus într-un recipient, acoperit cu zahăr și pus pe foc timp de 5 minute, în timp ce se agită constant

... Apoi, gemul se pune în borcane și se sterilizează în apă. Pentru conservele de litru, timpul este de 30 de minute. După aceea, containerele sunt rulate cu capace.

dulceata delicioasa

Caracteristici de stocare

După ce ați făcut gem de mure, acesta trebuie așezat în borcane. Pentru a face acest lucru, acestea sunt pre-sterilizate și numai apoi utilizate. Deasupra containerelor sunt închise cu capace metalice pentru a preveni pătrunderea aerului și pentru a asigura depozitarea pe termen lung. Pentru consum în viitorul apropiat, puteți închide borcanul cu un capac obișnuit și îl puteți pune la frigider. Borcanele turnate pentru iarnă pot fi depozitate la temperaturi normale.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac