Cum să îngheți corect caisele pentru iarna proaspătă la frigider și este posibil

Gospodinele trimit multe fructe de pădure diferite la congelator, în aproape toate celulele sunt căpșuni, zmeură, coacăze negre și roșii, afine. Și ce să faci cu fructele de piatră? Cum să îngheți corect caisele pentru a păstra mai multe beneficii pentru iarnă?

Este necesar să recoltați caisele, fructele coapte conțin multă caroten, în plus, pulpa este bogată:

 • Vitamine din grupul B, C, PP.
 • Cupru, mangan, potasiu, fier, cobalt.

Fructele coapte sunt utilizate nu numai în gătit, cosmetologii sunt conștienți de efectele benefice ale pulpei asupra pielii.

Pot îngheța caisele

De mult s-a obișnuit să recoltăm fructe și fructe de pădure pentru o utilizare viitoare, pentru asta strămoșii noștri făceau cusături pentru iarnă. În zilele noastre, multe persoane mai fac blocaje, dar înghețarea înlocuiește încet totul.

Caisele au fost recoltate pentru iarnă sub formă de gem și compot. Fructele sunt uscate cu sau fără gropi, aceasta se numește caise uscate.

Congelarea este de preferat tuturor metodelor de conservare de mai sus; aproape toate vitaminele sunt păstrate în fructele înghețate și dispar în timpul tratamentului termic. Pe baza acestui lucru, este de remarcat faptul că caisele pot și trebuie congelate.

caise mari

Pregătirea caiselor pentru proces

Înainte de a începe congelarea, fructele trebuie pregătite. Acest proces nu va dura mult timp, dar trebuie făcut.

Pentru a obține mai multe vitamine pure pe timpul iernii, aveți nevoie de:

 1. Adună fructe coapte stricte, nedeteriorate.
 2. Spălarea și degetul sunt necesare; fructele stricate nu pot fi înghețate.
 3. Pentru orice tip de îngheț, oasele trebuie eliminate. Acest lucru trebuie făcut cu atenție dacă înghețarea este planificată în jumătăți.

pene de caise

Este indicat să luați soiuri de fructe de pădure, din care sămânța este bine separată, acest lucru va ajuta la economisirea timpului și a nervilor.

Sfat! După spălarea fructelor, asigurați-vă că lăsați apa să se scurgă. Cel mai bine este să așezați caisele spălate într-o colieră sau o sită mare. Este permisă uscarea cu prosoape de hârtie.

Înghețarea rețetelor de caise acasă

După lucrările pregătitoare efectuate, acestea continuă direct la îngheț. Nu ar trebui să vă grăbiți, puteți face acest lucru în mai multe moduri, fiecare fiind bun în felul său.

caise întregi

întreg

Această metodă este potrivită în cazurile în care nu există timp deloc pentru a scoate oasele. Trebuie înțeles că fructele de fructe înghețate sub această formă vor ocupa mult spațiu.

Procesul se desfășoară după cum urmează:

 • Tava de plastic de calitate alimentară este căptușită cu folie.
 • Puneți fructele spălate și uscate corect într-un singur strat pe o tavă pregătită.
 • Recipientul este trimis în cameră și lăsat să se solidifice complet.
 • Fructele congelate sunt introduse într-un recipient adecvat pentru depozitare ulterioară.

Plăcile de tăiere pot fi utilizate în locul tăvii, dar trebuie să fie curate și uscate. Căptușește-le cu folie este necesară pentru o schimbare mai rapidă după înghețarea fructelor de pădure proaspete.

caise întregi

felii

Acest tip va permite produsului să ocupe mai puțin spațiu în frigider. Faceți corect acest lucru:

 • Boabele spălate și uscate sunt împărțite în jumătate, semințele sunt scoase.
 • Într-o tavă pregătită, jumătate de boabe sunt așezate într-un singur strat și trimise la congelator.
 • Dacă aspectul nu contează, atunci recipientul, în cazul nostru tava, este complet umplut cu jumătăți de boabe. În această formă, boabele sunt înghețate și depozitate.

caise congelate

Cu zahar

Această metodă, împreună cu boabele din recipient, vor produce, de asemenea, o cantitate mică de suc de caise congelate. Lucrarea se desfășoară în ordinea următoare:

 • Gropile sunt eliminate din fructele spălate și uscate.
 • Jumătățile fructului sunt introduse într-un strat într-un recipient de plastic alimentar.
 • Se toarnă un strat de zahăr.
 • Apoi stratul se repetă, partea de sus trebuie să fie zahăr.
 • Recipientele sunt lăsate la temperatura camerei pentru suc.
 • După aceea, recipientele cu fructe de pădure și umpluturi naturale sunt introduse în congelator.

pene de caise

Fructele de pădure cu suc nu-și vor mai schimba locul de reședință, vor aștepta în containere pentru ca rândul lor să fie consumat.

În sirop

Au început să înghețe în sirop destul de recent, gândul la gospodine a fost determinat de faptul că unele soiuri de boabe își pierd dulceața naturală atunci când sunt înghețate. Siropul este obținut din zahăr și apă; pentru a adăuga suc de mâncare congelată, puteți adăuga coajă de portocală sau lămâie, bergamotă și un fir de mentă.

Lucrările pregătitoare rămân aceleași, numai că nu merită căptușește recipientul cu pelicula de agățare.

Fructele de fructe, dezasamblate în jumătăți și deja gropite, sunt așezate într-un strat într-un recipient. În același timp, se prepară siropul, produsele se iau la rata a două pahare de apă și un pahar de zahăr. În timp ce este fierbinte, fructele de padure puse sunt turnate într-o treime din înălțimea recipientului, lăsate să se răcească. Acoperiți cu capace și trimiteți la celulă.

caise mari

Pentru această metodă, recipientele joase sunt adecvate, astfel încât mâncarea se va îngheța mai repede. Și va fi mai puțin lichid.

Piure de caise congelatoare

Boabele supraîncărcate, moi, dar fără putregai, pot fi înghețate prin această metodă. Nu este deloc necesar să se utilizeze fructe cu o formă ideală, de obicei cele sfărâmate sunt luate pentru piureul de cartofi.

Primul lucru de făcut este să se facă piureul în sine:

 • Gropile sunt scoase din boabele pregătite și introduse într-un recipient spațios.
 • Cu ajutorul unui blender, toacă jumătățile în piure de cartofi. Puteți utiliza o mașină de tocat carne sau măcinat într-un vas de procesare a alimentelor.
 • La masa rezultată se adaugă zahăr.

piure de caise congelat

Punctul culminant va fi coaja de portocală sau puțin scorțișoară măcinată. Totul este bine amestecat până când se obține o masă omogenă. Piureul se toarnă în recipiente pregătite, fără a se ridica cu o treime. Închideți cu capacele și trimiteți la congelator. Se adaugă puțin zahăr, este mai bine să gustați periodic piureul. Caisele pot fi dulci, iar zahărul nu poate oferi dulceața dorită.

Depozitare suplimentară

Păstrați fructele congelate în congelator până când vine rândul lor. Acest lucru nu ar trebui să dureze mai mult de un an dacă boabele au fost plasate într-o cameră cu semințe. Pureul și pulpa din sirop pot fi păstrate până la un an și jumătate.

La decongelare, nu puneți imediat recipientele în cameră, este mai bine să efectuați procesul în frigider.

opinii
 1. Anna
  7.07.2018 05:44

  În fiecare an îngheț fructe de pădure. Este convenabil, durează minim timp și fructele își păstrează prospețimea și proprietățile benefice. Pentru a obține o recoltă bună folosesc BioGrow - bioactivator al creșterii plantelor.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac