Cele mai bune rețete despre cum să congelați corect conopida acasă pentru iarnă

Corpul uman are nevoie constant de vitamine și minerale. Dacă vara nu există probleme cu aceasta, iarna situația se schimbă dramatic. Calea de ieșire din această situație va fi înghețarea produselor utile organismului pentru a le adăuga la mâncare iarna. Unul dintre aceste produse este conopida - un produs dietetic care conține o cantitate mare de nutrienți. Să ne dăm seama cum să congelăm conopida pentru iarna acasă și să aflăm toate nuanțele conservării sale.

Este posibil să congelați conopida pentru iarnă

Fiecare gospodină care dorește să pregătească rechizite pentru iarnă dorește să știe cum să facă asta cu beneficii maxime și ce metode sunt cele mai bune de utilizat. Vorbind de conopidă, aș dori să vă sfătuiesc să nu o depozitați în pivniță. Leguma se va descurca repede și nu o vei putea mânca toată iarna.

Cel mai bun mod de a păstra conopida este să-l îngheți în congelator. Această opțiune nu va dăuna produsului și va păstra în totalitate toate proprietățile utile. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați regulile generale și puteți mânca varză nu numai iarna, ci și primăvara.

Caracteristici de conopidă de congelare

Conopida congelată are nuanțe proprii, care, în primul rând, depind de ce feluri de mâncare veți folosi. De exemplu:

 1. Puteți congela varza întreagă, pe care o veți folosi mai târziu pentru a face supă.
 2. Este mai bine să împărțiți în prealabil produsul folosit pentru prăjire și copt în părți identice și să le trimiteți la congelator în această formă.

conopidă

O altă caracteristică de care va depinde un alt tip de produs este congelarea brută sau după tratamentul termic:

 1. Varza fiartă își va păstra culoarea și textura originală bine, dar își va pierde o parte din nutrienți.
 2. Hrana crudă va deveni mai puțin densă și de culoare mai închisă în timpul înghețării. Avantajul acestei metode este că toți nutrienții vor fi păstrați integral în legume.

Notă! Standardul este tăierea conopidei în inflorescențe individuale, al căror diametru este de 3 centimetri.

conopidă

Cum să alegi și să te pregătești corect

Gospodinele care nu au crescut produsul de unul singur, dar l-au achiziționat în magazin, ar trebui să acorde atenție calității și aspectului său. Puteți alege o legumă bună conform următoarelor reguli:

 1. Leguma trebuie să fie curată și nu trebuie să existe semne de putregai pe suprafața sa.
 2. Un produs bun va fi alb cu nuanțe ușoare de gălbui.
 3. Varza, a cărei inflorescențe nu sunt adiacente între ele, este mai bine să lăsați pe blat și să alegeți o altă legumă cu aspect mai dens.
 4. Luați produsul în mâini și simțiți greutatea acestuia. O greutate prea ușoară care nu se potrivește cu mărimea indică faptul că în cultivare au fost utilizate acceleratoare de creștere. Nu trebuie să vă așteptați la multă suculență de la o astfel de legume.
 5. se intalneste soi de conopidă, a căror inflorescențe sunt verzi. Acest lucru este normal și nu trebuie să vă intimidați de o astfel de legumă.

conopidă

Înmuiați o legumă cumpărată într-un magazin în apă sărată câteva minute. Astfel scapi de insectele care se pot ascunde pe tulpini și între inflorescențe.

Pregătirea frigiderului

Cand înghețarea legumelor atenție la următoarele nuanțe care vă vor permite să păstrați produsul pentru o perioadă lungă de timp, fără a pierde proprietățile sale benefice:

 1. Asigurați-vă că există suficient spațiu liber în congelator. Este de dorit ca pentru 2 kilograme de legume să existe cel puțin 8 litri de spațiu liber. Păstrată în astfel de condiții, leguma nu va fi deteriorată, ceea ce va afecta pozitiv viața de valabilitate și beneficiile acesteia la decongelare.
 2. Temperatura menținută în congelator nu trebuie să scadă sub -19, ceea ce va permite varza să-și păstreze proprietățile benefice de la șase luni la 9 luni, în funcție de calitatea produsului.

conopidă

Cele mai bune modalități de a congela conopida

Recoltarea legumelor pentru sezonul de iarnă se poate face în mai multe moduri diferite. Cele mai optime sunt:

 • congelat proaspăt, fără albire;
 • înghețarea unui produs care a trecut anterior de procesul de albire.

Pentru stocare, este mai bine să utilizați:

 • pungi de plastic;
 • recipiente speciale din plastic.

conopida congelata

Alte metode nu sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung a conopidei și este mai bine să vă abțineți de la utilizarea acestora.

Înghețare rapidă fără albire

Pentru a congela legumele proaspete, trebuie să:

 1. Spălați produsul. Acest lucru trebuie făcut cu atenție, astfel încât murdăria și alte resturi să nu intre în hrana ta.
 2. Îndepărtați frunzele și zonele deteriorate.
 3. Scufundați leguma în apă sărată. Astfel, veți scăpa de insectele care se pot ascunde în inflorescențe și în alte locuri greu accesibile.
 4. Separați inflorescențele de tulpina groasă dacă doriți să le congelați bucată cu bucată.
 5. Toată masa vegetală trebuie să fie bine uscată înainte de ambalare. Este recomandabil să folosiți un prosop în acest scop.
 6. Împachetați produsul în porții în cutii speciale sau pungi de plastic.

conopidă

Această metodă este utilizată pentru a păstra vitaminele maxime. Dacă nu urmăriți beneficiile produsului și este important pentru dumneavoastră ca varza să nu se întunece în timpul procesului de îngheț, curățați-o.

În saci sau butoaie

Recoltarea legumelor este jumătate din luptă. Pe lângă procesul de preparare, trebuie să fie ambalate corespunzător. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să împachetați masa în pungi de plastic sau butoaie. Ei păstrează în mod fiabil produsul în timp ce îl înghețăm și împiedică pătrunderea mirosurilor neplăcute și a altor substanțe inutile. Experții recomandă pomparea aerului din saci. Acest lucru va preveni acumularea de gheață în exces în recipient și congelator. Keg-urile în acest sens sunt mai versatile, iar unele sunt deja echipate cu capace de vid.

conopidă

Fierberea în apă sărată

Varza fiartă în apă sărată se prepară după cum urmează:

 1. Capul de varză se spală cu multă apă curată.
 2. Frunzele și zonele deteriorate sunt îndepărtate.
 3. Capul de varză este tăiat în inflorescențe separate. Acest lucru permite prelucrarea mai detaliată a produsului.
 4. Este necesar să fierbeți o legumă la viteza de 4 litri de lichid la 0,5 kilograme de produs.
 5. În timp ce apa fierbe, umpleți un alt recipient cu apă și adăugați gheață în el. Dacă nu există gheață și nu poate fi pregătită în viitorul apropiat, trimiteți recipientul la frigider.
 6. Se adaugă sare în lichidul clocotit și se trimit legume. Gătiti-le timp de 3-5 minute.
 7. După fierbere, varza este trimisă imediat în apă rece. Acest lucru își va păstra textura și culoarea.
 8. În continuare, trebuie uscat și ambalat în pungi.

conopidă

Cât și cât timp este păstrat produsul congelat

Puteți păstra conopida:

 1. La frigider. Perioada de valabilitate nu este mai mare de o lună.
 2. Pe balcon, dacă este suficient izolată - nu mai mult de 1 lună.
 3. Într-un subsol sau pivniță, păstrarea este asigurată timp de trei luni.
 4. Congelatorul va păstra leguma timp de 9 luni. Există momente în care a fost posibil să se prelungească această perioadă la 1 an.
 5. Depozitarea în altă parte va depinde de temperatura și umiditatea ambientală menținute.

varza de congelare

Reguli de decongelare

Puteți dezgheța varza în următoarele moduri:

 • măsurați porțiunea necesară și puneți-o la frigider. Această abordare va păstra suculitatea produsului și vitaminele maxime;
 • gătește-l fără decongelare. Acest lucru va păstra maximum de nutrienți.

Notă! Dezghețarea legumelor la temperatura camerei pierde o mulțime de vitamine care le lasă cu lichidul.

Dezghețarea prin scufundarea legumelor în apă nu este o idee bună. Vei pierde o mulțime de vitamine și alți nutrienți. Aceste sfaturi sunt minunate pentru mai mult decât doar dezghețarea legumelor. În acest fel, puteți dezgheța fructe de pădure, ierburi și chiar fructe.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac