Descrierea soiului de prune Cireș Călător, polenizatori, plantare și îngrijire

Există multe soiuri de prune de cireș, dar nu toate sunt la cerere printre grădinari. Acest fruct este popular în scopul de a crește spre vânzare sau de a face preparate pentru iarnă. Există soiuri pe care un rezident de vara novice le poate face față cu ușurință. Acestea includ Traveller cu prune de cireș.

Aceasta este una dintre subspecii care dă o recoltă abundentă permanent. Planta este rezistentă la boli, dăunători, fără pretenții în îngrijire. Fructele se coace devreme, ceea ce vă permite să vă bucurați de fructe suculente la mijlocul verii. Pentru o plantare reușită a copacilor, este important să vă familiarizați cu trăsăturile sale, procedura de creștere și îngrijirea.

Istoric de reproducere

Soiul de cireșe Traveller a fost creat de cercetătorii G. Eremin, L. Velenchuk în laboratorul experimental de floricultură în 1977. Soiul este reprodus prin simbioza de cireșe Tauride și prun Berbank chinezesc. Recolta de fructe este destinată cultivării pe banda de mijloc. În 1986, pruna de cireș a fost înscrisă în Registrul de stat.

Descriere

Soiul de prune de vișine este o specie hibridă de prune rusești. Copacii cresc repede, până la 3 metri înălțime. Coroana este moderat densă, asemănătoare cu o formă largă ovală. Trunchiul are o scoarță netedă, gri. Ramurile sunt drepte, groase, au sulițe lungi, care trăiesc o perioadă scurtă de timp.

 1. Inflorescențele au dimensiuni mari, formate în perechi. Înflorirea are loc la jumătatea lunii aprilie.
 2. Fructul crește la o greutate de 28 de grame, în formă rotundă, cu o cusătură vizibilă în lateral. Pielea este de densitate moderată, slab separată de pulpa portocalie cu fibre fine.
 3. Pruna de cireș din soiul Traveller se găsește într-o nuanță galben-violetă, cu multe puncte.
 4. Conținutul de zahăr este scăzut, este de 7,6%, aciditatea este moderată - 2,5%.
 5. Soiul a primit un grad de degustare de 4,2 puncte, 34 kcal în 100 de grame.
 6. Planta nu polenizează de la sine.

Soiul este potrivit pentru cultivare pentru consum personal sau vânzare.

cireș de prune Călător

Caracteristicile soiului

Cireșul cu prune Traveller are următoarele caracteristici de grădină:

 • rezistență ridicată la îngheț;
 • imunitate medie la boală;
 • rezistență medie la secetă;
 • gulerul de rădăcină este capabil să susțină condiții de creștere obscene.

Arborele acestui soi aduce mult randament, care este caracteristica principală.

Rezistență la secetă și îngheț

Pruna de cireș rezistă curaj la îngheț, rezistă la temperaturi scăzute până la -30. Înghețurile pot face rău numai în perioada de formare a mugurilor. O scădere accentuată a temperaturii face ca florile să cadă. Soiul hibrid nu îi place seceta, dar, de asemenea, reacționează slab la umiditatea ridicată a solului. Alimentarea insuficientă de apă este plină de scăderea parțială a frunzelor și a ovarelor. Stagnarea apei presupune putrezirea sistemului radicular.

fructe mari

Rezistența soiurilor la boli și dăunători

Pruna de cireș Călătorul are o imunitate puternică la boli. Dacă condițiile meteorologice sunt proaste, plouă constant și este cald, copacul poate fi atacat de ciuperci. Locuitorii de vară remarcă rezistența ridicată a soiului la dăunători cu un tratament preventiv adecvat.

Polenizatoare și înflorire

Prunele de cireș trebuie polenizate pentru a obține o recoltă abundentă în mod constant. Merită să plantezi alte soiuri din acesta pe parcelă. Cei mai buni polenizatori încrucișați sunt soiurile de prune rusești, Skoroplodnaya și chineze.

Productivitate și fructificare

Soiul de cireș coacă în prima jumătate a lunii iulie, copacul dă roade până la 1 lună după cel de-al treilea an de viață. Puteți colecta până la 501,4 p / ha pe sezon. Un copac dă până la 40 de kilograme de cules de prune. Fructele necesită colectare la timp, deoarece după maturare, acestea cad rapid. Fructele nu sunt potrivite pentru transportul, depozitarea pe termen lung, din cauza pulpei libere și moi. În frigider, rămân în forma lor originală aproximativ 4 zile.

pom fructific

Unde se folosesc fructe

Soiul de prune de cireș este renumit pentru aplicarea sa universală. Din acesta se prepară gemuri, conserve, compoturi, tincturi de casă și consumate proaspete. Fructele își păstrează aroma și devin mai dulci atunci când sunt păstrate pentru iarnă.

Argumente pro şi contra

Pruna de cireș are o serie de trăsături pozitive și negative. Există mai puține minusuri decât plusuri, acestea pot fi nivelate cu ajutorul unor activități suplimentare de grădină. Soiul este potrivit pentru cultivare în grădini private și plantații industriale.

profesioniștiMinusuri
Perioada scurtă de maturarePruna de cires mic
Rezistent la temperaturi ridicatePerioada de valabilitate scurtă a fructelor, imposibilitatea transportului
Randament stabil, ridicatToleranță scăzută la secetă
Imunitatea bolii

perioada de maturare

Cum să plantezi un soi în grădină

Pruna de cireș din soiul Traveller nu implică tehnologii speciale de plantare. Este important să alegeți doar pământul potrivit, să-l pregătiți, să alegeți un răsad bun. Dacă urmați toate regulile de plantare, copacul va lua rădăcină. În plus, va fi necesară o îngrijire periodică, care nu necesită mult timp. Pruna de cireș este excelentă pentru locuitorii de vară.

Datele și locul debarcării

Este mai bine să plantați prune de cireș în regiunile de mijloc și nordice primăvara, la începutul lunii martie. Plantarea de toamnă nu este recomandată, deoarece răsadurile tinere nu vor avea timp să se întărească înainte de îngheț. Puteți planta prune de vișine în octombrie doar în sud.

Locul trebuie selectat cu atenție, trebuie iluminat din abundență cu raze ultraviolete. În umbră și umbră parțială, mai puține fructe sunt legate pe copac. Cultura preferă să crească în locuri protejate de proiecte. Este mai bine să-l plantezi lângă mici clădiri, garduri. Apariția apei subterane trebuie să fie la cel puțin 1 metru de sol.

răsadul a crescut

Vecini doritori și nedoriti

Cartierul dintre plante poate fi reciproc benefic sau dăunător. Acest fapt este important de luat în considerare, deoarece dacă veți planta prune de vișine lângă o cultură nedorită, va avea de suferit. Puteți planta un copac lângă un soi de prune Krasny Shar, Skoroplodnaya, Asaloda, Vitba, Mara, prune de vișine cometa Kuban, Cleopatra.

Fructe și arbori ornamentali, tufișuri, pot crește în imediata apropiere a soiului Traveller.O reacție negativă apare atunci când rizomii sunt localizați la același nivel și concurează între ei în lupta pentru compoziția nutrițională sau dacă una dintre culturi eliberează substanțe dăunătoare celeilalte.

Ce copaci nu pot fi plantați lângă prune de vișine:

 • nuca;
 • cireașă;
 • pară;
 • Măr.

Potrivit unor grădinari, mărul servește ca un vecin bun pentru pruna de cireș, dar acest fapt nu a fost încă confirmat.

ramuri puternice

Pregătirea gropii de plantare

Cu 3 săptămâni înainte de plantarea viitorului copac, ar trebui să începi să pregătești pământul lângă amplasamentul planificat. Se efectuează pluguri adânci, se elimină gunoiul, buruienile, frunzele de anul trecut. Pregătiți groapa cu 2 săptămâni înainte de data scontată. Acest lucru va permite solului să se stabilească, rădăcinile nu se vor desface după plantare. Dacă plantarea se realizează într-un recipient, o puteți așeza într-o gaură proaspăt săpată. Se amestecă pământul cu o găleată de humus, compost, se adaugă un litru de cenușă de lemn, pansamente minerale. Luați 50 de grame de superfosfat, 60 de grame de sare de potasiu. Umpleți găurile în 2/3 părți cu amestecul. Solul prea acid poate fi calcat cu cenușă de lemn în raport de 400-500 g pe 1 metru.

Selectarea și pregătirea răsadurilor

Este recomandabil să cumpărați răsaduri vechi de 1 an din acest soi de prune de vișine. Aceștia se pot recupera rapid de la îngheț. Vă rugăm să acordați atenție detaliilor de mai jos înainte de a cumpăra.

 1. Rizomul trebuie să fie bine dezvoltat și bine format.
 2. Trage fără deteriorare, structură netedă, uniformă, puternică.
 3. Rădăcinile trebuie să aibă o lungime de 10 centimetri.
 4. Solul din recipient este umed, fără buline și mucegai.

fructe singuratice

Răsadurile trebuie să fie zonate. Materialele de plantare cultivate în alte regiuni și cu o zonă climatică diferită nu prind rădăcini. Înainte de plantare, scufundați rizomul într-o făină de argilă cu Heteroauxin. Luați o parte din lut și turbă la 20 de litri de apă, adăugați-i 0,1 grame de substanță. Amestecul va îmbunătăți procesul de înrădăcinare, adaptarea răsadului în noul teritoriu va avea succes.

Procesul tehnologic de plantare

Pentru arborii de talie medie, este recomandată o schemă de plantare - 3 * 4 metri. Plantează răsaduri de prune de vișine în soluri fertile, respectând următoarele nuanțe.

 1. Puneți o cârligă lungă de 1,5 metri și diametru de 3-4 centimetri în locașul pregătit. Formați o movilă în jurul ei.
 2. Puneți răsadul de prune de cireș pe un deal, îndreptând ușor sistemul de rădăcini. Presărați cu sol, tamponând ușor, astfel încât să nu existe goluri.
 3. Gâtul coloanei vertebrale trebuie să fie la o înălțime de 4-6 cm.
 4. Legați răsadul cu sfoară de gârlă.

Etapa finală va fi udarea solului. Turnați apa treptat pentru a nu spăla răsadul de prune de vișine. Va dura 1-2 găleți.

coș complet

Îngrijirea pomilor

Cu o supraveghere adecvată, soiul de prune de cireș va da roade timp de aproximativ 20 de ani. Trebuie udată, fertilizată și tratată la dăunători în timp util.

Udarea

Pruna de cireș Călătorul preferă solul umed. Udarea este necesară des, dar trebuie să turnați puțină apă. Pe măsură ce crești, crește volumul cu 2-6 găleți. Reduceți frecvența de udare în timpul sezonului ploios. Iarna, udarea plantei nu este necesară pentru a evita apa stagnantă. Ar trebui scoase caneluri de scurgere, toată apa în exces va intra în ele.

Program de pansament, masă

Dacă pământul a fost fertilizat înainte de plantarea soiului de cireș, nu este necesară fertilizarea suplimentară pentru următorii 2 ani. După aceea, adăugați nutrienți conform tabelului de mai jos. În absența reumplerii solului, copacul nu va da roade din abundență, va fi atacat de dăunători și gândaci.

recolta este gata

Îngrijirea cercului de baril, mulching

În cazul înghețurilor târzii, este posibilă înghețarea rinichilor. Pentru a proteja pomul de aceasta, cercul de trunchi trebuie mulat cu turbă sau humus cu un strat de 7 centimetri. Pentru a preveni atacurile soiului de rozătoare, gândaci, este posibil prin acoperirea trunchiului cu ramuri de molid conifere, legate cu sfoară sau sfoară.

Au pus și o sperietură în grădină.Ei sperie păsările care dăunează culturii. Ei fac animale umplute pe cont propriu sau cumpără altele gata făcute. Puteți folosi materiale care se zvâcnește în vânt, cauciuc spumant și puteți face o păpușă din ele.

Tăierea primăverii și toamnei

Soiul de prune de cireș Traveller necesită tăiere periodică. Acest lucru ajută la formarea unei coroane sănătoase, la creșterea randamentelor și la prelungirea vieții pomului. Procedura trebuie desfășurată astfel:

 • taie toate ramurile cu 1/3 în primul an;
 • pentru a subțire tufișul, este tăiat cu un pruner ascuțit, dezinfectat;
 • lăstarii cu creștere rapidă care au crescut la 1 metru sunt scurtați cu 40 de centimetri;
 • în octombrie și aprilie, toate ramurile bolnave, uscate și deformate sunt excizate.

Descrierea soiului de prune Cireș Călător, polenizatori, plantare și îngrijire

Pentru a evita intrarea agenților patogeni în copac, locurile goale sunt frământate cu lac de grădină..

Tratamente preventive ale soiului

În aprilie, în scopul prevenirii, pruna de cireș este tratată cu o soluție de 2% fier și 1% sulfat de cupru. Acest lucru vă permite să protejați soiul de patologii virale, bacteriene, fungice, insecte dăunătoare. Puteți pulveriza trunchiul copacului numai înainte de începerea curgerii de seva, sau mugurii care au început să se deschidă se vor arde. Tratamentul trebuie repetat toamna când frunzele cad.

Răspunsurile grădinarilor

Multe persoane le-a plăcut soiul de prune de cireș, este cultivată pe scară largă chiar și de locuitorii de vara neexperimentați. Recenziile lor spun despre următoarele avantaje ale arborelui:

 • maturitate timpurie;
 • rezistența la temperaturi scăzute;
 • recolta abundentă, stabilă;
 • maturizare precoce;
 • imunitate la boală.

Mulți grădinari nu le place soiul de prune de cireș Traveller doar că fructele cad rapid din copac după maturare, fiind instabile la secetă. Aceste nuanțe sunt ușor de rezolvat, este important să fiți atenți doar la cultură. Atunci copacul vă va mulțumi cu fructe suculente, dulci.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac