Descrierea soiului de prune Eurasia, cultivare și îngrijire, polenizatori

Pruna Eurasia este cea mai nepretențioasă varietate fructifică timpurie. Aparține culturilor hibride, este populară în rândul grădinarilor amatori, deoarece atrage prin nepretenția sa, rezistența la condițiile climatice. Dintre diferitele soiuri de prune, Eurasia este foarte bine coptă prin fructele mari și dulci.

Istoria creșterii prunului Eurasia

Eurasia 21 este o varietate de prune, crescută în anii 60 ai secolului trecut de către crescătorii autohtoni, oamenii de știință din Voronez. Pentru a obține o nouă subspecie, prunul de cireș a fost încrucișat cu prun, s-au folosit soiurile Domashnaya, chineza, galben american și estul asiatic. Eurasia este înscrisă în Registrul de stat al prunelor din 1986. Soiul poate fi cultivat în regiunile centrale ale țării, în Karelia, Leningrad și Moscova.

Descrierea culturii

Pruna Eurasia este o cultură de fructe de piatră cu o coroană de răspândire mare, crește până la o înălțime enormă - ajunge la 5-6 m. În 3-4 ani de la plantare se transformă într-un copac tânăr cu o coroană luxuriantă. Grosimea trunchiului copacului crește foarte lent, iar ramurile cresc rapid, din acest motiv devine instabilă pe vreme vântoasă. Coroanele sunt de densitate medie. Frunzele alungite ale copacului sunt îndreptate, ușor înfundate la margini. Florile de prune sunt bisexuale, auto-fertile,

Pruna începe repede să se încânte cu primele sale fructe dulci în 4-5 ani. Cu o îngrijire corespunzătoare, dă mai mult de 50 kg de producție pe arbore. Fructele rotunde care cântăresc 20-30 g de culoare albastru profund au pulpă portocalie acră, în interiorul unei structuri libere. Compoziția chimică a fructului este bogată în minerale și vitamine.

eurasia de prune

Specificații

Popularitatea soiului Eurasia 21 se datorează caracteristicilor sale excelente de gust și îngrijirii fără pretenții.

Rezistență la secetă și îngheț

Soiul de prune Eurasia are o duritate bună de iarnă. Cultura fructelor de piatră tolerează bine condițiile iernii dure din Rusia centrală. Sistemul de rădăcini și mugurii de flori nu mor nici măcar în douăzeci de grade și sub înghețuri, deoarece Eurasia este caracterizată de proprietăți adaptive excelente.

Rezistența la boli și paraziți

Soiul de prune are un nivel mediu de rezistență la boli și paraziți, prin urmare, trebuie luate măsuri preventive. Pentru a preveni apariția paraziților, este necesară atragerea de insecte benefice în livadă, cum ar fi: dantelele, puietul de șapte puncte, libelule. Plantele cu flori plantate dau un rezultat bun, care emană un miros care respinge paraziții.

eurasia de prune

Important! Pentru aceasta, grădinarii recomandă însămânțarea culoarelor cu tansy, gălbenele, mentă, calendula, balsam de lămâie sau isop.

Soiuri polenizatoare

Pruna Eurasia aparține unui soi auto-infertil, din acest motiv, lângă copac, soiurile polenizatoare ar trebui să fie plantate sub formă de Skorospelka Roșie, Mayak, Renklode sovietice și Renklod fructuoase, în care datele de înflorire pentru polenizare sunt aceleași. Eurasia fără polenizare nu va produce un randament mare de fructe.

Înflorirea prunei și fructarea

Pruna începe să dea roade la 4 ani de la plantare. Recolta din Eurasia 21 este bună, dar nu stabilă. Dacă în primăvara lunii mai au fost zile reci, cu ploi prelungite, atunci planta nu înflorește bine, fructele nu sunt legate.

eurasia de prune

Unde se folosește cultura de prune?

Fructele fragede de prună conțin o mulțime de tanini, acizi organici și vitamine utile organismului. Pruna este procesată și folosită pentru fabricarea gemurilor, compoturilor, pastilelor, conservelor, marmeladelor, fructelor suculente proaspete.

Pro și contra contra prunului Eurasiei

Pruna Eurasia este populară cu mulți grădinari. Ele notează avantajele acestei culturi de fructe:

 • productivitate ridicată;
 • maturitatea timpurie, planta produce o recoltă în 3-5 ani de la plantare;
 • duritate excelentă de iarnă;
 • gust dulce, aromă plăcută;
 • păstrând calitatea, fructele păstrează prospețimea mult timp.

Soiul de prune Eurasia prezintă și dezavantaje:

 • pruna crește la o înălțime enormă;
 • arborele trebuie să fie plantat cu soiurile de polenizator adecvate;
 • ramurile cresc rapid, este necesară tăierea frecventă;
 • fructele sunt friabile;
 • oasele sunt slab separate;
 • soiul nu poate fi uscat pentru prune.

eurasia de prune

Plantarea prunelor pe șantier

Plantarea corectă la momentul recomandat și îngrijirea bună va da o recoltă abundentă.

Termeni de plantare

Există anumite date pentru plantarea prunelor din Eurasia, acestea fiind selectate ținând cont de regiune. În regiunile centrale și pe banda de mijloc, cultura trebuie să fie plantată primăvara, când gerul nu amenință să se scurgă. Acest lucru se face de obicei în aprilie-mai. Arborele se rădăcină peste vară într-un climat cald și intră mai puternic iarna.

Plantarea toamnei este mai potrivită pentru zonele de sud: aici iernile nu sunt atât de severe cu înghețuri amare, răsadurile se pot răsturna în siguranță. Între plantarea unei răsaduri și debutul înghețurilor stabile ar trebui să treacă aproximativ 1,5-2 luni. Puieții sunt plantați pe vreme uscată, calmă.

eurasia de prune

Decidem locul de debarcare al prunei

Pentru plantarea prunelor, trebuie să alegeți un loc de grădină bine luminat în partea de sud sau de sud-est a sitului. Ar trebui să fie luminat din toate direcțiile, în special dimineața. O altă cerință pentru locul de aterizare este o masă cu apă subterană scăzută. Pe partea de nord, clădiri sau garduri înalte trebuie să protejeze copacul de vânt.

Pruna Eurasia prezintă o creștere bună pe solul nisipos sau solul moale.

Important! Cultura nu-i place solul cu aciditate ridicată, prin urmare, atunci când plantați un copac, este imperativ să se calce solul.

Cartier recomandat și contraindicat

Mesteacăn și plop, nuc cu alune, brad și pere nu pot fi vecini în grădina din Eurasia. Un bun contact al prunului cu mărul. Puteți crește cimbru, lalele cu narcise în culoar. Distanța dintre prun și cel mai apropiat copac trebuie să fie de cel puțin 3-4 m.

eurasia de prune

Pe site-ul unde este plantată Eurasia, ar trebui să existe și alte soiuri de prune de casă care înfloresc cu ea în același timp: Record, Yield Renklode, Volzhskaya krasavitsa, Mayak, Memory of Timiryazev.

Pregătirea răsadului

Pentru plantare trebuie selectat un material sănătos bun. Pentru a determina calitatea, trebuie ghidat de următoarele semne:

 1. Lungimea rădăcinilor unei răsaduri de calitate trebuie să se încadreze în 10 cm.
 2. O răsaduri cu lungimea de 1,5 m și rădăcinile până la 30 cm nu ar trebui să aibă daune mecanice.
 3. Materialul de plantare trebuie altoit. Locul de inoculare este ușor determinat de prezența îngroșării, curburii trunchiului chiar deasupra gulerului rădăcinii.
 4. Răsadurile ar trebui să aibă un conductor bine definit, cu 3–4 lăstari laterali de 50–70 cm lungime.

Trebuie să știți că răsadurile de 3 ani se rădăcină, așa că trebuie să alegeți material de plantare vechi de 1-2 ani.

plantarea prunei

Important! Creșterea culturii, fructarea acesteia depinde în mare măsură de calitatea răsadului. Materialul de plantare trebuie să fie de înaltă calitate, achiziționat de la o creșă sau un punct de vânzare specializat de răsaduri. Când cumpărați, trebuie să acordați atenție: răsadurile ar trebui să aibă muguri ușor crescuți..

Procesul tehnologic de plantare

Plantarea prunului Eurasia se realizează respectând mai multe etape:

 1. Ei sapă o gaură adâncită de 90 cm, diametrul căreia este de 2 ori mai mare decât dimensiunea sistemului rădăcină a răsadului (de obicei 70-80 cm).
 2. Solul eliminat este amestecat cu o găleată de turbă și humus, superfosfat (500 g), cenușă. Dacă solul este acid, tei adăugând 500 g de var.
 3. Solul este turnat în gaură, este instalată o centură în centrul său, care va fi un suport pentru copac.
 4. Răsadul este așezat pe o movilă, răspândind cu atenție rădăcinile, apoi acoperit cu sol. Arborele, ridicându-l ușor, este agitat pentru a distribui uniform solul între rădăcini.
 5. Gulerul rădăcinii este așezat la un nivel de 5 cm deasupra suprafeței solului, pământul este tamponat puțin.
 6. În continuare, răsadul este legat de o miză, o gaură de 50 cm lățime este făcută într-un cerc al răsadului și este udată cu 20-30 litri de apă.
 7. Zona aproape de trunchi este mulată cu așchii de lemn sau turbă într-un strat de 10 cm.

plantarea prunei

Îngrijirea plantelor

Îngrijirea prunelor Eurasia 21 constă în udare în timp util, slăbirea solului, distrugerea distanțelor de rând, tăierea și îmbrăcarea de sus. Trebuie să fie protejat de rozătoare și pregătit în mod fiabil pentru iernare.

Regularitatea udării

Pruna Eurasia se distinge prin exactitatea sa la udarea frecventă. Lipsa de umiditate poate duce la căderea ovarelor de flori și la pierderea unei părți a culturii. Regimul de irigare este determinat de cantitatea de precipitații și condițiile meteorologice din zonă. Udat cu apă direct sub rădăcina unui pom fructific. După plantarea unui copac, trebuie udat după 8-10 zile, turnând cel puțin 3 găleți de apă așezată sub rădăcină.

Un copac matur, înrădăcinat, trebuie udat de 2 ori pe lună. În același timp, se recomandă turnarea de la 60 la 100 de litri de apă sub rădăcina fiecărei culturi. După udare, solul aproape de trunchi trebuie să fie pufos și mulat. Este necesar să vă asigurați că apa de irigație satura solul cu aproximativ jumătate de metru. Pentru a crește duritatea de iarnă, este necesar să udăm prunele toamna.

udare prune

Important! Cu o lipsă de umiditate, fructele de prune se vor crăpa și își vor pierde prezentarea, iar cu o supraabundență, frunzele se vor îngălbeni.

Ce și cum să hrănești soiul de prune Eurasia

Pruna se caracterizează prin reacție la fertilizare cu îngrășăminte convenționale, care conțin azot, fosfor și potasiu și magneziu. Planta este hrănită prin introducerea de îngrășăminte în solul cercului aproape de trunchi, în timp ce se desface simultan. Introduceți în sol 10-12 kg de materie organică cu azot la 1 metru pătrat de suprafață o dată la 3-4 ani în primăvară.

Hrănirea constantă sezonieră se face în acest fel:

 1. Înainte de înflorire, fertilizați cu azotat de amoniu (1 lingură la 10 litri).
 2. În perioada de înflorire, 2 linguri de sulfat de potasiu cu uree la 10 litri.
 3. În timpul setului de fructe, 3 linguri. nitroammofoski 10 l
 4. După recoltare, adăugați 3 lingurițe.superfosfat în sol la săpat.

Sfat! Vara, este util să se hrănească folosind infuzie de mulleină sau excremente de pui.

eurasia de prune

Tăierea prunelor tinere și formarea coroanei

Prima tăiere a prunelor se face pentru a forma coroana și a crea un schelet la mijlocul toamnei. Acestea formează o coroană de 5-7 ramuri scheletice bine dezvoltate, bine dezvoltate. În acest caz, a treia parte a trunchiului este lăsată pentru a asigura creșterea normală a ramurilor tinere. În plus, lăstarii rămași sunt scurtați cu 1/3 din lungimea lor.

La formarea coroanei, merită să fiți atenți la faptul că distanța dintre ramuri ar trebui să fie cuprinsă între 20-30 cm. Vara, nu se practică tăierea principală a trunchiului, doar ramurile laterale sunt scurtate cu 20-30 cm.

Toamna, ei sunt angajați în tăierea lăstarilor tineri laterali și, de asemenea, îndepărtează ramurile uscate și bolnave. La copacii maturi altoiți, lăstarii rădăcinilor trebuie îndepărtați vara la baza rădăcinii plantei părinte. Când pruna intră în sezonul fructificării, un conductor este tăiat peste cea mai înaltă și cea mai dezvoltată ramură. Astfel, se formează o coroană în formă de bol, care este strălucită din toate părțile de razele soarelui.

prune de prun

Important! După fiecare tundere, tăieturile sunt prelucrate în mod necesar cu lac de grădină sau vopsea pe bază de lac.

Îngrijirea cercului de baril

Îngrijirea corectă a cercului prunului apropiat are o importanță deosebită în dezvoltarea plantei. Vara trebuie să se efectueze desfacerea, eliberând pământul de buruieni. Toamna, este imperativ să săpați în jurul copacului și pe culoar adâncimea de 15 cm. În timp este necesar să colectați frunzele căzute și să arde. Morcovul putred nu trebuie lăsat pe pământ, astfel de fructe pot fi o sursă de boală, de aceea trebuie să scăpați de ele.

Măsuri preventive și scăpare de dăunători

Pruna este susceptibilă la boli și atac la dăunători. Afidele de prune dăunează frunzelor, acest lucru duce la o întârziere a creșterii lăstarilor, la o scădere a cantității de recoltare a prunului și la duritatea de iarnă a copacului. Pentru a proteja pruna de afide, este necesar să pulverizați planta în timpul înfloririi cu o soluție de carbamidă 3%.

eurasia de prune

Larvele de girole de prune daunează fructelor prunei, uneori pot distruge întreaga cultură. Din larve, copacul este prelucrat după înflorire folosind lichid Bordeaux, karbofos. Caterpillar molii mănâncă sâmburele de lângă prună. Fructele nu mai cresc, apoi cad. O omidă poate deteriora culturile mai multor copaci. Este necesar să se salveze de la molie vara cu curele de vânătoare.

Măsurile preventive împotriva molii sunt:

 1. Cultivarea pământului prin săparea toamnei;
 2. Dezbrăcați vara și dezlegați solul;
 3. Tăierea ramurilor pentru a evita îngroșarea.

Putregaiul fructelor rezultă într-o pată brună. Pulpa de prune devine lipsită de gust, de apă. Fitosporina este folosită pentru tratamentul înainte de înflorire.

eurasia de prune

Pregătirea unui copac pentru iarnă

În ciuda rezistenței sale excelente de iarnă, prunul necesită pregătire pentru iarna rece. În primul rând, trebuie să îndepărtați frunzele uscate căzute, apoi să faceți irigarea cu umiditate. Apoi, trebuie să săpați pământul din jurul copacului și să mulgați solul cu rumeguș. Tratamentul obligatoriu al trunchiului de prune cu spălare de grădină. Pentru a pregăti soluția, trebuie să luați 3 kg de var, 400 g sulfat de cupru, 50 g lipici de cazeină și amestecați totul în 10 litri de apă. Înainte de spălare, trebuie să curățați trunchiurile de copac de scoarța uscată și mușchiul.

La plantele tinere, ramurile sunt legate de trunchi și izolate cu un material care permite trecerea aerului. Trunchiul trebuie izolat folosind ramuri de molid sau o plasă de polimeri, aceasta va servi drept o bună protecție împotriva rozătoarelor în timpul iernii. Lângă copac este așezată o cârpă, umezită cu ulei de mentă sau terebentină, al cărui miros înțepător îi va speria pe șoareci.

În general, soiul Eurasia este la cerere în rândul grădinarilor, deoarece se remarcă prin nepretenția sa, rezistența la îngheț și se bucură de o recoltă timpurie.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac