Descrierea soiului Candy Plum, cultivare și îngrijire, polenizatori și reproducere

Printre grădinari, Plum Candy este cunoscută ca o plantă nepretențioasă și rezistentă. Poate fi cultivat în regiuni cu o perioadă lungă de vreme rece, unde există o schimbare frecventă a condițiilor meteorologice. Datorită dimensiunii sale compacte, pomul nu ocupă mult spațiu pe site, în plus, are calități decorative excelente. Pentru a obține nu doar o cantitate cantitativă, ci și o recoltă de înaltă calitate de la pruna Candy, trebuie să știi când și cum să plantezi, ce măsuri de îngrijire are nevoie.

Caracteristicile soiului

Conform descrierii, Candy Plum crește până la 3 metri înălțime, are o coroană de răspândire. Arborele poate fi cultivat într-un tufiș sau într-o formă standard. Fructele sunt mov sau roșu, pulpă suculentă și piele subțire. Greutatea lor este de 30-35 de grame.

Clima și regiunile de creștere

Prun Candy nu se teme de temperaturile subzero, nu se teme de iernile severe și de veri uscate. Soiul nu necesită o compoziție specială a solului și condiții climatice, poate fi plantat în regiuni cu un climat cald și în latitudini temperate. Dacă cultivați Pruna cu bomboane în regiunile nordice, atunci este nevoie de adăpost suplimentar.

Rezistent la îngheț și secetă

Deoarece Candy Plum este poziționat ca o plantă cu un grad mediu de rezistență la vreme uscată, irigarea trebuie efectuată o dată la 10-12 zile. Principalul lucru este să preveniți stagnarea umidității în sol, altfel există o mare probabilitate de infecție cu infecții fungice.

Nivelul de rezistență la rece al Candy Plum este în jur de -20 grade. Cea mai bună opțiune pentru cultivarea soiului este în regiunile centrale și de sud, în cele nordice - nu puteți face fără protecție suplimentară a trunchiului și a cercului.

picaturi de ploaie

Productivitate și fructificare

Indicatorii de productivitate ai soiului Candy Plum sunt la un nivel ridicat. Arborele intră în fructificare timp de 4-5 ani după determinarea răsadului într-un loc permanent. O singură plantă reușește să adune 20-35 de kilograme de recoltă cu gust excelent și aromă pronunțată.

Maturarea fructelor are loc în același timp.Dacă Candy Plum nu este colectat înainte de a ajunge la maturitatea tehnică, se va crăpa. Partea slabă a soiului este transportabilitatea scăzută a fructelor și calitatea lor slabă de păstrare.

Imunitate la boli și dăunători

Când creșteți Candy Plum, trebuie să țineți cont de gradul său mediu de rezistență la bolile majore și la persoanele parazite. Pentru a proteja pomul de nenorociri, este necesar să se efectueze măsuri preventive. Cel mai adesea, prunele Candy suferă de monilioză, clotterosporia, mici afide și molii.

Bomboane de prune

Prunii polenizatori Bomboane

Acest soi aparține categoriei plantelor auto-fertile, prin urmare, are nevoie de polenizare încrucișată. Cel mai bine este să amplasați Zarechnaya timpurie, ferma colectivă Renklod, lângă pruna Candy.

Domeniul de aplicare a fructelor de padure

Fructele Candy Plum justifică pe deplin numele soiului. Sunt destul de suculente și dulci, este mai bine să le folosești proaspete. Dar sunt potrivite și pentru prepararea compoturilor, gemurilor, deserturilor.

soi de prune

Pro și contra lui Candelă de prune

Printre caracteristicile pozitive ale soiului, iubitorii de grădinărit distinge:

 • fructificare stabilă și abundentă;
 • calități excelente ale consumatorului;
 • rezistența la factorii de mediu adversi;
 • scop universal al fructelor;
 • un nivel suficient de rezistență la bolile principale, dăunători.

Dar Plum Candy are dezavantajele sale, inclusiv:

 • soiul este predispus la vărsarea fructelor;
 • cultura se teme de transportul pe distanțe lungi;
 • este nevoie de soiuri polenizante pe site.

Caracteristici de aterizare

Pentru a crește un copac sănătos și roditor, trebuie să respectați regulile de bază cu privire la plantare și întreținere.

tinerețea înflorește

Momentul optim pentru plantare

Se recomandă să plantezi Candy Plum toamna, când toate frunzele de pe copaci au căzut. Răsadurile vor avea suficient timp pentru adaptare și înrădăcinare. Dacă lucrările de plantare se vor desfășura în zonele cu un climat rece, atunci perioada cea mai bună este primăvara, înainte de trezirea mugurilor.

Alegerea locului potrivit

Pentru pruna Candy, este de preferat să alegeți zone cu iluminare bună și care nu apar aproape de apele subterane (de la 1,5 metri). Zona trebuie protejată de vânturi. Parcela trebuie pregătită pe partea de sud sau de vest a cabanei.

Locul pentru plantarea Plum Candy trebuie pregătit în avans. Cenușă de lemn trebuie adăugată pentru săpat.

Solul nu trebuie să fie acid, un mediu neutru este mai potrivit pentru plantă. Pe sol argilos, răsadul este plantat cu un strat de drenaj așezat într-o groapă.

îngrijire la fața locului

Cei mai buni și cei mai răi vecini ai copacului

Pentru Plum Candy, cartierul cu tufișuri de boabe este cea mai optimă opțiune. Planta merge în special bine cu coacăze, coacăze și zmeură. Distanța dintre restul plantațiilor pomicole ar trebui să fie de 3-4 metri.

Plopul, alunul, mesteacanul și alunul nu sunt cele mai bune influențe asupra Candy Plum. Este eficient să crească flori de primăvară, plante tolerante la umbră lângă soi.

Pregătirea materialului de plantare

Când cumpărați puieți, ar trebui să acordați atenție aspectului lor. Un material de înaltă calitate de un an sau doi ani nu are semne de boală, putregai și diverse feluri de deteriorare. Este recomandat să coborâți sistemul rădăcinei supraîncărcate într-un recipient cu apă timp de câteva ore, tratați-l cu o soluție stimulatoare de creștere.

pregătirea butașilor

Tehnologia de aterizare

Procesul de plantare a bomboanei de prune constă în următorii pași:

 • În primul rând, este săpată o gaură, dimensiunile sale: 60 centimetri în diametru și 70 centimetri adâncime.
 • Apoi, drenajul de cărămidă bătută, argilă expandată (grosimea stratului de 10 centimetri) este așezat pe fund.
 • Groapa este umplută cu un amestec de sol din solul excavat, turbă și humus, preluat în proporții egale. La acesta i se adaugă superfosfat (200 grame), sulfat de potasiu (50 grame).
 • Groapa este umplută cu 1/3 din volumul total, iar după 3-4 săptămâni se plantează prunele Candy.
 • O plantă tânără este plasată într-o gaură, rădăcinile răspândite sunt presărate și solul este ușor tamponat. Gulerul rădăcinii trebuie să fie cu 3-4 centimetri mai mare față de nivelul solului.
 • Răsadul este udat din abundență, iar solul este mulat cu turbă.

O centură de lemn poate fi instalată în centrul gropii înainte de a planta un copac. El va păstra planta în primii 1-2 ani.

Cum să vă îngrijiți cultura de grădină

Grija pentru prune cu bomboane nu provoacă dificultăți. Principalul lucru este să irigați planta în timp util și să o tratați împotriva bolilor.

picurați cu un gunoi

Frecvența și regulile de udare și hrănire

Umiditatea solului din cercul trunchiului trebuie să fie la o adâncime de 40-50 centimetri. Merită să folosiți pentru irigare doar apă decontată, caldă. În funcție de vreme, frecvența măsurilor de irigare este de 3-5 ori pe sezon, unde consumul de apă pentru o plantație tânără este de 4-6 găleți, iar pentru un adult - 10 găleți. O atenție deosebită trebuie acordată plantelor în stadiul de înflorire și de maturare a fructelor.

Procedurile de alimentare cu primăvară sunt efectuate cu uree sau azotat de amoniu. În perioada de înflorire și formare a fructelor, se folosesc săruri de potasiu (60 grame) și superfosfat (60 grame). La fiecare 4 ani, solul este îmbogățit cu compost.

Prună de prun

Coroana de la pruna Candy este formată predominant de o formă piramidală. Toamna și primăvara, copacul scapă de crengi uscate, înghețate și rupte.

tăierea copacilor

Tratamente preventive pentru insecte și boli

O soluție de Nitrofen este eficientă împotriva moniliozei, iar în lupta împotriva clasterosporiozei, 3% lichid Bordeaux. Karbofos va ajuta la prevenirea apariției afidelor, iar Chlorophos este eficient împotriva molii.

Transfer

Se pot săpa doar plantele a căror vârstă este de până la 4-5 ani. Anterior, s-au turnat 5 găleți de apă sub chiuvetă, apoi sunt săpate cu grijă la o distanță de 70 de centimetri de copac și scoase. Aterizarea într-o gaură într-un loc nou se realizează conform schemei standard.

Pregătire pentru iernare

Pentru ca plantele tinere să tolereze bine înghețul, acestea trebuie protejate cu ramuri de gârlă, agrofibră sau molid. Copacii adulți nu au nevoie de o astfel de îngrijire, solul este mulat cu humus, iar trunchiul este învelit cu material de acoperiș din rozătoare.

produs de prune

Metode de reproducere

Există mai multe moduri de reproducere a prunului Candy.

Vaccinare

Ca scion, se folosesc butași din soiul altoit, iar portaltoiul este o plantație de grădină pe care se va altoi tăierea. Procedura se desfășoară în ultimele zile ale lunii mai. Sensul manipulării este de a apăsa ferm două felii de aceeași dimensiune. Locul de vaccinare este învelit în polietilenă și îndepărtat numai după 4 săptămâni.

Rădăcină rădăcină

Pentru această metodă de reproducere se folosește o tragere puternică, care este situată la distanța maximă față de mamă. Materialul tăiat (lungime de 15 centimetri) este plantat în altă zonă.

reproducere prin urmași

Tăieri de rădăcină

Toamna, este necesar să extragem rădăcinile care cresc un metru din trunchi și să le alegem pe cele mai puternice. Puteți depozita piesele de prelucrat într-un șanț sau într-o cameră rece din nisip. Primăvara (în aprilie) sunt identificați sub film și păstrați timp de 30 de zile. Când se formează lăstari, se alege una puternică, iar restul se îndepărtează.

Prun Candy are recenzii pozitive în mare parte printre grădinarii cu experiență. Chiar și începătorii o pot crește, principalul lucru este să respecte tehnologia agricolă corectă și să o plantezi la timp.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac