Motivele pentru care prunul cade înainte de a se maturiza și ce să facă

De ce fructele de prune cad de multe ori îngrijorează grădinarii. Până de curând, copacul mulțumea cu o abundență de flori și ovare, dar astăzi sunt toate pe pământ. Recolta a dispărut. Și poate că problema nu ar fi fost dacă există o îngrijire competentă pentru scurgere. Cunoașterea și luarea în considerare a caracteristicilor plantei a împiedicat moartea culturii.

Cele mai frecvente motive

Este aproape imposibil să elimini problema care a provocat vărsarea prunei. Prevenirea este însă mai ușoară decât ușoară.

Dacă prunul este înghețat

Uneori, grădinarul plantează pe site soiuri fără zonă, cu rezistență la îngheț peste temperaturile medii de iarnă. Drept urmare, copacul îngheață: mugurii de fructe, coaja și lemnul sunt deteriorate.

După o astfel de iarnă, planta slăbește și vărsă excesul de fructe, păstrând doar cele necesare. Aceasta reduce randamentele. Se întâmplă ca un prun să fie plantat într-un loc suflat de vânturile de nord și nord-est. Apoi, în timpul iernilor severe, planta va îngheța cu siguranță. În acest caz, se recomandă transplantarea instalației sau (dacă evenimentul este imposibil) instalarea unui ecran de protecție.

Udare necorespunzătoare

Arborele are un sistem radicular fibros situat în straturile superioare ale solului. Nu poate extrage în mod independent apa din orizonturile apropiate. Prin urmare, nu este capabil să păstreze fructele de maturare: apare vărsarea.

prunele cad

Abundență sau deficiență de îngrășăminte

Tipul și locația sistemului de rădăcină a prunului îi permite să primească nutriție doar din straturile superioare ale solului. În lipsa elementelor, fructele sunt abandonate:

 1. Lipsa de azot se manifestă prin culoarea frunzelor (devin palide). În acest caz, ovarele verzi se sfărâmă. Este necesară hrănirea plantei cu infuzie de mulleină sau uree.
 2. Cu lipsa de potasiu, fructele verzi, dar deja ușor cultivate cad. Se recomandă pansament de top cu îngrășământ de potasiu (sare).
 3. Lipsa de fosfor duce la vărsarea fructelor mari, dar imature. Planta trebuie alimentată cu superfosfat dublu.

Dar excesul de elemente duce, de asemenea, la vărsarea canalelor de scurgere. În azotul suprasaturat și solul acidifiat, cultura se va pierde.

prunele cad

Polenizare slabă

Uneori, grădinarii aleg soiuri de prune neautofertile. Aceste plante necesită polenizatori. Se recomandă plantarea prunilor în grădină, a căror înflorire coincide cu aceasta.

Pentru a atrage insecte polenizante, este necesar să plantați miere de plante.Isopul, busuiocul, menta, trifoiul fac față rolului lor.

Boli și dăunători

Dărâmarea fructelor provoacă dăunători și boli. Printre dăunători sunt periculoase:

 1. Sawfly. Fluturele depune ouă în perioada de înflorire a plantei. Prima omidă mănâncă interiorul cremei cu un os, se târâie afară și pupă. Apoi procesul se repetă. Dacă nu luați măsuri de protecție, mai multe generații de dăunători parazitează prunul în timpul sezonului.
 2. Molie de prune. Funcționează în același mod ca mașina. Dar dăunează ovarelor și pulpei cremei. Fructele nu se coacă și nu cad.
 3. Tolstopod. Fluturele își depune ouăle pe copacii proaspăt înfloriți. Omida mănâncă oase verzi. Fructele cad.

prunele cad

Boala copacului cu scabie, boli fungice slăbește copacul și varsă fructe deteriorate.

Ce soiuri sunt sensibile la această patologie

Stropirea este comună pentru toate soiurile de prune vechi. Ei scapă de fructe și plante în exces care dau o abundență de creștere a rădăcinilor. Dar crescătorii creează noi soiuri și hibrizi rezistenți la vărsare. Ar trebui să fie alese pentru plantare în grădină.

Nuante

Pentru a ajuta eficient pomul și a păstra recolta, se recomandă mai întâi să stabiliți cauza vărsării fructelor.

Pruna picură ovarul

Adesea, lucrurile pur și simplu nu ating maturizarea fructelor: ovarele se îngălbenesc și cad. Motiv: lipsa azotului. O hrănire neprogramată cu îngrășământ organic (infuzie de mulleină sau soluție de excremente de păsări) va ajuta la corectarea situației.

prunele cad

Se recomandă să turnați o găleată sub fiecare copac matur. În lipsa gunoiului de grajd, este permisă alimentarea plantei cu uree sau reziduuri de plante fermentate. Dar uneori doar ovarele verzi zboară din copac. În acest caz, planta scapă de fructele care au supraîncărcat-o. Acest lucru se întâmplă adesea cu prunele tinere.

Picături de fructe verzi

Uneori, grădinarii se plâng: fructele cad înainte de a se coace. Ovarele au dimensiuni crescute, dar se prăbușesc. Este recomandat să culegeți mai multe fructe, să le examinați cu atenție și să le spargeți. Dacă fructele necoapte sunt afectate de omizi sau crusta, atunci cea mai mare parte a culturii a murit. Restul poate fi salvat prin pulverizare cu insecticide și antifungice.

prunele cad

Dacă fructele sănătoase necoapte s-au prăbușit înainte de timp, atunci planta are nevoie de o hrănire complexă. În primul rând, se recomandă adăugarea de azot lichid, iar după 4-5 zile - fosfor și potasiu. În același timp, nu sunt adăugate elemente, cu excepția complexelor minerale gata fabricate. Pentru a accelera absorbția nutrienților, hrănirea trebuie combinată cu udarea.

Uneori, o prună necorespunzătoare se prăbușește din cauza unei schimbări accentuate a vremii: o prindere rece prelungită sau o căldură persistentă. În acest caz, fructele cad din copaci tineri sau slăbiți. Așa că planta încearcă să scape de moarte.

Crema matură cade

Prunele cad deseori de pe copac în cantități mari. Fructul devine albastru și începe să se coacă. Dar, din anumite motive, copacul își renunță la recoltă. Este recomandat să culegeți unul sau două fructe și să le spargeți. Dacă există un vierme în interior sau urme ale activității sale vitale, atunci dăunătorii au atacat pomul fructifer și acesta aruncă recolta. Din păcate, cu greu va fi salvată recolta. Dar este recomandat să ții cont de greșeli și să efectuezi tratamente preventive toamna și primăvara.

prunele cad

Dacă pruna este sănătoasă și cade la pământ fără coacere, atunci introducerea îngrășămintelor fosfor-potasiu va ajuta la corectarea parțială a situației. Pentru a crește eficacitatea evenimentului, se recomandă combinarea cu udare. În iulie, fructele nu mai cresc și cad la pământ. Urmele bolilor fungice sunt vizibile pe ele. În acest caz, se recomandă pulverizarea cu medicamente antifungice.

Ce să faci în astfel de cazuri

Pentru a preveni vărsarea fructelor, trebuie să se întreprindă o serie de măsuri în timpul sezonului:

 • faceți hrană de rutină cu îngrășăminte organice și minerale în primăvara și toamna;
 • efectuați pulverizarea preventivă împotriva bolilor și dăunătorilor;
 • respectați regimul de udare;
 • eliminați în timp util buruienile din cercul trunchiului;
 • selecta soiuri polenizante;
 • eliminați lăstarii rădăcini;
 • rake și arde reziduurile plantelor (frunze, crenguțe, morcov);
 • soiuri și hibrizi zonă de plante.

prunele cad

Pentru a împiedica prunul să scurgă de fructe verzi sau să se coacă, starea copacilor trebuie monitorizată în mod regulat. Atunci când este detectată patologia, trebuie luate imediat măsuri de protecție.

Îngrijire corectă

Pentru a obține o recoltă stabilă, se recomandă respectarea tuturor regulilor pentru îngrijirea pomilor.

Caracteristici ale udării prunelor

Pentru a păstra recolta, se recomandă udarea plantei de 4-5 ori pe sezon:

 • după ieșirea din stare de repaus;
 • după înflorire;
 • 2-3 săptămâni după a doua udare;
 • în timp ce toarnă boabe.

prunele cad

Se toarnă 20-30 de litri de apă sub un copac adult (solul trebuie să fie umed până la adâncimea de 50 cm).

Reglarea pansamentului

Grădinarii ar trebui să știe să hrănească pruna. Secvența de fertilizare:

 • după ce copacul lasă starea de dormit, se adaugă o soluție de mullein sau excremente de pui (norma: 1 găleată pentru o plantă adultă);
 • după înflorire, se adaugă îngrășământ cu potasiu-fosfor (la viteza specificată de producător);
 • după recoltare, pierderea mineralelor din sol trebuie reînnoită: se recomandă aplicarea de îngrășăminte fosfor-potasiu.

îngrășăminte fosfor-potasiu.

Îngrășămintele uscate sunt împrăștiate pe întregul cerc de trunchi și încorporate în sol.

Prevenirea bolilor și apariția insectelor

Pentru prevenirea bolilor, se recomandă:

 • evitați plantările îngroșate;
 • efectuați regulat tăierea sanitară și formativă;
 • elimina buruienile;
 • fertilizare în timp util;
 • elimina furnicile;
 • pentru efectuarea tratamentului cu medicamente antifungice în grădină.

Pentru a lupta împotriva insectelor, se recomandă să-și atragă dușmanii: cocoașele, leii de furnici.

Pentru a preveni deteriorarea provocată de dăunători, se recomandă efectuarea pulverizării preventive cu insecticide:

 • primul după trezirea copacului;
 • al doilea este în stadiul de înmugurire (mugure roz);
 • al treilea după formarea ovarelor;
 • urmărirea după caz.

Controlul dăunătorilor și bolilor se realizează pe tot parcursul anului.

Creșterea polenizării

Adesea, ovarele nu se crăpă, ci florile sterile. Pentru a evita astfel de probleme, se recomandă:

 • plante polenizante (pentru 2-3 prune soiuri 1 copac cu înflorire în același timp pentru polenizare);
 • evitați plantările îngroșate;
 • plantează plante cu miere pentru a atrage insecte polenizante.

Măsurile simple te vor ajuta să obții fructe sănătoase și să păstrezi recolta.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac