Descrierea soiului de prune Ternovka, selecția răsadurilor, plantarea și îngrijirea

Soiuri de prune Ternovka sau - "bilasuvar", are o mulțime de proprietăți utile, este saturat de vitamine. Este un fruct albastru-negru distribuit pe scară largă în multe zone ale CSI. Fructele atârnă de pe ramuri până la îngheț, ceea ce le permite să fie consumate până la sfârșitul iernii. Pruna este cultivată chiar și în Siberia, este una dintre cele mai rezistente subspecii. Arborele este fructat, dar unii grădinari îl numesc boabe. Pentru a crește în siguranță o varietate, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile sale, o descriere a tehnologiei de îngrijire și hrănire.

Descrierea și caracteristicile prunei Ternovka

Pruna de spini a fost crescută de natura însăși. După ce au apreciat avantajele sale, crescătorii au început să lucreze la creșterea hibrizilor noi. Ternovka aparține familiei Pink, un gen de prune. Anterior, a fost considerată o varietate de spini. Chiar au multe în comun.

Scurtele caracteristici ale arborelui Ternovka:

 1. Aspect. Un arbust cu ramuri spinoase, crește până la 4 metri înălțime.
 2. Frunzele Ternovka sunt mici, de până la 5 centimetri, alungite, ovoidale.
 3. Arborele are înflorire abundentă, florile sunt albe de zăpadă, unice, cu 3 centimetri în diametru. Există o acoperire ceroasă pe ele.
 4. Pulpa are un gust dulce și acru. Greutatea fructelor Ternovka este de 15 grame, diametrul este de 4 centimetri. Înăuntru este un os.
 5. Fructele la Ternovka sunt stabile, boabele se coacă până la sfârșitul lunii august sau septembrie din cel de-al doilea an de viață. După maturare, acestea nu cad, ci se țin strâns de ramuri până iarna.
 6. Arborele poate rezista la înghețuri de până la 40 de grade, supraviețuiește în latitudinile nordice. Este una dintre cele mai rezistente la îngheț. Se înrădăcinează și pe soluri sărace.
 7. Soiul este renumit pentru imunitatea sa la boli și dăunători.
 8. Toleranța la secetă la Ternovka este o recuperare ridicată și rapidă a sistemului radicular înghețat.

Cu cât fructele atârnă de ramurile copacului, cu atât devin mai dulci și își pierd astringența. Ternovka este capabil să îndure orice catastrofe meteorologice, cu excepția solului bogat sărat.

Coș cu prune

Planta este saturată de aminoacizi, pectină, fibre, tanini. Este utilizat pe scară largă pentru îmbunătățirea sănătății.

Ternoslum are următoarele efecte asupra organismului:

 • curăță de toxine și toxine;
 • reduce nivelul de colesterol datorat vitaminei PP;
 • curăță vasele de sânge datorită prezenței pectinei în compoziție, îndepărtează chiar și metalele radioactive;
 • favorizează pierderea în greutate.

Pruna Ternovka are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Fructele au un efect laxativ și diuretic ușor, sunt utile pentru colecistită, patologii hepatice, renale.Ternosplum îmbunătățește apetitul, procesul digestiv. De asemenea, reduce intensitatea durerilor de stomac. Chiar și o cantitate mică de boabe poate crește peristaltismul intestinal.

Diferențele dintre spini și spini

Sloe-ul este un arbust, dar dă fructe cu fructe de pădure fără gust. Este deseori confundat cu hardy. Prin traversarea acestor soiuri, s-a dezvoltat o cultură mai dulce. Aproape toate elementele utile au fost transferate la Ternovka.

 1. Spre deosebire de spini, fructele de padure au dimensiuni mult mai mari, mai dulci, mai suculente, mai putin tarte.
 2. Blackthorn-ul nu este la fel de înțepător ca și negrul. Recoltarea este mai ușoară.
 3. Ambele fructe au o compoziție chimică similară. Sloe-ul conține 5-6% zahăr, iar ghimpul conține 12-14%.
 4. Ghimpul este o simbioză a unui tufiș și a unui copac. În sălbăticie, planta arată ca un arbust, iar atunci când este cultivată într-o grădină, se întinde, formând un copac cascador.

Fructe de prune

Chiar și un rezident din vara novice poate face față cultivării prunelor spinoase, sub rezerva regulilor.

Aterizare Ternovka

Ternovka este de obicei propagată prin metode vegetative, prin semințe - numai pentru selecție. Cele mai populare metode de cultivare:

 • folosirea suzetelor radiculare;
 • butași;
 • vaccinare.

Cea mai convenabilă metodă este răsadurile cu rădăcină de sine, ele sunt obținute din creștere, care se recoltează primăvara sau toamna. Semințele de ternovka sunt semănate în octombrie sau aprilie, folosind doar semințe proaspete. Pulpa este îndepărtată complet din ele înainte de plantare.

Alegerea unui site pentru plantare

Un răsad Ternovka ar trebui să fie plantat într-un loc cu mult soare sau în umbră parțială. Într-o zonă în care există multă umbră, intensitatea înfloririi și a randamentului va scădea în apropierea copacului. Pruna nu tolerează apa stagnantă. În locul în care este planificat să se planteze, trebuie să existe drenaj. Nu este recomandabil să acordați preferință solului acid, acesta trebuie să fie neutru. Cea mai mare parte a prunei spinoase adoră solurile argiloase. Fertilizați solul toamna, cu 2 luni înainte de plantare cu gunoi de grajd, superfosfat, sare de potasiu. Mai întâi, săpați pământul.

Prun

Metode de obținere a răsadurilor

Cele mai sănătoase și puternice exemplare de Ternovka sunt selectate, situate mai departe de trunchi. Au un rizom mai bine dezvoltat, este mai ușor să le separați. După ce am săpat lăstarii, priviți sistemul de rădăcini al viitorului copac. Dacă este dezvoltat, puteți transplanta procesul Ternovka pe un site permanent. Dacă nu, crește-l tăind la 25 de centimetri și așezându-l într-un sol hrănitor.

Plantarea răsadurilor

Este necesar să plantați răsaduri de 2-3 ani. Spinii de prune, atunci când sunt plantați în mod corespunzător, produc o recoltă abundentă în fiecare sezon.

 1. Cu o săptămână înainte de plantare, săpați găuri. Puneți îngrășăminte și minerale în ele. Cenușa, compostul, humusul, urea acționează ca nutrienți.
 2. Pentru a îmbunătăți drenajul, adăugați un pic de nisip pe fund. Ridicați groapa, după o săptămână, puneți o răsad pregătită.
 3. După plantare, udă pomul viitor din abundență în fiecare zi timp de o săptămână.

Trebuie avut în vedere faptul că Ternovka crește mult, ocupă un loc larg pentru asta. Distanța dintre plante trebuie să fie de aproximativ 4 metri.

Ramuri cu fructe

Îngrijirea suplimentară a culturii

Arborele nu necesită îngrijiri speciale. Ternovka poate crește fără îngrășăminte, irigare regulată. Adesea, locuitorii de vară plantează soiul în apropierea gardului, formând astfel un gard viu. Dacă este nevoie de o cultură prolifică, va fi nevoie de îngrijire pentru cei spinoși.

Se compune din următoarele activități:

 • pansament de top;
 • udare în timp util;
 • legarea răsadurilor tinere, astfel încât să nu fie deteriorate de vânturile puternice;
 • tăierea, formarea coroanei;
 • adăpost pentru iarnă;
 • prelucrarea lemnului de boli și dăunători.

De asemenea, este necesar să se udă, deoarece solul este compactat, astfel încât să fie saturat de oxigen. Ternovka le va mulțumi proprietarilor pentru îngrijirea corespunzătoare cu o cultură prolifică.

Prune pe ramuri

Udare și hrănire

Ternoslum este o plantă plină de umiditate, deși nu necesită udare regulată. Pentru ca pomul să dea roade din abundență, este udat o dată pe săptămână, pe vreme caldă, mai ales abundent. Aplicați apă caldă. Udarea la rece nu merită, deoarece copacul va arunca toate prunele și cultura se va pierde.

Fertilizați Ternovka cu humus sau alte materii organice primăvara. Pentru a crește fertilitatea arborelui, se recomandă utilizarea mai multor fertilizări cu complexe minerale cu azot. Nu este de dorit să luați gunoi de grajd proaspăt, este periculos pentru rizom și contribuie la creșterea buruienilor.

Prună de prun

Grădinarii nu pot de obicei Ternovka, ceea ce implică proliferarea ramurilor sale. Arborele trebuie să formeze o coroană cu nivel scăzut, să-l facă stufoasă. Formarea unui tufiș este considerată cea mai consumatoare de timp în îngrijire.

Prună de prun

În timpul sezonului de creștere, pruna este tăiată de trei ori:

 • la sfârșitul lunii martie;
 • în ultimele zile ale lunii iunie;
 • la sfârșitul lunii iulie.

Există mai multe opțiuni pentru tăierea copacului Ternovka.

 1. Pentru a menține forma dată, pentru a menține fertilitatea arborelui, se face tăierea sanitară. Ramurile deteriorate, uscate și bolnave sunt excizate.
 2. Tăierea anti-îmbătrânire se face pentru a prelungi viața copacului. Câteva ramuri fructifere sunt tăiate, iar un an mai târziu, ramurile scheletice rămase sunt scurtate cu 1/3.
 3. Tăierea subțire a copacului împiedică îngroșarea, ceea ce nu permite luminii să pătrundă în fructe. Dacă Ternovka este stufoasă, nu mai rămân mai mult de 5 ramuri fructifere.
 4. Formarea tăierii - efectuată dacă prunul spinos este folosit ca gard viu. Cronei i se oferă un aspect atractiv. Când copacul îmbătrânește și îngheață, lăstarii puternici stimulează întinerirea și regenerarea.

Tăierea cu pruner ascuțit, după dezinfectarea acestuia.

Iernat

O prună spinoasă pentru adulți nu necesită adăpost de frig. Este recomandabil să protejați răsadurile tinere de îngheț prin acoperirea cu o cârpă nețesută precum gâștele, după realizarea unui cadru de sârmă. Arborele este protejat de rozătoare. Pentru a împiedica atacurile pe timpul iernii, călcați zăpada din jurul său, închideți gaura cu material pentru acoperiș sau sârmă ghimpată. Dacă Ternovka este înghețată, aceasta este restabilită datorită lăstarilor înțepenite și creșterii rădăcinilor.

Iarnă de prune

Protecție împotriva bolilor și dăunătorilor

Ternovka poate fi afectată de putregaiul fructelor, de buzunare, de rechin, de nanism. Trebuie să le ocupați după cum urmează:

 • din putregai folosesc cupru sau sulfat de fier;
 • din buzunar, copacul este pulverizat cu lichid Bordeaux în timpul polenului și în timpul formării fructelor de pădure;
 • îndepărtarea regulată a dăunătorilor, tăierea cu un pruner dezinfectat ajută de la sharki;
 • nanismul nu poate fi vindecat, copacii sunt dezrădăcinați și arși.

Gandacii nu sunt capabili să dăuneze semnificativ spinosului, nu ar trebui să vă fie frică de ei.

Recoltarea și depozitarea

Este indicat să alegeți boabe spinoase după prima vreme rece. Până în acest moment, conținutul de taninuri din fructe este redus, acestea devin mai gustoase și saturate de vitamine. Recoltarea este bună, păstrată în stare proaspătă aproximativ 30 de zile. Fructele se mănâncă proaspete sau se prepară compoturi, conserve, gemuri. Ternovka este păstrată cu stima ridicată de vinificatorii care produc vin sau alcool puternic din acesta cu un gust de tartă.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac