Descrierea și caracteristicile soiului de prune Zarechnaya timpurie, cultivare și îngrijire

Soiul timpuriu Zarechnaya este una dintre cele mai populare prune printre prune, deoarece este nepretențioasă în îngrijire și, de asemenea, se încântă cu fructe delicioase suculente, datorită cărora este folosită activ în gătit. Orice grădinar care dorește să cultive această cultură pe site-ul său trebuie să studieze în detaliu toate informațiile despre plantă și complexitatea cultivării acesteia în parcele personale.

Istoria apariției soiului

În 1986, soiul de prune timpuriu Zarechnaya a fost crescut prin încrucișarea a trei specii diferite (Krasnaya Dessertnaya, Eurasia 21, Volzhskaya Krasavitsa). După aproximativ un an, crescătorii au oferit o descriere detaliată a culturii, pe baza notelor și observațiilor oamenilor de știință. Acest lucru a făcut posibilă aflarea despre plantarea și îngrijirea corectă a plantei.

În 1988, soiul a fost înregistrat în Registrul de Stat de către profesorul-genetician crescător Kursakov încă de la început. Maturizarea are loc la jumătatea lunii iulie. Degustatorii au apreciat cultura adaptată creșterii în latitudini cu condiții climatice moderate.

Adesea găsită în CSI și în statele baltice. De asemenea, crește în regiunile centrale din Siberia, unde iernile nu sunt prea dure.

Descrierea și caracteristicile prunului timpuriu Zarechnaya

Descrierea prunii Zarechnaya timpurie diferă în multe privințe de alte specii. Se caracterizează printr-o creștere moderată, care nu depășește 2 m, o coroană compactă sferică, îngroșare medie, bogată culoare brună a scoarței ramurilor și trunchiului. Frunzele mari, ovoidale, fără margini dărâmate, au o nuanță verde închis.

transversal devreme

Inflorescențe cu flori albe de zăpadă, care în stadiile inițiale ale maturării au o nuanță verde. Petalele sunt rotunde, pistolul este lung și prezența unor numeroase stamine mici.

În medie, fructele cântăresc cel puțin 50 de grame. Initial predomina o nuanta galbena, care se transforma treptat intr-o culoare violet bogata. Soiul este apreciat pentru forma rotundă corectă a prunului cu o cusătură bine definită. Gustul pulpei suculente cărnoase este dulce cu o ușoară amabilitate, care dispare după maturare completă.

Pielea este densă, înzestrată cu un număr mare de nutrienți, permite o perioadă îndelungată să nu se deterioreze și să păstreze gustul fructelor. Gradul de degustare a prunelor este de 4,7 puncte, datorită căruia sunt considerate un produs frecvent al exportului și importului.

fructe de padure de pe copac

Avantaje și dezavantaje

Soiul de prune timpuriu Zarechnaya are o serie de avantaje și un număr minim de dezavantaje.

avantaje:

 • randament stabil;
 • fructarea anuală;
 • dimensiunea compactă a plantelor;
 • perioada de maturare timpurie;
 • rezistență la îngheț;
 • caracteristici gustative excelente;
 • portabilitate excelentă a transportului;
 • capacitatea de depozitare pe termen lung.

Dezavantajele soiurilor de prune Zarechnaya Early includ doar lipsa capacității de auto-polenizare, precum și creșterea prunelor în afara sezonului.

mărimea fructelor

Caracteristici în creștere

Pentru a oferi copacului o creștere rapidă și un nivel crescut de fructificare, este necesar să urmați regulile pentru cultivarea soiurilor de prune Zarechnaya Early.

Datele de aterizare

Planta se caracterizează printr-o rezistență crescută la îngheț, prin urmare, prunul poate fi plantat toamna și primăvara. Indiferent de timpul de plantare, răsadurile au o rată de supraviețuire sută la sută. Primăvara, se recomandă plantarea în aprilie imediat ce se dezghețează zăpada.

Alegerea unui loc pentru plantarea prunelor

Un pas important în pregătirea plantării este alegerea unei locații potrivite. Nu merită să crești o prună la umbră, deoarece, fără influența luminii solare, va începe să se estompeze, frunzele vor deveni palide și, ca urmare, va da fructe mici. Cel mai bine este să selectați o zonă însorită pe un deal. Terenurile joase sunt contraindicate din cauza umidității ridicate și a umezelii. Solul optim este loamy sau nisip. Nivelul apei subterane nu trebuie să fie la cel mult 2 metri de sol.

cultivarea fructelor

Un vânt puternic are un efect dăunător asupra plantei, în special în momentul înfloririi, sfărâmând inflorescențele. Acest lucru poate reduce randamentul. Mulți grădinari recomandă plantarea prunelor lângă garduri.

Cultura plantării

Procesul de plantare a prunului Zarechnaya timpuriu include următoarele acțiuni:

 1. Săpați o gaură adâncă.
 2. Echipați partea inferioară a gropii cu îngrășăminte folosind materie organică și minerale.
 3. Puneți răsadul astfel încât gulerul rădăcinii să fie la 2-5 cm de marginea superioară.
 4. Se presară cu mediu de sol fără fertilizare.
 5. Construiți un șanț în jurul răsadului pentru udare.

Pruna Zarechnaya este auto-infertilă timpurie, astfel încât soiurile precum Renklod Tambovskiy și Etude ar trebui să fie plantate în apropiere, care vor servi ca polenizatori.

frunze într-o gaură

Subtilități de îngrijire a prunei

Pentru a îmbunătăți fructele și calitatea fructelor în viitor, este necesar să inspectați în mod regulat instalațiile pentru bolile și dăunătorii, să-l adăpați în timp util, să respectați programul de fertilizare și să reglați, de asemenea, gradul de densitate a coroanei prin formarea prin tăiere.

Udarea

Soiul de prune Zarechnaya timpuriu nu tolerează apa stagnantă, dar seceta afectează negativ și fructificarea, reducând productivitatea. Udarea se face când vine:

 • sezon de creștere la începutul primăverii;
 • faza de înflorire;
 • apariția ovarelor;
 • ultimele zile ale toamnei.

Pentru pomii tineri, cantitatea optimă de apă este de 5 găleți, pentru plantele adulte care au început să dea roade, 10.

Important! Se recomandă să slăbiți solul înainte de udare.

udare

Top dressing

Primii 2-3 ani pruna nu are nevoie de hrănire suplimentară. Necesitatea crește odată cu debutul perioadei de fructificare, de obicei începe în al treilea an după plantare. Hrănește planta în următoarea ordine:

 1. La sfârșitul primăverii. Se adaugă 400 g de uree diluată într-o găleată cu apă.
 2. Intr-o luna. De asemenea, diluați urea în apă, dar de această dată concentrația sa este de 1,5 ori mai mare decât cea anterioară.
 3. August. Similar cu prima hrănire.

O plantă adultă se poate descurca fără fertilizare.

pregătiți îngrășământ

Tunderea

Nu numai aspectul estetic al plantei depinde de densitatea coroanei, ci și de gradul de fructificare, astfel încât este necesară prunirea regulată, respectând anumite reguli:

 1. Eliminați straturile nedorite.
 2. Tăiați crengile uscate la timp.
 3. Reglați manual distanța dintre fructe.
 4. Ramurile subțiri, dacă este necesar, pentru a reduce fructificarea.

De asemenea, se recomandă construirea unui suport care să nu atingă butoiul.Poate fi așezat și sub ramuri, astfel încât să nu se rupă sub încărcarea fructelor coapte.

Important! La modelare, tăiați ramurile centrale, nu ramurile laterale.

ștergerea ramurilor

Iernat

După cum am menționat anterior, soiul de prune timpuriu Zarechnaya este rezistent la îngheț, prin urmare, este capabil să supraviețuiască chiar și iernilor cele mai severe. Tot ce are nevoie pentru soiul pentru un transfer favorabil al iernii este să acopere zona aproape de trunchi cu un strat de mulci.

Măsuri de prevenire a bolilor și dăunătorilor

Soiul de prune timpuriu Zarechnaya se caracterizează printr-o imunitate persistentă, dar nu trebuie neglijate măsurile preventive, deoarece nu este asigurată o singură cultură împotriva bolilor fungice asociate cu un exces de lichid în sol. Prin urmare, când planta este în repaus, și anume la începutul primăverii sau la sfârșitul toamnei, prelucrați-o folosind lichidul Bordeaux.

Pentru a proteja planta de dăunători, este necesar să spălați trunchiul folosind o soluție de cretă. Pentru copacii maturi, este mai bine să folosiți amestecuri cu adăugarea de var și acid carbolic.

creta diluată

Curățare și depozitare

Se recomandă recoltarea prunului Zarechnaya timpuriu pe vreme uscată înainte de prânz. Inițial, fructele trebuie îndepărtate din nivelul inferior și apoi trecem la nivelul superior, folosind o scăriță. Acestea ar trebui să fie plasate într-un strat simultan în cutii căptușite cu hârtie alimentară și trimise la depozitare.

Soiul de prune timpuriu Zarechnaya vă va mulțumi pentru plantarea corectă și îngrijirea în timp util, cu o recoltă bogată care vă va încânta cu pulpa suculentă și buchetul de arome incredibile.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac