Descrierea și caracteristicile soiului de coacăze roșii Nenaglyadnaya

Coacăzul roșu Nenaglyadnaya este un soi modern cu randament ridicat, rezistent la boli și dăunători, de aceea este foarte popular printre grădinari. Datorită abundenței de vitamine și microelemente necesare omului, care sunt conținute în cantități mari în această boabă, și-a câștigat admiratorii în multe regiuni din Rusia și Belarus.

Istoric de selecție a culturii și regiune de creștere

Soiul Nenaglyadnaya a fost crescut la sfârșitul anilor '80 ai secolului trecut la Institutul de Cercetări din Belarus pentru pomicultură. Crescătorul A. G. Voluznev, când a traversat trei soiuri - Minunat, Olanda roșie și Cireș, a reușit să obțină o noutate excelentă. Abundența de boabe roșii pe un fundal verde strălucitor de frunziș a făcut ca tufișurile de coacăz să fie atât de atractive încât soiul a fost numit Nenaglyadnaya, iar în 1991 a fost inclus în Registrul statului belarus al soiurilor; în 2006, lui Darling i s-a permis să crească în Rusia.

Descrierea coacăzului Iubit

O varietate de coacăze roșii care se coace la jumătate, are un randament ridicat (9-12 kilograme de fructe de pădure de la un tufiș adult), o apreciere ridicată a gustului, este auto-fertilă - nu are nevoie de polenizare încrucișată.

Sistemul Bush și root

Arbustul iubitului este scurt, compact, nu prea răspândit, lăstari tineri de o nuanță roșiatică, devin cenușii pe măsură ce planta se maturizează. Frunzele sunt mari, cu cinci lobi, fără strălucire, culoare verde saturată.

Sistemul rădăcină este mai ramificat și mai puternic decât cel al coacăzului negru. Coacăzele roșii pot da roade în grădină mai mult de 20 de ani, prima recoltă (aproximativ 3 kilograme pe tufă) Iubitul dă 3 ani după plantare.

Iubiți Bush

Totul despre înflorire și fructificare

Coacăzul înflorește cu flori neașteptate, mici, de culoare galben-verde, care seamănă cu un clopot. Înflorirea are loc în prima decadă a lunii mai și continuă până la sfârșitul lunii.

Boabele se coacă, în funcție de vremea din regiune, la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie. Maturarea este amiabilă, boabele sunt mari, roșii, cu dungi întunecate. Conținutul ridicat de zahăr, aroma și suculența i-au oferit iubitului un scor ridicat de degustare - 4,8 din 5 puncte posibile.

Fructele de padure sunt consumate proaspete, sunt potrivite pentru a face gem și conserve. Sucul are un gust plăcut, este utilizat în medicina populară ca diaforetică și pentru a satura un corp slăbit cu vitamine.

Recoltarea și depozitarea

Coacăzele roșii sunt recoltate pe vreme uscată tulbure, fructele sunt îndepărtate cu perii - este mai puțin probabil să zdrobiți fructele de pădure.

culesul coacăzelor

Coacăzele roșii sunt doborate cu zahăr, gemul este fiert, păstrat congelat sau ușor uscat la cuptor la o temperatură de +50 ° C, până la uscare completă.

Caracteristici pozitive și negative ale soiului

Soiul Nenaglyadnaya are multe avantaje care i-au asigurat popularitatea ridicată:

  • randament excelent;
  • rezistența la temperaturi scăzute;
  • auto-fertilitate;
  • imunitate ridicată a tufișurilor;
  • decorativitatea debarcărilor;
  • rezistență la boli fungice.

Există puține dezavantaje ale coacăzelor și sunt mai mult decât se suprapun cu avantaje:

  • poate suferi de geruri recurente;
  • nu tolerează umbrele;
  • suferă de căldură și secetă.

Cele mai mari producții de boabe de plantare asigură 8-15 ani, apoi randamentul scade treptat.

Rezistent la îngheț și secetă

Iubitul rezistent la îngheț, tolerează frig până la -25 ° C. Dacă iernile nu sunt prea aspre, nu este nevoie de adăpost.

fructe de padure rosii

Plantele tinere nu tolerează bine seceta, dar iubiții vor rezista câteva zile la căldură intensă, cu udări suplimentare.

Rezistența la boli și dăunători

Iubitul are o rezistență ridicată la boli fungice, poate suferi de septoria (pata frunzelor), rugină de goblet, terry (inversare). Dintre insecte, este periculos pentru ea: molie, sticlă, dar planta este rezistentă la acarienii rinichilor.

Caracteristici de aterizare

Plantarea oricărei plante are propriile sale caracteristici care trebuie luate în considerare. Coacăzele roșii nu ar trebui să fie așezate sub pomi fructiferi, nu tolerează umbră și solul acoperit cu apă.

Momentul optim

Cel mai bine este să plantezi coacăze roșii toamna, la începutul lunii septembrie. Înainte de vremea rece, tufișul va avea timp să se înrădăcineze, primăvara va fi o răsaduri puternice, cu o imunitate puternică. Dacă un răsad este achiziționat primăvara, acesta are deja frunze verzi, poate fi și plantat, dar planta va necesita puțin mai multă întreținere. Nu trebuie să scoateți frunzele de la răsad, ci să îndepărtați mugurii.

Răsaduri de coacăze

Înainte de plantare, planta este cufundată în apă cu adăugarea de zircon sau epin. Planta va fi saturată de umiditate și substanțe nutritive conținute în stimulatorul formării rădăcinilor. După plantare, o răsaduri atât de slabă are nevoie de umiditate și umbră ușoară până când devine mai puternică.

Răsadurile cumpărate în vase sunt transplantate imediat, sunt udate în prealabil și îndepărtate cu grijă din recipient împreună cu o grămadă de pământ. Plantarea de toamnă este optimă pentru coacăze roșii, principalul lucru este să aveți timp să plantați un tufiș la timp.

Important: dacă este așezat pe pământ deschis în octombrie-noiembrie, răsadul nu va avea timp să se înrădăcineze și să devină mai puternic, de aceea va muri cu siguranță cu apariția vremii reci.

Principalul avantaj al acestei plantări este că răsadurile sunt proaspete de vânzare, nu au fost depozitate timp de câteva luni în condiții de neînțeles, sunt puternice și puternice.

Selectarea și pregătirea site-ului

Iubitul are nevoie de o zonă însorită, cu drenaj bun al solului, puteți alege un deal sau o pantă bine luminată. Zona selectată este curățată de buruieni și săpată adânc.

tufe de coacăze

Coacăzele roșii nu trebuie plantate lângă cele negre - ambele vor suferi de un astfel de cartier. Nu-l așezați lângă alte tufișuri de fructe de pădure: zmeură, cireșe. Cel mai bun va fi cartierul de coacăze cu ceapă și usturoi. Legumele îi vor oferi o protecție suplimentară împotriva dăunătorilor și a bolilor.

Cum să alegi un răsad sănătos și puternic

Cel mai bine este să cumpărați material de plantare în pepiniere specializate. Acolo puteți vedea documentele, vânzătorii sunt responsabili pentru produsele lor.Cumpără răsaduri de doi ani și un an, copiii de doi ani sunt mai puternici și mai scumpi.

Înainte de a cumpăra, examinați cu atenție rădăcinile plantei. Ele trebuie să fie bine dezvoltate și să nu aibă putregai. Rădăcini scheletice (există cel puțin 3) - elastice, umede, cu urme de vorbă de argilă. Crengile sunt puternice și rezistente.

Tehnologia de aterizare

Coacăzele roșii adoră spațiul, atunci când pregătiți găuri pentru răsaduri, distanța dintre ele este de 1,5 metri. Dacă se presupune că sunt plantate mai multe rânduri, este prevăzută o distanță de 2 metri între ele.

răsaduri tinere

Sfat: găurile trebuie pregătite cu 10-14 zile înainte de plantare, astfel încât solul să aibă timp să se așeze.

Gaura finisată trebuie să aibă 50 de centimetri în diametru și adâncime. Se umple cu o treime cu materie organică amestecată cu sol, compost, mullein, care se toarnă într-o lamelă. Se adaugă un îngrășământ mineral complex. Răsadul este așezat în groapă în unghi. Aceasta asigură dezvoltarea sistemului rădăcină și a lăstarilor. Rădăcinile sunt ușor îndreptate, groapa este acoperită cu sol și compactată. Plantarea trebuie udată la viteza de 4-5 litri per bucșă. Solul de sub tufă este mulat.

Îngrijirea tufelor de coacăz

Coacăzele roșii sunt fără pretenții, dar planta are nevoie de îngrijire și atenție minime.

Plantări de udare

Iubitul nu tolerează seceta. Trebuie să udați planta o dată pe săptămână, dar trebuie să vă concentrați asupra condițiilor meteo locale. Fiecare tufiș are nevoie de 3-5 litri de apă decontată, nu rece.

Top dressing

O plantă adultă este hrănită pentru prima dată la începutul primăverii, înainte de ruperea mugurilor, granulele de îngrășământ mineral sunt pur și simplu amestecate cu solul. Azofoska este un complex care conține azot, potasiu și fosfor de care plantele au nevoie.

coacăze în creștere

A doua oară planta este hrănită cu îngrășăminte minerale după înflorire. În timpul sezonului, o dată la 14 zile, solul este fertilizat suplimentar cu materie organică, adăugându-se sub tufă puțină mulleină sau humus. După aceea, solul este dezlegat cu atenție, pentru a nu atinge rădăcinile de coacăz, care sunt aproape de suprafață.

Tăierea unui tufiș adult

Tăierea sanitară se face primăvara. Îndepărtați ramurile uscate, putrezite, rupte. Formarea și întinerirea tunderii se poate face fie primăvara, fie toamna. În regiunile mai calde, zilele fine de toamnă sunt rezervate. Îndepărtați ramurile vechi și lăstarii care îngroșează tufișul. Toate instrumentele de tăiere trebuie să fie curate și dezinfectate pentru a preveni contaminarea plantelor.

tăierea unui tufiș

Îngrijirea grădinii: dezlegare și mulcire

Desfacerea satura solul cu oxigen, deci este necesar pentru plante. Solul de sub tufișurile de coacăz este dezgropat, ușor dezlipit, cu atenție pentru a nu deteriora rădăcinile, după udare este ușor mulat pentru a menține solul umed și pentru a preveni ploaia.

Tratamente preventive

Pentru a preveni bolile plantelor și reproducerea dăunătorilor, solul de sub tufă, primăvara, este curățat de frunze căzute, rămășițele ramurilor. Pentru a vă proteja împotriva dăunătorilor și a bolilor primăvara, înainte de înflorire, tufișurile de la udare se toarnă cu apă clocotită. Puteți adăuga puțin sulfat de cupru sau permanganat de potasiu - în acest fel va fi posibil să opriți focarele bolii și dăunătorii din sol. Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 70 ° C.

Dacă plantele sunt atacate de insecte, plantația este tratată cu Karbofos sau analogii acesteia, în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Procesarea coacăzelor

Mod de propagare a coacăzelor

Plantările sunt propagate prin împărțirea tufelor, butași sau straturi.

Prin împărțirea tufei

Această metodă este potrivită dacă tufișul trebuie mutat într-un alt loc. În acest caz, ar trebui să fie dezgropată și împărțită în mai multe părți, lăsând lăstari tineri și rădăcini sănătoase pe fiecare. Arbustul este împărțit în 2-3 părți.

Butasii

Din ramuri sănătoase, puternice și adulte, se taie mici butași, cu înălțimea de 15-20 de centimetri și se așază într-un unghi în pământ deschis. Tulpina trebuie să aibă 4 muguri.Butașii se udă, se toacă iar până în toamnă primesc o plantă cultivată pentru plantare într-un loc permanent.

straturi

Crenguța tânără este presată pe pământ, fixată cu sârmă sau capse, împiedicându-l să se îndrepte și stropită cu sol. Până la toamnă, din mugurii de pe ramură se vor dezvolta mai multe plante independente cu rădăcini și lăstari. Acestea sunt separate cu un cuțit sau o lopată și așezate.

Recenzii ale grădinarilor despre soi

Olga, 43 de ani:

„Am două tufe iubite în grădină. Dacă nu de vânzare, nu mai mult. Soiul este roditor și foarte frumos. Ciucurii roșii strălucesc direct la soare. Și se păstrează bine, l-am spălat neașteptat cu butași în recipiente mici, și în congelator. Iarna, atât băuturile cu compot, cât și fructele sunt minunate ".

Ivan Nikolaevici, 56 de ani:

„Îmi plac mai mult coacăzele roșii decât coacăzul. Întreaga familie bea suc, dacă suntem bolnavi. Am ales dragul pentru că există multe, mari și dulci. Am auzit că coacăzele roșii sunt adăugate în castraveți în loc de oțet. Va merge pentru un astfel de caz sau ai nevoie de mai mult acid? Există ceva din plăcerea ei, dar marinada? "

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac