Soiuri de materiale de acoperire pentru combaterea buruienilor și modul de utilizare corectă a acestuia

Dezinfectarea este adesea folosită pentru combaterea buruienilor, deși grădinarii nu vor numi această activitate ușoară și plăcută. Dar sarcina îngrijirii paturilor poate fi facilitată cu ajutorul unui material de acoperire din buruieni. Astăzi pe piață puteți găsi pardoseli de înaltă calitate în diferite categorii de preț. Materialul de acoperire face ca paturile să fie îngrijite și bine îngrijite, în timp ce nu inhibă creșterea plantelor cultivate.

Principiul funcționării materialului de acoperire

Materialul care acoperă paturile și plantațiile de flori nu permite trecerea soarelui, ceea ce este necesar pentru buruieni pentru viață. Buruienile nu se pot dezlipi, reacțiile biochimice sunt perturbate în țesuturile lor, sistemul radicular se usucă. Plantele mor.

Pentru ca doar buruienile să fie afectate, iar speciile cultivate să rămână nevătămate, țesătura este așezată cu grijă pe paturi, fixate, găurile sunt tăiate în locuri corespunzătoare locației plantelor cultivate.

Tipurile moderne de acoperire a solului nu numai că protejează în mod fiabil împotriva creșterii buruienilor, dar nu provoacă și descompunerea rădăcinilor, dezvoltarea bolilor fungice. Acestea nu pot doar să acopere paturile și paturile de flori, ci și să acopere căile de pe parcela personală pentru a împiedica să se răspândească buruienile între plăci. Un material mai dens este așezat între paturi pentru a menține starea îngrijită a șantierului.

Acoperirea densă ajută la a scăpa de dăunătorii solului. Insectele au dificultăți în orientarea în spațiu, nu se pot reproduce.

acoperirea materialului din buruieni

Avantaje și dezavantaje

Principalul avantaj al utilizării unui material de acoperire este de a facilita sarcina îngrijirii culturilor de legume, fructe de pădure și flori. Acoperirea la sol este populară deoarece:

 • protejează stratul superior de sol de condițiile adverse de mediu, împiedică plantele să se ofileze de lipsa de umiditate și de nutrienți, de excesul de lumină solară, de precipitații abundente;
 • creează condiții microclimatice ideale pentru dezvoltarea vegetației cultivate, dar nefavorabile pentru reproducerea unei infecții bacteriene;
 • simplifică implementarea activităților pentru îngrijirea plantelor cultivate;
 • adecvat pentru utilizare atât într-o zonă deschisă cât și într-o seră;
 • datorită structurii sale dense, are o durată de viață lungă (până la 8-12 sezoane), nu pierde calitatea și aspectul în timpul funcționării.

Dezavantajele țesăturii de acoperire se datorează utilizării necorespunzătoare a acestuia:

 1. Dacă un înveliș de buruieni este instalat sau funcționat incorect, atunci se produce un efect de seră.Și umiditatea excesivă, în absența circulației aerului, provoacă dezvoltarea unei infecții fungice.
 2. O pânză de culoare închisă devine foarte caldă sub soare, iar stratul de stabilizare UV devine ineficient după 2 luni de utilizare. Prin urmare, în condițiile climatice din regiunile sudice, fânul, rumegușul, amprenta sunt utilizate pentru a proteja plantările.

acoperirea materialului din buruieni

Tipuri de materiale pentru acoperirea buruienilor nețesute

Agrocloth pentru buruieni este vândut pe piață într-o categorie foarte diferită de calitate și preț. Puteți alege un produs în funcție de culoare, densitate, structură și alte preferințe și nevoi.

Spunbond

Brandul a devenit atât de popular încât locuitorii de vară au început să numească acest cuvânt orice material de acoperire pentru paturi. Spunbond este o tehnologie specială de producție a țesăturilor. Se pare că este ușor, aerisit, dar îl rezolvăm. Materialul este ecologic, nu este afectat de fluctuațiile de temperatură și de stresul mecanic.

Spunbond este de culoare albă și neagră, în densitate - 20-60 g / m2:

 1. Material alb până la 30 g / m22, sunt utilizate în principal pentru a proteja culturile de frigul recurent de primăvară și de lumina soarelui abundentă vara. Acoperă răsaduri, fructe de pădure, specii decorative, paturi de flori. Și răsadurile tinere de pomi fructiferi spurci protejează împotriva insectelor dăunătoare.
 2. Lenjerie albă 30-50 g / m22, potrivit pentru protecția iernii oricărei culturi ornamentale și fructifere. De asemenea, este tras peste o seră cu cadru cu arc sau cu efect de seră.
 3. Filet negru 50-60 g / m2 cu un strat de stabilizare UV protejează în mod fiabil împotriva buruienilor, contribuie la primirea mai multă căldură de către plantele cultivate.

Spunbond

Geotextile

Geofabricul, care se bazează pe fibre de poliester, țesute sub acțiune termică, se caracterizează prin rezistență și capacitatea de a respira. Popularitatea produsului se datorează:

 • durată de viață lungă;
 • versatilitatea aplicării;
 • ușurința instalării pe șantier;
 • cost scăzut.

Geotextile

Agrospan

De fapt, un fel de spunbond produs de compania rusească Ayaskom. Aceeași calitate, durabilă, ieftină. Este utilizat în principal pentru adăpostirea căpșunilor, căpșunilor și altor fructe de pădure.

Agrotextilul are un strat de stabilizare UV, se poartă lent, nu este susceptibil la fluctuații de temperatură.

Prin urmare, este folosit ca adăpost de iarnă, dar se arată perfect ca mijloc de protecție împotriva buruienilor.

Agrotex

Un alt tip popular de material de acoperire de la un producător rus. Disponibil în două culori:

 • galben - destinat distrugerii dăunătorilor pe plantele de umbre de noapte;
 • negru - un agent de combatere a buruienilor, utilizat mai ales pe plantațiile de căpșuni.

Materialul are o structură perforată, deci nu este nevoie să tăiați găuri pentru culturi. Este suficient să acoperiți parcela în grădină, iar plantațiile culturale nu vor suferi de temperaturi ridicate, să se murdărească de sol în timpul udării și a precipitațiilor. Agrotex nu se ridă, nu se teme de fluctuațiile de temperatură, nu provoacă daune solului în urma unei infecții bacteriene.

Agrotex

Agril

Țesătură respirabilă proiectată special pentru combaterea buruienilor. Plantele adăpostite nu se usucă de căldură, nu îngheață în perioada rece. Solul acoperit rămâne liber, nu suferă procese de formare a crustei și eroziune, componenta biochimică nu este perturbată în el, oxigenul și nutriția continuă să fie absorbite complet de rădăcini. Cu utilizarea corectă a materialului, plantele cultivate dau o recoltă mai devreme. Puteți utiliza agryl pentru mulching căpșuni, paturi de legume.

Pentru combaterea buruienilor, se folosește un material negru cu o densitate de 50 g / m22... Pentru echipamentele cu efect de seră se ia o țesătură transparentă cu o densitate de 20-40 g / m22.

Agril

Lumitex

Este un strat de film ondulat cu structură moale și culori diferite. Datorită capacității sale de a reflecta dăunătoare și de a transmite razele solare care sunt benefice pentru plante, chiar și pe vreme înnorată, agrofibra este folosită pentru a adăposti paturi de castraveți și fructe de padure, nu provoacă supraîncălzirea și hipotermia plantelor și accelerează maturarea fructelor.

Când echipați o seră, puteți combina lumitex cu folie de plastic.

Lutrasil

De obicei utilizat pentru protecția împotriva frigului, poate fi un bun control al buruienilor. Materialul este de înaltă calitate, costă puțin mai mult decât firbondul, în calitate este de fapt similar cu acesta. Disponibil în două variante de culoare - alb și negru. Densitate - de la 20 la 60 g / m22.

Acoperirea se aplică:

 • alb de densitate mică - pentru a proteja răsadurile și răsadurile de înghețurile de primăvară;
 • alb de densitate ridicată - ca adăpost de iarnă (în geruri de până la 8-10 ° C);
 • negru de densitate medie spre mare - împotriva buruienilor.

Lutrasil

Film negru

Înainte de apariția agrotextilelor, foile negre erau singurul material folosit pentru a adăposti solul de buruieni. Se întunecă bine. Poate acoperi nu numai paturile, ci și culoarul.

Astăzi, filmul este semnificativ inferior țesăturilor agricole moderne:

 • nu lasă apa să treacă;
 • creează un efect de seră, ceea ce crește probabilitatea unei infecții fungice;
 • are o durată de viață scurtă.

Film negru

Cum sunt utilizate materialele de acoperire?

Mai jos este prezentat un pas cu pas pentru utilizarea Weed Control Cover. Trebuie sa:

 1. Folosiți orice metodă pentru a curăța zona buruienilor.
 2. Aplicați îngrășământ. Nivelați terenul.
 3. Tăiați o bucată de pânză în funcție de dimensiunea zonei cu o cotă de fixare de 15 cm.
 4. Tăiați găurile pentru plantele cultivate sub formă de cruci sau cercuri.
 5. Pe vreme calmă, acoperiți site-ul cu materiale.
 6. Fixați alocațiile cu pietre în canelurile săpate sau acoperiți-le cu pământ.
 7. În diferite puncte ale sitului, atașați materialul la sol cu ​​știfturi de sârmă de 10 cm lungime.
 8. Semănați semințele în găuri, plantați răsadurile.

Cum să udăm plantele acoperite?

Materialul de acoperire modern permite apei să treacă liber.

Udarea se realizează prin metoda de irigare, pânza nu trebuie eliminată. Îngrășământul lichid este turnat cu grijă în gaură.

Pentru a preveni alunecarea solului și degradarea plantelor, nivelul de umiditate este verificat prin orificiul tăiat.

Popularitatea agrotextilelor în rândul fermierilor și al rezidenților de vară nu este surprinzătoare. Ușor de utilizat, respirabil, rezistent, rezistent la factorii adverse, materialul vă permite să uitați de existența buruienilor pentru întregul sezon. De asemenea, este ieftin.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac