Cerințe și proiectarea unui porumb pentru 50 de capete, etape de construcție DIY

Construcția unui porumb pentru 50 de capete face o serie de caracteristici. Pentru a avea succes, merită să pregătești din timp tot ce ai nevoie. În același timp, se recomandă să vă asigurați că clădirea este întotdeauna caldă și uscată. Pentru a obține o clădire de înaltă calitate, trebuie să întocmiți o diagramă sau un desen. Amenajarea corectă a spațiului nu are o importanță redusă.

Cerințe primare

Cazarea pentru animale trebuie să îndeplinească o serie de cerințe. Datorită acestui fapt, este posibilă facilitarea îngrijirii animalelor de companie și creșterea productivității acestora. Uscăciunea și căldura sunt considerate cerințe cheie pentru un pui. Porcii sunt animale iubitoare de căldură, care sunt foarte sensibile la curenți și la temperaturi scăzute.

Contrar credinței populare, porcii sunt considerați animale curate. Mulți dintre reprezentanții lor fac distincție între zonele de agrement și o toaletă. De aceea, se recomandă păstrarea constantă a purcelului. Acest lucru ajută la evitarea dezvoltării de patologii comune la animale.

Desene și diagrame

Înainte de a începe construcția unui pigsty, se recomandă întocmirea unei diagrame sau a unui desen. În acest caz, merită să determinați dimensiunea camerei. Pentru un animal este necesar minimum 2,5 metri pătrați. Acest lucru înseamnă că este necesar un pui de cel puțin 200 de metri pătrați pentru a păstra 50 de animale. În acest caz, o suprafață de 300 de metri pătrați este considerată o opțiune ideală. Ar trebui să includă padocuri și construcții.

diagrama pigsty

Instrumente și materiale necesare

Pentru construcția unui pui, este permisă utilizarea diferitelor materiale. Ele trebuie alese ținând cont de capacitățile financiare. Există diferite tipuri de clădiri - diferă în funcție de formă și de design. Pentru a determina cantitatea de materiale, se recomandă să se calculeze dimensiunea și înălțimea clădirii. Acest lucru afectează, de asemenea, alegerea tipurilor de materiale. Construirea unei clădiri necesită de obicei următoarele:

 • cimentul și nisipul trebuie utilizate pentru podea sau fundație;
 • interiorul pereților este tuns cu lemn;
 • pentru a crea partiții, veți avea nevoie de placi sau zăbrele;
 • acoperișul poate fi realizat din ardezie sau dale.

Atunci când construiți un porumb, nu se recomandă utilizarea betonului, deoarece conduce căldura și provoacă înghețarea animalelor.

diagrama pigsty

Pentru a construi o structură, ar trebui să utilizați următoarele:

 • instrumente de construcție - lopeți, ciocane, cuie, topor, ferăstrău;
 • placi;
 • cărămizi;
 • ciment;
 • izolație - spuma sau plasticul pot juca rolul său;
 • Piatra zdrobita;
 • nisip;
 • folie de impermeabilizare;
 • ardezie.

Etapele de construcție a unei porci pentru 50 de capete

Pentru ca construcția să aibă succes, este necesar un proiect de înaltă calitate. Este permis să faceți singur sau să folosiți un șablon gata. După întocmirea planului, puteți începe construirea. Cuprinde o serie de etape.

construcție de pigsty

În primul rând, se recomandă să se pună bazele. Este considerată baza întregii clădiri, deoarece este un suport. Este permisă așezarea fundației din beton sau piatră. De asemenea, este permisă utilizarea altor materiale de densitate similară.

Inițial, este recomandat să faceți o depresiune în sol. Dimensiunea sa trebuie să fie de aproximativ 70 de centimetri. Apoi merită să construiți o fundație (aproximativ 60 de centimetri înălțime). De-a lungul acestei structuri se realizează o zonă oarbă. Este permis să se facă din beton, argilă sau asfalt. Datorită acestui lucru, umiditatea nu va intra înăuntru. Pentru a preveni umezeala, subsolul trebuie făcut în unghi, iar fundația trebuie acoperită cu izolație.

Pereții puiului se recomandă să fie confecționate din materiale calde care sunt izolate de umiditate. Acest lucru va ajuta la evitarea umezelii și menținerea caldă. Aceste materiale includ cărămidă, lemn, piatră de piatră. Se recomandă izolarea exterioară a clădirii, iar din interior - acoperirea cu panouri, acoperirea cu tencuială și spălare. Înălțimea și grosimea pereților sunt selectate ținând cont de climatul regiunii. În orice caz, un zid de cărămidă trebuie să aibă cel puțin 51-64 de centimetri grosime, iar unul din lemn de 18-25 de centimetri. Înălțimea minimă trebuie să fie de 2,5 metri.

Crearea acoperișului este de asemenea importantă. Dacă zona are ierni reci, trebuie izolată. De obicei, blocurile de cinder sunt utilizate în acest scop. Se recomandă spălarea tuturor suprafețelor și apoi izolarea lor. Pentru aceasta se folosesc fân și rumeguș. Acoperișul trebuie acoperit cu ardezie și plăci. Este recomandat să-l crezi.

diagrama pigsty

Merită să fiți atenți și la amenajarea podelei. Cu designul corect al acestei părți a camerei, curățarea nu va fi dificilă. Dacă greșești, există riscul unor probleme. Se recomandă ca pardoseala să fie solidă. În acest caz, ar trebui să faceți cu siguranță drenuri. Se recomandă acoperirea pardoselii cu un material care va absorbi excesul de umiditate. Rumegus sau paie este ideal pentru acest lucru. Stratul inițial trebuie să aibă 2-6 centimetri. Pe măsură ce scârțâie, nivelul crește.

Este necesar să se asigure iluminare în cameră. Pe lângă ferestrele obișnuite, care trebuie să fie realizate în timpul construcției, va trebui să utilizați lămpi electrice. Acestea sunt necesare pentru o iluminare adecvată în timpul iernii.

Atunci când construiți un porumb, merită să vă asigurați o ventilație completă. Animalele degajă o mulțime de gaze, dar cu greu suportă aerul stricat. Prin urmare, orice cameră necesită o ventilație de înaltă calitate. Este permis să o faceți singur sau să o cumpărați. Atunci când construiți ventilație, merită să țineți cont de localizarea ușilor și ferestrelor. Se recomandă evitarea schițelor.

Aranjament porumb

Atunci când creați o fermă de porci, este permis să folosiți stilouri de grup sau să faceți fără ele. În centru, ar trebui să aranjați cu siguranță un pasaj suficient pentru trecerea roabelor și pasajul personalului. Pentru a facilita reproducerea animalelor, se recomandă dotarea camerei cu un sistem de alimentare cu apă. De asemenea, merită să vă asigurați un sistem de canalizare. Acest lucru ajută la facilitarea curățării porcilor. Construcția unui pigsty are o serie de caracteristici. În acest caz, se recomandă să calculați corect dimensiunea camerei și să pregătiți tot ce aveți nevoie. Pentru ca porcii să prospere, camera trebuie să fie uscată și caldă.

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac