Cum să legați roșiile într-o seră și câmp deschis

Cum să legați roșiile într-o seră sau în aer liber nu este cunoscut de toți grădinarii. Grădinarii se întreabă adesea de ce este nevoie de o pieptănătoare și cât de mult poate rezolva problema. Această procedură standard și aparent opțională va proteja cultura de stricăciune și va ajuta la protejarea plantelor de daune. Dacă tufișul nu este legat la timp, se va rupe, iar roșiile culcate pe pământ sunt pradă ușoară pentru lingurițe.

De ce este necesară legarea de roșii?

Dacă nu efectuați astfel de proceduri, probabilitatea următoarelor evenimente neplăcute crește:

 1. Fructele culcate pe pământ după udare sau ploaie pot începe să putrezească; dacă solul este umed, atunci legarea va ajuta la evitarea unor astfel de probleme.
 2. Sub greutatea fructelor coapte, tufișul se poate rupe, în urma căruia roșiile vor muri, iar indicatorul de randament va fi semnificativ afectat.
 3. Când roșiile coapte stau pe pământ, diferiți dăunători vor dori cu siguranță să se sărbătorească cu ele.
 4. Procedurile sunt, de asemenea, efectuate pentru a evita lipsa de culoare a soarelui, deoarece, dacă fătul este într-o stare suspendată, primește cantitatea necesară de radiații ultraviolete, se maturizează mai repede.


Pentru a împiedica moartea plantei, roșiile au reușit să ajungă la maturitate, iar indicatorul de randament nu a scăzut din cauza invaziei slugilor, ei apelează la folosirea unei pieptene. Această procedură este realizată în mai multe moduri, are propriile sale caracteristici și depinde direct de varietatea de roșii și de caracteristicile de calitate ale solului.

Atenţie! Roșiile sunt legate în sere din policarbonat; o procedură similară nu este neglijată atunci când cultivăm roșiile sub un film sau le plantăm în pământ.

minge legată

Reguli generale și recomandări pentru roșiile cu bandă

Pentru a lega corect planta, trebuie să respectați anumite reguli:

 • unii grădinari sfătuiesc să efectueze o grâu imediat după plantarea unei roșii în sol;
 • adaptările vor trebui reconstruite pe măsură ce tufișul crește și se dezvoltă; asigurați-vă că recomandă creșterea plantei;
 • când efectuați procedura, asigurați-vă că dispozitivul nu dăunează tulpinii plantei, nu o stoarce și nu o face să se usuce.

Scopul direct al dispozitivului este de a sprijini tufișul și fructele de maturare. Va trebui să vă asigurați că roșiile nu ating pământul, iar tulpina plantei nu este supusă unei presiuni grave.

roșii proaspete

Tomart Garter

Puteți utiliza orice instrument care poate susține tufișul, dar este mai bine să apelați la ajutorul dispozitivelor dovedite care nu pot dăuna roșiilor și afectează randamentul.

Sfoară

Acesta este numele dispozitivului care este atașat la grinzile de cadru ale serii. El este agățat de o tufă, în timp ce frânghia (sfoara însăși) se află într-o stare slabă, dar aceasta este o tensiune moderată. Pe măsură ce roșiile cresc, acestea vor tinde în sus, înfășurați sfoară în jurul lor și le va oferi un sprijin fiabil.

În mod firesc, dacă nu există grinzi de cadru, atunci este extrem de dificil să utilizați o astfel de metodă de legătură; va trebui să construiți un dispozitiv de fixare special.

întinde firul

O buclă

Nu mulți grădinari folosesc o buclă gratuită, pentru aceasta va trebui să:

 1. Fixați funia; folosiți grinzile verticale ale cadrului de seră ca atașament.
 2. Aruncați funia peste legături și formați o buclă, astfel încât tușa de roșii să se încadreze în ea.
 3. Dacă există fructe pe ea, atunci bucla ar trebui să fie localizată sub ele, ca și cum ar sprijini tulpina plantei.

Această metodă este bună în această perioadă, pe măsură ce fructele cresc și se dezvoltă și tufișa în sine, puteți schimba montura ridicând bucla mai sus sau coborând-o în jos. O buclă poate combina mai multe tufe, cu condiția să crească în imediata apropiere între ele.

clothespins

Clipurile sunt utilizate cu succes ca retainer și pot fi achiziționate din magazine specializate. Un ac de haine ține mai multe tufe împreună și le ajută să le atașeze la stâlp. Pegele sunt utilizate ca acestea din urmă.

stabilind ac de haine

Lansete

Cepele sau traverse pot fi verticale sau orizontale. Luați în considerare principalele opțiuni de grindă pe care grădinarii le folosesc de bună voie:

 1. Miza poate fi plasată între rajas sau în imediata apropiere a tufișului. Pe măsură ce crește și se dezvoltă, tufișul va folosi cepul ca suport.
 2. Puteți pune suporturile pe orizontală și legați roșiile la ele, caz în care dispozitivul va trebui să fie modernizat, pentru a monitoriza creșterea tufișurilor.
 3. Unii grădinari atașează frânghii la spalier și agățează tufișurile de roșii, ceea ce vă permite să folosiți o buclă liberă.

Modalități de a lega o roșie

Idei mai bune de grădinari au fost deja implementate, „reinventarea roții” nu este necesară. Va fi suficient să folosiți metode dovedite; se preferă cei care și-au dovedit eficiența în practică.

legând o roșie

Fixarea pe un cadru de sârmă

O structură, o structură de sârmă, este plasată în jurul uneia sau mai multor tufe. Pe măsură ce cresc, tufișurile vor folosi această structură ca suport. Este recomandabil să ajutați planta și să împingeți fructele prin fire, pentru a evita deteriorarea acestora.

Puteți construi o structură de sârmă în jurul unui tufiș, caz în care, pe măsură ce crește, se va „apleca” asupra structurii, folosind-o ca suport. Puteți utiliza ochiuri fine și grosiere, în funcție de preferințe.

Montare liniară

O structură neobișnuită este construită într-o seră. Pentru a face legarea, va trebui:

 1. Ca bază pentru construcție, folosim mize mari sau grinzi de cadru ale serii situate în diferitele sale părți.
 2. Instalăm unul sau mai multe traverse mari în mijlocul structurii. Verificăm stabilitatea suportului.
 3. Folosind o funie, conectăm structura astfel încât rezultatul să fie o structură care poate rezista la greutatea fructului.

montare liniară

Montura cu spalier

Un mod original de a lega roșiile, care nu este adesea folosit, din anumite motive. Spalierul este așezat în diferite moduri, dispozitivul poate fi reprezentat sub forma unei orizontale, precum și a unui atașament vertical:

 • dacă cultivați soiuri înalte de roșii în condiții de seră, atunci utilizați ca atașament spălăturile orizontale. Așezați-le lângă fiecare tufiș;
 • puteți conecta spalierele dispuse vertical folosind structuri orizontale;
 • în esență, metoda spalierului este similară cu legarea obișnuită a roșiilor cu cartofi, numai în acest caz cojile sunt mari, ceea ce elimină nevoia de a le schimba.

Montare pe ochiuri

Într-o seră din policarbonat, o astfel de structură fără miză cu armătură și plasă arată grozav.

Merită să respectați următoarea schemă de acțiuni:

plasă instalată

 1. Folosind o bobină de sârmă și fitinguri, formați o montare în seră.
 2. Firul este așezat la diferite înălțimi, poate fi fixat de sus, folosind un suport pentru seră ca suport.
 3. Plasați armătura în partea inferioară, folosiți un fir pentru a conecta armatura și părțile superioare ale serii.
 4. Dacă este necesar, utilizați secțiuni orizontale ale serii pentru a forma o plasă în interiorul structurii.

Acest tip de zarvă se numește zăbrele. Dacă vorbim despre roșii care au fost plantate în pământ, atunci le puteți înconjura cu o plasă, apoi împingeți fructele coapte prin găurile din ea. La baza sa, acest tip de suport seamănă cu un coral în care roșiile cresc și se coacă cu succes.

Puteți confecționa singur plasă, dar este mai ușor să cumpărați una gata pregătită. Este înconjurat de mai multe tufișuri, astfel încât plantele să se sprijine pe locurile de fixare din diferite părți.

Pe știfturile de lemn

Toată lumea știe cum să-și lege roșiile în acest fel. Acum, copacul este foarte rar folosit, este preferat dispozitivelor speciale din plastic.

cepuri de lemn

Care este esența metodei:

 • conduceți într-o buclă de dimensiuni medii de lângă tufă;
 • asigurați-vă că nu deteriorați rizomul;
 • legăm o bucșă de o țepă cu o funie;
 • pe măsură ce planta crește, modernizăm montura.

Dacă utilizați un copac, atunci decideți înălțimea clapetei, dacă suportul nu este suficient de mare, atunci va trebui să fie schimbat.

Caracteristici de roșii cu grâu în seră și în câmp deschis

Este mai ușor să legați roșiile într-o seră sau seră din mai multe motive:

tifon pe tub

 1. Puteți utiliza rama structurii ca suport.
 2. Nu va fi dificil să construiți o montare folosind materiale disponibile și grinzi de seră.

Dacă planta a fost plantată pe teren deschis, atunci va fi necesară construirea unei structuri care să poată fi folosită ca suport pentru plantă.

Luați în considerare tipurile preferate de jartiere pentru diferite structuri:

 1. Într-o seră sau seră din policarbonat, folosim spaliere - grinzi înalte care se prind de acoperișul structurii și permit plantelor înalte să se sprijine pe grinzile pregătite.
 2. În seră, se preferă metoda de zăbrele, ceea ce presupune conectarea arcadelor structurii cu părți ale armăturii pentru construcția suportului.
 3. Dacă roșiile au fost plantate în pământ, atunci puteți folosi ciuperci, o plasă. Totul depinde de preferințele grădinarului.

plantă de cămin

În condiții de seră, plantele cresc mai repede, ating 2 metri lungime. În ceea ce privește roșiile plantate în pământ, realizarea lor de astfel de indicatori de înălțime este considerată o raritate. Din acest motiv, fixările nu sunt ridicate, au o dimensiune medie - acest lucru este suficient pentru a susține roșiile și a obține indicatorul de randament necesar.

Greșeli de grădinar

Dacă vorbim despre începători, atunci ei tind să greșească, dar nu numai grădinarii începători „păcătuiesc” cu asta. În cele mai multe cazuri, grădinarii fac greșeli standard:

culegerea legumelor

 1. Materialul de calitate scăzută este selectat. În acest caz, structura folosită ca suport poate să nu suporte greutatea fructelor, să se prăbușească sub greutatea roșiilor, zdrobind tufișul. Pentru a evita astfel de probleme, nu folosiți aceeași montare de mai multe ori, actualizați structura.
 2. Monitorizați nivelul presiunii.Dacă bucla stoarce puternic tulpina, aceasta va perturba fluxul de sucuri în ea, va duce la uscarea plantei, în urma căreia se usucă și nu dă roade.
 3. Verificați fiabilitatea suportului și, dacă este necesar, reconstruiți-l. O nevoie similară apare dacă tufișurile nu au restricții de creștere.
 4. Asigurați-vă că fructele nu ating pământul, în caz contrar, sensul unor astfel de proceduri este pierdut și roșiile rămân în continuare în pericol.

Pentru a lega roșiile, nu este necesar să aveți o abilitate specială, această procedură aparent simplă va ajuta la creșterea semnificativă a randamentului și la evitarea diverselor probleme cu care se confruntă adesea grădinarii.

opinii
 1. Nikolay
  3.03.2019 06:48

  O atenție deosebită ar trebui să fie acordată grătarului, deoarece datorită acesteia puteți obține o recoltă și mai mare decât fără ea, deci nu fiți zgârciți și nu fiți leneși, faceți-o eficient, nu veți regreta!

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac