Norme agricole pentru cultivarea roșiilor în câmp deschis și în seră

Agrotehnologia roșiilor în condiții de seră, pe câmp deschis sau pe un pervaz obișnuit este foarte simplă. Nu este nevoie să creezi condiții dificile, este foarte ușor să le îngrijești. Acest proces atrage treptat interesul.

Alegerea roșiilor pentru creșterea corectă

Dacă aveți de gând să cultivați roșii cu propriile mâini, plantați o varietate de soiuri. Pe pervazul casei puteți crește și roșii, dar din soiuri speciale, de tip pitic. Pentru o recoltă excelentă, alegeți soiuri regionalizate, adaptate condițiilor climatice.

Cum să crească pe teren deschis

Tehnica agricolă pentru cultivarea roșiilor în câmp deschis este, de asemenea, foarte simplă. Roșiile sunt adesea cultivate prin metoda răsadului. Cu toate acestea, mai întâi ar trebui să fie plantate în sere și să aștepte până când acestea devin normale ca mărime, iar apoi să fie plantate în pământ deschis. Distanța minimă între lăstari este de la 10 la 15 centimetri.

Nu este nimic special în grija lor. Trebuie doar să vă asigurați că temperatura nu fluctuează, este normală și că umiditatea se potrivește. În timpul zilei, temperatura cea mai bună este de 20-25 de grade, iar noaptea de la 8 la 10. Aceasta este toate condițiile pentru cultivarea roșiilor pe câmp deschis.

tehnici de cultivare

Creșterea în condiții de seră

Agrotehnologia cultivării roșiilor într-o seră din policarbonat este puțin mai complicată. Pentru început, roșiile sunt plantate într-o structură de seră pregătită anterior, unde, de fapt, vor crește în viitor.

Randamentul lor depinde de calitatea plantării. Este important să folosiți schema corectă de plantare a tomatelor. Cupele care conțin răsaduri de înaltă calitate trebuie să fie plantate în găuri la o adâncime de trei până la cinci centimetri. Plantele pot fi supraîncărcate, caz în care puteți plasa tulpina în sol la cel puțin zece centimetri adâncime. Dar trebuie să săpați un șanț. Tulpina este proiectată astfel încât să se poată forma rădăcini suplimentare, care vor alimenta și planta.

condiții calde

Cum să-i pese

Există factori majori care afectează cât de bine va răsări și se va dezvolta răsadul în viitor. Să aruncăm o privire asupra unora dintre ele.

îngrijire cu ghivece

Temperatura

Acest factor este esențial în cultivarea tomatelor. În condiții de seră, este de dorit ca temperatura să rămână între 22 și 25 de grade, iar solul să fie încălzit până la 15 grade. Dacă se menține temperatura, roșiile vor pune repede rădăcini noi și vor începe să se dezvolte rapid.

regimul de temperatură

Udarea

Înainte de a planta răsaduri în seră, abțineți-vă de la udare timp de 2-3 zile. Apa liberal la plantare. Asigurați-vă că vă asigurați că rădăcinile sunt în contact cu solul. În caz contrar, planta va începe să se ofileze și să fie expusă bolilor. Udarea trebuie făcută când solul se usucă.

jet de apă

Îngrăşământ

Când plantați, asigurați-vă că turnați îngrășământ în găuri. Deoarece este perfect 20 g de nitroammofoska conținând N16, P16, K16.

Vă rugăm să rețineți că în niciun caz rădăcinile nu trebuie să atingă granulele, în caz contrar acestea vor fi arse. Prin urmare, ar trebui să le amestecați cu solul. Trebuie să te hrănești în fiecare săptămână, după care este imperativ să udi din abundență.

îngrășământ cu apă

Polenizare

Roșiile au flori capabile să se polenizeze. Pentru a face acest lucru, agitați roșiile puțin. Acest lucru trebuie făcut în timpul zilei când este soare. Este indicat să lansați bondari în seră, să instalați acolo un stup. Atunci fructele se vor lega mult mai bine.

albina polenizează

Cresterea fara rasaduri

Puteți planta roșii atât în ​​seră, cât și pe sol fără a folosi răsaduri. Apoi, deja în toamnă, ar trebui să începi să te pregătești, după aratul pământului. Puteți începe plantarea încă din aprilie sau începutul lunii mai. După plantare, ar trebui să vă așteptați la primele lăstari când temperatura solului devine de aproximativ 14-15 grade.

Apropo, merită să încercați să adăugați semințe la roșii, de exemplu, ridiche sau ovăz. Ei pot face ușor drum prin crusta solului. Asigurați-vă că adăugați un pansament special - superfosfat granular.

plantarea fără răsaduri

Despre îngrășăminte

Plantele trebuie hrănite, acest lucru le va crește semnificativ randamentul. Adăugați Kemiru Universal la fiecare 10-15 zile. Trebuie diluat în proporții de 50-70 grame la 10 litri de lichid. Se toarnă câte un litru sub fiecare tufiș. În primele săptămâni, după ce roșiile au fost plantate, trebuie să adăugați nămol, diluându-l mai întâi în apă.

îngrășământ rădăcină

Pentru ca fructele să se coacă mai repede, trebuie să le așezați în cutii pregătite în prealabil, cu tulpinile în sus, în 2-3 straturi. Este obligatoriu să pulverizați roșiile folosind Kemiru Lux (aproximativ 10-12 grame la 10 litri de apă). Asigurați-vă că soluția nu rămâne pe frunziș, mai precis pe partea inferioară.

Dacă plantele nu au suficient soare, atunci trebuie să le oferiți calciu. Dacă brusc florile cad, fără niciun motiv, pulverizați roșiile folosind o soluție de acid boric, dar o concentrație slabă, undeva în jur de 1 gram per litru de apă.

îngrășământ într-un pahar

Cum să pregătiți în mod corespunzător situl și solul

Atunci când alegeți un site unde roșiile vor crește, este necesar să se țină seama de câțiva factori:

 1. Locul trebuie să fie însorit, pentru că roșiile adoră lumina. Astfel vei putea obtine fructe bune destul de repede.
 2. Nu plantați roșii în același loc tot timpul. Este obligatoriu să faceți pauze timp de 3-4 ani.
 3. Dacă gunoiul a fost folosit ca îngrășământ pe șantier, nu este potrivit pentru plantarea de roșii acolo.
 4. Cand creșterea roșiilor pe câmp deschis, acest lucru trebuie făcut acolo unde locul este ușor ridicat, astfel încât să nu existe stagnare sau umiditate în exces.

săpând cu o lopată

Solul pentru plantare începe să se pregătească mai aproape de toamnă. Solul este fertilizat cu humus de frunze și bălegar de vacă. Solul ar trebui să aibă o aciditate scăzută, dar, dimpotrivă, sezonul de creștere va fi lent. Încercați să descoperiți acest lucru înainte de plantare. Puteți crește nivelul de aciditate prin plantarea de acru sau acru. Puteți dezoxida solul folosind var, cărbune sau cretă. Când substanțele necesare sunt introduse în sol, ar trebui să-l săpați bine și să-l adăpați din abundență.

teren terminat

Despre răsaduri

Metoda de răsad este utilizată cel mai adesea, deoarece oferă o productivitate maximă. Pentru a începe plantarea răsadurilor de roșii, semințele ar trebui să fie semănate la sfârșitul lunii martie sau în jurul începutului lunii aprilie. Temperatura optimă pentru semănatul semințelor este de 23-25 ​​de grade. Când semințele germinează, 13-15 grade sunt suficiente. Când prima frunză apare pe varză, temperatura poate fi ridicată până la 23-26 grade.

frunze curate

Prin urmare, sistemul de rădăcină al unei roșii de tip tijă, partea din rădăcinile de mai jos trebuie să fie smulgută. Datorită acestui fapt, sistemul de rădăcină va germina mult mai bine. Un cules se efectuează numai atunci când se formează primele două frunze. Asigurați-vă că le adăpați înainte de a face acest lucru pentru a ușura eliminarea din recipient.

Trebuie să obțineți răsadurile cu o grămadă de pământ, iar rădăcina ar trebui să fie scurtată cu aproximativ o treime. Roșiile trebuie să fie plantate folosind schema 8 cu 8, umiditatea aerului normal aproximativ 60%.

ziare pe fereastră

La ce boli sunt expuse roșiile?

În general, roșiile sunt foarte rezistente, dar totuși, uneori sunt supuse diferitelor boli. Este recomandabil să se efectueze prevenirea, astfel încât tufișurile să rămână sănătoase și să se dezvolte calm în continuare. Haideți să analizăm bolile cu care roșiile dvs. se pot infecta

boala atacată

 1. Frunzele superioare încep să se onduleze. Acest lucru se datorează faptului că planta nu are foarte mult calciu. Pentru a preveni acest lucru, se recomandă să alimentați legumele cu azotat de calciu.
 2. Frunzele se îngălbenesc. Încercați să alegeți aceste frunze.
 3. Deteriorarea fructelor prin putregaiul apical. Această boală se manifestă prin faptul că pe fructe se formează pete maronii din cauza lipsei de calciu. Se rezolvă în același mod ca și cu prima boală.
 4. Phytophtora. Aceasta este o boală destul de gravă. Afectează plantele în perioada de creștere. Pe frunze încep să se formeze pete maronii, a căror dimensiune crește foarte repede. Ceva similar se întâmplă cu tulpinile. În acest caz, ar trebui să ventilați mai des sera, să nu faceți apă mai puțin și să tratați cu o soluție de oxiclorură de cupru.
 5. Pata brună este o boală fungică neplăcută. Este capabil să distrugă complet o roșie. Se manifestă sub formă de pete mari de culoare galben deschis. Treptat, își schimbă culoarea și se formează și o înflorire albă. Pentru a elimina problema, de asemenea, ar trebui să vă ventilați și tratați mai des cu clorură de cupru.

rădăcini sănătoase

Cum să alegi roșiile

Perioada în care ar trebui colectate este din iulie până în august. Roșiile se recoltează timp de două și uneori chiar trei luni. Perioada în care trebuie să culegeți roșiile este influențată de perioada în care au fost plantate. Roșiile timpurii cultivate în aer liber încep să se coacă la începutul lunii iunie. Dacă roșiile se coacă târziu, atunci se matura la începutul lunii august. Dacă alegeți soiuri al căror scop este sărarea, este recomandat să faceți acest lucru mai devreme decât apare primul îngheț.

Aveți grijă când smulgeți fructele, deoarece acesta poate fi învârtit sau zgâriat. Fructele rele sunt de asemenea smulse și fructele necoapte rămân până când se coacă.

recoltat

Cultivăm roșiile pe pervaz

Există o astfel de varietate roșii precum „Miracolul balconului", Exact asta este perfect pentru cultivarea răsadurilor de roșii pe balconul casei. Este renumit pentru fructele sale mici, dar cu un miros și gust foarte plăcut.

oalele sunt

Cultivarea acestui soi este ușoară. Trebuie să luați semințele și să le plantați într-o cutie specială, unde pământul a fost deja turnat. În continuare, trebuie să puneți ceva deasupra, cum ar fi sticla sau polietilena. În continuare, trebuie să apăzi mai des de îndată ce pământul începe să se usuce. Asigurați-vă că așezați recipientul cu roșii într-un loc bine luminat, temperatura trebuie să fie temperatura camerei. Aproximativ o dată pe lună, trebuie să fertilizați roșiile, asigurați-vă că aerul rece nu intră înăuntru.

După aproximativ 100 de zile, roșiile vor începe să se coacă, iar fiecare tufiș va aduce aproximativ un kilogram și jumătate. Cu un număr mare de fructe, ramurile ar trebui să fie legate, altfel se pot rupe.

roșii pe pervaz

Concluzie

Pentru a obține un randament bun, este important să respectați tehnologia agricolă a roșiilor în creștere.Folosiți metodele și îndrumările pe care le-am oferit pentru a obține rezultate bune. Asigurați-vă că efectuați profilaxia împotriva bolilor, hrăniți și prelucrați tufele.

opinii
 1. Nina
  8.08.2018 14:47

  Am decis să cresc însămânțări anul acesta. Biofertilizator folosit pentru fiabilitate BioGrow, semințele au fost înmuiate. Răsadurile s-au dovedit a fi puternice, tulpinile sunt puternice. Înainte de plantare în aprilie, am întărit răsadurile de pe balcon. Acum există roșii ca o baionetă, exuberante și atârnate pe fiecare ramură în multe bucăți. Fertilizarea probabil are sens.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac