Cum să alegi o zi favorabilă pentru plantarea de roșii

Zilele favorabile pentru plantarea de roșii sunt determinate nu numai de caracteristicile soiului, ci și de faza lunii. Potrivit grădinarilor, data corectă afectează calitatea răsadurilor și formarea unei recolte abundente.

Caracteristici ale influenței calendarului lunar asupra creșterii roșiilor

Mulți grădinari cred că sunt zile favorabile pentru plantarea de roșii. Aceasta se aplică nu numai semănatului, ci și transferului plantelor cultivate într-un loc permanent. Alegerea datei este determinată în mare măsură de faza lunii. Pentru aceasta, a fost elaborat un calendar lunar, care arată o perioadă favorabilă și nefavorabilă pentru desfășurarea căsuțelor de vară.

caracteristici ale influenței

Timpul de plantare a roșiilor este determinat ținând cont de semnele zodiacului și faza lunii pe care trece în anumite zile ale lunii.

Potrivit experților, răsadurile cresc în siguranță și dau rezultate maxime atunci când steaua de noapte este în semnele:

zi de bun augur

 • Balanta;
 • Taurul;
 • Capricornul;
 • Pesti;
 • Cancer;
 • Scorpionul.

Zilele pentru debarcarea răsadurilor când satelitul se află în constelația Vărsător, Berbec, Fecioară, Gemeni, Leu sunt inerite.

transplantare

Conform calendarului lunar, zilele în care luna este în semnele Racului, Scorpionul, Balanta, Pestii sunt potrivite pentru hrănirea răsadurilor de roșii. Această perioadă este considerată umedă. Recoltare în sezon uscat. Începe când luna se află într-o fază în scădere și trece prin constelațiile Săgetătorului, Berbecului, Vărsătorului sau Gemenilor.

Pentru plantarea semințelor, precum și transplantarea plantelor sau culesul acestora, primele două zile după luna nouă sau luna plină sunt considerate nefavorabile. În această perioadă, plantele sunt plantate cu buruieni, solul este dezlănțuit și alte lucrări necesare sunt efectuate la cabana de vară.

transplant de plante

Influența asupra producției și duratei de păstrare a semințelor

Steaua de noapte afectează nu numai volumul recoltelor, ci și calitatea semințelor de roșii care sunt recoltate pentru utilizare ulterioară. Acest lucru este potrivit pentru soiurile care nu sunt hibride care sunt cultivate în mod regulat în grădinile de casă.

mâini murdare

Grădinarii cu experiență recomandă respectarea mai multor reguli pentru plantarea răsadurilor și colectarea semințelor.

 1. Luna în creștere este potrivită pentru lucrările de plantare. Este considerat cel mai favorabil și contribuie la obținerea randamentului maxim.
 2. Dacă zilele din calendar sunt considerate favorabile, dar luna se scade, semințele sunt semănate în ultima zi a perioadei potrivite.
 3. Dacă timpul favorabil cade pe semnul Peștilor sau al Racului, atunci recolta este de așteptat din belșug, dar semințele de astfel de roșii nu sunt de înaltă calitate. Nu sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung și utilizarea ulterioară.
 4. Dacă zilele de bun augur cad pe Capricorn, Scorpion sau Balanță, atunci nu numai roșiile vor da o recoltă excelentă, dar semințele obținute din ele vor fi de înaltă calitate și potrivite pentru păstrare.
 5. Dacă este necesar să se obțină semințe pentru reproducerea ulterioară, roșiile sunt semănate în semnul Săgetătorului. Recolta nu este fertilă, dar semințele sunt de calitate îmbunătățită.

teren gata

Determinarea calendarului semănatului în funcție de calendarul lunar

Semănatul semințelor pentru răsaduri începe în ultima decadă a lunii februarie și se încheie până la jumătatea lunii martie. Sănăturile târzii, precum și roșiile cultivate într-o seră sunt semănate mai devreme. Dacă se presupune că va crește specii de maturitate timpurie pe câmp deschis, atunci acestea sunt însămânțate la mijlocul sau la sfârșitul lunii martie.

soiuri de maturare târzie

Este important să se țină cont de doi factori: starea lunii și semnul zodiacului în care se află. Dacă este în faza de creștere, atunci cea mai bună zi va fi în primul deceniu. Este important ca satelitul să treacă de constelațiile Scorpionului, Racului, Balantei, Peștilor, Taurului sau Capricornului.

Dacă vorbim despre noul sezon de cabană de vară, atunci în februarie și martie vor exista un număr suficient de zile favorabile.

sezonul de vară

În februarie, cultivăm răsaduri pentru sere. Dacă vă bazați pe starea lunii, atunci perioada favorabilă începe pe 17 februarie. Satelitul intră în faza de creștere. Durează până pe 28 februarie. În martie, luna crește în data de 1, apoi de la 18 la 30. Aceste date sunt considerate favorabil condiționat pentru plantarea semințelor pentru răsaduri.

Dacă luăm în considerare semnele zodiacului, atunci în februarie este mai bine să aterizăm:

creștem pentru sere

 • 17-18, situat în constelația Pești;
 • 21-22, se află în prima fază de creștere și trece constelația Taur;
 • 25-26, începe a doua fază de creștere, trecerea de la constelația Gemenilor la Rac.

Pentru luna martie vin zile favorabile în constelații:

mergând în grădină

 • Pe 1, se termină faza de creștere, luna părăsește constelația Leului;
 • 20-21, trece prima fază de creștere în constelația Taur;
 • 24-26, se află în a doua fază de creștere în constelația Cancer.

Pentru regiunile nordice, în care ultimele înghețuri întârzie, plantarea răsadurilor de tomate poate fi mutată spre începutul lunii aprilie.

în regiunile nordice

În aprilie, zilele favorabile vin după data de 17, când luna trece într-o fază de creștere. Este optim să semeni semințele în perioada 17-18, 21-22 și, de asemenea, 27-28.

Cele mai nefericite zile din februarie sunt 2-3, 9-10 și 15. În martie, perioada nefavorabilă începe de la 8 la 10, apoi de la 13 la 15 și la 17.

secerat la lună

Selectarea datei de plantare a răsadurilor în pământ

Ce zile să alegeți pentru plantarea răsadurilor într-un loc permanent depinde nu numai de faza lunii, ci și de starea plantelor, precum și de condițiile climatice din regiune. Prin urmare, pe lângă faza de lună și alegerea zilelor favorabile, starea plantelor are o importanță esențială.

Înainte de a debarca într-o locație permanentă, este important ca:

data de aterizare

 • vârsta răsadurilor a fost cuprinsă între 45 și 50 de zile din momentul apariției;
 • plantele aveau 5-7 frunze adevărate, o tulpină puternică și o înălțime de aproximativ 30 de centimetri;
 • plantele aveau un sistem de rădăcină format;
 • răsadurile au trecut de stadiul de întărire;
 • nu au fost înghețuri de noapte;
 • temperaturile din timpul zilei au ajuns la 20 de grade;
 • temperatura de noapte nu a scăzut sub 15-16 grade

udarea de roșii

Plantați în sere de plastic de la sfârșitul lunii aprilie până la mijlocul lunii mai. Pentru cei care cultivă legume în aer liber, perioada de plantare începe la jumătatea lunii mai. În latitudinile de mijloc și nord, această perioadă se schimbă la sfârșitul lunii mai și durează până la jumătatea lunii iunie.

Conform calendarului lunar, cea mai bună perioadă de plantare în sere închise și teren deschis în luna mai este în perioada 18-19, precum și în perioada 24 - 28 mai. 15 mai este considerată o zi defavorabilă. În iunie, luna trece într-o fază de creștere începând cu data de 14. Durează până pe 27 iunie.

tomate tinere

Beneficiile plantării de roșii în zilele favorabile

Momentul potrivit pentru plantarea semințelor și plantelor în pământ este de mare importanță. Alături de o îngrijire adecvată, afectează dezvoltarea plantelor în timpul creșterii și formării ovarului.

ghivece de plante

 1. Germinare rapidă. Dacă semeni semințe pentru faza de creștere, atunci plantele germinează într-un timp mai scurt.Primele lăstari apar în 5-6 zile.
 2. Sistem puternic de rădăcină. Plantele plantate în zilele de semănat favorabile au un sistem de rădăcini mai puternic și mai bine format.
 3. Boli și boli. Plantele tolerează mai bine culesul, nu se îmbolnăvesc în perioada de culegere, percep mai bine transferul într-un loc permanent.
 4. Dezvoltarea tomatelor. Alegerea zilelor favorabile pentru plantare contribuie la creșterea activă a tufișurilor și la formarea unei coroane uniforme.
 5. Înflorirea și formarea fructelor. Roșiile, plantate în faza de creștere la datele corecte, oferă o ovație prietenoasă, înflorire și recoltă abundentă. Se maturizează în funcție de datele specificate de crescători. De asemenea, astfel de plante sunt mai rezistente la dăunători și boli.

plantarea padelelor

În funcție de metoda de creștere, semănatul de semințe de roșii pentru răsaduri începe la sfârșitul lunii februarie. Data este determinată de soi, de viteza cu care se înmulțește cultura și de metodele de creștere. Din acest motiv, grădinarii cu experiență recomandă să calculeze în avans zile favorabile pentru plantarea soiurilor selectate. Acest lucru vă va permite să obțineți plante puternice și o recoltă abundentă în timpul sezonului.

recolta gata

Nu există recenzii, fii primul care îl lasă
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac