Când să plantăm roșii pentru răsaduri în Ucraina în 2020

În Ucraina, puteți crește atât roșii înalte, cât și subdimensionate. Schema de aterizare este standard și nu diferă de alte regiuni. Răsadurile ar trebui să fie plantate în sol deschis, ținând cont de condițiile meteorologice, starea solului, unii grădinari se referă și la calendarul lunar. Cel mai bine este să alegeți soiuri care sunt rezistente la fluctuațiile de temperatură, au randamente ridicate și capacitatea de a se înrădăcina rapid.

Date și reguli pentru debarcare

Când să plantăm roșii pentru răsaduri în Ucraina în 2020? Cea mai importantă etapă este sincronizarea.

Trebuie să plantați semințe de roșii pentru răsaduri la începutul lunii martie, dar acestea sunt doar granițe condiționate. Pe ambalajul semințelor selectate, sunt indicate întotdeauna caracteristicile detaliate ale speciei:

 • durata fructificării;
 • rezistența la rece sau la căldură;
 • suprafață recomandată de creștere (seră sau seră, paturi deschise).

Toate aceste condiții trebuie luate în considerare.

Se recomandă replantarea răsadurilor crescute într-o zi tulbure, calmă sau seara. Puteți stabili că răsadurile sunt gata pentru transplant după aspectul lor. Frunzele iau o culoare verde închis, tulpina este puternică, elastică. 7-8 frunze ar trebui să se desfășoare pe răsad.

răsaduri de roșii

Puteți începe plantarea în seră la începutul lunii mai. Dacă intenționați să plantați pe paturi deschise cu un film, atunci puteți face acest proces pe 20 mai.

Sfaturi de grădinari cu experiență: „Plantați pe paturi deschise, neprotejate, numai atunci când se termină amenințarea de îngheț, iar solul s-a încălzit suficient de bine. Frontierele aproximative sunt între 10 și 20 iunie ".

Plantarea de roșii în teren deschis ar trebui să fie efectuată ținând cont de următoarele recomandări:

 • solul unde se află răsadurile trebuie umezite cu o zi înainte;
 • fiecare răsad trebuie îndepărtat cu atenție, pentru a nu deteriora sistemul de rădăcini și a lăsa o grămadă de pământ;
 • trebuie să plantați în găuri pregătite, udate;
 • adâncimea găurilor trebuie să fie puțin mai mare decât containerele în care au fost crescute răsadurile;
 • presărați răsadurile cu pământ, nu udați după aceea, astfel încât să nu se formeze o crustă.

Pentru a planta răsaduri, trebuie să găsiți locul potrivit. Ar trebui să fie bine luminat și nu ar trebui să existe prin vânt. Roșiile nu trebuie plantate în zonele joase sau în apropierea apelor subterane. Rădăcinile putrezesc rapid și puteți pierde recoltele.

Se recomandă tratarea terenului selectat cu sulfat de cupru. După un timp, trebuie aplicat îngrășământ. Puteți prepara în mod independent o compoziție organică de humus, turbă și rumeguș sau un complex mineral de superfosfat, sulfat de potasiu sau cenușă de lemn.

Cultivarea roșiilor în pământ deschis în multe regiuni ale Ucrainei se realizează folosind material de mulcire și acoperire. Mulcirea vă permite să păstrați căldura și umiditatea în sol, să preveniți creșterea buruienilor și răspândirea diferitelor infecții.

Materialul de acoperire este capabil să salveze lăstarii tineri de vreme rece, ploi abundente și vânturi puternice. În interior, se folosește și mulci. Umiditatea este păstrată sub film și microclimatul dorit este menținut în seră.

Cultivarea roșiilor sub mulci este simplă și ușoară. Înainte de a planta răsaduri, trebuie să răspândiți un film pe site. În locurile potrivite se fac incizii în formă de cruce în care se plantează lăstarii. Apa și fertilizarea plantelor, ca de obicei la rădăcină.

roși mulching

Alegere neobișnuită

În fiecare an, alături de soiuri de roșii dovedite, apar produse noi interesante. Speciile exotice se disting prin decorativitatea lor și fructele neobișnuite, care vor surprinde cu siguranță toți oaspeții. Sunt ușor de cultivat și tolerante la secetă.

Puteți planta astfel de semințe de roșii pentru Ucraina precum acordeon roz, apetisant, ananas negru, kiwi-exotic, cremă neagră, picătură galbenă, Zhigalo.

Roșie exotică Ananasul negru aparține grupului nedeterminat cu limite medii de maturare timpurie pentru roșii. Înălțimea bucșei poate atinge 150 cm. Este obligatoriu să instalați un suport, să îndepărtați pașii laterali și să formați o tulpină. Fructele pot cântări 550 g. Se disting prin aspectul lor neobișnuit. Pielea are culoarea maro-verde, iar carnea este roșu-roz-verde. În context, fiecare roșie are propriul model unic.

Puteți alege tipuri de la colecționari cunoscuți, care sunt populari în Ucraina. Soiuri de roșii pentru teren deschis, din cea mai bună selecție, capabile să se adapteze la climă: Mexico City, Aquarelle, Astrakhan, Velvet streaked, Purple dragon.

Soiul Chocolate Lightning se remarcă prin fructele sale mari, cu o culoare neobișnuită. Arbustul este determinat, puternic, se întinde până la 110 cm înălțime.Fructele rotunde plate sunt de culoare maro deschis, cu dungi galben-verzi, interiorul este de un crims strălucitor, greutatea este de aproximativ 220 g.

Selectarea după înălțime

Ce roșii sunt potrivite? Cel mai bine este să alegeți roșiile pentru teren deschis, care aparțin tipului superdeterminant, determinant sau standard. Astfel de plante sunt ușor de îngrijit, ele formează rareori vitregi și nu trebuie să fie consolidate. Au imunitate puternică, tolerează bine seceta și frigul. Soiurile cu roșii cu creștere redusă trebuie să fie plantate cu o distanță de 40 cm, între paturi cel puțin 52 cm.

Roșiile cu creștere redusă care pot fi plantate în Ucraina: Blame the Pooh, Darling, Salute, Heel, Rocket, Rio Grande, Ghicitor.

Roșiile alese sunt o varietate determinantă de la mijlocul sezonului, standard. Tufa este îngrijită, nu se întinde, se întinde până la 83 cm. Masa fructelor roșii rotunjite, aproximativ 140 g. Pielea este densă, dar fragedă.

soi de roșii ales

De la rândul producătorului Elite, puteți cumpăra soiuri Liang cu creștere redusă. Încep să se coacă timpuriu, tufișul este hotărât. Fructele în formă rotundă devin roz în stadiul de maturare, greutatea lor este de aproximativ 85 g. Soiul rezistă la multe boli de tomate.

Se pot cultiva și soiuri înalte Roșiile: Minunea Pământului, Trandafir sălbatic, Cardinal, De Barao, Tsar Bell, Danko. Aceștia necesită întotdeauna stabilirea unui suport, îndepărtarea pașilor laterali și formarea tulpinii.

Descrierea soiului Cardinal soi timpuriu. Arbustul este nedeterminat, tulpina atinge 2 metri înălțime. Acesta trebuie să fie format pentru a permite formarea fructelor mari și pentru a oferi acces liber al aerului și luminii la toate părțile plantei. Fructele se înroșesc treptat, cântărind aproximativ 520 g. Soiul rezistă activ la boli, dezvoltarea continuă chiar și pe vreme rece.

Trandafirul sălbatic aparține grupului de plante indeterminat, la jumătatea timpurii.Fructele roz sunt rotunjite și ușor aplatizate la bază. Ele pot cântări 320 g și nu se fisură. Recenziile sunt doar pozitive: o recoltă mare, rezistența la boli majore și rezistența la vreme caldă, acestea sunt principalele caracteristici care atrag atenția.

Specie cu recoltă mare

Care sunt cele mai productive soiuri de roșii? Solul Ucrainei conține mulți nutrienți, astfel încât se obțin rezultate bune. Pentru sol deschis în Ucraina, puteți culege soiuri de roșii care vă vor încânta cu un număr mare de fructe de înaltă calitate.

Mierea roz nu este doar un soi cu un randament ridicat, ci și un soi dulce pentru Ucraina. Este posibil să degustați fructele după 110 zile. Înălțimea bucșei ajunge la 110 cm, așa că trebuie să o legați de suport și să tăiați pașii în plus. Fructele cu tonuri de roz pot cântări 650 g.

Gina reface cele mai bune soiuri de roșii pentru teren deschis. Tufele plantate de roșii încep să dea fructe mai devreme decât în ​​alte regiuni cu climă mai rece. Recoltarea începe după 113 zile. Fructele roșii și coapte cântăresc aproximativ 260 g. Soiul rezistă activ la multe boli.

Unul dintre cele mai productive soiuri de roșii din Ucraina este Quiz-ul. Timpul de maturare este mediu, trebuie să așteptați aproximativ 114 zile. Arbustul determinant crește până la 65 cm. Roșiile rotunde pot cântări 125 g.

test de soi de roșii

Roșiile din soiul Gospodar pot fi cultivate în toate regiunile Ucrainei. Fructele încep să se înroșească după 110 zile. Este o cultură vegetală determinantă. Tuful se întinde până la 72 cm. Randamentul este excelent, fructele se coacă împreună. Interiorul cărnos dens va fi amintit pentru gustul său excelent.

Compania Elite Ryad oferă semințe din soiul Spartak, rezistente la multe boli bine cunoscute de tomate. Fructificarea începe după 105 zile. Aparține grupului determinant de plante. Fructele au o culoare roșie-scarlatină, rotunjite, coapte împreună, având o greutate de aproximativ 125 g.

Cel mai bine este să alegeți soiuri care aparțin grupului standard și care au limitele timpurii pentru formarea fructelor. Arbustul acestor plante este mic, compact. Nu este nevoie să efectuați ciupirea și legarea. Este posibilă recoltarea culturii înainte de răspândirea multor infecții.

Priveliște spre sud și est

Pe teritoriul de sud al Ucrainei, climatul este arid și, în ciuda fertilității solului, trebuie să încercați să obțineți o recoltă bună. Pentru sudul Ucrainei, este mai bine să alegeți tipuri tardive de roșii, care nu se tem de secetă. Unii grădinari cu experiență se asigură și semăn diferite soiuri de roșii în același timp.

Soiurile de roșii pentru teren deschis pot fi reumplute cu semințe de umplutură albă. Planta determinantă are caracteristici tolerante la secetă. Înălțimea tufișului nu depășește 67 cm. Fructele, pe măsură ce se coacă, dobândesc o nuanță roșie și cântăresc aproximativ 100 g.

Regiunea Donetsk poate permite semănatul semințelor soiului Solaris. Este foarte rezistent la agenți patogeni și secetă. Recoltarea se maturizează în a 115-a zi. Pentru recoltare mai devreme, semințele sunt semănate în a doua jumătate a lunii martie. Unul dintre soiurile subdimensionate. Înălțimea tufișului este de aproximativ 70 cm. Roșiile roșii strălucitoare cântăresc 130 g.

Soi de roșii Solaris

În estul și vestul Ucrainei, este mai bine să se aprovizioneze cu soiuri timpurii și mijlocii. Puteți culege semințe de roșii Bullheart, Roma, Newbie.

Recent, soiurile de roșii roz au fost populare: Korneevsky roz, Slavsky roz, Cardinal, Pink Flamingo.

Semințe cu limite de fructificare timpurie

Ce soiuri timpurii de roșii pot fi plantate în paturi neprotejate? Există o listă mare de nume, printre care se pot distinge următoarele soiuri ultra-timpurii de culturi de tomate.

Sanka F1, de la compania Elite Ryad, este recomandat să crească în condiții de seră sau de seră. Reprezintă soiuri super timpurii.Se pare că încearcă primele fructe foarte devreme, după 82 de zile. Rotunjit, cu ușor nervuri, fructul cântărește aproximativ 95 g. Planta este rezistentă la boli.

soi de tomate Sanka F1

Compania Elite Ryad oferă semințe de roșii Ivanovich F1. Durează aproximativ 92 de zile pentru a se maturiza. Planta este determinată, crește până la 85 cm. Fructele, pe măsură ce se coacă, devin rozalii și cântăresc aproximativ 190 g. Poate rezista multor boli de roșii.

Prima donna F1 este un soi de maturitate timpurie. Nu este mult timp să aștepți ca fructele să se coacă, doar 89 de zile. Arbustul determinant atinge o înălțime de 118 cm. Recolta poate da roade chiar și pe vreme rea. Prezintă rezistență la boli. Forma fructului este ușor alungită, cântărind aproximativ 120 g.

Regiunea Kharkiv are un climat cald, așa că puteți obține și o recoltă bună aici. Roșiile din soiul Miracol al Pământului cresc rapid, fructarea începe după 80 de zile. Fructele pot cântări 580 g. Soiul va atrage atenția cu o formă în formă de inimă și o culoare roz. Rareori se infectează.

Condiții de seră

Solul ucrainean este fertil, iar roșiile cultivate în interior vă vor permite să obțineți cel mai bun rezultat, ceea ce vă va încânta cu calitatea și cantitatea culturii. Soiuri de roșii populare printre grădinari pentru sere: Magic F1, Typhoon F1, Junior F1.

Alamina F1 este una dintre cele mai timpurii soiuri, maturarea începe în 93 de zile. Un tufiș nedeterminat se poate întinde până la 2 metri. Fructele roșii-visiniu cântăresc aproximativ 180 g. Pulpa suculentă este protejată de o piele densă, dar delicată.

soi de tomate Alamin F1

Roșiile cu creștere redusă Pink Bush F1 vă încântă cu un număr mare de fructe gustoase care încep să se coacă foarte devreme. Fructele dintr-o nuanță roz pal, pot cântări până la 155 g. Roșii flirte, cu un conținut suficient de suc și zahăr.

Serele sunt acoperite reduse, de obicei din plastic. Doar răsadurile tinere au voie să crească sub acoperire. Adulții, tufele mari nu pot fi acoperite cu o peliculă, deoarece în interior există puțin spațiu și aer.

Cele mai bune soiuri de roșii pentru cei care au sere pe site: Zolotoe Yabloko, Budenovka, Favorit. La început, răsadurile acestor culturi de legume trebuie protejate cu un film, iar apoi se simt excelent în aer liber.

opinii
 1. Nastya
  11.11.2017 22:42

  Atât soiul, cât și vremea afectează timpul plantării răsadurilor, cel mai adesea încep să fac acest lucru în martie, foarte rar în această perioadă a anului apar înghețuri severe, deci nimic nu amenință recolta.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac