Cele mai bune soiuri de roșii productive timpurii cu creștere scăzută pentru teren deschis

Soiurile de roșii timpurii pentru teren deschis, în funcție de tipul de creștere, sunt împărțite în mai multe grupuri. Parametrul pentru clasificare este înălțimea tufei de tomate. Roșiile cu creștere mică pentru teren deschis sunt prezentate în patru soiuri, care sunt combinate în două grupuri:

 • determinant;
 • superdeterminant.

Clasificarea roșiilor în funcție de tipul de creștere a tufelor

Înălțimea soiurilor de tomate cu creștere timpurie pentru teren deschis, aparținând grupului determinant de plante, nu depășește un metru, plantele superdeterminante sunt mai mici în creștere, limita lor superioară este de 80 cm.

Un subgrup de plante standard se distinge de roșiile determinante. Include soiuri cu un sistem de rădăcină compact și un trunchi puternic. Soiurile care au o înălțime maximă a tufelor mai mică de 80 cm sunt clasificate într-un subgrup roșie superdeterminată.

Există multe roșii de câmp deschis, cu tufe înalte (până la 2 m), care au o vigoare nelimitată. Toate sunt grupate roșii nedeterminate... Indienii necesită mai multă atenție, se petrece mult timp pentru formarea tufișurilor, pentru fructificarea intensivă, au nevoie de o hrănire echilibrată. Prin urmare, vom compara varietăți productive de roșii pentru teren deschis, incluse în grupul de plante determinante.

plante standard

Caracteristici ale roșiilor determinante

Puteți înțelege de ce toate soiurile super-timpurii sunt cel mai adesea de tip determinant prin următoarele caracteristici ale tufelor:

 • numărul copiilor vitregi este mic;
 • tufișurile se ramifică slab;
 • internode scurte;
 • pe tufișuri se formează un număr limitat de inflorescențe (6 buc.).

stepons mici

După formarea numărului de fructe declarate în descriere, tufișurile nu mai cresc. Toată forța lor se îndreaptă către maturarea roșiei, motiv pentru care primele soiuri sunt de obicei determinante.

Multe soiuri foarte timpurii de statură foarte mică aparțin grupului de roșii superdeterminante. Se opresc din creștere după ce au legat 3 mâini. Încetarea timpurie a creșterii explică maturitatea lor timpurie.

numărul de fructe

Toate roșiile standard au un randament ridicat. Tufele lor nu cresc de mult timp din cauza rădăcinilor mici, prin urmare, întoarcerea fructelor este devreme. După ce am înțeles termenii, puteți înțelege din descrierea soiului pe care roșiile se coacă mai devreme pentru creșterea în câmp deschis.

Totul despre avantajele roșiilor cu creștere mică

Puteți numi motivele pentru care trebuie să alegeți soiuri determinante de maturare timpurie de roșii pentru teren deschis:

roșii cu randament ridicat

 • creștere scăzută;
 • maturitate timpurie;
 • incidență scăzută;
 • rezistență la frig;
 • usor de intretinut.

Plantele cu creștere redusă nu au nevoie de suporturi puternice, unele soiuri nu au nevoie deloc de sprijin. Tufele determinante (super-determinante) sunt compacte, au nevoie doar de o cantitate mică de pământ pentru a crește. Soiurile determinante și super-determinante sunt alegeri minunate pentru grădinile mici.

incidență scăzută

Maturitatea timpurie afectează momentul plantării. Pentru răsaduri, soiurile cu creștere redusă pot fi semănate mai târziu. Perioada scurtă de maturare garantează o recoltă chiar și prin transplantarea târzie (mijlocul lunii iunie) a răsadurilor de tomate în pământ deschis.

Soiurile de roșii timpurii scăzute suferă rar de înțepături tardive. Fitofora afectează tufișurile în august, iar soiurile determinante și superdeterminante coacă în iulie. Fructele recoltate din tufișuri sănătoase se păstrează mai mult și nu sunt deteriorate de ciupercă.

determinant și superdeterminant

Oamenii de știință au dezvoltat soiuri determinante rezistente la frig pentru teren deschis, unele pot fi cultivate într-un mod fără semințe. Prin însămânțarea semințelor de roșii direct în pământ, locuitorii de vară economisesc vizibil timp și efort.

Roșiile cu creștere redusă facilitează un rezident de vară angajat la locul de muncă principal. Multe soiuri nu trebuie să fie legate, unele nu trebuie să îndepărteze copiii vitregi. Cea mai ușoară cale este să te îngrijești de roșiile standard.

într-un mod nesăbuit

Roșii de salată timpurie

Pentru consumul de vară în grădină, trebuie să aveți soiuri cu fructe mari. Plantând mai multe soiuri de salată (timpurie, ultra-timpurie) în grădină, obțin fructificarea uniformă din iunie până în august.

roșii de salată

Boney MM

Clasa standard pentru leneși. Creștere scăzută (50 cm), maturizare ultra-timpurie Roșiile MM Boney nu au nevoie de sprijin și fixare. Soiul este potrivit pentru cei cărora nu le place sau nu știu să crească răsaduri. Semințele pot fi semănate sub film la începutul lunii mai, iar în iunie, semănate într-un loc permanent.

Roșiile încep să se coacă la 80-85 de zile de la germinare. Răsadurile sunt gata pentru transplant într-o lună, astfel încât semințele pentru răsaduri sunt semănate târziu - la începutul sau la mijlocul lunii aprilie. Fructe de salată, roșii, semi-rotunde, cu o greutate de până la 70 g. Din tufișurile plantate în sol în primele zile ale lunii iunie, la sfârșitul lunii puteți recolta prima recoltă. De la un tufiș, puteți obține aproximativ 2 kg de roșii.

nota pentru leneși

Zmeură surpriză F1

Un hibrid de tip determinant, tufele înalte de 80-90 cm formează un sistem rădăcină puternic. Planta adoră solul bine fecundat, liber. Randamentul este vizibil mai mare în paturi, unde se realizează fertilizarea periodică cu îngrășăminte minerale.

Fructele sunt cremoase, rotunjite plat, mari. Masa unei roșii este de la 300 la 500 g. Pulpa este densă, fără goluri, are un gust armonios. Salată de programare, randament 15 kg / mp. m.

hibrid de zmeură

Roșii de maturare timpurie

Nu poți face fără roșii de maturizare timpurie în grădină. Femeile rusești pregătesc în mod tradițional roșiile pentru iarnă vara și la începutul toamnei. Soiurile (hibrizii) de uz universal sunt potrivite pentru toate tipurile de semifabricate.

roșii versatile

Sanka

Această varietate începe să cânte mai repede decât alții. Bunicile care vând roșii pe piață le place să crească Sanka. Primele roșii încep să cânte după 75 de zile de la germinare. Fructele sunt frumoase, rotunde, roșii, cu un gust bun echilibrat în ceea ce privește zaharurile și acizii. Dimensiunea tomatei este mică, pot fi folosite pentru piese de lucru, pentru prepararea salatelor.

cresc bunicile

Semko 18 F

Un hibrid rezistent la căldură, secetă, boli: Alternaria, TMV, putregai apical. În câmp deschis, roșiile din soiul Semko 18 F1 vă rugăm cu un randament stabil. Cu o plantare densă (5 tufișuri la 1 mp), se recoltează 10 kg de fructe gustoase pe unitatea de suprafață.

Caracteristicile tomatei Semko 18 F1:

rezistent la caldura

 • greutate - 140 g;
 • forma - rotunjită;
 • culoare - roșu, saturat;
 • pulpa este densă.

Fructele nu se crăpau, au un gust bun și sunt versatile. Tufele sunt compacte, determinate, cu frunze joase, cu o înălțime de până la 1 metru. Recoltarea începe după 85-90 de zile de la germinare.

soi putred

vervă

Iubitorii de roșii roz vor iubi roșiile timpurii roz. Roșiile sunt coapte timp de 80 de zile. Fructele nu sunt mari, cu o greutate de 100 g, păstrate mult timp, nu se deteriorează în timpul transportului. Pulpa este gustoasă, cu zahăr. Grija pentru tufișuri nu este dificilă, ele pot atinge o înălțime de 50 cm. Proprietăți valabile ale soiului de maturare timpurie Zest:

 • rezistente la frig;
 • tolerează iluminarea insuficientă;
 • are imunitate bună la unii virusuri.

ca roz

Buchet francez

Roșii noi determinante, medii timpurii, murate. Tufele de până la 1 metru înălțime au nevoie de sprijin și legare. Nu trebuie să vă ștergeți pașii. Soiul surprinde cu buchete de fructe de deget neobișnuit de frumoase.

O plantă poate forma 5 - 20 de perii. Un buchet constă din 6-10 roșii roșii care cântăresc 80-100 g. Schemă de plantare de roșii în aer liber Buchet francez: 5 plante pe metru pătrat.

Stepons șterge

Luptător

Roșie minunată de maturare timpurie pentru câmp deschis. Soiul este foarte popular în rândul legumicultorilor amatori. Tufele standard, joase (până la 40 cm). Grija pentru ei este foarte simplă, nu este nevoie să le legați și să eliminați copiii vitregi.

Mărimea fructelor este medie (până la 180 g), culoare roșie, în scop universal. Soiul poate fi cultivat în aer liber în Siberia de Vest. Principalele avantaje ale luptătorului de tomate:

 • Randament;
 • maturitate timpurie;
 • versatilitate.

minunată maturizare timpurie

Roșiile pitice

Tufele de tomate în miniatură vor decora o mică grădină. Soiurile ultra-timpurii de roșii tip standard sunt foarte decorative, pot fi plantate în paturi de flori, cultivate într-o cultură de ghivece pe loggia sau terasa.

Hibridul pitic F1 Red Pearl va atrage fanii mini-tomate. Tufele standard de 30 cm înălțime dau 30 de roșii mici, roșii, care cântăresc aproximativ 20 g. Tufele nu trebuie să fie fixate, sunt compacte, pot crește și pot da roade la lumină scăzută. Fructele încep să cânte la 85 de zile de la germinare. Există o roșie mini galben perlat cu caracteristici similare. Diferențele sunt doar în culoarea roșiilor.

mică grădină de legume

O altă plantă în miniatură merită atenție. Soiul determinant Bullfinch crește bine pe balcon și pe câmp deschis. Tufele sunt joase (până la 40 cm), încep să dea roade în a 75-a zi. Roșiile sunt roșii, rotunjite.

Roșiile cu un nivel scăzut de creștere

Este necesar să alegeți dintr-un număr foarte mare de semințe soiuri de roșii super-producătoare pentru pământ deschis. Dintr-o zonă mică, cu costuri minime, puteți obține randamente bune de la ei.

verdeață în ghivece

Yamal

Soiul Yamal cu o creștere mică (35 cm) standard prezintă un randament bun. Se recoltează 10 kg de roșii dintr-un metru pătrat. Pentru un soi cu creștere redusă, acesta este un indicator excelent. Valoarea soiului:

 • rezistență la frig super;
 • rezistență la căldură, secetă;
 • se propagă prin însămânțarea semințelor în pământ și prin răsad.

indicator excelent

Ivanych

O varietate productivă excelentă cu tufe determinate. Înălțimea tufei cu frunze dens este de 90 cm. Se recoltează 20 kg fructe rotunde de dimensiuni medii dintr-un metru pătrat. Greutatea maximă a unei roșii nu depășește 200 g.

Fructele sunt roz, versatile, bine tolerate. Marinadele sunt făcute din roșii Ivanovici, se fac salate de vară ușoare. Calități valoroase:

 • transportabilitate excelentă;
 • gust de bună calitate;
 • imunitate la TMV, Fusarium, Alternaria.

tufe cu frunze dens

Miracol roz

Miracolul roz este izbitor în productivitatea sa. Peste un metru pătrat se recoltează până la 19 kg de fructe roz de dimensiuni medii. Greutatea fructelor nu depășește 110 g. Roșie carpiană, în cluster se formează 6-7 fructe roz.

Pulpa va apela la orice gastronomie cu structura sa densă și gustul bun. Super devreme roșii minune roz prezintă o serie de avantaje:

 • imunitate la majoritatea bolilor;
 • maturizare precoce (82-85 zile);
 • productivitate ridicată.

productivitatea sa

opinii

Matvey, Volgograd

Sunt angajat în cultivarea roșiilor de vânzare. De câțiva ani încoace am plantat Miracolul Roz.Soiul este cumpărat bine, nu există probleme cu transportul. Cumpărătorii laudă roșiile pentru gustul lor. Cred că Pink Miracle este cea mai bună roșie pentru utilizare în aer liber.

Lyudmila, Tver

Îmi plantez semințele în fiecare an tomate Sanka... Roșiile sunt fără pretenții. Nu există nicio reclamație cu privire la gust, roșiile sunt devreme, deci nu trebuie să vă așteptați la un conținut ridicat de zahăr de la ele. Folosesc roșii pentru decapare, pielea nu se crăpa și nu își pierde forma în timpul procesării.

roșii fără pretenții

Tatiana, Novgorod

Pentru prima dată am plantat roșii Ivanych de la compania „Semințele din Altai”. Tufele au crescut exact cu aceeași dimensiune ca cea indicată în descriere. Roșiile au îndeplinit și caracteristicile declarate. Cântărit roșiile, greutatea medie a fructelor s-a dovedit a fi de 180 g.

Fructele roz încântate de gust și aspectul elegant. La tăiere, pulpa cărnoasă arată foarte apetisantă, nu există fibre dure. Pot remarca un ușor dezavantaj al soiului Ivanich: este susceptibil la întârziere. Unele dintre tufele mele sunt bolnave astăzi, a trebuit să tratez.

aspect

Anna, Ekaterinburg

Am condiții extreme pentru legume la dacha. Iau apa pentru irigare direct din fântână, sunt suficiente buruieni în paturi. La sfatul unui coleg de muncă, am cumpărat semințe rosii Buyan... Până la sfârșitul verii, a început să respecte soiul pentru nepretenția sa. Deși nu i-am creat condiții normale pentru el, m-a mulțumit cu recolta.

Caracteristici de îngrijire și plantare de roșii cu creștere redusă

Cumpărați semințe în magazine speciale, înainte de plantare, efectuați prelucrarea prin balonare. Utilizați un procesor de acvariu pentru a efectua tratamentul înainte de însămânțare. Este nevoie de 30 de minute pentru a satura semințele cu oxigen.

îngrijire și plantare

Înainte de semănat, semințele trebuie înmuiate în orice promotor de creștere. Atunci când alegeți roșii hibrid cu creștere redusă, luați în considerare nevoia crescută de îngrășăminte minerale. Respectând schemele de pansament rădăcinoase și foliare oferite producătorilor, puteți obține un randament decent de roșii pe câmp deschis.

Soiurile determinante de maturitate timpurie cu fructe mari sunt cel mai bine legate de un suport. Ramurile legate sunt mai puțin susceptibile să se rupă sub încărcătura de fructe. Fructele pure, fără a atinge pământul, sunt mai puțin susceptibile să se îmbolnăvească, sunt păstrate mai mult timp. Solul de sub tufișuri poate fi acoperit cu un strat de mulci (10 cm), care va proteja și plantele de infecțiile fungice.

ca ardeii

Concluzie

Alegând soiuri de roșii cu creștere redusă pentru teren deschis, puteți reduce dificultățile de îngrijire a roșiilor de mai multe ori. După ce ați petrecut puțin timp, vă puteți oferi roșii proaspete delicioase, pregătiți pregătirea pentru iarnă.

reduce dificultatea

opinii
 1. Olya
  7.07.2018 07:54

  Nu cresc decât roșii cu creștere scăzută, sunt mult mai ușor de îngrijit și randamentul este destul de mare. Fertilizez răsaduri cu "BioGrow”, Accelerează creșterea și protejează împotriva diferitelor boli.

  A raspunde
Părăsi recenzia dumneavoastră

Chiar acum vizionarea


castraveți

roșii

Dovleac